İsrail Ordusu

İsrail Ordusu

Son dakika İsrail ordusu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan İsrail ordusu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını İsrail ordusu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İsrail Ordusu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan israil ordusu gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.632 israil ordusu haberi bulunmuştur. Tüm israil ordusu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ayşenur Ezgi Eygi'nin otopsi raporu ortaya çıktı
Ayşenur Ezgi Eygi'nin otopsi raporu ortaya çıktıFilistin Adli Tıp Kurumunun Türk-ABD vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi için hazırladığı otopsi raporunda Eygi'yi başından hedef alan İsrail kurşununun "neredeyse düz bir çizgide soldan sağa doğru isabet ettiği" belirtildi.
13.09.2024Gündem
İsrail, sivillerin sığındığı BM'ye ait okulu vurdu: 14 ölü
İsrail, sivillerin sığındığı BM'ye ait okulu vurdu: 14 ölüİsrail ordusunun Nuseyrat Mülteci Kampı'nda Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) ait El Jaouni Okulu'na gerçekleştirdiği saldırıda 14 kişi hayatını kaybetti.
11.09.2024Dünya
Biden yine İsrail'i korudu! Ayşenur Ezgi Eygi için kaza savunması
Biden yine İsrail'i korudu! Ayşenur Ezgi Eygi için kaza savunmasıABD Başkanı Joe Biden, İsrail askerlerince başından vurularak öldürülen Türk-Amerikan vatandaşı​​​​​​​ aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölümüyle ilgili, "Öyle gözüküyor ki bu bir kazaydı, (kurşun) yerden sekerek kaza ile onu vurmuş." açıklamasını yaptı.
10.09.2024Dünya
Hizbullah'tan İsrail'in kuzeyine saldırı
Hizbullah'tan İsrail'in kuzeyine saldırıHizbullah, İsrail'in kuzeyindeki Yukarı Celile bölgesinde yer alan bazı noktaların bir dizi roketle vurulduğu belirtildi.
8.09.2024Gündem
Ayşenur Ezgi'nin ölümüne tepkiler çığ gibi! Otopsi raporu kanıtladı, 2 el ateş edildi
Ayşenur Ezgi'nin ölümüne tepkiler çığ gibi! Otopsi raporu kanıtladı, 2 el ateş edildiİsrail askerleri Türk asıllı insan hakları aktivisti Ayşenur Ezgi Eygi'yi katletti. Eygi'nin öldürülmesi sonrası tepkiler çığ gibi geldi.
7.09.2024Dünya
İsrail Kara Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Tamir Yadai istifa etti
İsrail Kara Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Tamir Yadai istifa ettiİsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşması konusundaki isteksizliğine tepki olarak düzenlenen protestolar on binlerce kişinin katılımıyla ikinci gününde de devam ederken, ülkesindeki anlaşma çağrılarına rağmen Philadelphia Koridoru’ndaki varlıklarını sürdüreceklerini belirten Başbakan'a yönelik eleştiriler sertleşiyor. Öte yandan İsrail ordusu, Kara Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Tamir Yadai istifa ettiğini açıkladı.
3.09.2024Gündem
Hizbullah lideri Nasrallah: İsrail altyapısını hedef almadan karşılık vermeye karar verdik
Hizbullah lideri Nasrallah: İsrail altyapısını hedef almadan karşılık vermeye karar verdikHizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail’e düzenlenen saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "Fuad Shukr suikastına sivil alanları ve İsrail altyapısını hedef almadan karşılık vermeye karar verdik" dedi.
25.08.2024Dünya
İsrail'den bir katliam daha! Okulu vurdular, en az 100 ölü
İsrail'den bir katliam daha! Okulu vurdular, en az 100 ölüFilistin haber ajansı WAFA'ya göre İsrail ordusunun, Gazze kentinde yerinden edilenlerin sığındığı bir okula düzenlediği saldırıda en az 100 Filistinli öldü, onlarca kişi yaralandı.
10.08.2024Dünya
Demir Kubbe nedir? İsrail Demir Kubbe Sistemi nasıl çalışıyor, kaç tane var? Özellikleri ve maliyeti
Demir Kubbe nedir? İsrail Demir Kubbe Sistemi nasıl çalışıyor, kaç tane var? Özellikleri ve maliyetiİsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki Hizbullah Hareketi'ne ait hedeflere yönelik hava saldırısı düzenlendiğini duyurdu. Hizbullah da İsrail'in sınırdaki hava savunma sistemi demir kubbeye ve Golan Tepelerinde yer alan Keyla askeri üssündeki hava ve füze savunma karargahının vurulduğunu açıkladı. Peki, Demir Kubbe nedir, Demir Kubbe’nin özellikleri neler?
8.08.2024Gündem
Savaş an meselesi! 'Şehirlerinizi terk edin, Ebabil'in ordusu intikam için geliyor'
Savaş an meselesi! 'Şehirlerinizi terk edin, Ebabil'in ordusu intikam için geliyor'İran'ın misillemesini durdurmak için ikna çabaları başarısız olmuş gibi görünüyor, ABD'liler saldırı için verdikleri süreyi güncelledi. Telegram'da yayınlanan fotoğrafta ise Akdeniz kıyısındaki bir İsrail şehri yer alıyor.
5.08.2024Dünya
Haniye suikastı için Devrim Muhafızları'ndan yeni açıklama: ABD destek verdi!
Haniye suikastı için Devrim Muhafızları'ndan yeni açıklama: ABD destek verdi!Gazze'de onbinler sivil ve çocuğu katleden İsrail, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'ye Tahran'da düzenlenen suikast sonrası bölgedeki gerilim hiç olmadığı kadar yüksek.
3.08.2024Dünya
İsrail'den bir suikast daha! Hamas'ın üst düzey ismine hava saldırısı
İsrail'den bir suikast daha! Hamas'ın üst düzey ismine hava saldırısıHaniye suikastı sonrası gözler İran ve vekil güçlerine çevrildi. İsrail basını Tahran'ın dört ülkeden saldırıya geçeceğini belirtirken bu saldırıya karşılık ABD ordusunun müdahale edeceğini öne sürdü, söz konusu topyekun savaşın tarihini İsrailli yetkililer bizzat duyurdu. İsrail ordusu ise Batı Şeria'da Hamas'ın üst düzey ismine suikast düzenledi.
3.08.2024Dünya
Haniye’yi Tahran’da sarayın eteğinde vurdular! Haniye nasıl vuruldu? İşte öne çıkan 3 teori
Haniye’yi Tahran’da sarayın eteğinde vurdular! Haniye nasıl vuruldu? İşte öne çıkan 3 teoriHamas lideri İsmail Haniye’nin İran’ın başkenti Tahran’da uğradığı suikastın detayları belli olmaya başladı. Haniye’nin vurulduğu binanın İran Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na kuş uçuşu 751 metre mesafede bulunduğu ortaya çıktı. Amerikan basını ise Haniye’yi öldüren bombanın 2 ay öncesinden binaya sokulduğunu iddia etti.
2.08.2024Dünya
Hizbullah'tan intikam saldırısı! İsrail'e Lübnan'dan yaklaşık 48 saat sonra ilk kez roket atıldı
Hizbullah'tan intikam saldırısı! İsrail'e Lübnan'dan yaklaşık 48 saat sonra ilk kez roket atıldıLübnan topraklarından yaklaşık 48 saat sonra ilk kez roketlerin atıldığı İsrail'in kuzeyinde sirenler çaldı.
1.08.2024Dünya
Muhammed Deif kimdir? Hamas'ın askeri lideri Muhammed Deyf öldürüldü!
Muhammed Deif kimdir? Hamas'ın askeri lideri Muhammed Deyf öldürüldü!Hamas’ın askeri kanadının lideri Muhammed Deyf'in temmuz ayında gazze'deki bir saldırıda öldürüldüğüne dair iddia doğrulandı. Peki, Muhammed Deif kimdir?
1.08.2024Gündem
İsrail'in hava saldırısında Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür öldürüldü
İsrail'in hava saldırısında Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür öldürüldüİsrail ordusunun Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güney bölgesine yönelik saldırısında ölenlerin sayısının 5'e yükseldiği belirtildi. Hizbullah, İsrail ordusunun başkent Beyrut’a düzenlediği hava saldırısında üst düzey komutanlarından Fuad Şükür'ün öldürüldüğünü doğruladı
31.07.2024Dünya
İsrail Lübnan’ı neden bombaladı 2024? İsrail Lübnan savaşı başladı mı, İsrail Lübnan’a girdi mi?
İsrail Lübnan’ı neden bombaladı 2024? İsrail Lübnan savaşı başladı mı, İsrail Lübnan’a girdi mi?İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyinde 8 katlı bir binayı vurdu. İsrail ordusu, 12 kişinin öldüğü Mecdel Şems'e düzenlenen saldırıdan sorumlu olan Hizbullah komutanı Fuad Şükrü'nün hedef alındığını kaydetti. İsrail ordusu ve İsrail devlet televizyonu, Hizbullah'ın iki numaralı ismi olarak bilinen Fuad Şükrü'nün saldırıda öldürüldüğünü bildirdi. Peki, İsrail Lübnan’ı neden bombaladı 2024? İsrail Lübnan savaşı başladı mı, İsrail Lübnan’a girdi mi?
31.07.2024Gündem
Haniye suikastı sonrası bomba detay! Gece 02:00'de başladı, hava güdümlü mermi öldürdü
Haniye suikastı sonrası bomba detay! Gece 02:00'de başladı, hava güdümlü mermi öldürdüİsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği saldırı bölgedeki tansiyonu zirveye çıkarırken bu sabah Hamas lideri İsmail Haniye'nin Tahran'da öldürüldüğü açıklandı. Hamas suikastın 'cevapsız kalmayacağını' duyururken İsrail Ordusu konu hakkında yorum yapmaktan kaçındı. İsrail Kültür Mirası Bakanı Amichay Eliyahu ise Hamas liderinin öldürülmesinin "dünyayı biraz daha iyi hale getirdiğini" söyledi. Öte yandan suikastın detayları ortaya çıkmaya başladı. İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'ye yönelik suikastın İran'da gerçekleşmesinden dolayı kendilerini sorumlu gördüklerini ve İsrail'den Haniye'nin intikamını almayı vazife kabul ettiklerini söyledi.
31.07.2024Dünya
Hamas lideri Haniye Tahran'da öldürüldü
Hamas lideri Haniye Tahran'da öldürüldüİran devlet televizyonu, Hamas lideri İsmail Haniye'nin Tahran'da öldürüldüğünü duyurdu. Hamas hareketi, İsmail Haniye’nin bu sabah İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen bir saldırıda hayatını kaybettiğini doğruladı. Hamas, İsmail Haniye’nin Tahran’da öldürüldüğü saldırının İsrail tarafından düzenlendiğini açıkladı.
31.07.2024Dünya
İsrail Beyrut’ta hava saldırısı düzenledi! Hizbullah’ın kalesinde şiddetli bir patlama meydana geldi
İsrail Beyrut’ta hava saldırısı düzenledi! Hizbullah’ın kalesinde şiddetli bir patlama meydana geldiHizbullah ile aralarındaki gerilimin yükselmesi ile yeni bir savaşın eşiğine gelen İsrail karıştı. IDF soruşturması kapsamında 9 İsrailli askerin gözaltına alınması aşırı sağcıları kızdırdı. Askeri üssü işgal eden göstericiler güvenlik güçleri ile çatıştı. İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinde 7 ayrı bölgede 10 hedefe saldırı düzenlediğini açıklarken Hizbullah Hareketi, bir mensubunun öldüğünü duyurdu. Hizbullah ayrıca Lübnan hava sahasını ihlal eden İsrail ordusuna ait savaş uçaklarının "hava savunma biriminin" verdiği karşılık üzerine geri dönmek zorunda kaldığını açıkladı. Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki Dahiye bölgesinde şiddetli bir patlama meydana geldi. İsrail, hava saldırısı düzenlediğini doğruladı.
30.07.2024Dünya
İsrail Gazze'de sahra hastanesini bombaladı! En az 31 kişi hayatını kaybetti
İsrail Gazze'de sahra hastanesini bombaladı! En az 31 kişi hayatını kaybettiİsrail’in Gazze’ye saldırılarının 295’inci gününde daha önce güvenli bölge ilan ettiği Han Yunus’a saldırı düzenleneceğini açıklayarak Gazzelileri bir kez daha yerinden ediyor. Telefonlara yollanan sms ve ses mesajlarıyla duyurulan tahliye emrinde bölgeye çok şiddetli saldırılar düzenleneceği duyuruldu. Filistinliler Han Yunus'tan kaçarken sahra hastanesini bombalayan İsrail 31 kişiyi katletti.
27.07.2024Dünya
Gazze'de katliam yapan İsrail ordusu Bureyc Mülteci Kampı'na saldırı düzenledi
Gazze'de katliam yapan İsrail ordusu Bureyc Mülteci Kampı'na saldırı düzenledi İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Bureyc Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.
23.07.2024Dünya
Gazze'de katliam yapan İsrail Yemen'e saldırdı
Gazze'de katliam yapan İsrail Yemen'e saldırdıGazze'de 7 Ekim'den beri katliamlarına devam eden İsrail'i dün Husiler İHA ve balistik füzeyle vurdu. Saldırı sonrası yerel medya İran'ın vekil güçlerinin 5 bin İHA'lık devasa bir saldırı için geri sayıma geçtiğini bildirdi. Yemen'e peş peşe saldırılar gerçekleşti. Yemen saldırıdan İsrail'i sorumlu tuttu.
20.07.2024Dünya
İsrail'den Hannibal Protokolü! Ordu, 7 Ekim'de Be'eri yerleşim birimindeki davranışlarında ciddi kusurlu
İsrail'den Hannibal Protokolü! Ordu, 7 Ekim'de Be'eri yerleşim birimindeki davranışlarında ciddi kusurluİsrail ordusu tarafından yapılan bir soruşturmada, Hamas'ın 7 Ekim 2023'teki saldırısı sırasında ordunun Gazze Şeridi sınırında yer alan Be'eri Yahudi yerleşim birimindeki davranışında "ciddi kusurlar" olduğu ortaya çıktı.
10.07.2024Dünya
Gazze'de katliam yapan İsrail ordusu, Lübnan'ın güney bölgelerine saldırı düzenledi
Gazze'de katliam yapan İsrail ordusu, Lübnan'ın güney bölgelerine saldırı düzenlediİsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinde bulunan et-Tayyibe kasabasına saldırı düzenledi.
10.07.2024Dünya

Benzer Haber Etiketleri

İsrail Ordusu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki israil ordusu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.