Gazete Vatan Logo

Peşmerge, IŞİD'in yeni saldırısını engelledi!

Musul'un batısındaki Ezidi kenti Sincar'a IŞİD militanlarının bugün başlattığı saldırı, Kürt peşmerge güçlerince durduruldu.

Peşmerge, IŞİD'in yeni saldırısını engelledi!

Ezidi vilayet başkanı Mahma Xelil, Reuters'e yaptığı açıklamada, "Bir yıldır Sincar'a yapılan en şiddetli saldırıydı" dedi. Xelil, iki saat süren çarpışmada 15 IŞİD militanının öldürüldüğünü ve saldırıda kullandıkları araçların tahrip edildiğini söyledi. İki Peşmerge de yaralandı.

Saldırının İŞİD'in elindeki son büyük kent olan Musul'a karşı Irak ordusunun başlattığı harekatı hedefinden saptırmak olduğu ifade edildi.

IŞİD İNTERNET SİTESİNDE DOĞRULADI

Örgütün internet üzerinden yaptığı açıklamada da Sincar'ın batı girişindeki Peşmerge mevzileri üzerine bir intihar saldırısı yapıldığı doğrulandı. İki yıl önce ele geçirdiği Sincar'da erkekleri kaçıran, çocukları öldüren ve kadınları da köle yapan IŞİD, bir yıl önce bölgeden Peşmergeler tarafından çıkarılmıştı. Irak ve Kürt güçlerinin geçen hafta IŞİD'nin elinden geri almak için operasyon başlattıkları Musul kentinin bulunduğu Ninova vilayeti, çok farklı etnik ve dinsel grupların yaşadığı bir bölge.Araplar, Türkmenler, Kürtler, Ezidiler, Hıristiyanlar, Sünniler, Şiiler arasında. Nüfus çoğunluğuna Sünni Araplar sahip. Ezidiler, Kürtçenin değişik bir lehçesini konuşuyorlar. Aşırı İslamcı Sünni militanlar idr Ezidileri kafir sayıyor.

Haberin Devamı