Gazete Vatan Logo

Lübnan'a bir saldırı daha! Yine iletişim cihazları patladı

Dün Lübnan genelindeki binlerce çağrı cihazının patlaması nedeni ile 9 kişi hayatını kaybetti, Hizbullah misilleme sözü verdi. ABD medyası cihazlardaki tuzağın daha önce kurulduğunu ve Hizbullah'ın "tuzağı" fark edebileceği endişeyle İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun yanı sıra üst düzey askeri ve istihbarat yetkililerinin bu cihazların patlatılmasına karar verdiğini iddia etti. Dünkü saldırının yanı sıra bugün de Hizbullah ait yaklaşık 500 çağrı cihazı patladı.

Lübnan'a bir saldırı daha! Yine iletişim cihazları patladı

İsrail hükümeti dün resmi olarak ülkenin kuzeyindeki Lübnan sınırındaki çatışmaları da “savaş hedefleri” arasına ekledi. Kuzey sınırında tansiyon yükselirken Lübnan içindeyse tuhaf patlamalar yaşandı. Hizbullah mensuplarının haberleşme amacıyla kullandığı çağrı cihazlarının İsrail tarafından hack’lendikten sonra infilak ettiği iddia edildi.

Lübnan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, çağrı cihazlarının patlatılması nedeniyle 9 kişi öldü, 200'ü ağır 2 bin 800 kişi yaralandı. Hayatını kaybedenler arasında çocuklar da bulunuyor.

Saldırının nasıl gerçekleştiği henüz belirsiz ancak Hizbullah patlamalarla ilgili İsrail'i suçladı ve intikam yemini ederek misilleme sözü verdi. İsrail'den konuyla ilgili bir açıklama gelmedi.

Lübnan'da yeniden çağrı cihazları patladı

Dün akşam saatlerinde Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta gerçekleşen çağrı cihazı saldırısına bir yenisi eklendi.

Lübnan'ın Tire ve Beyrut kentlerinde, Hizbullah'a ait yaklaşık 500 çağrı cihazı patladı. Patlama bölgelerine ambulanslar sevk edildi.

Haberin Devamı

Çağrı cihazlarının yanı sıra telsizlerin de patladığı bildirildi.