Gazete Vatan Logo

Lübnan bombardıman altında! İsrail hava saldırısı düzenledi

İki gündür İsrail, Hizbullah'a yönelik siber terör saldırısı düzenlerken çok sayıda çağrı cihazı aynı anda patlatıldı. Yapılan saldırı sonrasında Hizbullah'ın 32 üyesi hayatını kaybetti. Operasyonların devam edeceğini açıklayan İsrail ordusu, Lübnan’da çok sayıda noktaya hava saldırısı düzenledi.

Lübnan bombardıman altında! İsrail hava saldırısı düzenledi

Bölgedeki görgü tanıkları, İsrail ordusunun hava saldırılarında birçok noktanın hedef alındığını belirtti. Saldırılar nedeniyle Lübnan'ın güneyindeki bazı bölgelerden dumanlar yükseldiği ifade edildi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde ise İsrail ordusunun hava saldırıları düzenlediği noktalardan alevler yükseldiği görüldü.

Resmi olmayan kaynaklar, İsrail ordusunun 50'den fazla hava saldırısı düzenlediğini ileri sürdü.

Saldırılara ilişkin henüz Lübnan makamlarından ve İsrail ordusundan açıklama yapılmadı.

İsrail ordusu, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın bugün yaptığı konuşmadan önce Lübnan'ın güneyine yoğun hava saldırıları düzenlemişti.

ÇAĞRI CİHAZLARINA SIZIP PATLATTILAR

Lübnan resmi ajansı NNA'ya göre, İsrail'in "pager" isimli çağrı cihazlarına sızması sonucu çok sayıda Lübnanlı yaralandı. Yaralanan çok sayıda kişinin Hizbullah mensubu olduğu kaydedildi.

İSRAİL'DEN HİZBULLAH'A 2. DİJİTAL SALDIRI

İsrail, Lübnan ve Beyrut'un güneyinde Hizbullah'a ikinci saldırı düzenledi. Saldırıda Hizbullah üyelerine ait telsizlerin patlatıldığı öğrenildi. İsrail'in 2. siber saldırısında ilk belirlemelere göre çok sayıda yaralı var.

Haberin Devamı

İsrail ordusu, Lübnan'daki çok sayıda noktaya hava saldırısı düzenlendi.

OPERASYONLAR DEVAM EDECEK MESAJI

İsrail'in Lübnan sınırına yönelik savaş planını onaylamasının ardından gözler bölgeye çevrildi. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, kararın ardından yaptığı açıklamada, "Bu savaşta yeni bir aşama, önemli fırsatlar var ama aynı zamanda ağır riskler de taşıyor. Hizbullah kovalandığını hissediyor ve askeri operasyonlarımız devam edecek” dedi.

Amaçlarının ülkenin kuzeyinde yaşayanları güvenli bir şekilde evlerine geri götürmek olduğunu belirten Gallant, "Zaman ilerledikçe Hizbullah daha fazla bedel ödeyecek. Aynı zamanda esirleri geri getirme ve Hamas'ı çökertme çabalarımızı da sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.