Şampiy10
Magazin
Gündem

Erkekleri seksten soğutan 10 neden

.

ABONE OL
Vatan Haber

Cinsel isteksizliği sadece bir libido sorunu olarak görmeyin. Cinsel istek olmadığında sertleşme kalitesi düşüyor, boşalma süresi değişiyor. Cinsel isteksizlik ve diğer cinsel sorunları yaşayan erkek cinsellikten kaçmaya başlıyor. Eğer siz de eskisine oranla daha az seks düşündüğünüzü, partnerinizi daha az arzuladığınızı, seks gücünüzün düştüğünü fark ediyorsanız erkekleri seksten soğutan on nedeni dikkatle okuyun.

1- Cinsel sorunlar: Sertleşme sorunu, erken boşalma, geç boşalma gibi cinsel sorunlar cinsel keyfi ve isteği düşürebilir. Cinsel soğukluk gelişebilir. Bu cinsel sorunları yaşama endişesi ile eşinizden uzaklaşabilirsiniz. Bu durumda altta yatan cinsel sorunların tedavi edilmesi, cinsel özgüveninizi ve libidonuzu yükseltecektir.

2- Stres, endişe, yorgunluk: Yorgunluk stres,uykusuzluk, ani hayat değişimleri libidoyu düşürebilir. Partnerinizle konuşarak stresinizin kaynağını belirlemeye çalışın. Örneğin tatil dönüşü iş stresine geri dönmek zor gelebilir. Motivasyon kaybı, sıkıntı, kaygılar yatak odasına yansıyabilir. Ancak 2 ayı aşkın sorunlarda ise mutlaka uzmana başvurun.

3- Sağlık sorunları-ilaçlar: Kronik sağlık sorunları, ağrı yaratan hastalıklar, kalp problemleri, diyabet, bel ağrısı, gaz şikayeti ve daha pek çok sağlık şikayeti isteği düşürebilir. Bazı ilaçlar -örneğin bazı antidepresanlar, hormon ilaçları, ülser ilaçları, kalp ilaçları-da cinsel isteksizlik yaratabilir. Bu durumda ilacınızı kendi kendinize bırakmayın. Hekiminize danışın. İlacınızın tipi/dozu/kullanım şekli değiştirilebilir. Cinsel yan etkisi az olan başka bir ilaca geçilebilir.

4- Testosteron düşüklüğü: Cinsel isteksizliğin yanında, kilo artışı, sinirlilik, vücut tüylerinde azalma, meme dokusunda artış gibi başka belirtiler yaşıyor musunuz? Bu belirtiler ve kas gücünde azalma, kemik erimesi, testis-meni hacminde düşüş, sertleşme sorunu gibi şikayetler birlikte testosteron eksikliğine işaret edebilir. Hekiminiz bir kan testi ile tanıyı kesinleştirip gerekiyorsa hormon yerine koyma tedavilerini tavsiye edecektir.

5- Depresyon: Konsantrasyon güçlüğü, karar vermede zorlanma, uyku problemleri, motivasyon kaybı, düşük mod gibi şikayetleriniz de varsa cinsel isteksizliğinizin altında depresyon olabilir. Bu nedenle libido kaybı ile ilgili biyolojik faktörler incelenirken, hekiminiz psikolojik yönden de bir inceleme isteyebilir. Eğer sorun depresyon ise, cinsel isteği düşürmeyecek ilaçların seçimiyle her iki problemi de aşabilirsiniz.

6- İlişki sorunları: İlişki çatışmaları ve evlilik problemleri, erotik hislerin azalması gibi konular cinsel soğukluk yaratabilir. Çift olarak sizi yakınlaştıracak ve cinselliğinizi ateşleyecek önerilerden yararlanabilirsiniz.

7- Yoğun alkol: Yoğun alkol tüketimi hem libidoyu azaltır, hem de penis sinirlerini harap eder. Penis hislerinizin ölçümü yapıldıktan sonra gerekli tedaviyi almalısınız.

8Aşırı kilo: Kilo fazlalığı ve bel çevresi yağları vücutta kadınlık hormonu sentezini arttırıp testosteronu düşürür. Bu durumda hormon profilinize bakılması uygun olacaktır. Hormon yerine koyma tedavileri ve kilo yönetimi hakkında danışabilirsiniz.

9Hareketsizlik: Günlük adım sayısı, oturulan süre, hareket miktarı, hareket şiddeti testosteron hormonunu etkiler. Aşırı hareketsiz kişilerde isteksizlik daha sık görülür. Günlük bir aktivite alışkanlığı, yürüyüşler, hafif ağırlık ve denge çalışmalarından yararlanmak doğru.

1050 yaşı aşmak: 30’lu yaşlardan itibaren düşen seks hormonları 50’li yaşlarda isteksizlik, sertleşme problemi ve pek çok cinsel sorunla ortaya çıkabilir. Siz de hormon tedavilerinden fayda görebilirsiniz.

Ne zaman endişe etmelisiniz?

Unutmayın, cinsel ilişkiyi arzulama sıklığı kişiden kişiye çiftten çifte değişir. Ancak seks hayatında 2-3 haftalık aralar olması, cinselliğin belli bir düzende/periyodiklikte yaşanmaması alarm belirtileridir. Bu durumda hekime başvurmanın vakti gelmiştir.

Cinsel isteksizlik bir uyarı işaretidir

Cinsel isteksizlik mutlaka araştırılması ve tedavi edilmesi gereken bir sorun. Libido sorunlarının altında pek çok sağlık sorunu, psikolojik problem, ilişki sıkıntısı yatabiliyor. Cinsel isteksizlik testosteron düşüklüğüne bağlı olduğunda ise beş yıl içinde diyabet ve kalp krizi için de önemli bir risk teşkil ediyor. Dolayısıyla ısrarcı şekilde devam eden cinsel isteksizliği bir uyarı işareti olarak değerlendirin.

Yazarın Diğer Yazıları

  1. Penisin de “hisleri” var!
  2. Erkekleri seksten soğutan 10 neden
  3. Cinsel enerji gençleştirir
  4. Tatilde performans haplarına dikkat!
  5. Andropoza girmesi kolay çıkması zor
  6. 50 cinsel yaşam önerisi
  7. Testosteronu doğal artırmanın 7 yolu
  8. Sağlıklı cinsellik için hedef günde 10 bin adım!
  9. Performansınızı artırmanın 10 yolu
  10. Önemli olan boyu mu işlevi mi?

© Copyright 2024

Gazete Vatan Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.