Şampiy10
Magazin
Gündem

Bakan’a fezleke

.

ABONE OL
Vatan Haber

Adalet Bakanı Bozdağ, iki savcının kendisiyle ilgili “tutanak tuttuğunu” açıkladı. Bakan “tutanak” dedi, ama amaç bir işlem yapılması olduğuna göre, tutanak fezlekeye dönüşecektir.

Bu çok ağır bir hamledir ve amacı Bakan’ı “geriletmek”tir; hedef siyasidir.

Ayrıca tutanağın ya da fezlekenin içeriğini bilmiyoruz ama bu, şu andaki savaş ortamında önemli değil.

Önce MİT Müsteşarı’na, onun üzerinden Başbakan’a doğru hamle edildi. 17 Aralık operasyonuyla dört bakanın gidişi sağlandı. Şimdi de Adalet Bakanı hedef alındı.

“Onlar da şunu yaptı”, “ama onlar da önce bunu yaptı” gibi gerekçeler her zaman üretilebilir; bunlar gelinen noktanın ciddiyetine mazeret teşkil edemez.

17 Aralık’ın, yolsuzluk iddialarıyla ilgili kısmı daha çok tartışılacak; bununla ilgili yayın yasağı konuldu, ama şurası çok açıktır ki 17 Aralık bir siyasi operasyon olarak uygulamaya konulmuş ve sonuç da alınmıştır.

Seçenek...

Çatışma siyasi, ama “alanda” yargı mensupları ve istihbaratçılar var. MİT’in TIR’ları olayında durum aynı, son ortaya atılan ve Başbakan’ın yakınlarına ait olduğu iddia edilen kayıtlarda da durum aynı.

Vurulmak istenen noktalar en tepelerde ve bunlardan sonuç alınması demek, ağır bir siyasi krizin ortaya çıkması demektir. Siyasi kriz, seçilmiş siyasi iktidarın ülkeyi yönetemez hâle getirilmesidir.

Operasyonları planlayanların ülkenin ağır bir siyasi krize girmesinden doğacak zararları asla önemsemediği, dikkate almadığı ortadadır. Şu andaki gerilimlerin ekonomiye yansıması da asla umurlarında değildir.

Gözlerin bu kadar kararmasının açıklamasını ortaya koymak kimse için kolay değil. Beddualarla bir kişinin işaret edilmesi de, ülkenin krize ve siyasi istikrarsızlığa sokulmasının ruhi müşevviklerini açıklamaktan uzaktır.

Hedef siyasi iktidarın değişmesi ise, ülkeyi yönetme kabiliyetine ve ehliyetine sahip bir siyasi güç olmadığına göre, iktidar seçeneği ancak “CHP artı MHP artı devlet artı Gülen cemaati” olabilir. Bu seçeneğin getireceği de, siyasi istikrarsızlığın, daha önce birçok kez yaşadığımız gibi “kronik” bir hâle gelmesidir.

Yazarın Diğer Yazıları

  1. Sertleşme mi normalleşme mi?
  2. 9 Temmuz, sonra 15 Temmuz, sonra da seçim mi?
  3. Yürüyüşün son gününden sonrası
  4. Şaşıracak bir şey yok, beklenen oldu
  5. Anlaşılan ekonomiden herkes memnun
  6. Negatif enerjiden kurtulmak
  7. Bundan sonra seçim hazırlığı
  8. Nazi krizinin devamı
  9. Yüz yıl önceki Kürdistan vaadi
  10. Bu yürüyüşün bir finali olacak

© Copyright 2024

Gazete Vatan Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.