Şampiy10
Magazin
Gündem

Cem Yılmaz’la bir akşam randevusuna 100 bin TL

.

ABONE OL
Vatan Haber

Geliri Boğaziçi Üniversitesi’nde burslu okuyan öğrenciler için kullanılacak bir akşam yemeğinde Cem Yılmaz’ın masasında olmak için 100 bin TL verildi. Hüsnü Özyeğin ile yemek de açık artırmada 40 bin liraya yükseltildi.

1863’de Robert Kolej ile temelleri atılan, 1971’de Boğaziçi Üniversitesi’ne dönüşen Türkiye’nin tartışmasız en başarılı eğitim kurumu, önceki akşam 150’nci yılını SwissOtel’de büyük bir bağış organizasyonu ile kutladı.
Geceye 500 dolarlık davetiyeleri satın alarak katılan eski mezunlar, burslu öğrencilerin eğitiminde kullanılmak üzere 2 milyon liranın üzerinde de bağış yaptı.


Bağış organizasyonunu Boğaziçi Turizm Otelcilik mezunu Cem Yılmaz, kendi deyimiyle “Rafi Portakal tadında”, yine Boğaziçi mezunu olan Jülide Ateş ile birlikte sundu.

Sunmakla kalmadı, kendisi de 52 bin lira tutarında tuğla ve isimlendirme bağışı yaptı. Ve elbette esprileri ile yine bütün salonu bir oyununu sergiliyormuşcasına gülmekten kırıp geçirdi.

Türkiye’de bir ilk

Vefalı bir Boğaziçili olan Ulus Sunset’in sahibi Barış Tansever’in ricasını da kırmayan Cem Yılmaz, organizasyona ev sahipliği yapan Hüsnü Özyeğin ile birlikte Türkiye’de ilk kez denenen ilginç bir açık artırmayı da sundu. 10 bin liradan başlayan açık artırmada en yüksek meblağı veren hem Cem Yılmaz’la hem de Hüsnü Özyeğin ile bir akşam yemeği yeme imkanı bulacaktı.

ABD’de Warren Buffet, Bill Gates gibi ünlü yatırımcı ve işadamları, geliri vakıflara kalacak şekilde bu tip yemeklere katılmayı kabul ediyordu. Bu tip bir açık artırma Türkiye’de ilk kez denendi.

Acaba ben mi alsam?

Cem Yılmaz, önce kendisi ile ilgili açık artırmayı başlattı. 10 bin liradan başlayan açık artırma ilk turda 20 bin liraya çıktı. Cem Yılmaz espriyi patlattı: “Bu paraya evden çıkmam ben.”

Sonra yavaş yavaş rakam 40 bin liraya yükseldi. Rakam Cem Yılmaz’ı da şaşırtmış olacak ki yine espriyi araya sıkıştırdı:

“Çok özür dilerim yemek değil mi? Hani yanlış anlama olmasın. Yemeği Ulus’ta yiyeceğiz. Benim evim de Levent’te. Eve bırakıyorsunuz ama kahveyi Sunset’te içmiş oluyoruz. Bilin de...”

Bir üst turda 45 bin TL veren çıktı, Yılmaz, yine araya girdi...

“Acaba ben kendime 50 bin lira versem de hiç evden çıkmasam mı?” 45 bin liralık artırımdan sonra Management Centre Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Alper Utku 55 bin lira karşılığında Cem Yılmaz’la bir akşam yemeğinde buluşmayı garantiledi.

İki çekişen birleşti

Ancak Alper Utku daha sonra bir jest yaptı ve açık artırmada çekiştiği İstanbul Portföy’ün patronu Alpaslan Ensari ile anlaştı. Cem Yılmaz da “Olur” deyince daha önce 9 kişi olarak düşünülen yemeğin 12 kişiye çıkarılması ve hem Alper Utku ve dostları hem de Ensari ve dostlarıyla birlikte yenmesine karar verildi. Böylece bu açık artırmadan Boğaziçi’nde burslu okuyan gençlere 55 bin TL değil, 100 bin TL gelir yaratılmış oldu.

Cem Yılmaz yine esprili şekilde yenecek yemekte asla sorulmaması gereken iki soruyu da kazananlara vurgulamadan geçemedi.

“O esprileri siz mi buluyorsunuz gerçekten ve ünlülerden kimlerle birlikte oldunuz’ gibi sorular olmasın lütfen...”

Özyeğin’e 40 bin TL

Ardından yine bir Boğaziçi mezunu olan Hüsnü Özyeğin ile bir akşam yemeği için açık artırma tekrarlandı. Bu açık artırmayı da 40 bin TL karşılığında İstanbul Portföy ekibi kazandı.

150’nci yıl organizasyonuna badelsiz ev sahipliği yapan Özyeğin Ailesi, bu jestle yetinmeyip toplamda 300 bin liranın üzerinde bağışta da bulundu.

Bu arada Hüsnü Özyeğin, açılış konuşmasında bankacılığa nasıl adım attığını da anlattı:

“Mehmet Emin Karamehmet yatakhaneden arkadaşımdı. 32 yaşındayız. ‘Seni bankama genel müdür yapıyorum’ dedi. ‘Ben bankacılığı bilmem’ diyecek oldum. Bana dönüp ‘Ben de bilmiyorum birlikte öğreneceğiz’ diye yanıt verdi. Sonra gördüm ki Türkiye’nin en iyi bankacıları, finansçıları hep Boğaziçi’nden çıktı.”

Toplanan bağış 2 milyonu geçti

Organizasyonda 2 milyon liranın üzerinde bağış toplandı. Feyyaz Berker katılamadı ancak 100 bin TL bağışladı. Bu arada Boğaziçi Vakfı yöneticileri geceye katılamayan mazunların kendileri ile irtibat kurarak bağış yapmaya devam edebileceklerini özellikle belirttiler.

- Ayşe Özyeğin: Theodorus Hall oda isimlendirme bağışı 120 bin TL.

- Murat Özyeğin: Teodorus Hall oda ve bank isimlendirme bağışı 17 bin TL.

- Hüsnü Özyeğin: Van Millingen Hall çalışma masası isimlendirme bağışı 100 bin TL.

- Alpaslan Ensari: 10 öğrencinin 5 yıllık burs ihtiyacı 180 bin TL.

- Oya Eczacıbaşı: 10 öğrencinin 1 yıllık burs ihtiyacı: 36 bin TL.

- Güler Sabancı: Hamlin Hall oda isimlendirme bağışı 36 bin TL.

- Cem Yılmaz: Hamlin Hall tuğla bağışı 30 bin TL.

- Cem Yılmaz: Hamlin Hall oda isimlendirme bağışı 12 bin TL.

- Cem Yılmaz: Van Millingen Hall çalışma masası isimlendirme bağışı 10 bin TL.

Yazarın Diğer Yazıları

  1. Halktan kopmadan kimseden korkmadan
  2. Türkiye’ye gelmeyip Samos’a saklanmak yok
  3. Urfalılar’ın hızına ayakkabı mı dayanır?
  4. Atık yağları bize ‘yem’liyorlar mı?
  5. Dünyanın en büyüğü ama kaybolmanız imkansız
  6. El uzattığı efsane olan Sequoia, Türkiye’de
  7. 250 gram ekmekte 1.25’lik fiyat adil
  8. Sıfırını alamayanlar ‘ikinci el’i coşturdu
  9. Sağlamcı yatırımcının parası buhar oldu
  10. Periscope kararır Türk futbolu kazanır

© Copyright 2024

Gazete Vatan Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.