Yatırım

Yatırım

Son dakika yatırım haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yatırım ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yatırım haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yatırım

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yatırım gelişmeleri de dahil olmak üzere 31.465 yatırım haberi bulunmuştur. Tüm yatırım haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Kacır: Birleşik Krallık ile iş birliğimizi daha da derinleştireceğiz
Bakan Kacır: Birleşik Krallık ile iş birliğimizi daha da derinleştireceğiz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Birleşik Krallık ile sanayi ve teknoloji alanında iş birliğimizi daha da derinleştireceğiz" dedi.
18.05.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan Türk Yatırım Fonu açıklaması
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan Türk Yatırım Fonu açıklaması Türk Yatırım Fonu Guvernörler Kuruluşu toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Toplamda 170 milyonu aşan genç ve dinamik nüfusumuz, 1,2 trilyon doları aşan ticaret hacmimiz ve müşterek zengin kültür mirasımız, büyük atılımlarımızı gerçekleştirmek için sağlam bir temel teşkil etmektedir” dedi.
18.05.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek duyurdu: Türk Yatırım Fonu'nu kuruyoruz
Bakan Şimşek duyurdu: Türk Yatırım Fonu'nu kuruyoruz Türk Devletleri Teşkilatı üyesi ülkeler tarafından kurulan Türk Yatırım Fonu'nun Guvernörler Kurulu Açılış Toplantısı İstanbul'da yapıldı. Burada konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Türk Yatırım Fonu'nu 500 milyon dolar kayıtlı sermaye ile kuruyoruz. Türk Yatırım Fonu hem kamu hem de özel sektör yatırımlarımızın ivmelenmesini sağlayacaktır. Ayrıca, Fon birçok alanda projelere teknik destek verecektir" dedi.
18.05.2024 Ekonomi
Çılgın Sayısal Loto 300 milyon TL’yi aşan dev ikramiye! Vatandaşlar soluğu bayide aldı
Çılgın Sayısal Loto 300 milyon TL’yi aşan dev ikramiye! Vatandaşlar soluğu bayide aldı Çılgın Sayısal Loto’da 300 milyon TL’yi aşan ikramiye çekilişi bugün gerçekleşecek. Şanslarını denemek isteyen vatandaşlar ise bayilere akın etti. Kuruluşundan bu yana 50’nin üzerinde ikramiye veren İstanbul’un ‘şanslı bayisi’ olarak bilinen Bahçekapı Gişesi’nde de hareketlilik başladı. Bayinin 3’üncü kuşak yetkilisi Ergün Yıldız, en son 2017 ve 2020 yılında büyük ikramiye verdiklerini ifade ederek, “Çekilişin uzun süre devretmesi dolayısıyla yoğunluk oluyor. Tarihi gişe olduğumuz için de insanlar bizi tercih ediyor. Şanslı yer olarak görülüyoruz. Özellikle şehir dışından gelen müşterilerimiz çok fazla, bizden daimi oynayan, kargoyla isteyen müşterilerimiz var. Çünkü biz bileti aşkla, inanarak satıyoruz. Biz şansı değiştiren gişeyiz” dedi.
18.05.2024 Gündem
Borsa İstanbul'da tarihi rekor için yeni tarih verdi, faiz kararı geliyor
Borsa İstanbul'da tarihi rekor için yeni tarih verdi, faiz kararı geliyor Yatırımcıları yakından ilgilendiriyor. Bu haftanın en hareketli yatırım aracı borsa oldu. Endekste haftanın son işlem gününde büyük yükselişler görüldü. İlk hedef olan 10500 puanın da aşılmasıyla piyasada beklentiler değişti. Ekonomist Tuğba Ekin, ‘Bu oran çok uzak bir ihtimal değil’ diyerek tarih verdi. İşte detaylar...
18.05.2024 Ekonomi
Bakan Fatih Kacır: Türkiye'ye yatırımlar hızlanacak
Bakan Fatih Kacır: Türkiye'ye yatırımlar hızlanacak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin makro ekonomik göstergelerindeki iyileşmeyi girişim sermayesi fon yöneticileri ile konuştuğunu belirterek, “Türkiye'nin kredi risk priminin hızla düşüyor olması Türk ekonomisinin doğru yolda olduğunun önemli göstergelerinden biri. Bunun sonucunda önümüzdeki dönemde Türkiye'ye yatırımların çok hızlanacağını öngörüyoruz. Türkiye'nin yeni dönemdeki bu sermaye akımlarını hızlı çekmesi, bu kaynağın büyük ölçekte katma değerli üretime, teknolojik dönüşüme ve teknolojik girişimciliğine kazandırılması için çabalarımızı artıracağız. Türkiye yepyeni başarı hikayelerini hayata geçirecek ve bu defa öncekilerden de daha güçlü şekilde, katma değerli, rekabetçi, verimli üretim ve yüksek teknoloji girişimleri hikayede başrol oynayacak." dedi.
17.05.2024 Ekonomi
Altınay ne zaman işlem görecek? Altınay Savunma halka arzında gong töreni yapıldı
Altınay ne zaman işlem görecek? Altınay Savunma halka arzında gong töreni yapıldı 8-9-10 Mayıs tarihlerinde talep toplayan Altınay Sanayi için “gong töreni” Borsa İstanbul’da yapıldı. 3,6 milyon bireysel başvurunun yapıldığı Altınay Savunma Teknolojileri halka arzında işlem günü geldi çattı. Altınay Savunma Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Altınay, Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Altınay Yönetim Kurulu Üyesi ve Letven Capital Genel Müdürü Kamil Kılıç, TSKB ve Ziraat Yatırım yöneticileri katıldı.
17.05.2024 Ekonomi
Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan İsrail ile Türkiye açıklaması!
Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan İsrail ile Türkiye açıklaması! İhracat Seferberliği Zirvesi’nde konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İsrail ile ticaretin durdurulmasına değindi. Bakan Bolat, "Türkiye'nin tutumu dünyada vicdan sahibi herkes tarafından takdir ediliyor. Dünyada bu konuda Türkiye tek. Şu var, 2 Mayıs itibariyle Türkiye'den İsrail'e herhangi ihracat ve ithalat anlamında herhangi bir ticaret yapılmamaktadır" dedi.
17.05.2024 Gündem
Borsa İstanbul'dan tarihi rekor! Tüm zamanların en yüksek seviyesinde
Borsa İstanbul'dan tarihi rekor! Tüm zamanların en yüksek seviyesinde Borsa İstanbul 100 endeksi güne yüzde 0,5 yükselişle 10369 puandan başladı. Gün içinde yükselişini sürdüren BİST 100 endeksi 10524 puana ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.
17.05.2024 Ekonomi
Ev almak isteyenler dikkat! Faizler düşecek mi? Yüzde 25 kira sınırlaması kalkacak mı? Ev fiyatlarında çarpıcı gelişme!
Ev almak isteyenler dikkat! Faizler düşecek mi? Yüzde 25 kira sınırlaması kalkacak mı? Ev fiyatlarında çarpıcı gelişme! Ev satışlarında düşüş devam ediyor. Düşük faizli konut kredisi kampanyasına ilişkin detaylar da henüz açıklanmadı. Mevduat faizlerindeki yükseliş, konut fiyatlarının daha da aşağı geleceği beklentisi, konut kredisi faizlerindeki artış, yatırım için konut alacaklara yüzde 22.5 oranında kredi çıkması gibi faktörler sektörü olumsuz etkiliyor. Ayrıca kira artış oranlarının yüzde 25 seviyesinde kalması ve kiracı ev sahibi arasındaki tartışmalar da konut sektörüne olan ilgiyi azalttı. Uzmanlar yaz aylarından sonra talebin artacağını, finansal koşulların iyileşebileceğine dikkat çekti.
17.05.2024 Ekonomi
Bakan Kacır'dan Togg açıklaması: Otomotiv sektörünün dönüşümüne öncülük ediyor
Bakan Kacır'dan Togg açıklaması: Otomotiv sektörünün dönüşümüne öncülük ediyor Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Togg'un Türkiye'nin en büyük ihracat sektörü olan otomotiv endüstrisinin dönüşümüne öncülük ettiğini belirterek, "Togg, halihazırda 30'dan fazla farklı startup ile çalışarak inovasyonu teşvik etme konusunda kararlılığını ortaya koyuyor. Teknolojideki değişikliklerin yenilik yapmamız ve başarılı olmamız için benzersiz fırsatlar yarattığının farkındayız. Bu nedenle güçlü bir startup ekosistemine sahip olmak Milli Teknoloji Hamlesi'nin önemli bir parçası" dedi.
16.05.2024 Ekonomi
Konut piyasasında dikkat çeken gelişme! Yatırım aracı olmaktan çıktı, zararına satıyorlar
Konut piyasasında dikkat çeken gelişme! Yatırım aracı olmaktan çıktı, zararına satıyorlar Türkiye'de konut piyasası son dönemde önemli bir değişim yaşıyor. Geçtiğimiz yılın ikinci yarısından itibaren konut fiyatları, enflasyonun gerisinde seyretmeye başladı. Bu durum vatandaşların yatırım için ev alma durumunu durdurdu. Müteahhitler ise ellerindeki evleri satmak için kâr oranlarından fedakarlık yapmak zorunda kaldı. İşte konut piyasasıyla ilgili dikkat çeken detaylar...
16.05.2024 Ekonomi
Emlak Konut'tan Fikirtepe'de 11 milyar liralık satın alma
Emlak Konut'tan Fikirtepe'de 11 milyar liralık satın alma Emlak Konut GYO Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) Yeni Fikirtepe Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında bin 615 bağımsız bölümün 11 milyar 514 milyon 186 bin 629 Türk Lirasına satın alındığını bildirdi.
15.05.2024 Ekonomi
Emlak Konut'tan  İstanbul Fikirtepe'de 11 milyar liralık satın alma
Emlak Konut'tan İstanbul Fikirtepe'de 11 milyar liralık satın alma Emlak Konut GYO Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) Yeni Fikirtepe Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında bin 615 bağımsız bölümün 11 milyar 514 milyon 186 bin 629 Türk Lirasına satın alındığını bildirdi.
15.05.2024 Ekonomi
Halka arzlar neden düşüyor? Yeni halka arz hisseleri neden düşüyor?
Halka arzlar neden düşüyor? Yeni halka arz hisseleri neden düşüyor? Halka arzının 4.gününde gerileme yaşayan Lila Kağıt hisse fiyatı 36,40 liraya kadar geriledi. 37,39 liradan arz olmuştu. Peki, Halka arzlar neden düşüyor? Yeni halka arz hisseleri neden düşüyor?
14.05.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat açıklaması: Fırsatçılara göz açtırmayacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat açıklaması: Fırsatçılara göz açtırmayacağız Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü münasebetiyle düzenlenen Türkiye Ziraat Odaları Birliği Danışma Kurulu Toplantısı'nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Son dönemde kırmızı ve beyaz et fiyatlarındaki suni fiyat artışını yakından takip ettik. Fahiş fiyat artışları sadece piyasa şartları ile ifade edilemez. Burada fırsatçılık vardır. Bu ürünlerin arz talep dengesini bozacak çıkar odakları piyasayı bozmakta. Milletin aşına göz dikenlerden bunun hesabını mutlaka soracağız." ifadelerini kullandı.
14.05.2024 Gündem
Acun Ilıcalı, Fransa'da anlaşmayı yaptı! Yeni teknik direktör belli oldu
Acun Ilıcalı, Fransa'da anlaşmayı yaptı! Yeni teknik direktör belli oldu Kadrosunda birçok tanıdıık ismi bulunduran, Acun Ilıcalı'nın takımı Hull City, Liam Rosenior'nun yerine gelecek ismi belirledi. Acun Ilıcalı'nın yeni teknik direktör olması beklenen kişiyle görüşmeler yaptığı ortaya çıktı. İşte detaylar...
14.05.2024 Süper Lig
Toroslar EDAŞ Adana'yı bakım ve yatırımlarıyla aydınlattı! Hız kesmeden sürecek
Toroslar EDAŞ Adana'yı bakım ve yatırımlarıyla aydınlattı! Hız kesmeden sürecek Toroslar EDAŞ, Adana'da kesintisiz elektrik dağıtımı çerçevesinde 2024 yılının ilk 3 ayında bakım, onarım ve yatırım hizmetlerini hız kesmeden sürdürdü.
14.05.2024 Adana
Sıfır arabada en ucuz modeller ortaya çıktı!
Sıfır arabada en ucuz modeller ortaya çıktı! Sıfır araba fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Parasal, mali politikalarda yapılan değişiklikler ve otomobil piyasasına yönelik getirilen düzenlemelerle birlikte yatırım aracı olmaktan çıkan sıfır ve ikinci el otomobil fiyatları rayına oturmaya başladı. İkinci el otomobiller sıfırlarından ucuza satılırken sıfır otomobil fiyatları da geçtiğimiz aylardaki gibi hızlı yükseliş yaşamıyor.
14.05.2024 Ekonomi
Altın, borsa ve dolar ile ilgili çarpıcı yorum! Kritik seviye açıklandı, işte en çok kazandıran yatırım aracı
Altın, borsa ve dolar ile ilgili çarpıcı yorum! Kritik seviye açıklandı, işte en çok kazandıran yatırım aracı Dolar, borsa ve altın fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Parasını borsa, altın veya dövizde değerlendirmek isteyen yatırımcılar piyasadaki seyri merakla takip ediyor. Rekor seviyeleri test eden borsada 11 bin puan seviyesi görülür mü? Dolar/TL’de son haftalarda aşağı yönlü hareketler dikkat çekmişti. Dolar/TL, 32 seviyesinin altına sarkar mı? Gram altın için yeni hedefler ne? İşte piyasaya dair tüm merak edilenler...
14.05.2024 Ekonomi
Çağrı merkezi kurup yatırım vaadiyle dolandırmışlardı! 9 İlde operasyon yapıldı
Çağrı merkezi kurup yatırım vaadiyle dolandırmışlardı! 9 İlde operasyon yapıldı Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 9 ilde gerçekleştirilen dolandırıcılık operasyonunda 38 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin, çağrı merkezi kurarak, mağdurları, ‘internetten yatırım vaadiyle’ dolandırdığı tespit edildi.
13.05.2024 Gündem
Kamuda yeni dönem başlıyor! Bakan Şimşek açıkladı: 3 yıl süreyle durduruyoruz
Kamuda yeni dönem başlıyor! Bakan Şimşek açıkladı: 3 yıl süreyle durduruyoruz Kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları belli oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, alınan tedbirleri tek tek açıkladı. Kamuda yeni araç ve bina alımı 3 yıl süreyle durduruluyor. Yönetim kurulu ücretlerine üst sınır getiriliyor. Toplu taşıma olan yerlerde personel servisi kaldırılıyor. 3 yıl süreyle mobilya ve demirbaş alımları yapılmayacak. Deprem ve zorunlu harcamalar hariç mal ve hizmet alım ödenekleri ile yatırım ödeneklerinde kesintiye gidiliyor.
13.05.2024 Ekonomi
Kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları belli oldu! Bakan Şimşek: 3 yıl süreyle durduruyoruz
Kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları belli oldu! Bakan Şimşek: 3 yıl süreyle durduruyoruz Kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları belli oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, alınan tedbirleri tek tek açıkladı. Kamuda yeni araç ve bina alımı 3 yıl süreyle durduruluyor. Yönetim kurulu ücretlerine üst sınır getiriliyor. Toplu taşıma olan yerlerde personel servisi kaldırılıyor. 3 yıl süreyle mobilya ve demirbaş alımları yapılmayacak. Deprem ve zorunlu harcamalar hariç mal ve hizmet alım ödenekleri ile yatırım ödeneklerinde kesintiye gidiliyor.
13.05.2024 Ekonomi
100 milyar TL’lik tasarruf paketi için geri sayım! Vatandaşa nasıl yansır?
100 milyar TL’lik tasarruf paketi için geri sayım! Vatandaşa nasıl yansır? Vatandaşın gözü kulağı yarın açıklanacak olan kamuda tasarruf paketinde olacak. Peki açıklanacak önlemler neler olacak? Kamuda tasarruf tedbirleri vatandaşa nasıl yansır? İşte detaylar...
12.05.2024 Ekonomi
Altın fiyatlarında tahminler yenilendi! Gram altın düşecek mi, yükselecek mi?
Altın fiyatlarında tahminler yenilendi! Gram altın düşecek mi, yükselecek mi? Altın piyasalarında hareketlilik devam ediyor. Son günlerde düşüş eğiliminde olan gram altın haftayı yükselişle kapattı. En çok tercih edilen yatırım araçlarından olan altına ilgi sürüyor.
11.05.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Yatırım ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yatırım haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.