Turist

Turist

Son dakika turist haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan turist ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını turist haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Turist

haberleri sayfasında son dakika yaşanan turist gelişmeleri de dahil olmak üzere 6.974 turist haberi bulunmuştur. Tüm turist haberleri aşağıda listelenmiştir.
Milli mücadele ruhu 105 yılında: 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlanıyor...
Milli mücadele ruhu 105 yılında: 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlanıyor... 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, sabahın erken saatleriyle birlikte yurt dört bir yanında coşkuyla kutlanmaya başlandı.
19.05.2024 Gündem
Para çeken turistlere yardım etme bahanesiyle dolandırdılar! Yapılan operasyonla kıs kıvrak yakalandılar
Para çeken turistlere yardım etme bahanesiyle dolandırdılar! Yapılan operasyonla kıs kıvrak yakalandılar İstanbul'un turistik bölgelerinde ATM'lerden para çekmek isteyen turistlere yardım etme bahanesiyle yaklaşan ve 'bankamatik kartınızı yuttu' yalanıyla kredi kartlarını el çabukluğu ile çalan 3 şüpheli yapılan operasyonla yakalandı.
17.05.2024 Gündem
İlk üç ayda yabancı turist harcamalarında artış
İlk üç ayda yabancı turist harcamalarında artış Türkiye’deki yabancı kartlı işlemlerin 2024’ün ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla ciro bazlı yüzde 7, adet bazlı ise yüzde 16 büyüdüğü açıklandı. Bireysel yabancı kartlı ödemelerin ülke bazlı dağılımı incelendiğinde İngiltere menşeli kartlar ciroda zirvede yer aldı. Mısır menşeli kartlar ise geçen yıla göre büyüme rekoru kırdı. Yabancıların en çok harcama yaptığı şehirler sırasıyla İstanbul Antalya, İzmir, Ankara ve Muğla oldu.
16.05.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tasarruf tedbirleri tüm kamuyu kapsıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tasarruf tedbirleri tüm kamuyu kapsıyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB İkiz Kuleler'de düzenlenen TOBB Genel Kurulu'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Biz tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan kamu malının korunmasına ihtimam göstermiş bir hükümetiz. Kamu kurumlarının milletimiz ve iş dünyamıza tasarrufta örnek olmasını hedefliyoruz. Bu paket kamuda verimliliği artırarak tasarrufu sağlamayı amaçlıyor. Tasarruf tedbirlerine istisnasız olarak tüm kamu idareleri ve personeli uymak zorundadır. Tasarruf kültürü yaygınlaştıkça cari açıktaki iyileşme hız kazanacak" dedi.
15.05.2024 Gündem
Rus turistler, Ağrı Dağı'nda tipiye yakalandı! O anlar kameralara yakalandı
Rus turistler, Ağrı Dağı'nda tipiye yakalandı! O anlar kameralara yakalandı Ağrı Dağı'na zirve tırmanışı yapan 5'i kadın toplam 9 Rus dağcı, 13 Mayıs'ta tırmanışa deniz seviyesinden 2 bin 200 metre yükseklikteki Çevirme köyünden başladı. Rehber Cuma Saltik, tipi karşısında çaresizlik yaşayan dağcıları, zirveye tırmanamadan aşağı indirmek zorunda kaldığını belirtti.
14.05.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat açıklaması: Fırsatçılara göz açtırmayacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat açıklaması: Fırsatçılara göz açtırmayacağız Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü münasebetiyle düzenlenen Türkiye Ziraat Odaları Birliği Danışma Kurulu Toplantısı'nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Son dönemde kırmızı ve beyaz et fiyatlarındaki suni fiyat artışını yakından takip ettik. Fahiş fiyat artışları sadece piyasa şartları ile ifade edilemez. Burada fırsatçılık vardır. Bu ürünlerin arz talep dengesini bozacak çıkar odakları piyasayı bozmakta. Milletin aşına göz dikenlerden bunun hesabını mutlaka soracağız." ifadelerini kullandı.
14.05.2024 Gündem
Alman turizmine futbol molası veriliyor!
Alman turizmine futbol molası veriliyor! BU yıl rekor düzeyde turist beklenen Almanya'da, 14 Haziran-14 Temmuz tarihleri arasındaki Avrupa Futbol Şampiyonası nedeniyle Almanların bir bölümü tatilini şampiyona sonrasına erteliyor. Şampiyona döneminde gelemeyecek Almanların temmuz ortasından itibaren Türkiye ve Antalya'ya akını beklendiği açıklandı.
13.05.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunan basınına konuştu: Önyargı duvarını yıkmak elimizde
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunan basınına konuştu: Önyargı duvarını yıkmak elimizde Yunanistan'ın Kathimerini gazetesine konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan ile Türkiye arasındaki ilişkilere dair yeni mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Önyargı duvarını yıkmak elimizde. Ebedi huzur için çalışıyoruz." dedi.
12.05.2024 Gündem
Türkiye'de Kruvaziyer turizmi artıyor: 3 ayda 61 bin yolcu geldi
Türkiye'de Kruvaziyer turizmi artıyor: 3 ayda 61 bin yolcu geldi Kruvaziyer turizminde ocak, şubat ve mart aylarında Türkiye'ye 50 gemiyle 61 bin 113 yolcu geldi.
7.05.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hamas'ın ateşkes kararı sonrası ilk açıklama: Aynı adımı İsrail de atmalı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hamas'ın ateşkes kararı sonrası ilk açıklama: Aynı adımı İsrail de atmalı Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplandı. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarda bulundu.
6.05.2024 Gündem
İstanbul’da aniden bastıran sağanak yağış
İstanbul’da aniden bastıran sağanak yağış Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün sarı kodlu uyarısının ardından İstanbul’da sağanak yağış etkili oldu. Küçükçekmece’de yolların su altında kaldığı görülürken, Silivri’de ise yağışın ardından oluşan gökkuşağı görenleri mest etti.
3.05.2024 Gündem
Abu Dabi-Trabzon direkt uçuşları başlıyor
Abu Dabi-Trabzon direkt uçuşları başlıyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti iktidarının istikrarlı yönetimleri sayesinde Türkiye’nin avantajlı coğrafi konumu ve potansiyelini en üst düzeye çıkarmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde son 22 yıla 100 yıllık işler sığdırdıklarını belirterek, “Trabzon’un ulaşım ve iletişim altyapısına 147 milyar lira yatırım gerçekleştirdik. Trabzon’a gelen yabancı turist sayısındaki artışta ulaşım ağının gelişmesi ve havayolu ulaşımındaki gelişimin de payı büyük.” dedi.
2.05.2024 Ekonomi
Turizm sektörü rüzgarı arkasına aldı: Patlama yaşanacak
Turizm sektörü rüzgarı arkasına aldı: Patlama yaşanacak Turist sayısı ve turizm gelirinde tüm zamanların en iyi ilk çeyrek dönemini geride bırakan Türkiye’ye uzak pazarlardan gelişlerde de patlama yaşanıyor. ABD, Hindistan ve Kanada aylık bazda kendi rekorlarını kırdı.
2.05.2024 Gündem
Seyahat acentelerine ilişkin yapılan düzenleme sektörü dönüştürecek
Seyahat acentelerine ilişkin yapılan düzenleme sektörü dönüştürecek Turist rehberleri ve seyahat acentelerine ilişkin kanun teklifinin TBMM’de kabul edilerek yasalaşmasının ardından konuşan Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği (SAYD) Başkanı Mehmet Gem, seyahat acentelerine ilişkin maddenin rehberlerle sözleşmelerini yenilemeye yol açacağını ifade etti.
30.04.2024 Ekonomi
Turist rehberlerine iş bulma kolaylığı! Yeni düzenleme sektörü dönüştürecektur
Turist rehberlerine iş bulma kolaylığı! Yeni düzenleme sektörü dönüştürecektur Turist rehberleri ve seyahat acentelerine ilişkin kanun teklifinin TBMM’de kabul edilerek yasalaşmasının ardından konuşan Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği (SAYD) Başkanı Mehmet Gem, seyahat acentelerine ilişkin maddenin rehberlerle sözleşmelerini yenilemeye yol açacağını ifade etti.
30.04.2024 Gündem
İlk çeyrek turizm gelirinde rekor! Bakan Ersoy rakamlarla açıkladı
İlk çeyrek turizm gelirinde rekor! Bakan Ersoy rakamlarla açıkladı Türkiye'de 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin turizm verileri açıklandı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy "Tarihimizdeki en yüksek ilk çeyrek turizm gelirini elde ettik. Yılsonu hedefi olan 60 milyon ziyaretçi hedefine uyumlu şekilde ilerliyoruz" dedi. Antalya'da milliyet farkı nedeniyle fazla ücret tahsil eden otele inceleme yapıldığını açıklayan Ersoy, 54 bin liralık cezanın otele uygulandığını ve fazla ücretin misafire geri iade edildiğini söyledi.
30.04.2024 Ekonomi
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs açıklaması: Taksim uygun değil
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs açıklaması: Taksim uygun değil İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Taksim Meydanı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanunu kapsamında belirlenen ve ilan edilen yer ve güzergahlar arasında değildir. Çünkü Taksim Meydanı ve çevresi konumu itibarıyla toplantı ve gösteri yürüyüşü için uygun değildir" dedi.
29.04.2024 Gündem
Turizm bölgesinde çile! Turist nasıl kaçırılır..
Turizm bölgesinde çile! Turist nasıl kaçırılır.. Hürriyet Gazetesinden Salim Uzun'un haberine göre; Antalya’da kentin en çok ziyaret edilen yerlerinde sahte parfümcüler, hanutçular, dilenciler turistleri canından bezdiriyor. Rehberler Odası Başkanı Mustafa Yalçınkaya, “Rehberlerimiz rota değiştirmek zorunda kaldı” derken, Hürriyet turiste yaşatılan eziyeti kare kare fotoğrafladığı açıklandı.
29.04.2024 Gündem
Pandemi sonrası turizm canlanıyor! son çeyrekte 9 milyon kişi tatile çıktı
Pandemi sonrası turizm canlanıyor! son çeyrekte 9 milyon kişi tatile çıktı Ekim, Kasım ve Aralık aylarından oluşan 4. çeyrekte, yurt içinde ikamet eden 9 milyon 616 bin kişi seyahate çıktı.
24.04.2024 Ekonomi
Fahiş fiyatlara karşı yapılan boykot çağrısı Beyoğlu'nda karşılık bulmadı
Fahiş fiyatlara karşı yapılan boykot çağrısı Beyoğlu'nda karşılık bulmadı Restoran ve kafelerdeki fahiş fiyatlara tepki göstermek isteyen bazı vatandaşlar sosyal medyadan boykot çağrısında bulundu. Yapılan çağrının İstiklal Caddesi'nde karşılık bulmadığı görülürken, restoran girişlerindeki kalabalık dikkat çekti. İstiklal Caddesi'nde restoran işleten Sinan Güler, Bizim burada boykot yok, kalabalık ve herkes memnun. Fiyatlarımız orta düzeyde. Fiyat yüksekliği varsa önce buradaki mal sahiplerini boykot etmeleri lazım dedi. Fatma Genç adlı müşteri ise, Boykot çağrısı mantıklı bir çağrı. Fiyatlar gerçekten yüksek. Enflasyona göre de baya fark var, sadece enflasyonla açıklanabilecek bir şey değil bence ifadelerini kullandı.
20.04.2024 Gündem
Türk turistlere Miçotakis sürprizi! Adaya gelenleri karşıladı
Türk turistlere Miçotakis sürprizi! Adaya gelenleri karşıladı Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, dün Ayvalık’ın karşısındaki Midilli adasını ziyaret etti. Miçotakis, adanın limanına yanaşan “Eşref Jale” gemisinden inen Türk turistleri karşılayarak bir süre sohbet etti.
20.04.2024 Gündem
Bakan Ersoy, turizmde hedefi açıkladı
Bakan Ersoy, turizmde hedefi açıkladı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Turist sayısı olarak 4'üncü sıraya yükseldik. Hedefimiz de dünyada ilk 3'e girmek. Çok hızlı bir şekilde regülasyonlar yapıyoruz. Ülkemizi 60 milyon- 100 milyon bandında turist alan ülkeler seviyesine getirmeyi hedefliyoruz" dedi.
18.04.2024 Gündem
Adalar'da çifte bayram! Binlerce Türk çıkartma yaptı
Adalar'da çifte bayram! Binlerce Türk çıkartma yaptı Yunan adalarına kapıda vize uygulaması sonucunda binlerce Türk, Adaya çıkartma yaptı. Turizmciler adalara giden Türk turistlerin memnun olduğunu ve yoğunluğun sezonda da devam etmesini beklediklerini ifade ettiler.
16.04.2024 Gündem
Meclis'te seçimlerin ardından mesai yeniden başlıyor! İşte masadaki konular
Meclis'te seçimlerin ardından mesai yeniden başlıyor! İşte masadaki konular Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yerel seçim nedeniyle ara verdiği mesaisine yarın yeniden başlıyor. Meclis gündeminde önemli yasal düzenlemeler var. Enerji verimliliğini artıracak kanun teklifi ile turist rehberlerine yönelik düzenlemenin Genel Kurul'da ele alınması bekleniyor.
Antalya’nın Kemer ilçesinde çıkan orman yangınında mahsur kalan 4 turist kurtarıldı
Antalya’nın Kemer ilçesinde çıkan orman yangınında mahsur kalan 4 turist kurtarıldı Antalya’nın Kemer ilçesinde çıkan orman yangını ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangın bölgesinde mahsur kalan 4 turist ise ekipler tarafından kurtarıldı.
11.04.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Turist ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki turist haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.