Enerji

Enerji

Son dakika enerji haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan enerji ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını enerji haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Enerji

haberleri sayfasında son dakika yaşanan enerji gelişmeleri de dahil olmak üzere 27.496 enerji haberi bulunmuştur. Tüm enerji haberleri aşağıda listelenmiştir.
ABD'den Ukrayna'ya 400 milyon dolarlık silah desteği
ABD'den Ukrayna'ya 400 milyon dolarlık silah desteği ABD Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna’ya yapılacak 400 milyon dolarlık yeni silah ve teçhizat paketini açıkladı.
11.05.2024 Dünya
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “Önceliğimiz güven ortamını sağlamak"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “Önceliğimiz güven ortamını sağlamak" Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Önümüzdeki dönemde önceliğimiz ülkemizde yatırımcıların öncelik verdiği güven ortamını sağlamak, finansal istikrarı pekiştirmek, sürdürülebilir büyüme ve istihdam artışını sağlamaktır" dedi.
10.05.2024 Ekonomi
Kamuda tasarruf paketi ne zaman açıklanacak? Tedbir kararları neler?
Kamuda tasarruf paketi ne zaman açıklanacak? Tedbir kararları neler? Kamuda tasarruf ve tedbir paketinin detayları belli oldu. Buna göre zorunlu olmadıkça kamu kurum ve kuruluşları bina ve araç kiralamayacak.
10.05.2024 Gündem
Fahiş fiyat ve stokçuluk cezaları artıyor! Komisyonda kabul edildi
Fahiş fiyat ve stokçuluk cezaları artıyor! Komisyonda kabul edildi Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezalarının artırılmasını da içeren kanun teklifi, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda kabul edildi.
9.05.2024 Ekonomi
Merkez Bankası Başkanı Karahan'dan enflasyon mesajı: Kalıcı bozulmaya izin vermeyeceğiz
Merkez Bankası Başkanı Karahan'dan enflasyon mesajı: Kalıcı bozulmaya izin vermeyeceğiz Yılın ikinci enflasyon raporu bugün Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan tarafından açıklanıyor. Karahan, "Enflasyon, hedeflerimizle uyumlu seviyelere gerileyene kadar sıkı para politikası duruşumuzu korumakta kararlıyız." dedi. Öte yandan 2024 sonu enflasyon tahmini yüzde 38 olarak güncellendi.
9.05.2024 Ekonomi
Bakan Bayraktar açıkladı: BOTAŞ ve ExxonMobil arasında iş birliği anlaşması imzaladık
Bakan Bayraktar açıkladı: BOTAŞ ve ExxonMobil arasında iş birliği anlaşması imzaladık Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, ABD’deki temaslarına ilişkin yaptığı paylaşımda, "Çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiğimiz Vaşington’da BOTAŞ ve ExxonMobil arasında LNG ticaretine ilişkin bir iş birliği anlaşması imzaladık" dedi.
8.05.2024 Ekonomi
Astor Enerji ne zaman temettü verecek? Astor temettü kaç TL? Astor temettü 2024 tarihi…
Astor Enerji ne zaman temettü verecek? Astor temettü kaç TL? Astor temettü 2024 tarihi… Astor temettü ne zaman 2024? Astor Enerji A.Ş. KAP’a yaptığı bildirimde yönetim kurulunun temettü teklifini duyurdu. Buna göre pay başına brüt brüt 1,3204826 TL, net 1,1884343 TL kar payı ödenmesi genel kurul onayına sunulacak.
8.05.2024 Ekonomi
Baymak’a yeni genel müdür
Baymak’a yeni genel müdür İklimlendirme sektöründe faaliyet gösteren Baymak’ın Genel Müdürlük görevine Ülkü Özcan atandı. 25 yılı aşkın deneyime sahip olan Özcan, 1 Mayıs 2024 itibariyle görevine başladı.
8.05.2024 Çalışma Hayatı
Yeğeni ve baldızına torpil yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan ilginç savunma! Geri adım attı
Yeğeni ve baldızına torpil yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan ilginç savunma! Geri adım attı Bursa'da baldızını Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na atayan Cumhuriyet Halk Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ikinci bir tartışmalı karara imza attı. Bu kez yeğenini BURKENT Yönetim Kurulu'na Başkan olarak atadı. Kararını "Gençler hiç mi çalışmayacak" diye savunan Bozbey, gelen tepkilerin ardından geri adım attı. Yeğeninin istifa ettiğini açıkladı.
7.05.2024 Gündem
İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu raporu açıkladı!
İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu raporu açıkladı! Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, beraberinde 22 milletvekili, bir grup uzmanla Erzincan'a geldi. Komisyonda grubu bulunan partilerin tamamının temsilinin söz konusu olduğunu vurgulayan Başkan Uslu, AFAD'da düzenlenen bilgilendirme toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
7.05.2024 Gündem
İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu, Erzincan'da sahaya indi!
İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu, Erzincan'da sahaya indi! Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, beraberinde 22 milletvekili, bir grup uzmanla Erzincan'a geldi. Komisyonda grubu bulunan partilerin tamamının temsilinin söz konusu olduğunu vurgulayan Başkan Uslu, "Geniş bir çerçevede çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hiç kimsenin aklında soru işareti kalmayacak şekilde çalışacağız" dedi.
7.05.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hamas'ın ateşkes kararı sonrası ilk açıklama: Aynı adımı İsrail de atmalı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hamas'ın ateşkes kararı sonrası ilk açıklama: Aynı adımı İsrail de atmalı Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplandı. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarda bulundu.
6.05.2024 Gündem
Akkuyu NGS'nı̇n 1’inci buhar kızdırıcı ünı̇te montajı tamamlandı!
Akkuyu NGS'nı̇n 1’inci buhar kızdırıcı ünı̇te montajı tamamlandı! Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) 1’inci ünitesinin türbin dairesinde en modern teknolojiye sahip yatay buhar kızdırıcı-ayırıcıların montajı tamamlandı. Nükleer santraldeki buhar türbini tesisinin yardımcı sistemlerinin bir parçası olan ekipman, türbin rotor kanatlarını döndüren buharın sıcaklık ve nem parametrelerini ayarlamaya yaradığı belirtildi.
6.05.2024 Gündem
Almanya'da döner gündem oldu, şimdi de devlet desteği istediler
Almanya'da döner gündem oldu, şimdi de devlet desteği istediler Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in 22-24 Nisan tarihlerinde Türkiye’ye yaptığı resmi ziyarete ‘Berlin döneri’ götürmesinin yankıları sürerken Sol Parti, döner fiyatlarında artışın engellenmesi için devlet desteği verilmesini gündeme getirdi.
6.05.2024 Dünya
Adana’da 2024 yılı sulama sezonu başladı! Milletin hizmetine sunuluyor
Adana’da 2024 yılı sulama sezonu başladı! Milletin hizmetine sunuluyor DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Adana‘da 2 Mayıs tarihinde başlayan 2024 yılı sulama sezonunda toplam 2 milyon 207 bin dekar tarım arazisinin sulanacağını söyledi.
7.05.2024 Adana
Yerli ve milli doğal gaz heyecanı! İlk ateşi yandı
Yerli ve milli doğal gaz heyecanı! İlk ateşi yandı Türkiye’nin en büyük özel sektör doğalgaz arama ve üretim şirketi TBNG’nin (Trakya Havzası Doğalgaz Şirketi), Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin desteğiyle hazırladığı yeni sondaj programı kapsamında, Silivri’de açtığı yeni kuyulardan gaz çıkarılmaya başlandı. İlk ateşin yakılmasıyla birlikte çıkarılan doğalgaz dağıtıma hazır hale geldi.
5.05.2024 Gündem
"Deprem Sonrası Geleceği Kerpiçle İnşa Etmek" konulu sempozyum yapıldı Bilimin ışığında çalışmalıyız"
"Deprem Sonrası Geleceği Kerpiçle İnşa Etmek" konulu sempozyum yapıldı Bilimin ışığında çalışmalıyız" Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Depreme dirençli Adana ve Türkiye için yaşananları unutmadan, bilimin ışığında çalışmalıyız" dedi.
5.05.2024 Adana
Doğal gaz depolama tesislerinin kapasitesi artıyor!
Doğal gaz depolama tesislerinin kapasitesi artıyor! Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş.'ye (BOTAŞ) ait Silivri ve Tuz Gölü'ndeki doğal gaz depolama tesislerinin kapasitelerinin 2028'de 12 milyar metreküpe çıkarılacağını açıkladı.
5.05.2024 Gündem
Akaryakıt fiyatları ile ilgili yeni karar! EPDK duyurdu
Akaryakıt fiyatları ile ilgili yeni karar! EPDK duyurdu Akaryakıt istasyonlarında yapılan satışlarda, farklılaştırılmış olsun veya olmasın aynı tür akaryakıtlar için fiyat farkı uygulanmayacak.
5.05.2024 Ekonomi
Koç Metalurji halka arz ne zaman, katılım endeksine uygun mu? Koç Metalurji Koç'un mu, kimin, koç metalurji kaç lot verir, hangi bankalarda var?
Koç Metalurji halka arz ne zaman, katılım endeksine uygun mu? Koç Metalurji Koç'un mu, kimin, koç metalurji kaç lot verir, hangi bankalarda var? Koç Metalurji Halka Arz A.Ş halka arz oluyor. Yatırımcılar, Koç Metalurji şirketinin talep toplama tarihlerini ve diğer detayları araştırmaya başladı. SPK bültenine göre, Koç Metalurjinin pay başına 20,50 liradan halka arzına onay verildi. Peki, Koç Metalurji halka arz ne zaman, kaç lot verir, katılım endeksine uygun mu?
4.05.2024 Ekonomi
Benzin ve motorin fiyatlarında yeni dönem! EPDK kararı duyurdu, resmen değişti
Benzin ve motorin fiyatlarında yeni dönem! EPDK kararı duyurdu, resmen değişti Milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiriyor. EPDK'dan benzin ve motorin fiyatıyla ilgili yeni karar verildi. 15 Mayıs'tan itibaren başlıyor. İşte detaylar...
4.05.2024 Ekonomi
İliç'teki maden faciasında 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı
İliç'teki maden faciasında 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesindeki maden sahasında meydana gelen heyelanda iki işçiye daha ulaşıldığını duyurdu.
4.05.2024 Gündem
Bakan Bayraktar açıkladı! Kesintisiz elektrik arzı sağlayacak
Bakan Bayraktar açıkladı! Kesintisiz elektrik arzı sağlayacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, barajlardaki kullanılabilir rezervuar alanları ile göl ve göletlere yüzebilen güneş enerjisi santrallerinin (GES) kurulabileceğini bildirdi.
3.05.2024 Ekonomi
Teknoloji liderleri yapay zekayı ve akıllı şehirleri tartışacak
Teknoloji liderleri yapay zekayı ve akıllı şehirleri tartışacak Teknoloji alanında Türkiye'nin önde gelen karar vericileri ve kanaat önderleri, Teknoloji Liderleri Zirvesi’nde ikinci kez bir araya gelecek.
3.05.2024 Yaşam
Adanalı meslek lisesi öğrencileri güneş enerjisi sistemiyle çalışan şarj istasyonu üretti
Adanalı meslek lisesi öğrencileri güneş enerjisi sistemiyle çalışan şarj istasyonu üretti Adana’da 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde yaşanan elektrik sorunu nedeniyle telefonlarını şarj edemeyip, ailelerine ulaşamayan vatandaşlar için Kozanlı meslek lisesi öğrencileri güneş enerjisi ile çalışan şarj aleti üretti.
3.05.2024 Adana

Benzer Haber Etiketleri

Enerji ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki enerji haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.