Beyin Ve Sinir Cerrahisi

Beyin Ve Sinir Cerrahisi

Son dakika Beyin ve Sinir Cerrahisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Beyin ve Sinir Cerrahisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Beyin ve Sinir Cerrahisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Beyin Ve Sinir Cerrahisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan beyin ve sinir cerrahisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 325 beyin ve sinir cerrahisi haberi bulunmuştur. Tüm beyin ve sinir cerrahisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Omurga cerrahları İstanbul’daki sempozyumda buluştu
Omurga cerrahları İstanbul’daki sempozyumda buluştu Türkiye’nin dört bir yanındaki omurga cerrahları ‘Omurga Cerrahisinde Komplikasyonlar ve Önleme Yöntemleri’ başlıklı sempozyumda bir araya geldi.
19.03.2024 Sağlık
AK Parti Nevşehir belediye başkan adayı kim oldu? 2024 AK Parti Nevşehir belediye başkan adayı Mehmet Savran kimdir, nereli, kaç yaşında?
AK Parti Nevşehir belediye başkan adayı kim oldu? 2024 AK Parti Nevşehir belediye başkan adayı Mehmet Savran kimdir, nereli, kaç yaşında? AK Parti Nevşehir Belediye Başkan adayı kim oldu, 2024 Nevşehir AK Parti Belediye Başkan adayı Mehmet Savran kimdir? AK Parti Nevşehir Belediye Başkanı adayı belli oldu. ATO Kongre Salonu'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti belediye başkan adaylarını açıkladı. Peki, AK Parti Nevşehir Belediye Başkanı adayı Mehmet Savran kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu?
18.01.2024 Gündem
Beyni genç tutmanın yolları! İşte uzman isimden kritik tavsiyeler
Beyni genç tutmanın yolları! İşte uzman isimden kritik tavsiyeler Ruh ve beden sağlığının, zihnin sağlıklı olması ile ilişkili tutulduğunu söyleyen Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Levent Aydın, “Zihnin sağlıklı olması, beynin genç ve dinç olmasını sağlıyor. Yani beyin sağlığı en az fiziksel sağlık kadar önem taşıyor. Beyin sağlığı duygusal ve sosyal refahı da beraberinde getiriyor. Dolayısıyla beyin sağlığı başarılı ve mutlu bir hayatın da yolunu açıyor. Bu nedenle beyin sağlığına iyi bakmak ve beyin sağlığının genç kalmasını sağlamak gerekiyor” diyerek, beyni genç tutmanın yolları hakkında tavsiyeler verdi.
13.11.2023 Sağlık
Bu hastalığın ilaçla tedavisi mümkün değil! Uzman isimden önemli uyarı
Bu hastalığın ilaçla tedavisi mümkün değil! Uzman isimden önemli uyarı Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ömür Günaldı, obezite ekseninde cushing hastalığı ve cushing sendromu hakkında bilgi verdi. Obezite rahatsızlığınızın temelinde çözümü çok daha kolay başka hastalıkların olabileceğini belirten Prof. Dr. Günaldı, “Örneğin cushing hastalığı ve Cushing sendromu. Her iki hastalık da kandaki kortizol düzeyinin aşırı yükselmesiyle kendini gösteren en önemli obezite nedenlerinden biri olmasına rağmen tedavisi obezite cerrahisinden son derece farklıdır" diye konuştu.
2.11.2023 Sağlık
Hastanede şok eden olay! 'Temizlik işçisini ameliyata soktu' iddiası
Hastanede şok eden olay! 'Temizlik işçisini ameliyata soktu' iddiası Bilecik’in Bozüyük ilçesindeki devlet hastanesinde beyin cerrahı olan Opr. Dr. S. Z.’nin ameliyatlara temizlik işçisi ile bir medikal firma çalışanının girmesine izin vererek cerrahi işlemler yaptırdığı iddiasıyla ilgili Bilecik Valiliği açıklama yaptı. Açıklamada, olayla ilgili soruşturmanın ve incelemenin devam ettiği, doktorun da görevden uzaklaştırıldığı belirtildi.
15.10.2023 Yaşam
Genç doktora dehşeti yaşatmıştı! Cezası belli oldu
Genç doktora dehşeti yaşatmıştı! Cezası belli oldu İzmir'de Asistan Doktor Emre Arslan'a (28) hakarette bulunup, yumruk atarak bıçakla tehdit eden Gökhan D., (27), haksız tahrik ve takdiri indirim uygulanarak 3 yıl 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.
22.06.2023 Yaşam
Çalışan milyonları ilgilendiren karar! Sık sık rapor alan işçiye kötü haber
Çalışan milyonları ilgilendiren karar! Sık sık rapor alan işçiye kötü haber İşçi ve işveren milyonları ilgilendiren son dakika kararı! Çalıştığı fabrikadan, sık sık rapor alarak işi aksattığı gerekçesiyle kovulan işçiye mahkemeden kötü haber geldi. İş Mahkemesi'nin işe iade ettiği işçi ile ilgili Bölge Adliye Mahkemesi’nden flaş bir karar geldi.
5.03.2023 Gündem
Depremde 100’e yakın hekim hayatını kaybetti
Depremde 100’e yakın hekim hayatını kaybetti Depremin vurduğu 10 kentte ölen 10 binlerce kişinin içinde 100’e yakın doktor da vardı. Sevdikleriyle yaşadıkları evlerin yıkılması sonucu ölen doktorların kimi rezidansta kimi de güvenli bulduğu sitelerde yaşıyordu.
16.02.2023 Gündem
Ev temizliği ile ilgili dikkat çeken uyarı geldi! Çok sık rastlanıyor
Ev temizliği ile ilgili dikkat çeken uyarı geldi! Çok sık rastlanıyor Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Gökhan Toğuşlu, bel fıtığına kadınlarda daha sık rastlandığına değinerek, “Ev temizliği önemli bir sebep. Koltuk kaldırmak, halıyı silkelemek, pencereyi silerken uzanmak gibi zorlu hareketler fıtığa sebep olabilir. Temizlik yaparken sağlığınızdan olmayın” dedi.
31.10.2022 Sağlık
Türk doktordan devrim gibi buluş! Kemik tedavisinde yeni dönem
Türk doktordan devrim gibi buluş! Kemik tedavisinde yeni dönem Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Kemal Yücesoy, kırılmış vidalı kemiğe vidayı çıkarmadan kapalı yöntemle girerek müdahalede bulunmayı başardı. Açık ameliyata girmelerine gerek kalmayan hastalar, 5 dakikalık bir işlemle sağlıklarına kavuşurken, Prof. Dr. Kemal Yücesoy’un bulduğu bu yöntem dünya tıp literatürüne girdi.
26.10.2022 Sağlık
50 yaşından sonra ayak yanmasına dikkat
50 yaşından sonra ayak yanmasına dikkat Ayak yanması olan kişilerde özellikle geceleri ayakta yanma, ağrı, uyuşma, karıncalanma gibi şikâyetlerin arttığını ifade eden İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Şekip Şimşek, “Ayak yanması konusunda yakınması olan hasta sayısı dikkat çekecek kadar fazladır. Hastalar çoğunlukla 50 yaş üstünde, aylar ve yıllar içerisinde yavaş yavaş kötüleşen, vücudun sağ ve sol tarafının benzer olarak etkilendiği, karıncalanma, uyuşma, iğnelenme, yanma, ağrı gibi şikâyetleri olduğunu belirten, duyusal liflerin etkilendiği vakalardır” dedi.
25.08.2022 Sağlık
Uyanık hastaya beyin tümörü ameliyatı gerçekleştirildi
Uyanık hastaya beyin tümörü ameliyatı gerçekleştirildi 27 yaşındaki Danyel Yousuf, beynindeki tümörden, KKTC’de ilk kez, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde beyin cerrahisi ekibi tarafından yapılan uyanık beyin tümörü ameliyatı ile kurtuldu.
11.07.2022 Sağlık
Yaz geldi, havuz sezonu açıldı! Birçok rahatsızlığa şifa oluyor
Yaz geldi, havuz sezonu açıldı! Birçok rahatsızlığa şifa oluyor Kütahya'nın şifalı sularıyla ünlü Ilıca Kaplıcaları'ndaki turizm tesislerinde havuz sezonu açıldı.
15.06.2022 Yaşam
Beyin cerrahisi 'parkinson’a tedavi imkanı sunuyor!
Beyin cerrahisi 'parkinson’a tedavi imkanı sunuyor! Beyin ve Sinir Cerrahisi Nöroşirürji Uzmanı Opr. Dr. Ahmet Karkucak, son yıllarda beyin cerrahisindeki ilerleme sonucu uygulanır hale gelen derin beyin stimülasyonu işlemi sayesinde parkinson hastalığındaki şikayetlerin geriletilebildiğini belirtti.
11.04.2022 Sağlık
Ameliyat gerektirmeyen bel ağrısına 15 dakikada çözüm
Ameliyat gerektirmeyen bel ağrısına 15 dakikada çözüm Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op.Dr. Cenk Ermol, ameliyat gerektirmeyen bel ağrılarını, "Eklem noktalarına yaptığımız iğneyle enjeksiyon veya radyofrekans tedavisi yöntemiyle buralardaki ağrı duyu liflerini bloke edip, hastanın bel ağrısının ortadan kalkmasını sağlıyoruz. 15 dakika süren işlemin ardından hasta 45 dakika sonra evine gidebiliyor"dedi.
29.03.2022 Sağlık
Kütahya'da narkozsuz bel fıtığı ameliyatı
Kütahya'da narkozsuz bel fıtığı ameliyatı Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Beyin ve Sinir Cerrahisi ile Anestezi ve Reanimasyon kliniklerinin birlikte çalışmaları sonucu artık bel fıtığı ameliyatları, narkozsuz (uyutulmadan) yapılmaya başlandı.
5.03.2022 Sağlık
Bu hastalığı bel fıtığı ile karıştırmayın
Bu hastalığı bel fıtığı ile karıştırmayın Kişinin yaş almasıyla birlikte omur kanalının etrafındaki bağ dokuların kanalı sıkıştırması ve sinirlere baskı yapması nedeniyle, kişinin bel altından gerçekleştirdiği tüm hayati fonksiyonlarını yaparken ağrı duymasına neden olan Lomber dar kanal hastalığı, sıklıkla bel fıtığı ile karıştırılıyor.
22.02.2022 Sağlık
SGK harekete geçti ve resmen belli oldu! Bakan duyurdu, ücretler değişti
SGK harekete geçti ve resmen belli oldu! Bakan duyurdu, ücretler değişti Sosyal Güvenlik Kurumu milyonlarca kişiyi ilgilendiren düzenlemeyi yaptı. Hastaneye giden herkesi yakından ilgilendiren karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Detaylar belli oldu. Yüzde 35 ile 75 oranında zam yapıldı. Sağlık Bakanı Koca "Sağlık Uygulamaları Tebliği (SUT) güncellenip yayınlandı. Böylece tanı ve tedavi ile ilgili ücretler yeniden belirlenmiş oldu" dedi. Bakan Ayrıca iki bakana da teşekkür etti. Tebliğde, Spinal Musküler Atrofi (SMA) hastalığına ilişkin düzenlemeler de yer aldı. İşte son dakika haberinin detayları...
9.02.2022 Ekonomi
SMA ilaçları karşılanacak mı? SMA hastalığı ilaçlarını SGK karşılıyor mu? Resmi Gazete’de SMA ilacı kararı!
SMA ilaçları karşılanacak mı? SMA hastalığı ilaçlarını SGK karşılıyor mu? Resmi Gazete’de SMA ilacı kararı! SMA hastalığı ilaçları SGK karşılıyor mu? Resmi Gazete'de yayımlanan bilgiye göre, SMA Tip-2 ve SMA Tip-3 hastalığında, kriterlerin sağlandığı takdirde, tedavide kullanılan ilaçları devlet ödeyecek. Peki, SMA ilaçları hangi kriterlere göre karşılanacak?
9.02.2022 Sağlık
SMA hastalarının ilaç giderlerinin SGK tarafından karşılanmasına ilişkin tebliğ Resmi Gazete’de
SMA hastalarının ilaç giderlerinin SGK tarafından karşılanmasına ilişkin tebliğ Resmi Gazete’de SMA hastalarının ilaç giderlerinin Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) tarafından karşılanması için aranan kriterlere ilişkin tebliğ, Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı.
8.02.2022 Gündem
Ölümcül tesadüf! İki kardeş böyle yaşama tutundu
Ölümcül tesadüf! İki kardeş böyle yaşama tutundu Balıkesir’de yaşayan Ayşe ve Gülizar Dağıstan isimli kardeşler, tam anlamıyla tesadüf eseri hayata tutundu. Hatice Aydemir isimli ablalarını beyin kanaması nedeniyle kaybeden kardeşlerden Ayşe Dağıstan’ın baş dönmesi ve göz ağrısı şikayeti nedeniyle yapılan tetkiklerinde beyninde patlamaya hazır bir anevrizma olduğu tespit edildi. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Evren Sandal’ın ameliyat ettiği kadın sağlığına kavuşurken, her iki ablasında da anevrizma olmasından şüphelenilen ve tetkik yaptırması istenen diğer kardeş Gülizar Dağıstan’ın da beyninde bir anevrizma olduğu anlaşıldı.
7.01.2022 Gündem
Diş ağrısı sanıp 6 sağlam dişini çektirdi, gerçek bambaşka çıktı! 'Dünyaya yeniden gelmiş gibiyim'
Diş ağrısı sanıp 6 sağlam dişini çektirdi, gerçek bambaşka çıktı! 'Dünyaya yeniden gelmiş gibiyim' Genellikle diş ağrısıyla karıştırılan ve halk arasında 'delirten hastalık' olarak bilinen trigeminal nevralji ile 18 yıldır boğuştuğunu bilmeyen Mehmet Selim Koçak (65), ağrıdan kurtulmak için tam 6 dişini çektirdi. Ağrıları nedeniyle zaman zaman bir şey yiyip içemeyen hasta, 'delirten hastalık' teşhisi konulmasıyla İzmir'de sağlığına kavuştu.
24.12.2021 Gündem
Sırtında kese ile doğan bebeğe başarılı müdahale
Sırtında kese ile doğan bebeğe başarılı müdahale Omurgasının gelişmemesi sonucu belinde kese yarası ile doğan bebek, Manisa’dan sevk olduğu hastanede henüz bir günlükken gerçekleştirilen başarılı operasyon ile hayata yeniden tutundu.
11.12.2021 Sağlık
Cihan bebeğin son durumu! Babası tarafından darp edilen 3 aylık Cihan bebek nasıl oldu, taburcu edildi mi?
Cihan bebeğin son durumu! Babası tarafından darp edilen 3 aylık Cihan bebek nasıl oldu, taburcu edildi mi? Cihan bebeğin son durumu merak ediliyor. Gaziantep'te babasının darp ettiği Cihan bebek, yoğun bakımdaki tedavisinin ardından taburcu edildi. Peki, 3 aylık Cihan bebek nasıl oldu?
6.12.2021 Yaşam
Cihan bebeğin sağlık durumuyla ilgili flaş açıklama! Doktoru duyurdu
Cihan bebeğin sağlık durumuyla ilgili flaş açıklama! Doktoru duyurdu Gaziantep'te, ağladığı için babası Yunus Göç tarafından dövülen 2 aylık Cihan bebek, tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildi. Sağlığına kavuşan Cihan bebek, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekiplerince korumaya alındı.
6.12.2021 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Beyin Ve Sinir Cerrahisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki beyin ve sinir cerrahisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.