Anayasa

Anayasa

Son dakika anayasa haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan anayasa ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını anayasa haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Anayasa

haberleri sayfasında son dakika yaşanan anayasa gelişmeleri de dahil olmak üzere 23.409 anayasa haberi bulunmuştur. Tüm anayasa haberleri aşağıda listelenmiştir.
MHP lideri Bahçeli: Fetövari kalkışmalara asla izin vermeyeceğiz
MHP lideri Bahçeli: Fetövari kalkışmalara asla izin vermeyeceğiz MHP'nin Kızılcahamam'daki kampında konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Devletin içinde FETÖVARİ benzeri hukuk dışı yapılanma ve gayrimeşru hiyerarşik sistem kuran, pozisyon mücadelelerine girişen, nifak üreten odaklarla asla yolumuz kesişemez. Türkiye Cumhuriyeti, bir hukuk devletidir.' dedi.
18.05.2024 Gündem
Emekli Orgeneral Çetin Doğan, tahliye oldu!
Emekli Orgeneral Çetin Doğan, tahliye oldu! Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karar ile 28 Şubat davasında ceza alan emekli orgeneraller arasında bulunan emekli Orgeneral Çetin Doğan, tahliye oldu. Doğan, "Televizyonlarda bir aftan bahsediliyor. Af söz konusu değil. Doğrudan doğruya anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç olarak yerine getirilmesidir" dedi.
17.05.2024 Gündem
28 Şubat davası nedir, 28 Şubat sanıkları kim? 28 Şubat olayı hangi yılda oldu, 28 Şubat olayları nedir?
28 Şubat davası nedir, 28 Şubat sanıkları kim? 28 Şubat olayı hangi yılda oldu, 28 Şubat olayları nedir? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; 28 Şubat davası sanıkları sağlık sorunları nedeniyle affedildi. Kararda, kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme suçlarından hapis yatan Haci Sülük, Aliefter Aslan, Sevda Yüksel, silahlı terör örgütüne üye olmaktan tutuklu olan Avni Yılmaz ve Gülbey Sarıoğlu, kasten öldürmeye teşebbüs suçundan tutuklu olan Süleyman Tuna, kan gütme ve saiki öldürme suçundan tutuklu olan Abdulhekim Yılmaz da sürekli hastalık ve kocama hali dolayısıyla affedildi. Söz konusu kararın ardından 28 Şubat davası nedir, 28 Şubat sanıkları kim? 28 Şubat olayı hangi yılda oldu, 28 Şubat olayları nedir? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.
17.05.2024 Gündem
Numan Kurtulmuş: Siyasi partilerle birlikte ortak bir yol bulacağız
Numan Kurtulmuş: Siyasi partilerle birlikte ortak bir yol bulacağız TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin, "Siyasi partilerle birlikte ortak bir yol bulacağız. Ekim ayından itibaren içeriğe ilişkin görüşmeler başlayabilir" dedi.
16.05.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bürokratik vesayete izin vermeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bürokratik vesayete izin vermeyiz Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Bürokratik vesayete izin vermeyiz. Kanunun dışına çıkan, marazı olan kim varsa hukuk zemininde mutlaka hesabı soruluyor." ifadelerini kullandı. Kongre süreci hakkında konuşan Erdoğan, "Yorulan, motivasyonunu yitiren arkadaşlarımızı kardeşlik hukukumuzu koruyarak dinlenmeye alacağız; yeni, heyecanlı arkadaşlarımızla kadromuzu güçlendirerek yolumuza devam edeceğiz." dedi. Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı ardından ise, ‘Yakın zamanda CHP’ye gideceğim’ açıklamasında bulundu.
15.05.2024 Gündem
15 Mayıs ne günü, 15 Mayıs’ta ne oldu? 15 Mayıs çiçek günü mü?
15 Mayıs ne günü, 15 Mayıs’ta ne oldu? 15 Mayıs çiçek günü mü? Bugünün anlam ve önemi merak ediliyor. Gün içinde sosyal medyada yapılan paylaşımlar ardından merak konusu olan bugün günlerden ne günü? 15 Mayıs ne günü, 15 Mayıs çiçek günü mü? 15 Mayıs’ta ne oldu?
15.05.2024 Gündem
Numan Kurtulmuş, MHP lideri Bahçeli'yi ziyaret etti
Numan Kurtulmuş, MHP lideri Bahçeli'yi ziyaret etti Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa görüşmeleri kapsamında MHP lideri Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti.
14.05.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunan basınına konuştu: Önyargı duvarını yıkmak elimizde
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunan basınına konuştu: Önyargı duvarını yıkmak elimizde Yunanistan'ın Kathimerini gazetesine konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan ile Türkiye arasındaki ilişkilere dair yeni mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Önyargı duvarını yıkmak elimizde. Ebedi huzur için çalışıyoruz." dedi.
12.05.2024 Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan yeni anayasa açıklaması
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan yeni anayasa açıklaması TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili olarak "Şimdiye kadar ziyaret ettiğim partiler, anayasa çalışmaları için kapıyı açık tutmuştur. Yöntemi bulunduktan sonra esas tartışma, konulara girildikçe ortaya çıkacaktır" açıklamasını yaptı.
11.05.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli arasında kritik görüşme
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli arasında kritik görüşme Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Beştepe'de bir araya geldi. Erdoğan ile Bahçeli'nin görüşmesi 1 saat sürdü.
10.05.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Demokrasimize güç katacak yeni anayasa hazırlanmalı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Demokrasimize güç katacak yeni anayasa hazırlanmalı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay Konferans Salonu'nda düzenlenen İdari Yargı Günü ve Danıştay'ın 156. Kuruluş Yıl Dönümü Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siyaset kurumu nasıl layüsel değilse, yargı da eleştirilemez değildir. Yargının kararlarını beğenmeyebilir, itiraz edebilir, hoşnutsuzluğumuzu açıkça dile getirebiliriz. Buna kimse engel olamaz, olmamalıdır. Terörü övmediği, şiddeti teşvik etmediği ve hakarete varmadığı sürece insanlar fikirlerini farklı mecralarda özgürce yazabilir, paylaşabilir" ifadelerini kullandı.
10.05.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli bir araya gelecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli bir araya gelecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli saat 14.30'da Beştepe'de bir araya gelecek.
10.05.2024 Gündem
Devlet Bahçeli - Özgür Özel görüşmesi sonrası ilk açıklama
Devlet Bahçeli - Özgür Özel görüşmesi sonrası ilk açıklama Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi TBMM’de ziyaret etti. Özel ve Bahçeli'nin görüşmesi 45 dakika sürdü.
7.05.2024 Gündem
Yurt dışında yaşayanların sosyal güvenlik işlemlerine kolaylık
Yurt dışında yaşayanların sosyal güvenlik işlemlerine kolaylık Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının çalışma ve sosyal güvenlik işlerine ilişkin, “Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın çalışma ve sosyal güvenliğe ilişkin işlerini dijital olarak yapabilmesi için çalışmalara başladık” dedi.
3.05.2024 Ekonomi
Bakan Güler'den CNN Türk'te açıkladı: Terör kaynağında yok edilecek
Bakan Güler'den CNN Türk'te açıkladı: Terör kaynağında yok edilecek Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, CNN Türk'te gündeme dair merak edilen soruları yanıtladı. Bakan Güler terörle mücadelede net mesajlar vererek, 'Terör kaynağında yok edilecek, sürekli operasyon yapacağız.' ifadelerini kullandı.
2.05.2024 Gündem
8 yıl sonra bir ilk! Erdoğan-Özel zirvesi başladı
8 yıl sonra bir ilk! Erdoğan-Özel zirvesi başladı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile CHP Lideri Özgür Özel, bugün saat 16.00’da AK Parti Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Erdoğan’ın gündeminde yeni anayasa başlığı öne çıkarken, Özel dosyasına dün Taksim’de yaşananları da ekledi.
2.05.2024 Vatan TV
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan yeni anayasa turu!
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan yeni anayasa turu! Yeni ve sivil anayasa görüşmelerine devam eden Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmaları çerçevesinde DEM Parti, Saadet Partisi Meclis Grubu ve İYİ Parti'yi ziyaret etti. Kurtulmuş, ""Bizim temennimiz TBMM'de çok büyük bir çoğunlukla siyasi partilerin üzerinde anlaşabileceği bir anayasa çalışmasının ortaya konulması ve bunun kabul edilmesidir"dedi.
2.05.2024 Gündem
Cumhurbaşkanlığı Erdoğan başkanlığında toplanan YİK'te 'yeni anayasa' vurgusu: Türkiye’nin ihtiyacı var
Cumhurbaşkanlığı Erdoğan başkanlığında toplanan YİK'te 'yeni anayasa' vurgusu: Türkiye’nin ihtiyacı var Çankaya Köşkü'nde Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık ettiği toplantı basına kapalı yapıldı. Yapılan açıklamada, 'Yeni anayasa çalışmaları toplantıda ele alındı; Türkiye’nin sivil, demokratik, özgürlükçü ve kuşatıcı bir anayasaya olan ihtiyacı vurgulandı.' denildi.
1.05.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel görüşmesi ne zaman, Cumhurbaşkanı ve CHP Genel Başkanı saat kaçta görülecek?
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel görüşmesi ne zaman, Cumhurbaşkanı ve CHP Genel Başkanı saat kaçta görülecek? Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dün Cumhur İttifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile buluşmasının ardından gözler, Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında yapılacak görüşmeye çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel görüşmesi ne zaman, saat kaçta?
1.05.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Taksim Meydanı dayatmalarını masum bulmuyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Taksim Meydanı dayatmalarını masum bulmuyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Son günlerde muhalefet ve bazı marjinal yapılar Taksim tartışmaları ile 1 Mayıs’ın bayram havasına gölge düşürmeye çalışıyor. Sembolik törenler haricinde Taksim Meydanı’nın miting yeri olmadığı, mitinge uygun bir altyapıya sahip olmadığı, herkesin malumu iken bu konudaki dayatmaları masum bulmadığımızı ifade etmek isterim'' dedi.
30.04.2024 Gündem
AK Parti MYK toplantısı! Ömer Çelik'ten yeni anayasa açıklaması
AK Parti MYK toplantısı! Ömer Çelik'ten yeni anayasa açıklaması AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Ekrem İmamoğlu'nun Hamas'la ilgili sözlerine tepki gösteren Çelik, "Bu açıklamaları yanlış açıklama olarak değerlendiriyoruz. Sivillere dönük saldırıları doğru bulmuyoruz ama gelinen noktada esas mesele Hamas meselesi değil Netanyahu'nun soykırım ve katliam siyasetidir." dedi.
30.04.2024 Gündem
Adalet Bakan Tunç'tan 'yeni anayasa' açıklaması!
Adalet Bakan Tunç'tan 'yeni anayasa' açıklaması! Türkiye Adalet Akademisi tarafından Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü (CTE) Ankara Eğitim Merkezi'nde düzenlenen 'Hakim Savcı Adayları Mezuniyet ve Yeni Eğitim Dönemi Açılış Töreni'nde Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına başlarken yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğu açıktır" dedi
29.04.2024 Gündem
AYM Başkanı Özkaya: Yargı organları arasında iyi bir iletişime ihtiyaç var
AYM Başkanı Özkaya: Yargı organları arasında iyi bir iletişime ihtiyaç var Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Yüce Divan Salonu'nda 62'nci kuruluş yıl dönümü törenine katıldı. AYM Başkanı Kadir Özkaya, yargı organları arasında iyi bir iletişime ihtiyaç olduğunu vurguladı.
25.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Resepsiyonu'na katıldı. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşmesine dair gelen soruya "Önümüzdeki hafta Sayın Özgür Özel' ile inşallah bir araya geleceğiz" dedi.
23.04.2024 Gündem
TBMM'de 23 Nisan Özel Oturumu! Kurtulmuş: Gündem asra uygun anayasa
TBMM'de 23 Nisan Özel Oturumu! Kurtulmuş: Gündem asra uygun anayasa TBMM'de düzenlenen 23 Nisan Özel Oturumu'nda konuşan Meclis Başkanı Kurtulmuş, 'Gerçekten sivil, darbelerin gölgelerinden kurtulmuş anayasa yapması Meclis'in boynunun borcudur. Öncelikli gündem asra uygun anayasa. Bu haftayı geride bırakıp partilerle yapacağımız temaslarla bu süreci başlatacağız' dedi.
23.04.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Anayasa ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki anayasa haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.