Mevduat

Mevduat

Son dakika mevduat haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mevduat ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mevduat haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mevduat

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mevduat gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.993 mevduat haberi bulunmuştur. Tüm mevduat haberleri aşağıda listelenmiştir.
Faiz gelirine stopaj freni! 100 bin liranın aylık getirisi hesaplandı
Faiz gelirine stopaj freni! 100 bin liranın aylık getirisi hesaplandı TL mevduata uygulanan stopajın artırılmasının ardından mevduat faizi geriledi. Tasarruf sahiplerinin net faiz gelirleri ise düştü. 45 bin TL’lik mevduata sahip bir vatandaşın 32 gün vadede net faiz getirisi düzenleme öncesi 1830 TL iken, düzenleme sonrası 1490 TL’ye geriledi. 92 günlük vadede ise 5 bin 480 TL’den 4 bin 500 TL’ye indi. Uzmanlar, mevduattaki son gelişmeleri anlattı.
19.05.2024 Ekonomi
Mevduat banka faizleri değişti! Kazanç artıyor, işte güncel faiz oranları...
Mevduat banka faizleri değişti! Kazanç artıyor, işte güncel faiz oranları... Bankada parası olanları yakından ilgilendiriyor. Son dönemde bankalarda mevduat faizleri yüzde 60’a dayansa da bazı bankalarda faizler aşağı çekilmeye başlandı. Bankalar faiz oranlarında birkaç puanlık düşüşe gitti. Peki mevduat faizlerindeki geri çekilmenin nedeni ne? 1 milyon TL’si olan ne kazanıyor? İşte detaylar...
18.05.2024 Ekonomi
Ev almak isteyenler dikkat! Faizler düşecek mi? Yüzde 25 kira sınırlaması kalkacak mı? Ev fiyatlarında çarpıcı gelişme!
Ev almak isteyenler dikkat! Faizler düşecek mi? Yüzde 25 kira sınırlaması kalkacak mı? Ev fiyatlarında çarpıcı gelişme! Ev satışlarında düşüş devam ediyor. Düşük faizli konut kredisi kampanyasına ilişkin detaylar da henüz açıklanmadı. Mevduat faizlerindeki yükseliş, konut fiyatlarının daha da aşağı geleceği beklentisi, konut kredisi faizlerindeki artış, yatırım için konut alacaklara yüzde 22.5 oranında kredi çıkması gibi faktörler sektörü olumsuz etkiliyor. Ayrıca kira artış oranlarının yüzde 25 seviyesinde kalması ve kiracı ev sahibi arasındaki tartışmalar da konut sektörüne olan ilgiyi azalttı. Uzmanlar yaz aylarından sonra talebin artacağını, finansal koşulların iyileşebileceğine dikkat çekti.
17.05.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten Kur Korumalı ve CDS açıklaması: Finansal göstergelerimiz iyileşiyor
Bakan Şimşek'ten Kur Korumalı ve CDS açıklaması: Finansal göstergelerimiz iyileşiyor Bakan Şimşek "Risk primini gösteren CDS geçen yıl mayıs ayına göre 435 baz puan azalarak 2020 yılı şubat ayından sonraki en düşük seviyesi olan 268 baz puana geriledi" açıklamasında bulundu.
16.05.2024 Ekonomi
Merkez Bankası'nın rezervleri arttı
Merkez Bankası'nın rezervleri arttı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın rezervleri 126 milyar 855 milyon dolardan 134 milyar 402 milyon dolara çıktı. Öte yandan Kur Korumalı Mevduat ve katılma hesaplarındaki sınırlı düşüş sürdü.
16.05.2024 Ekonomi
Mevduat faizinde yeni dönem başladı! 1 milyon TL'nin aylık getirisi hesaplandı
Mevduat faizinde yeni dönem başladı! 1 milyon TL'nin aylık getirisi hesaplandı Mevduat faizi ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Merkez Bankası 1-3 ay vadeli mevduatlarda faiz oranını yüzde 67-68 olarak açıklasa da bankalarda şu anda ortalama mevduat faizleri yüzde 60’a yaklaştı. Özellikle mevduat hesabı açılırken yatırılan paraya göre faiz veriliyor. Meblağ yüksekse faiz oranı daha da yükseliyor. Peki faiz farkının sebebi ne? Vatandaşlar yüksek faiz için bankaya gidip pazarlık yapmalı mı? Şu anda 1 milyon TL’nin faiz getirisi ne kadar oldu?
14.05.2024 Ekonomi
Merkez Bankası Başkanı Karahan'dan enflasyon mesajı: Kalıcı bozulmaya izin vermeyeceğiz
Merkez Bankası Başkanı Karahan'dan enflasyon mesajı: Kalıcı bozulmaya izin vermeyeceğiz Yılın ikinci enflasyon raporu bugün Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan tarafından açıklanıyor. Karahan, "Enflasyon, hedeflerimizle uyumlu seviyelere gerileyene kadar sıkı para politikası duruşumuzu korumakta kararlıyız." dedi. Öte yandan 2024 sonu enflasyon tahmini yüzde 38 olarak güncellendi.
9.05.2024 Ekonomi
Mevduatta her şey tersine döndü! Son 4 ay için sürpriz rakam
Mevduatta her şey tersine döndü! Son 4 ay için sürpriz rakam Mevduat faiziyle ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Son aylarda artan faiz oranları ile birlikte risk almak istemeyenlerin en çok tercih ettiği yatırım araçlarından biri mevduat oldu. Bankalarda mevduat faiz oranları yükseliş gösterse de enflasyona karşı getirisi düşük kaldı. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre mevduatlarda 4 aylık kayıp dikkat çekti. Peki mevduat faizleri yeterince yüksek değil mi? Faizler daha da artar mı? Şu an en çok kazandıran yatırım aracı hangisi? İşte detaylar...
9.05.2024 Ekonomi
Ne altın, ne dolar, ne de mevduat hesabı... En çok kazandıran yatırım aracı belli oldu
Ne altın, ne dolar, ne de mevduat hesabı... En çok kazandıran yatırım aracı belli oldu Uzun vadeli yatırım yapmak isteyenlerin tercihi altın olurken, kısa sürede yüksek kar sağlamak isteyenler dövizi tercih ediyor. Ancak en çok kazandıran yatırım aracı bu kez şaşırttı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayında yatırımcısına en çok kazandıran yatırım aracını açıkladı.
8.05.2024 Ekonomi
Dolar, borsa, altın, mevduat, ve fonda yeni hedef belli oldu! Yatırımcıya büyük kazanç sağlayacak
Dolar, borsa, altın, mevduat, ve fonda yeni hedef belli oldu! Yatırımcıya büyük kazanç sağlayacak Yatırımcıya büyük kazanç için önemli fırsat uyarısı yapıldı. Piyasalarda risk algısına göre hareketlilik devam ediyor. Gerek mevduat, gerek borsa, gerekse de emtia piyasalarında yerel ve küresel hamlelerin etkisiyle yükseliş ve düşüşler yaşanabiliyor. Borsa İstanbul tarihi yüksek seviyelerde işlem görürken altın son zamanlardaki zirvesinden geriye çekilme yaşadı. Döviz kanadında dolarda yükseliş durdu ve hafif geri çekilmeler yaşandı. Uzman isimler piyasadaki hareketleri ve geleceğe yönelik değerlendirmelerini açıkladı.
8.05.2024 Ekonomi
Altın, dolar borsa, bitcoin derken değişti! Kazanç katlanıyor, işte karlı yatırım aracı
Altın, dolar borsa, bitcoin derken değişti! Kazanç katlanıyor, işte karlı yatırım aracı Altın, dolar, borsa ve mevduatta yatırımı olanlar dikkat. TÜİK geçtiğimiz gün nisan ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon yıllık %69,80, aylık %3,18 artış gösterdi. Özellikle son dönemde mevduat faizleri yüzde 60’a dayanırken, borsa rekor kırmış, altın fiyatlarında ise sert düşüşler görülmüştü. Peki enflasyona göre parasını korumak isteyenler için hangi yatırım aracı daha cazip? Altın ve borsa için beklentiler neler? İşte detaylar...
4.05.2024 Ekonomi
KKM hesaplarında düşüş devam etti
KKM hesaplarında düşüş devam etti Kur korumalı TL mevduat (KKM) ve katılma hesaplarındaki tutarda sınırlı düşüş yaşandı.
3.05.2024 Ekonomi
Kur Korumalı Mevduat'ta gerileme devam ediyor
Kur Korumalı Mevduat'ta gerileme devam ediyor Kur Korumalı Mevduat'ta bu hafta 8 milyar 441 milyon liralık çıkış yaşandı.
3.05.2024 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan yeni karar! Kazanç daha da artacak, işte güncel banka faiz oranları
Merkez Bankası'ndan yeni karar! Kazanç daha da artacak, işte güncel banka faiz oranları Mevduat hesaplarında stopaj oranlarında değişikliğe gidildi. Buna göre 6 aya kadar olan vadelerde, 1 yıla kadar olan vadelerde ve 1 yıldan daha uzun süre vadelerdeki mevduatlar için alınan vergiler yükseltildi. Peki şu anda bankada 1 milyon TL parası olan bir kişinin net kazancı ne kadar oldu? Faiz oranları daha da artar mı? İşte detaylar...
3.05.2024 Ekonomi
Parasını mevduata bağlayanlara kötü haber! Hesap değişti, faiz getirisi düşecek
Parasını mevduata bağlayanlara kötü haber! Hesap değişti, faiz getirisi düşecek Bankada parası olan herkesi doğrudan ilgilendiriyor. Mevduat faizleri ile ilgili yeni gelişme! Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Liralaşma stratejisi kapsamında düşük tutulan Türk Lirası mevduatlara uygulanan gelir vergisi stopajı avantajı azalmaya başladı. Kısa vadede yüzde 5 olan vergi 2.5 puan artarak yüzde 7.5'e yükseldi. Parasını mevduata bağlayanlar elde ettikleri faiz gelirinden 2.5 puan daha vergi ödeyecek. 100 bin lirası olan bir vatandaş 32 gün vade ve yüzde 55 yıllık faiz üzerinden parasını mevduata yatırdığında aylık 241 lira yerine artık 361.6 lira stopaj ödeyecek.
2.05.2024 Ekonomi
Mevduat kararı! Resmen değişti, faiz getirisi ile ilgili yeni gelişmenin detayları
Mevduat kararı! Resmen değişti, faiz getirisi ile ilgili yeni gelişmenin detayları Bankada parası olan herkesi doğrudan ilgilendiriyor. Mevduat faizleri ile ilgili yeni gelişme! Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Liralaşma stratejisi kapsamında düşük tutulan Türk Lirası mevduatlara uygulanan gelir vergisi stopajı avantajı azalmaya başladı. Kısa vadede yüzde 5 olan vergi 2.5 puan artarak yüzde 7.5'e yükseldi. Parasını mevduata bağlayanlar elde ettikleri faiz gelirinden 2.5 puan daha vergi ödemek zorunda kalacak.
1.05.2024 Ekonomi
Araba alacaklara hayati uyarı! 'Sazan sarmalına düşmeyin'
Araba alacaklara hayati uyarı! 'Sazan sarmalına düşmeyin' Bursa İl Emniyet Müdürlüğü sosyal medya hesabında yapılan açıklamada, araç alıp satacak vatandaşlar uyarılarak, "Çok ucuza buldum demeyin, sazan sarmalı oyununa gelmeyin" denildi.
30.04.2024 Ekonomi
Bankada parası olanlar dikkat! Mevduat hesaplarında yüzde 5 avantaj için bugün son gün, faizler eriyecek
Bankada parası olanlar dikkat! Mevduat hesaplarında yüzde 5 avantaj için bugün son gün, faizler eriyecek Mevduat faizleri ile ilgili son dakika gelişmesi! Yüzde 5 avantajı bugün sona eriyor. Kaçıranların kar oranında büyük düşüş olacak. Türk Lirası mevduatlar için getirilen ve uzun süredir yürürlükte olan gelir vergisi stopajına ilişkin düzenlemenin süresi bugün sona eriyor. Yarından itibaren açılacak mevduat hesaplarında stopaj 10 puan artışla yüzde 15 olarak işleyecek. Böylece faiz getirisinden yüzde 5 yerine yüzde 15 stopaj kesilecek ve faiz getirisi düşmüş olacak.
30.04.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı, bankalar mevduat faizlerini güncelledi! İşte en yüksek faiz oranı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı, bankalar mevduat faizlerini güncelledi! İşte en yüksek faiz oranı Merkez Bankası, faizi sabit bırakmasına rağmen, TL mevduat payının artırılması ve KKM'den TL mevduata geçişin desteklenmesi amacıyla TL zorunlu karşılıklara uygulanacak faizi yükseltti. Bu da dolaylı olarak bankaların faizleri artırması anlamına geliyor. Bu kapsamda bankalar mevduat faizlerinde güncellemeye gitti. İşte 1 milyon TL'nin banka banka aylık getirisi...
27.04.2024 Ekonomi
Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Bakan Işıkhan noktayı koydu
Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Bakan Işıkhan noktayı koydu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı canlı yayında asgari ücrete ara zamma ilişkin sorulan soruya "Temmuz'da artış yapılmayacağı dikkate alınarak Ocak ayında ona göre artış yapıldı. Ekonomi denge işidir. Bunu gözetmemiz gerekiyor" yanıtını verdi.
27.04.2024 Ekonomi
Mevduat hesabında 32 gün detayı! Kazanç artıyor, faiz kararı sonrası oran değişti
Mevduat hesabında 32 gün detayı! Kazanç artıyor, faiz kararı sonrası oran değişti Merkez Bankası politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit bıraktı. Karar sonrasında ise Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada Türk lirası mevduat payının artırılması ve Kur Korumalı Mevduat'tan (KKM) TL mevduata geçişin desteklenmesi amacıyla TL zorunlu karşılıklara uygulanacak faiz oranının yükseltildiği belirtildi. Peki Merkez Bankası’nın faiz kararı ve atılan yeni adım sonrasında bankalarda mevduat faizleri daha da yükselir mi?
27.04.2024 Ekonomi
Kredi çekmek isteyenler dikkat! Konut, ihtiyaç ve taşıt kredisinde hesap değişti
Kredi çekmek isteyenler dikkat! Konut, ihtiyaç ve taşıt kredisinde hesap değişti Kredi çekecek herkesi yakından ilgilendiriyor. TL mevduat faizi ile ticari, ihtiyaç ve konut kredisi faizleri frene, taşıt kredisi faizleri ise gaza bastı. Merkez Bankası (TCMB) verileri, tüm kredi faizleri ile TL mevduat faizindeki rekor yükselişin hız kestiğini; ancak bu kez de taşıt kredisi faizlerinin son 22 yılın zirvesine ulaştığını ortaya koydu.
27.04.2024 Ekonomi
Mevduat faizleri rekora koşuyor! Bankada parası olanlar için kritik uyarı geldi
Mevduat faizleri rekora koşuyor! Bankada parası olanlar için kritik uyarı geldi Bankada parası olanları çok yakından ilgilendiriyor. Yatırım amacı ile ev ya da araba alanlar yönünü değiştirdi. Son dönemlerde banka mevduatlarına yönelen yatırımcılar kazancına kazanç katıyor. Mevduat faizleri en cazip yatırım araçlarından biri olma yolunda ilerliyor. Mevduat faizlerinde yükseliş hız kazandı. Özellikle 92 gün vadeli hesaplara verilen faiz 2-3 puan daha yüksek. Nakdi olanların, vade sonu gelenlerin daha yüksek faiz alabilmek için bankalarıyla pazarlık yapmasında da fayda var. Çünkü 1 puan yüksek faizin getirisi hiç de az değil. Peki hangi güncel faiz ve vadede ne kadar getiri sağlanır? Sizin için hesapladık...
26.04.2024 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan mevduat faizleri için yeni karar! Faiz oranı yükseltildi
Merkez Bankası'ndan mevduat faizleri için yeni karar! Faiz oranı yükseltildi Merkez Bankası'ndan son dakika faiz kararı geldi. Faiz oranı yükseltildi. Bankada parası olanları yakından ilgilendiriyor. Merkez Bankası, kur korumalı mevduat hesapları için üst faizi politika faizinin yüzde 60'ı olarak belirlediğini duyurdu.
25.04.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında toplandı. Toplantıda alınan faiz kararı açıklandı. Merkez Bankası, politika faizini piyasa beklentilerine paralel olarak yüzde 50 seviyesinde sabit bıraktı.
25.04.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Mevduat ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mevduat haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.