Faiz

Faiz

Son dakika faiz haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan faiz ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını faiz haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Faiz

haberleri sayfasında son dakika yaşanan faiz gelişmeleri de dahil olmak üzere 15.706 faiz haberi bulunmuştur. Tüm faiz haberleri aşağıda listelenmiştir.
Faiz gelirine stopaj freni! 100 bin liranın aylık getirisi hesaplandı
Faiz gelirine stopaj freni! 100 bin liranın aylık getirisi hesaplandı TL mevduata uygulanan stopajın artırılmasının ardından mevduat faizi geriledi. Tasarruf sahiplerinin net faiz gelirleri ise düştü. 45 bin TL’lik mevduata sahip bir vatandaşın 32 gün vadede net faiz getirisi düzenleme öncesi 1830 TL iken, düzenleme sonrası 1490 TL’ye geriledi. 92 günlük vadede ise 5 bin 480 TL’den 4 bin 500 TL’ye indi. Uzmanlar, mevduattaki son gelişmeleri anlattı.
19.05.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak! Beklenti belli oldu
Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak! Beklenti belli oldu Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararını 23 Mayıs Perşembe günü açıklayacak. Ekonomistler politika faizinin sabit bırakılmasını bekliyor.
18.05.2024 Ekonomi
Borsa İstanbul'da tarihi rekor için yeni tarih verdi, faiz kararı geliyor
Borsa İstanbul'da tarihi rekor için yeni tarih verdi, faiz kararı geliyor Yatırımcıları yakından ilgilendiriyor. Bu haftanın en hareketli yatırım aracı borsa oldu. Endekste haftanın son işlem gününde büyük yükselişler görüldü. İlk hedef olan 10500 puanın da aşılmasıyla piyasada beklentiler değişti. Ekonomist Tuğba Ekin, ‘Bu oran çok uzak bir ihtimal değil’ diyerek tarih verdi. İşte detaylar...
18.05.2024 Ekonomi
Mevduat banka faizleri değişti! Kazanç artıyor, işte güncel faiz oranları...
Mevduat banka faizleri değişti! Kazanç artıyor, işte güncel faiz oranları... Bankada parası olanları yakından ilgilendiriyor. Son dönemde bankalarda mevduat faizleri yüzde 60’a dayansa da bazı bankalarda faizler aşağı çekilmeye başlandı. Bankalar faiz oranlarında birkaç puanlık düşüşe gitti. Peki mevduat faizlerindeki geri çekilmenin nedeni ne? 1 milyon TL’si olan ne kazanıyor? İşte detaylar...
18.05.2024 Ekonomi
Konut satışlarında işler değişti! Resmen dibi gördü, kredi faiz oranı...
Konut satışlarında işler değişti! Resmen dibi gördü, kredi faiz oranı... Artan fiyatlar, yüksek faiz ve yatırımcının piyasadan uzaklaşması konutta sert fren etkisi gösterdi. Ülke genelinde nisan ayında 75 bin 569 konut satıldı. Böylece tam kapanma tedbirlerinin yaşandığı Mayıs 2021’den bu yana en düşük konut satışı gerçekleşti. Yabancıya satışta da son dört yılın en düşük rakamı kayıtlara geçti.
18.05.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde! Ziraat Bankası kredi limitleri artırıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde! Ziraat Bankası kredi limitleri artırıldı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sürdürülebilir Tarım ve Tarımda Markalaşma" temasıyla düzenlenen Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması'nda önemli açıklamalarda bulundu. Çiftçiler için müjdeler veren Erdoğan, ekipman kredisinin 150 bin liradan 250 bin liraya, küçük baş hayvan için kredinin 400 binden 600 bin liraya, büyük baş için de 1 milyondan 1 buçuk milyona çıkarıldığını duyurdu.
17.05.2024 Gündem
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) anketinde piyasa katılımcılarının cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 44,16 iken, bu anket döneminde yüzde 43,64 oldu. Dolar kuru ise 40,01 TL iken, bu anket döneminde 38,78 TL oldu.
17.05.2024 Ekonomi
Araba almak isteyenler için kaçırılmayacak fırsat! İşte faiz ve taksit imkanları
Araba almak isteyenler için kaçırılmayacak fırsat! İşte faiz ve taksit imkanları Araba piyasasıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Araba almak isteyen vatandaşların ayağına çok önemli fırsat geldi. Araba firmaları mayıs ayıyla birlikte araç firmaları peş peşe kampanyalarını duyurmaya devam ediyor. Sıfır araç isteyenler bu haber tam da size göze. İşte sıfır araçlardaki kredi ve vade imkanları…
16.05.2024 Ekonomi
Sıfır arabada mayıs kampanyası! 300 bin TL’ye yüzde sıfır faizli kredi imkanı
Sıfır arabada mayıs kampanyası! 300 bin TL’ye yüzde sıfır faizli kredi imkanı Araba sahip olmak isteyenler için büyük fırsat ortaya çıktı. Mayıs ayı itibarıyla bayiler sıfır araçta düşük faizli kampanyalarını duyurmaya başladı. 12 ay vadeli 300 bin TL’ye kadar faizsiz kredi imkanı sunuluyor. Peki şu anda sıfır araç almak için doğru zaman mı? İşte piyasada fiyatı en düşük 5 model.
15.05.2024 Ekonomi
Halka arzlar neden düşüyor? Yeni halka arz hisseleri neden düşüyor?
Halka arzlar neden düşüyor? Yeni halka arz hisseleri neden düşüyor? Halka arzının 4.gününde gerileme yaşayan Lila Kağıt hisse fiyatı 36,40 liraya kadar geriledi. 37,39 liradan arz olmuştu. Peki, Halka arzlar neden düşüyor? Yeni halka arz hisseleri neden düşüyor?
14.05.2024 Ekonomi
Mevduat faizinde yeni dönem başladı! 1 milyon TL'nin aylık getirisi hesaplandı
Mevduat faizinde yeni dönem başladı! 1 milyon TL'nin aylık getirisi hesaplandı Mevduat faizi ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Merkez Bankası 1-3 ay vadeli mevduatlarda faiz oranını yüzde 67-68 olarak açıklasa da bankalarda şu anda ortalama mevduat faizleri yüzde 60’a yaklaştı. Özellikle mevduat hesabı açılırken yatırılan paraya göre faiz veriliyor. Meblağ yüksekse faiz oranı daha da yükseliyor. Peki faiz farkının sebebi ne? Vatandaşlar yüksek faiz için bankaya gidip pazarlık yapmalı mı? Şu anda 1 milyon TL’nin faiz getirisi ne kadar oldu?
14.05.2024 Ekonomi
Araba satışına sıfır faiz dopingi! 12 ay vadeli faizsiz kredi fırsatı
Araba satışına sıfır faiz dopingi! 12 ay vadeli faizsiz kredi fırsatı Araba piyasasıyla ilgili son dakika açıklaması geldi Araba piyasasını canlandıracak kampanyalar düzenlendi. Araba markaları 12 ay vadeli faizsiz kredi imkanıyla araç satın alma imkanı sunuyor. İşte kampanyaların detayları...
13.05.2024 Ekonomi
Kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları belli oldu! Bakan Şimşek: 3 yıl süreyle durduruyoruz
Kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları belli oldu! Bakan Şimşek: 3 yıl süreyle durduruyoruz Kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları belli oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, alınan tedbirleri tek tek açıkladı. Kamuda yeni araç ve bina alımı 3 yıl süreyle durduruluyor. Yönetim kurulu ücretlerine üst sınır getiriliyor. Toplu taşıma olan yerlerde personel servisi kaldırılıyor. 3 yıl süreyle mobilya ve demirbaş alımları yapılmayacak. Deprem ve zorunlu harcamalar hariç mal ve hizmet alım ödenekleri ile yatırım ödeneklerinde kesintiye gidiliyor.
13.05.2024 Ekonomi
Borsa ile ilgili çarpıcı analiz: Direnç seviyelerinde kâr satışları görülebilir
Borsa ile ilgili çarpıcı analiz: Direnç seviyelerinde kâr satışları görülebilir Borsa İstanbul’da kâr satışlarına bağlı yorgunluk emareleri görülse de çıkış hareketi sürüyor. Döviz kurları ve tahvil faiz oranında gerileme söz konusu. Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye yönelik portföy yatırımları sürüyor. İleriye yönelik beklentiler de iyileşmeye başladı. CDS’teki düşüş, notlardaki artış gibi tüm bu olumlu gelişmelerin arkasında ise ekonomik programa olan güven var.
12.05.2024 Ekonomi
3 ilde operasyon! Çete lideri ile iş insanı arasındaki konuşma deşifre oldu
3 ilde operasyon! Çete lideri ile iş insanı arasındaki konuşma deşifre oldu Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Eskişehir'de birbiri ile bağlantılı oldukları belirlenen 33 şahıs, şafak vakti 43 ayrı adrese yapılan eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alınırken, çete ile bağlantısı olan silah satıcısı 5 kişi de İstanbul'da yakalandı. Zor durumdaki iş adamlarına yüzde 4 bin faizle para sattıkları belirlenen tefeci çetesi lideriyle iş insanının konuşmaları deşifre oldu.
11.05.2024 Gündem
Altında yıl sonu tahminleri güncellendi: Yatırımcıların yüzü gülüyor
Altında yıl sonu tahminleri güncellendi: Yatırımcıların yüzü gülüyor Son günlerde düşüş eğiliminde olan gram altın haftayı yükselişle kapattı. FED toplantısı ardından Ons Altın’ın 2.277- 2.330 dolar bandında yatay seyirde ilerlerken ay sonuna dek gram altın fiyatında yeniden 2.500-2.550 TL bandında olacağı tahmin ediliyor.
11.05.2024 Ekonomi
Dursun Özbek: En büyük transferi biz yaptık, 35 milyon euro
Dursun Özbek: En büyük transferi biz yaptık, 35 milyon euro Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, katıldığı bir organizasyonda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.
11.05.2024 Galatasaray
TMSF, Mondihome’u satışa çıkardı
TMSF, Mondihome’u satışa çıkardı Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Mondi Mobilya Sanayi ve Ticaret A.Ş.’yi satışa çıkardı. Şirketi hisse satışına ilişkin ilan, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayınlandı.
11.05.2024 Ekonomi
Altın fiyatları yükselişe geçti! Gram altın için elinizi çabuk tutun, İslam Memiş rekor için tarih verdi
Altın fiyatları yükselişe geçti! Gram altın için elinizi çabuk tutun, İslam Memiş rekor için tarih verdi Altın fiyatlarında son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Ons altın, sağlam bir yatırım aracı olmaya devam ediyor. Özellikle yılın ikinci yarısında ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimlerine başlaması halinde dolar endeksinde düşüş beklenmesi altının cazibesini artırıyor. Ons altın dünkü 2 bin 317 dolarlık seviyesini bugün 2 bin 363 dolara çıkardı. Öte yandan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın fiyatlarıyla ilgili alım fırsatını açıkladı. İşte detaylar...
10.05.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek: Pazartesi günü Tasarruf Verimlilik Paketi'ni açıklayacağız
Bakan Şimşek: Pazartesi günü Tasarruf Verimlilik Paketi'ni açıklayacağız Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek "Kaynaklar yatırıma, üretime, istihdama ve ihracata dönüşmeli" dedi. Şimşek ayrıca "Pazartesi günü tasarruf verimlilik paketini açıklayacağız. Buna benzer yoğun şekilde yaptığımız çalışmalar var. Çalışmalarımızı aralıksız devam ettireceğiz. Program çalışıyor ve çalışmaya devam edecek" ifadesini kullandı.
10.05.2024 Ekonomi
Kredi kartı kullananlar dikkat! Faiz oranları ile ilgili dikkat çeken analiz
Kredi kartı kullananlar dikkat! Faiz oranları ile ilgili dikkat çeken analiz Kredi kartı kullanan milyonları yakından ilgilendiriyor. Kredi kartı faiz oranlarının bankalar tarafından arttırılıp artırılmayacağı merak ediliyor. Geçtiğimiz aylarda kredi kartı azami faiz oranları yükseltilirken, nakit avansa uygulanan taksit sayıları ise düşürülmüştü. Peki kredi kartı faizleri daha da artacak mı?
10.05.2024 Ekonomi
Konut satışında yeni dönem! Uzman isim 'takas' yöntemini açıklayıp alım fırsatı için tarih verdi
Konut satışında yeni dönem! Uzman isim 'takas' yöntemini açıklayıp alım fırsatı için tarih verdi Türkiye genelinde konut fiyatları yılda yüzde 12 düşüşle tüm zamanların en fazla oranına ulaştı. Emlak ve konut piyasasında yaşanan son gelişmeleri değerlendiren uzmanlar konut fiyatlarında önümüzdeki 6 aylık sürenin alım için fırsat olarak değerlendirilebileceğine dikkat çekerken, konut alımlarında son zamanlarda artan takas usulünde dolandırıcılığa karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.
10.05.2024 Adana
Merkez Bankası Başkanı Karahan'dan enflasyon mesajı: Kalıcı bozulmaya izin vermeyeceğiz
Merkez Bankası Başkanı Karahan'dan enflasyon mesajı: Kalıcı bozulmaya izin vermeyeceğiz Yılın ikinci enflasyon raporu bugün Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan tarafından açıklanıyor. Karahan, "Enflasyon, hedeflerimizle uyumlu seviyelere gerileyene kadar sıkı para politikası duruşumuzu korumakta kararlıyız." dedi. Öte yandan 2024 sonu enflasyon tahmini yüzde 38 olarak güncellendi.
9.05.2024 Ekonomi
Mevduatta her şey tersine döndü! Son 4 ay için sürpriz rakam
Mevduatta her şey tersine döndü! Son 4 ay için sürpriz rakam Mevduat faiziyle ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Son aylarda artan faiz oranları ile birlikte risk almak istemeyenlerin en çok tercih ettiği yatırım araçlarından biri mevduat oldu. Bankalarda mevduat faiz oranları yükseliş gösterse de enflasyona karşı getirisi düşük kaldı. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre mevduatlarda 4 aylık kayıp dikkat çekti. Peki mevduat faizleri yeterince yüksek değil mi? Faizler daha da artar mı? Şu an en çok kazandıran yatırım aracı hangisi? İşte detaylar...
9.05.2024 Ekonomi
FED, faiz mi artıracak? Beklenti tersine döndü! 'Dikkat çeken karar'
FED, faiz mi artıracak? Beklenti tersine döndü! 'Dikkat çeken karar' Fed’in haziran ayındaki toplantısında faizleri düşürmesi beklenirken, Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari’nden piyasaların beklemediği bir açıklama geldi. Kashkari, merkez bankasının uzun bir süre faiz oranları üzerinde sıkı durmasını beklediğini ve enflasyon göstergelerinin düşmemesi halinde faiz artırımı olasılığının olduğunu ifade etti.
8.05.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Faiz ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki faiz haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.