Hisarönü Martı Hemithea’da masal gibi bir tatil yapın...

Haberin Devamı

nüm deniz arkam, sağım, solum orman... Doğanın tam orta yerinde çam ağaçlarının arasında kurulmuş Martı Hemithea’dan söz ediyorum. Kendinizi bir Tanrıça’nın evindeymiş gibi hissedebileceğiniz bu mekanda huzuru ve lüksü bir arada bulacaksınız. Martı Otelleri Boutique Line’ın yeni adresi Martı Hemithea Hotel and SPA, antik çağda insanlara sağlık ve güzellik verip, yaşamı uzatan tanrıça Hemithea’nın evi ve doğa harikası Hisarönü Körfezi’nde lüks ve büyüleyici tatil anlayışına yeni bir tanım kazandırıyor. Otelin iddiası bu ve ne kadar doğru olduğunu da orada konaklayınca anlıyorsunuz.
Her biri ayrı birer yaşam alanı olarak tasarlanmış farklı tiplerdeki odalarınızda iki kişi bile olsanız kendi başınıza kalmanın rahatlığını yaşamanız için gerekli özenin gösterildiğini fark edeceksiniz. Yeri gelmişken; Hepsi Hisarönü Körfezi’nin muhteşem manzarasına sahip 32 oda ve suitten biraz bahsetmek istiyorum. 84 m2 olan ve otelde tek bir tane bulunan Tower Presidential Suite bir ev rahatlığında. Dubleks Daire olan ve otelin kule bölümünde yer alan odanın terası var. Ayrıca yatak odasının içinde bulunan bir de Bölümünde manzaralı jakuzisi. Kule bölümünde yer alan diğer mekan 49 m2’lik Tower Suite’in ise dört tarafı cam ile çevrili. 53 ve 72m2 büyüklüklerindeki Premium Suite’lerin sayısı ise 7 adet ve içlerinde Türk hamamı da var. Terasta jakuzisi olanlar, geniş balkonlarının önünde ayrıca havuzu bulunan odalar da seçenekler arasında. Yani aslında görüyorsunuz ki, her metrekare özenle tasarlanmış. Otelin müdür Tamer Bektaş, yine otelin restoranı Mistral’ın sahibi Okan Kitapçı’da mutlaka tanışmanız gereken çok özel insanlar. Tamer beyi gün boyunca otelin çalışanlarından biriyle, sizin konforunuz için bir şeyler tasarlarken bulabilirsiniz. Öte yandan siz Martı Hemithea’da konaklarken 24 saat boyunca kişiye özel asistan hizmetinden yararlanabiliyorsunuz. Yani her tür ihtiyaçları için tek adrese ulaşmanın konforunu yaşıyorlar.

SPA’da dinlenin

Martı Hemithea’nın Türk Hamamı ve özel terapilerle zenginleştirilmiş SPA ve Güzellik Merkezini de mutlaka ziyaret edin. Uzakdoğu’lu terapistlerin çalıştığı SPA’da işini çok iyi yapıyorlar.

Private veya Exclusive Beach

Konforlu bir plaj, güneşlenme terasları ve 2 yüzme havuzunun yanı sıra, dingin bir ortam arayanlar için, sakin sessiz Hemithea’s Private Corner’ın çimleri üzerinde özel servis eşliğinde güneşlenip, denizin tadını çıkarmak mümkün.Romantik ve exclusive bir ortam arayanlar ise, Hemithea’nın konforlu ve şık “Kayiki”sinde, özel hazırlanan piknik sepetleri ve her türlü konforu sunan “buttler servisi” ile “kendilerine özel” romantik koylarda günlerini değerlendirebiliyor, meşaleler ve müzik eşliğinde yıldızlarla dans edebiliyorlar.

Tekne turu ve Sardunya Restoran

Konforlu ve lüks tatiline, yelken keyfini eklemek isteyenler için Martı Marina & Yacht Club, eğlenceli su sporlarından yararlanma olanağı sunuyor. Özel yelkenli ve scuba-diving için tesislerden Martı Hemithea konukları da yararlanabiliyor. Ayrıca konuklar şık teknelerle, çevre koyları gezme veya 45 dakikalık bir yolculuk sonunda akşam yemeklerini komşu Yunan Adası Symi’de alma şansına sahipler. Biz ise tekne turu sonrası öğle yemeği için Selimiye’deki Sardunya Restoran’a gittik. Restoranın sahibi Muhammet bize taze balıkların öncesinde harika mezeler ve kabak çiçeği kızartması bile sundu. Harika bir öğle yemeği bizi öğleden sonra denize girmekten alıkoysa da bu tatlara dayanmak olanaksızdı.

Nasıl gidilir?

Martı Hemithea’ya gitmek için Marmaris’ten yola çıkacaksanız, Marmaris Datça yolunda ilerlerken Bozburun yol ayrımından biraz daha devam ettikten sonra ikinci koy olan Orhaniye’ye varılıyor. Marmaris Orhaniye arası 30 km.’dir. Uçakla gidecekseniz Dalaman’dan Marmaris’e 1.5 saat süren bir yolculuk yapacaksınız.

Orhaniye, Kızkumu

Hisarönü körfezinin kıyısındaki en önemli turizm merkezlerinden biri Orhaniye. Burada hemen hemen çarşaf gibi olan deniz lacivertten maviye uzanan tonlarıyla büyüleyici. Çevresindeki çam ormanının rengi suya vurmuş.Bu arada denizin ortasında yürüyen insanlar dikkatinizi çekecek. Şaşıracaksınız. Kumul hareketleri sonucunda karadan başlayıp koyu ikiye bölen bir sığlık oluşmuş. Yaklaşık 600 metrelik şeride Kızkumu deniyor. Bir de efsanesi var. “Sevgilisine ulaşmak isteyen kız eteğine kum koymuş ve denizi doldurarak ilerlemiş. Ama kum yetmemiş ve kızcağız denizin ortasındaki bu patikanın sonunda boğulmuş.” Koyun ortasında bir ada ve adanın tepesinde de kale kalıntıları var. Kalenin bölgede kurulu Bybassos antik kentine ait olduğu sanılıyor. Kayık tutarak adaya, patika yolu izleyerek tepedeki kale kalıntılarına kadar çıkabilirsiniz. Manzara harikadır. Yorgunluğunuza değecek. Kaleye Turgut Köyü’ndeki şelaleden kemerler ve su altına döşedikleri borular aracılığıyla su getirmiş Bybassos’lular. Birleşik kaplar kuralından yararlanmışlar.

Deniz Uçağı ve Helikopter Transferleri

Martı Marina and Yacht Club, Orhaniye Köyü, Keçibükü Mevkiinde ve Marmaris konukları için deniz uçağı, helikopter, veya konforlu araç gibi seyahat organizasyonlarını da aynı özen ile gerçekleştiriyor.

DİĞER YENİ YAZILAR