Okul Kütüphanecileri Derneği Başkanı Aydın İleri, çalışkanlığıyla her zaman bize yol gösteren o kişilerden. Hayata Renk Ver Derneği ile ortaklaşa yeni bir projeye daha imza attılar. Bunu sizlerle de paylaşmak istedim. İleri ve ekibi, 14 Şubat’a ithaf edilen bir dolu kutlamayı (Uluslararası Kitap Değişim Günü, Kütüphaneleri Seviyorum Günü, Dünya Öykü Günü ve şu meşhur 14 Şubat Sevgililer Günü) 15 Şubat, Dünya Çocukluk Çağı Kanser Günü’yle birleştirip bir kütüphaneye daha can verdi. Bu kez hedeflenenler hasta çocuklar!
Nasıl mı? İstanbul Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Bölümü koridorunda, hastanede uzun süreli kalan çocuklara ‘Koridor Kütüphanesi’ kuruldu. İlk adımı İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’nde atılmış olan bu projenin diğer hastanelerde devam etmesi ve yeni kütüphanelerin kurulması planlanıyor. Dahası ‘koridor kütüphanesi’ olan hastanelerde gönüllü yazarlar çocuklarla söyleşecek, okuma günleri ve atölyeler yapılacak.
Koridor kütüphaneleri
Hastanelerin çocuk servislerinde tedavisi devam eden çocukların ve refakatçi ebeveynlerin faydalanabilmesi için bu kütüphanelerde yaklaşık 200 kitap bulunması ve sürekli kitap akışının sağlanması hedefleniyor.
Koridor kütüphanelerinde kitapların yaş aralığı, hasta çocukların yaşları gözetilerek geniş tutulmuş. Bu son derece akılcı bir yaklaşım. Böylelikle dışarıdan kitap bağışı daha kolay da olabilir. Yalnız, bağışçıların iyi durumda, temiz, konu olarak motive eden, umut veren, keyifli kitaplar vermeleri arzulanıyor.
Bağışçı olmak isterseniz kitaplarınızı şu adrese gönderebilirsiniz:
STUDIO OFFICES İŞ MERKEZİ
BAĞDAT CADDESİ İSTASYON YOLU SK. NO 3
ALTINTEPE / BOSTANCI
TEL: 0216 706 12 50
Ayrıca bağış kitapların hijyenini sağlamak için kitap temizleme cihazına acilen ihtiyaç bulunduğunu da ekleyelim.
Çocuklarımızın hastane odalarının duvarlarından, farklı, renkli, ışıltılı dünyalara ulaşmasına öncülük edecek bu projede emeği geçen herkese teşekkürler.
Hemen ekleyelim: Bu projenin 2014’te gerçekleşmesi bir tesadüf değil! Bu yıl Kütüphane Haftası’nın ellincisi kutlanacak. Koridor kütüphaneleri de 50. yıl kapsamındaki projelerden sadece biri. Bu konuda gerçekleşecek diğer etkinlikleri de sizlere aktarmaya çalışacağım. Şu inancımı da özenle ve inatla koruyarak: Kütüphanelerle ve kitaplarla (ve elbette sanat ve kültürle) ne kadar haşır neşir bir toplum hâline gelirsek düşünmenin, idrak etmenin ve hayalin sonsuzluğuna da o ölçüde kapı aralayabiliriz.
Hemen belirtmekte fayda var: Bahsettiğim kapı ‘Muhteşem Süleyman’ dizisinin ardından Kanuni hakkında suç duyurusunda bulunulmasıyla açılabilecek bir kapı değil. Bu hâl daha çok insanda ağlama hissi uyandırıyor.
Koridor kütüphaneleri
Haberin Devamı