Çıplak ayakla hafif ıslak çimenlere ve toprağa bastığımızda vücudumuzdaki elektron dengesi nötrlenir. Ayrıca her gün duş alınması da elektronik dengenizi yerine getirecektir...
Sağlıklı yaşam algısı sanki insan doğasından uzak, ulaşılması çok zor bir imge gibi olmaya başladı. Oysa hepimiz binlerce yıldır doğada yaşayan, doğayla uyumu sayesinde hayatta kalmayı başaran büyük büyük anne ve büyük büyük babalarımızın torunlarıyız.
Çıplak ayakla hafif ıslak çimenlere ve toprağa bastığımızda vücudumuzdaki elektron dengesi nötrlenir. Bu sistem aslında bir anlamda evlerimizdeki elektrik tesisatının topraklamasına benzer. Topraklanma için çıplak ayakla yürümekten başka denize girebilir, ağaçlara, bitkilere dokunabilir, sarılabilirsiniz. Ayrıca her gün duş alınması da elektronik dengenizi yerine getirecektir.
Bu konudaki bir başka görüş de frekans uyumsuzluğu. Bu görüşe göre insan, ağaçlar, binalar kısaca etrafınızda gördüğümüz her şey bir titreşim halinde. Ancak binanın titreşimi, arabamızın titreşimi, plastiğin titreşimi, bitkinin, hayvanın ve insanın titreşimleri farklı. Titreşimimizin uyumlu olduğu yerde de kendimizi iyi hissediyoruz, ormanda, bitkilerin arasında, denizde... Ancak şehir hayatı kendimizi uyumlu hissedebileceğimiz bir ortamda titreşmeye izin vermiyor. Tabii ki toplu yaşam ve binalar bizi burada sayamayacağımız kadar çok tehlikeden koruyor ama hava hazır sıcakken günde 20 dakika çimende yürüyün, deniz tatilinde bol bol suya girin, her gün duş alın.
Yaz bitmeden harekete geçin
- Önce niyetlenin ve kendiniz için sağlıklı yiyeceklerden oluşan bir liste yapın. Listenizdeki yiyecekler için alışveriş yapın ama mutlaka listeye sadık kalın. Bu motivasyonunuzu artıracaktır.
- Yiyeceklerinizi mide ve bağırsağınızın en üst düzeyde işlev görmesi için en az 30 kez çiğneyin.
- Yemeklerinizi mümkün olduğunca basit, soslanmamış, sade, taze ve birbiriyle çok karıştırılmamış olarak tüketin.
- Yazın suyun içine salatalık dilimleri ve limon, kışın portakal dilimleri ve nane atıp suyunuzu doğal aromatik bir içecek haline getirin.
- Yemek sırasında su içmeyin, çok susarsanız yazın oda sıcaklığında,kışın ılık su için. Çünkü sindirim enzimleri 37 40 C arasında çalışırlar.
- Arındırıcı özelliği bulunan zencefil ve zerdeçalı, ödem çözücü maydanozu günlük hayatınızda sıkça kullanın.
Telefonlar sağlığımızı etkiliyor mu?
Etrafımızda görünmeyen kirlilik alanlarından biri de elektromanyetik kirlenme. Modern hayatımızı çok kolaylaştıran cep telefonlarından, kablosuz Wi-Fi’dan, Bluetooth’dan, tabletlerden vazgeçmemiz artık pek kolay değil, belki tatillerde... Şimdiye kadar baz istasyonları haricinde elektromanyetik cihazların insan sağlığı üzerine etkileri net olarak tespit edilebilmiş değil. Bu elektronik cihazların bir sonraki nesil üzerindeki etkilerini de tam olarak bilemiyoruz. Ancak cep telefonunu kulağımıza tutarak konuştuğumuzda bir süre sonra o bölgenin ısındığını ve vücutta belli bir bölgenin fazladan ısınmasının iyi olmadığını peşinen belirtelim. Teknolojk ve bilimsel gelişmelerin doğru kullanıldığında insan hayatına çok fazla katkı sağlayacağına inanıyoruz yeter ki ruhu kaybetmeyelim...