Gazete Vatan Logo

Ağızlar yanınca süt böyle dağıtıldı!

Ağızlar yanınca süt böyle dağıtıldı!

Okul sütü dağıtım programına katılan Bakan Mehdi Eker, 2012’de süt şekerine karşı alerjisi olan bazı çocuklarda sorunlar yaşandığını belirterek öğretmen ve velilerin bu konuda dikkatli olmalarını istedi.

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 17 milyon öğrenci eğitim öğretim yılının ikinci dönemine dün başladı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ankara’daki Kocatepe İlkokulu’nda 2013-2014 eğitim öğretim yılı okul sütü dağıtım programına katıldı.



Törende konuşan Eker, süt dağıtımının gerçekleştirildiği ilk yıl bazı çocukların süt şekerine karşı hassasiyetleri nedeniyle sorunlar yaşadığını hatırlatan Eker, öğretmenlerin ve velilerin bu konuda uyarıda bulunmaları halinde istenmeyen olayların önüne geçileceğini bildirdi. Eker, yaşanan sorunların medyada yansıtıldığı gibi kesinlikle zehirlenme olmadığını, hiçbir çocuğa zehirlenme teşhisi konulmadığını belirtti. ‘Okul Sütü Programı’nın 3. yılına girdiğini kaydeden Eker, 200 mililitrelik kutulardaki sütün bir çocuğun günlük kalsiyum ihtiyacının yüzde 52’sini, protein ihtiyacının üçte birini, B12 vitamini ihtiyacının yüzde 95’ini, B2 vitamini ihtiyacının yüzde 44’ünü, A vitamini ihtiyacının yüzde 9’unu, fosfor ihtiyacının yüzde 50-55’ini ve potasyum ihtiyacının yüzde 25-30’unu karşıladığını kaydetti. Programın ana sınıflarıyla ilkokulun 4. sınıfında uygulanacağını anımsatan Eker, dünyanın birçok ülkesinde okullarda süt dağıtımının uzun süredir yapıldığını, Türkiye’de ise bunun 3 yıldır başarıyla gerçekleştirildiğini belirtti.

Hediyeler dağıttılar

Törene katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da 2013-2014 eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulundu. Bakan Mehdi Eker’in sütün faydalarını anlatırken önündeki sütü hemen içmemek için kendisini zor tuttuğunu ifade eden Nabi Avcı, “Şimdi çocuklarımız da muhtemelen bu güzel sütlerden ‘biz de içelim’ diye sabırsızlanıyor olabilirler” diye konuştu. Törenden sonra Eker ve Avcı sınıfları dolaşarak ilköğretim öğrencilerine şapka, tişört, defter, kalem hediye ettiler. Okul sıralarına oturan Eker ve Avcı, çocuklara dağıttıkları sütten de içtiler.

Haberin Devamı