Okul Sütü

Okul Sütü

Son dakika okul sütü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan okul sütü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını okul sütü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Okul Sütü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan okul sütü gelişmeleri de dahil olmak üzere 172 okul sütü haberi bulunmuştur. Tüm okul sütü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uzmanı uyardı: Türkiye’de süt tüketimi yetersiz seviyede
Uzmanı uyardı: Türkiye’de süt tüketimi yetersiz seviyedeBireylerin sağlıklı beslenme ve yaşam biçimlerinin iyileştirilmesi ve geliştirilmesinin toplum sağlığı açısından büyük öneme sahip olduğunu belirten Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halit Tanju Besler, Türkiye’de süt tüketiminin yetersiz seviyede olduğunu kaydetti.
30.05.2023Sağlık
Çocukların beslenme çantasından eksik etmeyin! Hastalıklardan koruyor!
Çocukların beslenme çantasından eksik etmeyin! Hastalıklardan koruyor!Okulların açılmasıyla birlikte ebeveynler hem çocukların beslenmesi hem de bağışıklığın güçlendirilmesi ile ilgili uzman tavsiyelerini yakından takip ediyor. Çocukların gelişimleri ve bağışıklığın güçlendirilmesinde sütün önemine dikkat çeken uzmanlar, çocukların beslenme çantalarında mutlaka sütün bulunması gerektiğini belirtiyor.
27.09.2021Sağlık
MEB harekete geçti! 81 ilde ücretsiz olacak...
MEB harekete geçti! 81 ilde ücretsiz olacak...Milli Eğitim Bakanlığı'ndan milyonlarca kişiyi ilgilendiren düzenleme. Bakanlık şu anda taşımalı eğitimdeki öğrencileri kapsayan ücretsiz okul yemeğini yurt genelinde 18.5 milyon öğrenciye vermeye hazırlanıyor. Ücretsiz okul yemeği programının 2020 - 2021 eğitim ve öğretim döneminde kademeli olarak hayata geçirilmesi planlanıyor.
10.02.2020Eğitim
Okul çağındaki çocuklar hakkında önemli uyarı!
Okul çağındaki çocuklar hakkında önemli uyarı!Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Öğretim Üyesi Çocuk Gastroenterolojisi Uzmanı Doç.Dr. Necati Balamtekin, "Büyüme çağındaki çocuklarda özellikle kemik kalsiyum ihtiyacının yeterince karşılanması ve ileri yaşlarda oluşabilecek kemik hastalıklarının önüne geçilebilmesi bakımından, okul çağı çocuklarında düzenli günlük süt tüketimi çok önemlidir." dedi.
27.09.2019Sağlık
"Okul Gıdası" logosunun kullanım detayları belli oldu
"Okul Gıdası" logosunun kullanım detayları belli olduMilli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi ve özel okul/kurumların bünyesinde faaliyet gösteren kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde satışa sunulacak hazır ambalajlı gıdalarda "Okul Gıdası" logosunun kullanımına ilişkin detaylar belli oldu.
20.06.2019Eğitim
Belirli Gün ve Haftalar nelerdir, hangi tarihlerde kutlanır?
Belirli Gün ve Haftalar nelerdir, hangi tarihlerde kutlanır?Öğrenciler ve öğretmenleri yakından ilgilendiren, okullarda çeşitli etkinliklerle kutlanan Belirli Gün ve Haftaların neler olduğu ve hangi tarihlere denk geldikleri merak ediliyor. İşte Milli eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan yönetmeliğe göre tüm Belirli Gün ve Haftaların listesi...
11.01.2019Gündem
Okullarda yeni dönem! 5 milyon öğrenciyi ilgilendiriyor...
Okullarda yeni dönem! 5 milyon öğrenciyi ilgilendiriyor...Gelecek yıl tekli eğitim sistemine hazırlanan Milli Eğitim Bakanlığı, tüm okullarda sisteme geçişin tamamlanmasıyla birlikte 5 milyon ilkokul öğrencisine ücretsiz yemek verilmesini planlıyor. Yemek listesini Sağlık Bakanlığı hazırlayacak.
5.06.2018Ekonomi
Okullar 'süt'le açılacak!
Okullar 'süt'le açılacak!Okul Sütü Programı kapsamında, 32 bin okulda, 6 milyon öğrenciye, 200 mililitre ambalajlı süt dağıtımına pazartesi günü başlanacak.
3.02.2018Ekonomi
Okul sütü ihalesi iptal edildi
Okul sütü ihalesi iptal edildiGıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından açılan okul sütü ihalesi iptal edildi.
31.10.2017Ekonomi
6 milyon öğrenciye kuru üzüm dağıtılacak
6 milyon öğrenciye kuru üzüm dağıtılacakGıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "25 gram paketler halinde toplam 4 bin 200 ton okul üzümünün 14 hafta boyunca dağıtımı yapılacak. Uygulamadan, anaokulu, uygulama sınıfı, ana sınıfı ve temel eğitim birinci kademede 81 ildeki 32 bin okulda öğretim gören yaklaşık 6 milyon öğrencimiz yararlanacak" dedi.
3.10.2017Ekonomi
Bakan: 6 milyon öğrenciye üzüm dağıtılacak!
Bakan: 6 milyon öğrenciye üzüm dağıtılacak!Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Bugünden itibaren 32 bin okulda 6 milyon öğrenciye 4 bin 200 ton okul üzümü dağıtılacak" dedi.
29.09.2021Gündem
Akdeniz’de çocuklar son anda kurtuldu
Akdeniz’de çocuklar son anda kurtulduAkdeniz bölgesinde dağıtılan okul sütleriyle ilgili şikayet üzerine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı inceleme yaptı. Sütlerde bakteri üremesi ve pıhtılaşma tespit edildi. Derhal bir ekip kuruldu ve sütler toplatıldı
29.09.2021Gündem
Bakan açıkladı: O cezalar arttırılıyor!
Bakan açıkladı: O cezalar arttırılıyor!Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapanlara verilen cezaların, kademeli olarak daha da arttırılması, cezaların ağırlaştırılmasına yönelik tasarının Başbakanlıkta olduğunu söyledi.
29.09.2021Gündem
Karaman'da 5 öğrenci okul sütü içtikten sonra rahatsızlandı
Karaman'da 5 öğrenci okul sütü içtikten sonra rahatsızlandıKaraman'da okulda dağıtılan sütten içtikten sonra rahatsızlanan 5 öğrenci, ambulansla kaldırıldığı hastanede tedaviye alındı.
10.02.2017Yaşam
Bugün ders başı okul sütü de başlıyor
Bugün ders başı okul sütü de başlıyorYarıyıl tatilinin ardından 2016-2017 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi bugün başladı.
5.02.2017Eğitim
Yarıyıl tatili yarın sona eriyor!
Yarıyıl tatili yarın sona eriyor!Yarıyıl tatilinin ardından 2016-2017 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi yarın başlayacak.
29.09.2021Gündem
Çiğ sütün vatandaşa satışına düzenleme
Çiğ sütün vatandaşa satışına düzenlemeGıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, çiğ sütün tüketiciye doğrudan arzına ilişkin tebliğ taslağını hazırladıklarını ve Başbakanlığa gönderdiklerini belirterek, "Çiğ süt, bu kapsamda ancak ari çiftliklerden, işletmelerden satılabilecek." dedi.
26.01.2017Ekonomi
Süt dağıtımı için önemli çağrı!
Süt dağıtımı için önemli çağrı!Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Keskin,Türkiye'de süt üretiminden daha çok dağıtımında problemlerin yaşandığını, bu sorunun pazarlama ağının bir merkezden yürütülmesiyle çözüme kavuşturulacağını belirtti.
17.11.2016Ekonomi
Okul sütüne devam mı?
Okul sütüne devam mı?Okul sütü programı kapsamında, 2016-2017 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde, bağımsız anaokulu, uygulama sınıfı, anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine haftada 3 gün 200 mililitre içme sütü dağıtımı yapılacak.
18.08.2016Ekonomi
Okul sütü öğretmenlere yoğurt ve sütlaç olmuş!
Okul sütü öğretmenlere yoğurt ve sütlaç olmuş!Adana'da bir ilköğretim okulunda öğrenciler için dağıtılan sütlerin öğretmenler odasında bir tencereye doldurulup, yoğurt yapıldığı ortaya çıktı...
19.06.2016Yaşam
Sütte düşüş muazzam peynir olunca zam
Sütte düşüş muazzam peynir olunca zamÇiğ süt fiyatlarının 70 kuruşa inmesine karşın, peynire gelen fahiş zamlar isyan ettirdi. TZOB Başkanı Bayraktar, “Böyle giderse ahırlarda bir tane hayvan kalmaz. Halkımız kıymayı kilogramı 50 liradan bile bulamaz” dedi
18.03.2016Ekonomi
Ardahan'da 10 öğrenci hastaneye kaldırıldı
Ardahan'da 10 öğrenci hastaneye kaldırıldıArdahan'da 10 öğrenci, mide bunaltısı ve kusma nedeniyle hastaneye kaldırıldı...
10.02.2016Yaşam
Okul sütü ihalesi onaylandı
Okul sütü ihalesi onaylandıGıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı okul sütü ihalesinin onaylandığını açıkladı.
6.11.2015Yaşam
Okul sütü ihalesinde fiyatlar ve firmalar belli oldu
Okul sütü ihalesinde fiyatlar ve firmalar belli olduOkul sütü ihalesinde fiyatlar ve ihaleyi kazanan firmalar belli oldu. İhalede en düşük fiyat 0,4434 lira olurken ihaleyi kazanan firmalar da açıklandı
3.11.2015Ekonomi
Çocuklara haftada 3 gün süt
Çocuklara haftada 3 gün sütOkul sütü programı kapsamında 2015-2016 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde, bağımsız anaokulu, uygulama sınıfı, anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine haftada 3 gün süreyle 200 mililitre ambalajlı, yağlı, sade UHT içme sütü dağıtılacak. Süt dağıtımı Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri yapılacak.
29.09.2021Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Okul Sütü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki okul sütü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.