Gazete Vatan Logo

Aysever’e ‘Aykırı sözler’ mahkemede!

Aysever’e ‘Aykırı sözler’ mahkemede!

Gazeteci Enver Aysever, hakaret ve tehdit iddiasıyla HDP İstanbul adayı Sırrı Süreyya Önder hakkında suç duyurusunda bulundu.

CNN Türk’te ‘Aykırı Sorular’ programını yapan gazeteci Enver Aysever twitter hesabından, ‘Postacı Sırrı demokrat değil mi?’ ve ‘İstanbul’un truva atı kim?’ şeklindeki tweetlerle Sırrı Süreyya Önder’i eleştirdi. Aysever’e yine twitter’dan yanıt veren Önder şunları yazdı: “Bu ibişlerin barışı ve eşitliği sindirmesi imkansız. İnsanlığa kattıkları tek eserleri vardır onu da sifonu çekerken kendileri görürler. Barışın postacısı da olurum. Uğruna canımı da veririm. Bugün sevdiklerime yarın sövmem. Mahkemeye veriyorum ona da aynı yöntemi öneriyorum. Biz bu hükümetin bütün savaş operasyonlarına karşı canlı kalkan oluruz. Bu ibişler sadece vah vah der ellerini oğuştururlar.”



‘Örgütü yığarım’

Twitter düellosunun ardından Enver Aysever avukatı Sibel Sevinç Deveci aracılığıyla Sırrı Süreyya Önder hakkında dün Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulundu. Avukat Deveci, dilekçede 27 Mart’ta müvekkili Enver Aysever’i, Sırrı Süreyya Önder’in telefonla arayarak, ‘Senin g...nü s...rim’, ‘Aileni, ananı, karını, bacını, sülaleni s...rim’, ‘Sen kimsin, bundan sonra napıyorum göreceksin’, ayağını denk al, örgütü yığarım oraya’ gibi sinkaflı ve tehdit içeren sözler sarfetmiştir.


İŞTE AYSEVER'İN O ŞİKAYET DİLEKÇESİ