Gazete Vatan Logo

Adana Lezzet Festivali devam ediyor: Lezzet Treni 5. kez misafirlerini Belemedik'e getirdi

"Kökleriyle Adana” sloganıyla gerçekleştirilen 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali kapsamında Adana Valiliği tarafından organize edilen Pozantı ilçesindeki kahvaltı programı için Lezzet Treni, 5. Kez misafirlerini Belemedik Tabiat Parkına getirdi.

Adana Lezzet Festivali devam ediyor: Lezzet Treni 5. kez misafirlerini Belemedik'e getirdi

Bu yıl 8. si düzenlenen Adana Lezzet Festivali'nde youtuberler, vlogger, gurmeler, aşçılar, ünlü oyuncular, yazarlar ve gazeteciler, 'Lezzet Treni' ile geldikleri Belemedik'te Pozantı'ya has organik ürünlerden oluşan kahvaltı ile ağırlandılar.
Kahvaltı etkinliğine; Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, İl Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan, Adana Kültür ve Turizm Müdürü Emre Duru, Pozantı Kaymakamı Ekrem Güdek ve misafirler katıldı.

Medya yenigün'ün haberine göre, Adana Valiliği'nin ev sahipliğinde bu yıl “Kökleriyle Adana” teması ile sekizincisi organize edilen “Uluslararası Adana Lezzet Festivali” programı kapsamında Adana’nın Pozantı ilçesine bağlı Belemedik Tabiat Parkına getirilen misafirlerin damaklarında eşsiz lezzetler bırakıldı.

Pozantı Kaymakamı Ekrem Güdek ve Belediye Başkanı Ali Avan’ın misafirlerle tek tek ilgilendiği, çınar ağaçları altında kurulan kahvaltı masalarının görselliği ise katılımcılardan tam not aldı.

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger,

“Adana Lezzet Festivalimizin güzel bir aşamasındayız. Geleneksel hale getirilmiş olan festivalimizde Pozantı ilçemizin bu doğasıyla güzel Torosların arasında kurulmuş bu Belemedik kanyonunda misafirlerimize doğal ve yöresel ürünlerle dolu kahvaltı sunumu gerçekleştirdik. Sabah Adana’dan lezzet treni ile başlayan yolculuğumuz bizi Torosların serin ve tarih kokan Belemedik Tabiat Parkına getirdi. Burası adeta saklı bir cennet bahçesi gibi gözlerden uzak böyle güzel bir yer olması beni çok mutlu etti. Pozantı Belediye Başkanımız Ali Avan ve ekibinin sıcak karşılaması ve tabi ki doğal ürünlerin bulunduğu kahvaltı masası bütün stresimizi aldı. Hazırlanan kahvaltı masası katılımcıların önce gözlerini daha sonra ise midelerini doyurdu. Kahvaltıda özellikle Pozantı çileğinin ve yöreye özgü hanım ablalarımızın elleriyle açtığı hamurdan yapılan sıkmalar adeta damaklarımızı çatlattı. Böyle bir karşılama ve kahvaltı programından dolayı Kaymakamımız Ekrem Güdek’i, Belediye Başkanımız Ali Avan’ı ve ekibini kutluyorum.”

Haberin Devamı

Lezzet Festivali’nin programına Pozantı ilçesinin de dâhil edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Pozantı Belediye Başkanı Ali Avan,

Haberin Devamı

“8’inci kez düzenlenen Adana Lezzet Festivalimizde Adana Valiliğimizin organizasyonunda 5’inci kez Pozantı’mızın incisi Belemedik Tabiat Parkında misafirlerimize kahvaltı vermekten gurur duyuyoruz. Türkiye’nin her yerinden ve yurt dışından gelen misafirlerimizi ilçemizden memnun olarak ayrılması bizim en önemli kırmızıçizgimiz. Kahvaltı masasında sunmuş olduğumuz tüm ürünler Pozantı’ya ait. Pozantı’nın köylerinde yapılan ballar, peynirler ve zeytinlerle süslü. Pozantı’mız kahvaltısını yanında ayrıca pirzolasıyla da ünlü bir coğrafyadır. İnşallah Adana Lezzet Festivalimizin 9 ve 10’cu yılında misafirlerimize meşhur pirzolamızı da yedirmek için ayrı bir program düzenleyeceğiz.”
dedi.

Belemedik Tabiat Parkına kahvaltıya gelen Lezzet Treni misafirleri, kahvaltı sonrasında Belemedik’in baş döndüren doğasında hatıra fotoğrafı çektirmek için adeta birbirleriyle yarıştılar.