Gazete Vatan Logo
FutbolDi Matteo istifa etti!

Di Matteo istifa etti!

Alman ekibi Schalke 04'ün İtalyan teknik direktörü Roberto Di Matteo istifa etti.

Di Matteo istifa etti!

Chelsea'yle yolları ayrıldıktan sonra Schalke 04'ün başına geçen Di Matteo, yönetimle gelecek sezon planları konusunda fikir ayrılıkları olduğunu ve bu şekilde kontratını tamamlamasının mümkün olmadığını belirterek görevinden ayrıldı.

2012'de Chelsea'yle Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Di Matteo, önceki sezonu üçüncü tamamlayan Schalke ile Bundesliga'yı bu sezon altıncı sırada tamamlayarak hayal kırıklığı yaşattı. Kulüp yönetiminden yapılan açıklamada da kovulma iddiaları yalanlanarak görüş ayrılığı doğrulandı.

Alman kulübünden yapılan açıklamaya göre, bir araya gelen Schalke 04 Menajeri Horst Heldt ile İtalyan teknik adam Di Matteo sezonu değerlendirdi. Bu görüşmenin ardından 30 Haziran 2017 tarihine kadar sözleşmesi olan Di Matteo'nun istifa ettiği belirtildi.
İtalyan çalıştırıcı, toplantıda geçen sezonun yanı sıra gelecek yılın programının da görüşüldüğünü ve kulübün önceliklerinin farklı olması nedeniyle bu yönde bir karar aldığını söyledi.
Heldt ise Alman basınında yer alan Di Matteo'nun görevine son verildiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurguladı.
Schalke 04, 2014'te göreve gelen İtalyan teknik adam yönetiminde ligde son 10 maçta sadece 2 galibiyet alabilmiş ve sezonu 48 puanla 6. sırada tamamlamıştı.

Haberin Devamı