Gazete Vatan Logo
Şampiy10Samsunspor'un efsane teknik direktörü Multescu hayatını kaybetti! Gheorghe Multescu kimdir?

Samsunspor'un efsane teknik direktörü Multescu hayatını kaybetti! Gheorghe Multescu kimdir?

Samsunspor'un efsane teknik direktörü Gheorghe Multescu, 72 yaşında tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Peki, Gheorghe Multescu kimdir?

Samsunspor'un efsane teknik direktörü Multescu hayatını kaybetti! Gheorghe Multescu kimdir?

Samsunspor'un eski teknik direktörü Gheorghe Multescu hayatını kaybetti. Rumen basınında çıkan haberlerde, 72 yaşındaki teknik adamın birkaç gün önce zatürre nedeniyle hastaneye kaldırıldığı ve geçtiğimiz perşembe günü bazı komplikasyonların ortaya çıkması nedeniyle durumunun kötüleştiği aktarıldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Multescu'nun bu sabah yaşamını yitirdiği açıklandı.

GHEORGHE MULTESCU KİMDİR?

Gheorghe Mulțescu futbol eğitimini 1963 senesinde Rumen futbolunun en güçlü ekiplerinden Steaua Bükreş'in altyapısında aldı. Burada profesyonel takımda oynayabilme yaşına gelince Steaua Bükreş için yetersiz bulundu ve Jiul Petroşani takımına transfer oldu. Bu takımda beklenenden çok daha iyi bir gelişme kaydetti ve takımın değişilmez futbolcularından oldu. 1974 sezonundan itibaren Romanya millî futbol takımına çağrılmaya başlandı. Jiul Petroşani'de oldukça başarılı bir sekiz sene geçirdikten sonra 1979 sezonunda Rumen futbolunun başka bir güçlü takımı ve aynı zamanda Steaua Bükreş'in ezeli rekabet içinde bulunduğu Dinamo București'ye transfer oldu. Burada altı sezon gayet başarılı bir dönem geçirmiştir. 1986 sezonu başında eski takımı olan Jiul Petroşani'ye geri dönmüştür.

Haberin Devamı

MULTESCU’NUN SAMSUNSPOR KARİYERİ

Samsunspor’da 2 ayrı dönemde teknik direktörlük yapan Multescu, ilk dönemi 1993 – 1997 yılları arasında gerçekleşirken 133 maçta takımın başında sahaya çıktı. Samsunspor tarihinin en önemli başarısı olan Balkan Kupası zaferinin mimarı olan Multescu’nun ikinci dönemi ise kısa sürdü. 2003 yılında Samsunspor’a geri dönen tecrübeli hoca, sadece 6 maçta görev alabildi.

Türkiye’deki kariyerine Samsunspor ile başlayan Multescu, Süper Lig’de ayrıca Kayserispor, Adanaspor, Ankaragücü ve Gaziantepspor’u da çalıştırdı.