Gazete Vatan Logo
FutbolCollina'dan radikal öneri!

Collina'dan radikal öneri!

Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı eski hakem Pierre Luigi Collina'dan ilginç öneriler geldi

Collina'dan radikal öneri!

UEFA'nın hakem hocası ve aynı zamanda da eski bir hakem olan Pierre Luigi Collina çok konuşulacak bir öneri ortaya attı. Collina bir oyuncunun rakibi tarafından sert bir müdahaleyle saha dışında tedavi gördüğü sürece, hareket sebebiyle sarı kart gören futbolcunun da kişinin de oyundan çıkması gerektiğini savundu.

"Futbol, kart gören oyuncuya bir avantaj sağlıyor. Bu avantaj ortadan kaldırılmalı" ifadelerini kullanan Collina, "harekete mağdur kalan ve faul yapan oyuncu tedavi süresi boyunca sahadan beraber çıkıp beraber oyuna dahil olmalı" diyerek sözlerine devam etti.

Collina'nın gazetecilere açıkladığı önerinin gerçeğe dönüşmesi için önce Uluslararası Futbol Örgütü'ne bir başvuru yapılması daha sonra da yeni kuralın amatör ve genç takımlar seviyesinde test edilmesi gerekiyor.

Collina'nın önerileri bununla da bitmedi. Son adam kuralının da değişmesi gerektiğini savunan İtalyan futbol adamı, "golü kurtarmak" ve "rakibin gol atmasını engellemek" arasındaki farkın belirginleştirilmesi gerektiğini savundu. UEFA da bu konuda sene başında bazı eleştiriler getirmiş ve son admaın kırmızı kart ile oyundan atılmasının haksızlık olduğunu belirtmişti.

Haberin Devamı