Gazete Vatan Logo
FutbolBu üçlüden biri aslan olacak

Bu üçlüden biri aslan olacak

Romen çalıştırıcı için menajeri Becali ve eski G.Saraylı Popescu, dün Türkiye’ye gelirken Di Matteo ise Drogba’yla Chelsea’deki uyumu sayesinde listede... Inter ve Manchester City ile şampiyonluklar gören Mancini ise yüksek maliyetine rağmen yönetimin en çok üzerinde durduğu isim. İtalyan hocanın boşta olması da büyük avantaj...

Bu üçlüden biri aslan olacak

Aslan'da 3. Terim döneminin bitmesinin ardından yeni teknik adamın kim olacağı da en büyük merak konusu... Her kafadan başka ses çıkarken yönetimin yaptığı görüşmelerin ardından her geçen gün de yeni gelişmeler yaşanıyor. Jupp Heynckes’in yeniden teknik direktörlüğe dönmeye çok sıcak bakmaması ile birlikte yönetimin de 3 isim üzerinde yoğunlaştığı öğrenildi...

Mırcea Lucescu, Roberto Di Matteo ve Roberto Mancini sarı-kırmızılıların radarına girerken Bülent Tulun’un da İtalya’ya giderek hem Mancini hem de Di Matteo ile görüştüğü öğrenildi. Lucescu’nun daha önce G.Saray ve Beşiktaş’ta görev yapması, Türkiye Ligi’ni yakından tanıması ve uyum sürecini kolay aşacak olması nedeniyle ilk hedeflerden biri olduğu öğrenilirken Romen hoca için görüşmelerin de yoğunlaştığı ortaya çıktı.
G.Saray’ın eski oyuncusu Popescu ile birlikte Lucescu’nun menajeri Becali de dün İstanbul’a gelerek G.Saray ile masaya otururken S.Donetsk’i çalıştıran teknik adam için fikir alış verişinde bulunuldu.

ROBERTO MANCINI FARKI

Diğer adaylardan Di Matteo ise Didier Drogba ile Chelsea’deki uyumlu çalışmasıyla G.Saray’ın gündemine geldi. Chelsea’de kısa bir dönem görev yapan ve bu sürede Şampiyonlar Ligi Kupası’nı kaldıran İtalyan teknik adamın Fildişi oyuncunun da yardımı ile takıma daha kolay uyum sağlayabilmesi de en olumlu yanlarından biri olarak görülüyor.

Son aday Mancini ise bu iki ismin yanında hem kariyer hem de ücret olarak daha ayrı bir yerde duruyor... Hem Inter hem de Manchester City ile lig şampiyonlukları yaşayan ve Fatih Terim’den devraldığı Fiorentina ile İtalya Kupası’nı kazanan Mancini’nin yıllık 6 milyon Euro civarında bir ücret istediği ve transfer için de bütçe beklediği öğrenildi.

Her üç teknik adamla görüşen ve ön bilgi sahibi olan G.Saray yönetimi, başkan Aysal ve kurmaylarının da yapacağı toplantının ardından son kararını verecek.

Haberin Devamı