Son dakika Yıldız Sarayı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Yıldız Sarayı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Yıldız Sarayı haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan yıldız sarayı gelişmeleri de dahil olmak üzere 419 yıldız sarayı haberi bulunmuştur. Tüm yıldız sarayı haberleri aşağıda listelenmiştir.
İki sarayı birbirine bağlayan tarihi geçit, yazı tahtasına döndü: yabancı turistler de yazıyor. önlem alınması gerekiyorÇırağan Sarayı ile Yıldız Sarayı'nı birbirine bağlayan 19'uncu yüzyıl yapımı üst geçit bakımsızlığı ve üzerine yazılan yazılar nedeniyle tepki çekti. Üzerine Türkçe ve yabancı dillerde yazılar yazılmış kapı ve işlemeli sütunların restore edilmesi gerektiğini belirten Arkeolog Ömer Faruk Yavaşçay, "Yazı yazanları kayıt altına almak için buraya kamera koyulabilir. Bir tek vatandaşlarımız yazmıyor, yabancı turistler de yazıyor. Bunun önüne geçilmesi gerekiyor. Bu görüntüler, İstanbul'u kötü gösteriyor. 110 tane sütun var; hepsi mermerden yapılmış muhteşem bir anıt bu. Sütunların da bazı yerlerinde çatlaklar var. Çok ağır cezaların olması lazım. Devletimizin buna çok özen göstermesi lazım. Çünkü insanlar yazı yazsam bir şey olmayacak düşüncesinde" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Aile Destek Programı açıklaması: 2024 sonuna kadar uzatıyoruzCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 3 haftalık aranın ardından saat 15.50'de Beştepe'de toplandı. Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan "2 yıldır uygulanan programı 2024 sonuna kadar uzatıyoruz" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıldız Sarayı önümüzdeki ayın sonuna kadar ücretsizİstanbul’daki Yıldız Sarayı’nda 6 yıl süren restorasyon tamamlandı. Sarayda bugün açılış töreni yapıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yıldız Sarayı'nın yeniden ihyasıyla birlikte İstanbul'umuzun tarihi, kültürel ve turistik cazibesinin daha da artacağına inanıyorum." dedi.
15 Mayıs ne günü, 15 Mayıs’ta ne oldu? 15 Mayıs çiçek günü mü?Bugünün anlam ve önemi merak ediliyor. Gün içinde sosyal medyada yapılan paylaşımlar ardından merak konusu olan bugün günlerden ne günü? 15 Mayıs ne günü, 15 Mayıs çiçek günü mü? 15 Mayıs’ta ne oldu?
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Rami Kütüphanesi açıldı, 24 saat hizmet verecekTürkiye’nin en büyük kütüphanesi İstanbul Rami Kışlası hizmete açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, günün 24 saati gençler başta olmak üzere kitapseverlere hizmet verecek olan kütüphanede yapılan yemek ve içecek ikramlarına öğrencilerden ücret alınmayacağını açıkladı.
Müzeler resmi tatillerde açık mı, 29 Ekim 2022 müzeler açık mı?29 Ekim 2022 Cumhuriyet Bayramı’nın 99. Yılı kutlanıyor. Cumhuriyet Bayramı tatili 28 Ekim Cuma saat 13.00’te başlıyor, 29 Ekim Cumartesi 00.00’da sona erecek. 1 buçuk günlük tatili değerlendirmek isteyen vatandaşlar “Müzeler resmi tatillerde açık mı, 29 Ekim 2022 müzeler açık mı?” sorularına yanıt aranıyor.
Sultan 2. Abdülhamid vefatının 104. yılında anılıyor! Abdülhamid han kimdir?33 yıl Osmanlı tahtında kalan Sultan 2. Abdülhamid, vefatının 104. Yılında anılıyor. 2. Abdülhamid döneminde Osmanlı Devleti 2. Abdülhamid döneminde eğitim, sağlık, iktisat, kültür-sanat ve diğer birçok alanda gelişim gösterdi. Peki, Abdülhamid han kimdir? Abdülhamid han kaç yılında öldü? İşte 2. Abdülhamid hakkında merak edilenler…
Bandırma Vapuru'nun hikayesi ne? İşte Bandırma Vapuru'na sanal gezi turu!102 yıl önce Bandırma Vapuru bir milletin kaderini taşıyordu! Mustafa Kemal Atatürk'ü 19 Mayıs 1919’da 18 silah arkadaşı ile birlikte Samsun’a getiren Bandırma Vapuru bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolda ülkenin tarihini değiştirdi. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Bandırma Vapuru'nun hikayesini derledik. İşte Bardırma Vapuru'nun hikayesi ve Bandırma Vapuru sanal gezi turu...
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı tarihi ve önemi ne? 19 Mayıs neden önemli? 19 Mayıs 1919’da ne oldu?Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'a çıkışının 102. yılı kutlanıyor. Ulusal kurtuluş mücadelesine giden yolda ilk adımın atıldığı tarih olan 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal'in Samsun'a çıkışı Kurtuluş Mücadelesi'ni başlatması açısından büyük önem taşıyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlere armağan ettiği Gençlik ve Spor Bayramı bu yıl da koronavirüsün gölgesinde kutlanacak. Peki, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı tarihi ve önemi ne? 19 Mayıs 1919’da ne oldu? 19 Mayıs neden önemli? 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı neden kutlanıyor? 19 Mayıs kaçıncı yılını kutluyoruz 2021? 19 Mayıs anlamı ne? İşte detaylar...
Aşure yapmanın püf noktaları neler?Bereket getirmesi inancıyla büyük tencerelerde kaynatılarak paylaşılan aşure günü geldi. Birbirinden farklı lezzetleri buluşturan aşure için şefler mutfağa girdi. Şefler, 30 kişi için maliyeti minimum 35 TL olan aşurenin püf noktalarını aktardı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Ayasofya'da ilk namaz tarihi belli olduCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay'ın 1934’teki Bakanlar Kurulu’nun camiden müzeye dönüştürülmesi kararını iptal etmesinin ardından Millete Sesleniş konuşması yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Ayasofya'nın ibadete açılacağını tarihini açıklayarak, "Hazırlıkları süratle tamamlayarak 24 Temmuz 2020 Cuma günü, cuma namazıyla birlikte Ayasofya'yı ibadete açmayı planlıyoruz" dedi.
Bir tarih böyle yazıldı! Mustafa Kemal, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak Kurtuluş Mücadelesi'nin meşalesini yaktıBüyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak Kurtuluş Mücadelesi'nin meşalesini yaktı. Atatürk 16 Mayıs’ta yola çıkarken “Bandırma Vapuru batırılacak” istihbaratı gelir. Hemen karar verir: “Atladım Galata rıhtımına geldim...” Bandırma Vapuru Kız Kulesi önünde durdurulup arama yapılır. Atatürk kaptana dönüp “Biz, Anadolu’ya ne silah ne cephane götürüyoruz. Biz ideali ve imanı götürüyoruz” der.
Tartışma yaratan taht savaşı! 100 bin TL’ye satıldıİstanbul Sanat ve Antika Fuarı’nda satışa çıkarılan eserler arasında Sultan II. Abdülhamid dönemine ait olduğu iddia edilen taht da yer aldı. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim görevlisi, antikacı Nilgün Şensoy, koleksiyonunda yer alan tahtı yurt dışına çıkarılmaması şartıyla 100 bin TL’ye sattı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan önemli açıklamalar!Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Kamuda büyük veri ve yapay zeka uygulamalarının etkin olarak kullanımını sağlamak amacıyla Ulusal Yapay Zeka Stratejisinin bu yılın sonunda yayımlanması hedeflenmektedir." açıklamasında bulundu.
Türkiye'den Vatikan Gizli Arşivleri girişimi: Türkiye tarihi araştırılacakTürkiye ilk kez, dünyanın en büyük tarihi veri bankalarından biri olan Vatikan Gizli Arşivleri'ndeki Osmanlı Devleti ve Türkiye Cumhuriyeti tarihine dair belgelerin tespit edilip, kataloglanmasını kapsayan bir proje başlattı.
Geldikleri gibi giderler!30 Ekim 1918’de imzalanan Mondros Mütarekesi sonrası Anadolu dört bir yandan işgal edildi. İtilaf Güçleri’nin savaş gemileri, İstanbul Boğazı’na girdi. Mustafa Kemal, düşman gemilerini görünce “Anadolu’ya dönmenin çaresine bakmalı, geldikleri gibi giderler” dedi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: S-400 konusunda geri adım atmak söz konusu değilCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde gençlerle bir araya geldi.Cumhurbaşkanı Erdoğan, S-400 konusunda geri adım atmak gibi bir şeyin kesinlikle söz konusu olmadığını vurgulayarak 'O iş bitti.' dedi.
Türk porselenini 128 yıldır dünyaya tanıtıyorTürk porselen ve çini sanatını canlandırmak amacıyla 1891'de kurulan Yıldız Çini ve Porselen Fabrikası, müze-fabrika olarak varlığını devam ettiriyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Putin'e hediyeTürkAkım Projesi deniz bölümünün tamamlanma töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vilademir Putin'in katılımıyla gerçekleştirildi. Tarihi tören sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'e bir hediye verdi.
TürkAkım projesinde tarihi gün!TürkAkım Projesi deniz bölümünün tamamlanması nedeniyle düzenlen töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, projenin iki ülke arasındaki ilişkilerin seviyesini gösterdiğini söyledi. Erdoğan, "İlişkilerimizi diğer ülkelerin dayatmalarına göre belirlemedik" dedi. Putin ise Erdoğan'ın 100 milyar dolar ticaret hacmi hedefine "Çin ile başardık Türkiye ile neden olmasın" şeklinde destek verdi. Putin ayrıca konuşmasında projenin adı olan TürkAkım isminin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından konulduğunu açıkladı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, TürkAkım Projesi açılış töreni sonrasında Mabeyn Köşkü’nde bir araya geldi.İki lider 1 saat 15 dakika sürdü.
Yıldız Sarayı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yıldız sarayı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.