Son dakika yetersiz beslenme haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yetersiz beslenme ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yetersiz beslenme haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan yetersiz beslenme gelişmeleri de dahil olmak üzere 704 yetersiz beslenme haberi bulunmuştur. Tüm yetersiz beslenme haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uluslararası Ceza Mahkemesi Netanyahu hakkında yakalama kararı çıkardıUluslararası Ceza Mahkemesi, (UCM) Gazze'de savaş suçu işledikleri gerekçesiyle İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve eski savunma bakanı Yoav Gallant hakkında tutuklama kararı çıkardığını duyurdu. Mahkeme, suçlamalar arasında cinayet, zulüm ve diğer insanlık dışı eylemlerin bulunduğunu açıkladı. UCM, Hamas lideri Muhammed Deif hakkında da tutuklama emri çıkardığını duyurdu. İsrail ordusu, Deif'in 13 Temmuz'da öldürüldüğünü iddia etmişti.
Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer? Göz Altı Morlukları Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?İnsan yaşamında yaşadığı her şey fiziksel olarak da görünümünü etkiler. Yorgunluk, uykusuzluk, aşırı stres, sağlıksız ve yetersiz beslenme gibi problemler çeşitli sağlık sorunlarına sebep olabildiği gibi fiziksel görünümü de etkiler. Bu problemlerden biri de göz altı morluk problemleridir. Hem görsel olarak rahatsız etmesi hem de giderek ilerleme ve kalıcı olma ihtimalinin olması son derece endişe vericidir.
Sonbaharda saç kendini korumak için harekete geçer! Daha fazla melamin üretirSaç dökülmesi büyük oranda kalıtsal nedenlere bağlı gerçekleşse de stres, hormonel dengesizlik, düzensiz beslenme hatta mevsim geçişleri de saç dökülmesinin nedenleri arasında yer alır. Gün içinde yıkanma, taranma, çekme ve kırılma gibi faktörlerle 50 ile 100 tel arasında yaşanan saç kaybı sonbaharla birlikte artabilir. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, mevsimsel saç dökülmesi olarak adlandırılan bu durumun nedenini mevsim değişikliklerinin saç büyüme döngüsüne etki etmesine bağlarken, sonbahar mevsiminde çoğu kişide ortaya çıkan saç dökülmesi problemi hakkında merak edilenleri anlattı ve tavsiyelerde bulundu.
Aft Nasıl Geçer? Aft Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?Aft ağızda belirli dönemlerde ortaya çıkabilir. Ancak aft sıklıkla çıktıktan sonra bireylerin hayatını önemli bir ölçüde zorlamaktadır. Aft yemek yerken, su içerken veya makyaj yaparken büyük ağrılara neden olabilir. Ancak stresten uzak kalmak ya da aft ilaçları kullanmak kısa sürede aftı geçirebilir.
Cinsel hayatı olumsuz etkiliyor! Uzman isimden uyarı geldiBağışıklık sistemine olumlu etkileri olan D vitamini; hipertansiyon, kalp hastalıkları, bazı kanserler ve otoimmün hastalıklara karşı koruyucu özellikleri ile de biliniyor. Kapalı mekanlarda zaman geçirme ve düzensiz beslenme alışkanlıkları sonucunda ortaya çıkan D vitamini eksikliğinin gençlerin ve yetişme çağındakilerin üreme sağlığını tehdit ettiğini belirten Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Çağcıl Yetim, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.
Kuraklığa karşı fındıkta 'yapraktan gübreleme' önerisiOrdu Üniversitesi (ODÜ) Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tayfun Aşkın, “Yöremizde eğer yeterli yağış olmazsa fındıkta beslenme problemlerinin oluşacağı aşikardır. Bu da fındıkta verim kaybını tetikleyecektir. O nedenle topraktan beslemenin yanı sıra yapraktan gübrelemeyi de çiftçilerimize şiddetle tavsiye ediyorum” dedi.
Belirti göstermeden görme kaybına yol açıyor! 55 yaş üstü için büyük riskGöz hastalıkları ile ilgili son dakika uyarısı! Tamamen görme kaybına neden oluyor, 55 yaş üstü kişilerde daha sık görülüyor. Göz Hastalıkları ve Retina Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Nur Acar Göçgil, “Retinamızın merkezi olan makula yani sarı nokta, gözün arkasında bulunur ve retinanın en keskin görüş merkezidir. Makula dejenerasyonu yaşa bağlı olarak ortaya çıkan, genellikle 55 yaş üstü kişilerde görülen ve ilerleyen yaşla sıklığı artan, sık görülen bir göz hastalığıdır” dedi.
6 yaşındaki Elif Nur'un sır ölümü! Amca ve hala tutuklandı: İzin vermemEskişehir'de cezaevinde olan Sibel- Gökhan Tiftik'in kızları Elif Nur (6), yakınlarının evinde rahatsızlandı. Hastaneye kaldırılan Elif Nur hayatını kaybetti, şüpheli görülen ölümle ilgili soruşturmada halası ve amcası 'çocuklara kötü muamele' suçundan tutuklandı. Elif Nur'un aynı evde yaşadığı 9 ve 12 yaşındaki ağabeylerinin de bakımsız ve halsiz halde bulunup, vücutlarında morluklar olduğu tespit edildiği ve korumaya alındığı belirtildi. Hakkında yakalama kararı çıkarılan babaanne Cihangül Kurumlu, polis ekiplerince Fevziçakmak Mahallesinde yakalanarak gözaltına alındı. Olayla ilgili çarpıcı detay da ortaya çıktı. İşte haberin detayları...
'İlk 2 yaştaki beslenme yetersizliği büyüme geriliği sebebi'Büyüme geriliğinin, çocuğun kendi yaş ve cinsiyetine uygun büyümeyi göstermemesi olarak tanımlandığını belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği’nden Uzm. Dr. Ferda Yapıcı Köklü, “Her topluma özgü hesaplanan büyüme eğrileri vardır. Çocuk, kendi toplumunun büyüme eğrisinde en alt çizgide ya da daha altında yer alıyorsa ve kontrollerinde normal boy uzamasını sağlayamıyorsa, büyüme geriliğinden söz edilebilir. İlk iki yaştaki beslenme yetersizlikleri de büyüme geriliğine sebep olabilir” dedi.
Maymun çiçeği virüsü 92 ülkede görüldü: Dünya genelindeki vaka sayısı 35 bini aştıDünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus yaptığı açıklamada, maymun çiçeği virüsünün 92 ülkede görüldüğü ve dünya genelindeki vaka sayısının 35 bini aştığını belirterek, 12 kişinin virüs nedeniyle hayatını kaybettiğini aktardı.
Bayramda nasıl beslenmeliyiz? İşte uzmanından bayram beslenme önerileri!Uzun bir oruç döneminin ardından milyonlar Ramazan Bayramı’nı kutlayacak. Uzmanlar ise oruçla geçen bu süreç sonrasında beslenme ile ilgili uyarılarda bulunuyor. Bayram ziyaretlerinde çeşit çeşit tatlılar, çikolata, şeker, kahve, çay gibi içecekler ikram edilecek. Sağlıklı bir bayram geçirmek için bu ikramların tümünü tüketmemek gerektiğini belirten Diyetisyen Nejla Kazoğlu, önemli beslenme önerileri verdi. Peki, Bayramda nasıl beslenmeliyiz? Bayramda ne yemeli? İşte uzmanından bayram beslenme önerileri!
En çok yaşlıları etkiliyor! Doğru beslenmek hastalığı önlüyor!Yaşlanma, anne karnından başlayarak yaşamın sonlanmasına kadar devam eden bir süreç olarak yaşamımızda rol oynuyor. Zamana bağlı olarak, hastalık söz konusu olmaksızın anatomik yapı ve fizyolojik işlev değişiklikler meydana geliyor. Beslenme sorunları, kronik hastalıklar yaş aldıkça etkisi artan unsurlar olarak karşımıza çıkıyor. Bunların yanı sıra kas gücü ile performans kayıpları ile ortaya çıkan ve son yıllarda ciddi bir artış gösteren “sarkopeni” önlenmediği takdirde yaşlıların sağlık koşullarını olumsuz yönde etkiliyor.
D vitamini ile ilgili flaş uyarı! EngelliyorD vitaminiyle ilgili son dakika açıklaması! Çocuklarda D vitamini eksikliği birçok rahatsızlıkları da beraberinde getiriyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mesut Arslan, D vitamininin vücudumuzda kalsiyum ve fosfor metabolizmasında çok önemli rolü olduğunu söyledi.
Anne adaylarına enfeksiyon uyarısıKadınlarda düşük yapma oranlarını etkileyen birçok faktör olduğunu söyleyen Mikrobiyolog Dr. İpek Ada Alver, sebebi bilinmeyen düşüklerin altındaki etkenin araştırılmayan enfeksiyonlar olduğuna dikkat çekti. İpek Ada Alver, “Düşük oluşumuna sebep olan pek çok mikroorganizma var. Bunların kimisi hijyen eksikliğinden, kimisi iyi pişmemiş etlerden ve pastörize edilmeyen sütlerden, kimisi de hayvan dışkısından geçebilmektedir” diyerek anne adaylarına uyarı ve önerilerde bulundu.
Kabızlığa 10 günde etkili çözüm!Düzensiz ve yetersiz beslenme, hareketsiz yaşam insan vücudunda bir takım problemlere yol açıyor. Bu sorunların en başında ise halk arasında sindirim sisteminde en sık görülen rahatsızlıklardan biri olan kabızlık olarak karşımıza çıkıyor. Bu kapsamda Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hamit Çelik, mide ve bağırsak sağlığına iyi gelecek 10 günlük doğal kür tarifi ile kabızlık problemini ortadan kaldırıyor.
Çocuklar kötü beslenme riski ile karşı karşıyaKorona virüsün ortaya çıkmasıyla uygulanan sosyal yaşam kısıtlamaları çocukların hayatını da olumsuz yönde etkiledi. Özellikle beslenme alışkanlıklarında olumsuz değişimler meydana geldiğini aktaran Dr. Öğr. Üyesi Dilek Özçelik Ersü, “Okulların kapatılması, belirli saatlerde uygulanan sokağa çıkma yasakları çocuklarda hareketsizlik, asosyallik, daha fazla yeme eğilimiyle sonuçlandı” dedi.
Güçlü bir bağışıklık için bunları yapın!Güçlü bağışıklık sisteminin hastalıklarla mücadelede etkin rol oynadığını belirten İmmunoloji ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Akçal, önerilerde bulundu.
Düzensiz beslenme mikrobiyotanın dengesini bozuyorSindirim sisteminin sağlığında prebiyotik ve probiyotiklerin figüran olduğuna dikkat çeken Diyetisyen Gözde Karaca Kayan, “Yaşam döngümüzün devamlılığını sağlayan, stres ve düzensiz beslenmeyle dengesi bozulan mikrobiyotamızın sağlığı postbiyotiklerde gizlidir. Yoğurt, kefir, tarhana, salamura edilmiş sebzeler, lahana turşusu gibi fermente gıdaları sıklıkla tüketerek postbiyotiklere yaşamınızda daha fazla yer açabilirsiniz” dedi.
Yeterli beslenemeyen herkes multivitamin kullanmalı!Dünyada her 9 kişiden biri yetersiz besleniyor. Oysa sağlıklı bir hayat sürebilmek için vitamin, mineral, antioksidanlar ve amino asitlerden zengin beslenmek gerekiyor. Eczacı Ayşen Dincer, yeterli beslenemeyen herkesin yaşa, cinsiyete ve ihtiyaca yönelik hazırlanmış bir multivitamin kullanmasını öneriyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Biden görüşmesi sonrası flaş F-16 açıklamasıCumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Zirvesi için gittiği İtalya'nın başkenti Roma'da zirveye ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile yaptığı görüşmeyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunarak F-35'lere ilişkin şu ifadeleri kullandı: F-35'ten kaynaklanan bizim 1.4 milyar dolar bir ödememiz vardı ve bu ödemeden hareketle bu süreci nasıl iyi bir konuma taşırız, bunun üzerinde durduk. Daha çok F-16'lar gündeme geldi. Elimizdekilerin modernizasyonu ve yeni F-16 verilmesi gündeme geldi. Savunma bakanlarımız süreci takip ediyorlar. Biden'ın olumlu yaklaşımı gördüm
Hamilelikte bu besinlerin tüketimine dikkat!Bebeğin oluşması ve gelişmesi için gebelerin düzenli, yeterli ve dengeli bir şekilde beslenmeleri gerekiyor. Gebelik sürecinde sıvı ihtiyacının da arttığını belirten uzmanlar, bu sebeple su, ayran, meyve suyu gibi sıvı içecekler tüketilmesi gerektiğini vurguluyor. Uzmanlar; gebelikte tüketilen yeşil yapraklı sebzelerin, portakal suyu, fındık ve fasulye gibi folik asitten zengin besinlerin tüketilmesinin artan gereksinimi karşılamaya yetmediğini ifade ederek ilk 3 ayda folik asit ve 12’nci haftadan itibaren ise D vitamini desteğine başlanmasını öneriyor. Uzmanlar ayrıca pastorize edilmemiş süt ve süt ürünleri, çiğ ya da az pişmiş yumurta ve işlenmiş et ürünleri gibi besinlerin gebelik süresince tüketilmemesi gerektiğine dikkat çekiyor.
Belim çok ağrıyor, neden olabilir?Kişilerin yaşamına büyük ölçüde etkileyen ağrılardan biri de bel ağrısıdır. Birçok farklı nedenden oluşabilen bel ağrısını ve nedenlerini No¨roloji ve Agˆrı Uzmanı Prof. Dr. Ali Kemal Erdemoğlu sizler için anlattı.
Yetersiz Beslenme ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yetersiz beslenme haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.