Yaş Kararları

Yaş Kararları

Son dakika yaş kararları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yaş kararları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yaş kararları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yaş Kararları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yaş kararları gelişmeleri de dahil olmak üzere 750 yaş kararları haberi bulunmuştur. Tüm yaş kararları haberleri aşağıda listelenmiştir.
400 albay emekli edildi iddiası! MSB'den YAŞ tartışmalarına yanıt geldi
400 albay emekli edildi iddiası! MSB'den YAŞ tartışmalarına yanıt geldiMilli Savunma Bakanlığı kaynaklarından son Yüksek Askeri Şura kararlarına ilişkin açıklama geldi.
8.08.2024Gündem
Bakan Güler: Milletimizin bekasını koruma noktasında gerekli güç ve kudrete sahibiz
Bakan Güler: Milletimizin bekasını koruma noktasında gerekli güç ve kudrete sahibizMilli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bölgemizde yayılmacı emeller besleyenlere, bu coğrafyayı kendi kirli planlarını uygulama sahası olarak görenlere karşı, ülkemizin ve aziz milletimizin bekasını koruma noktasında gerekli güç ve kudrete sahibiz" ifadelerine yer verdi.
5.08.2024Gündem
YAŞ kararları açıklandı! 23 general ve amiral ile 77 albay terfi etti
YAŞ kararları açıklandı! 23 general ve amiral ile 77 albay terfi ettiCumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında yapılan Yüksek Askeri Şura toplantısında alınan kararlar açıklandı. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu'nun görev süresi bir sene uzatıldı. 23 general ve amiral bir üst rütbeye, 77 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi.
1.08.2024Gündem
NATO'dan TSK'nın ilk kadın amirali Gökçen Fırat'a övgü dolu sözler
NATO'dan TSK'nın ilk kadın amirali Gökçen Fırat'a övgü dolu sözlerNATO, Türkiye'nin ilk kadın amirali olan Gökçen Fırat için övgü dolu sözler yayınladı. Mesajda "Konumu, ittifakın deniz operasyonlarının ve tatbikatlarının başarısı için kritik öneme sahiptir" denildi.
18.08.2023Gündem
Türkiye'nin ilk kadın amirali Gökçen Fırat'ın yeni görevi belli oldu
Türkiye'nin ilk kadın amirali Gökçen Fırat'ın yeni görevi belli olduYüksek Askeri Şura kararıyla Tuğamiral rütbesine terfi ettirilerek Türk Deniz Kuvvetleri tarihinin ilk kadın amirali olan Gökçen Fırat'ın görev yeri 11 Ağustos 2023 Cuma tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararıyla belli oldu. Fırat, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Savunma Planlama ve Proje Yönetimi Başkanı görevine atandı.
11.08.2023Gündem
Komutanları ve arkadaşları Amiral Gökçen Fırat'ı anlattı: Gerçek bir denizci
Komutanları ve arkadaşları Amiral Gökçen Fırat'ı anlattı: Gerçek bir denizci'Mavi Vatan’da devrim niteliği taşıyan YAŞ kararıyla Kurmay Albay Gökçen Fırat, TSK’nın ilk kadın amirali oldu. Fırat’ı teğmenliğinden beri tanıyan emekli Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, “Gökçen Amiral gerçek bir denizci” dedi. Devreleri de onu “Tam bir asker” diye anlattı.
5.08.2023 Gündem
Genelkurmay Başkanı Org. Metin Gürak oldu! İşte dikkat çeken üç özelliği
Genelkurmay Başkanı Org. Metin Gürak oldu! İşte dikkat çeken üç özelliğiCumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan Yüksek Askeri Şura toplantısında Genelkurmay Başkanlığı’na 2. Ordu Komutanı Org. Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na Org. Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ise Org. Ziya Cemal Kadıoğlu getirildi.
4.08.2023Gündem
YAŞ kararları Resmi Gazete’de
YAŞ kararları Resmi Gazete’deYüksek Askeri Şura(YAŞ) toplantısında alınan terfi ve atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.
3.08.2023Gündem
Amiral Gökçen Fırat kimdir? İlk kadın Amiral Gökçen Fırat kaç yaşında, evli mi?
Amiral Gökçen Fırat kimdir? İlk kadın Amiral Gökçen Fırat kaç yaşında, evli mi?Gökçen Fırat, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda ilk Amiral oldu. YAŞ kararları sonrası Kurmay Albay Gökçen Fırat Ordu tarihine geçti. Atama sonrası vatandaşların Gökçen Fırat hakkında araştırmaları da hızlandı. Peki Amiral Gökçen Fırat kimdir, kaç yaşında? Gökçen Fırat evli mi? İşte detaylar...
3.08.2023Gündem
YAŞ kararları Resmi Gazete'de yayımlandı? YAŞ kararları 2023 listesi Resmi Gazete!
YAŞ kararları Resmi Gazete'de yayımlandı? YAŞ kararları 2023 listesi Resmi Gazete!2023 YAŞ kararları Resmi Gazete’te yayınlandı mı, YAŞ kararları terfi listesi Resmi Gazete çıktı mı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında Genelkurmay Başkanlığına 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak atandı. 3 saat süren Yüksek Askeri Şura toplantısında alınan kararlara ilişkin İletişim Başkanlığı yazılı açıklama yaptı. Karara göre Buna göre 30 Ağustos 2023 tarihinden geçerli olmak üzere; 32 general ve amiral bir üst rütbeye, 63 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi. 24 general ve amiralin görev süreleri 1 yıl, 365 albayın görev süreleri ise 2 yıl süre ile uzatıldı. Peki, YAŞ kararları Resmi Gazete'de yayımlandı?
3.08.2023Gündem
YAŞ kararları 2023 terfi listesi PDF | YAŞ atama ve terfi listesi yayınlandı mı, 3 Ağustos YAŞ kararları açıklandı mı? TSK terfi eden albaylar, emekliye sevk edilenler, atananlar, görev süresi uzatılanlar
YAŞ kararları 2023 terfi listesi PDF | YAŞ atama ve terfi listesi yayınlandı mı, 3 Ağustos YAŞ kararları açıklandı mı? TSK terfi eden albaylar, emekliye sevk edilenler, atananlar, görev süresi uzatılanlar3 Ağustos YAŞ Toplantısı kararları ve sonuçları yakından takip ediliyor. YAŞ Toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki bugün saat 12.00'de başladı. Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Toplantısı'nda albayların terfileri, görev sürelerinin uzatılması veya emekliye ayırma işlemleri dışında generallerin terfi ve atama dosyaları da gündeme alınacak. Peki, 3 Ağustos YAŞ kararları 2023 açıklandı, YAŞ kararları ne zaman açıklanacak? İşte Yüksel Askeri Şura kararları tam liste ile 3 Ağustos YAŞ kararları…
3.08.2023Gündem
TSK'da bir ilk! Kadın amiral Kurmay Albay Gökçen Fırat
TSK'da bir ilk! Kadın amiral Kurmay Albay Gökçen FıratDeniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda Kurmay Albay Gökçen Fırat amiralliğe terfi etti.
3.08.2023Gündem
Yaş kararları 2023 atama ve terfi listesi | YAŞ terfi eden albaylar kim? YAŞ kararıyla terfi alanların tam listesi yayınlandı mı? YAŞ kararları terfi listesi
Yaş kararları 2023 atama ve terfi listesi | YAŞ terfi eden albaylar kim? YAŞ kararıyla terfi alanların tam listesi yayınlandı mı? YAŞ kararları terfi listesiYAŞ kararları terfi listesi ile atamalar gündemdeki yerini koruyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık ettiği Yüksek Askeri Şura toplantısı saat 12.10'da başladı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan toplantıya Şura üyeleri Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek,  Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler,İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Genelkurmay Başkanı olarak görevlendirilen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu katıldı. YAŞ toplantısında generallerin terfi ve atama dosyalarıyla beraber albayların görev süresi ile terfileri de yer alıyor. Peki, YAŞ terfi eden albaylar kim? YAŞ kararıyla terfi alanların tam listesi yayınlandı mı? İşte Yaş kararları 2023 atama ve terfi listesi…
3.08.2023Gündem
Musa Avsever kimdir, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever aslen nerelidir, kaç yaşında? Musa Avsever Genelkurmay Başkanı mı oldu? Orgeneral Avsever’in hayatı…
Musa Avsever kimdir, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever aslen nerelidir, kaç yaşında? Musa Avsever Genelkurmay Başkanı mı oldu? Orgeneral Avsever’in hayatı…Kara Kuvvetleri Komutanı Musa Avsever kimdir, nereli, kaç yaşında? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı kararları için araştırmalar devam ediyor. Yaşar Güler'in Milli Savunma Bakan olmasıyla Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Musa Avsever Genelkurmay Başkanı olarak da görevlendirilmişti. Genelkurmay başkanlığını asli olarak yapacak isim bu toplantıda belli olacak. Peki, Musa Avsever kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever hayatı…
3.08.2023Gündem
Yüksek Askeri Şura 2023 ne zaman? Yüksek Askeri Şura yaş kararları 2023 açıklandı mı, saat kaçta açıklanacak?
Yüksek Askeri Şura 2023 ne zaman? Yüksek Askeri Şura yaş kararları 2023 açıklandı mı, saat kaçta açıklanacak?YAŞ toplantısı ne zaman, saat kaçta 2023? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı ağustos ayının ilk haftası yapılacak.  Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) terfi ve atama gündeme gelecek. Peki, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı hangi gün, kimler YAŞ toplantısına katılacak?
31.07.2023Gündem
Genelkurmay başkanlığına kim atanacak? YAŞ toplanıyor
Genelkurmay başkanlığına kim atanacak? YAŞ toplanıyorBu hafta yapılacak Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) toplantısıyla TSK komuta kademesi belirlenecek. Görev süresi ve yaş haddinden emekli olması beklenen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever’in yerine Genelkurmay Başkanlığı için üstün hizmet madalyalı 3 devre arkadaşı orgeneralin adı geçiyor.
31.07.2023Gündem
Genelkurmay Başkanlığı'na Musa Avsever atandı
Genelkurmay Başkanlığı'na Musa Avsever atandıİletişim Başkanlığı, Genelkurmay Başkanlığına Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever'in atandığını duyurdu. Yapılan açıklamada, "Avsever mevcut görevi uhdesinde kalmak suretiyle yerine bir isim atanıncaya kadar Genelkurmay Başkanı olarak görevlendirilmiştir." denildi.
5.06.2023Gündem
Bakan Akar'ın Özel Kalem Müdürü, milletvekili aday adaylığı için emekli oldu
Bakan Akar'ın Özel Kalem Müdürü, milletvekili aday adaylığı için emekli olduMilli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Özel Kalem Müdürü Tuğgeneral Remzi Albasan, Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) görevinden emekliye ayrılarak AK Parti'den 28'inci dönem milletvekili aday adayı olabilmek için başvuruda bulundu.
16.03.2023Gündem
AK Parti Sözcüsü Çelik: Amaçlananın ne olduğunu biliyoruz, izin vermeyiz
AK Parti Sözcüsü Çelik: Amaçlananın ne olduğunu biliyoruz, izin vermeyizAK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantıyla ilgili AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaptı. Son günlerde cemevlerine yapılan saldırılara değinen Ömer Çelik, "Amaçlananın ne olduğunu biliyoruz, izin vermeyiz. Alevi canlara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." dedi.
8.08.2022Siyaset
Ömer Çelik’ten CHP’nin ‘YAŞ’ kararları eleştirisine tepki
Ömer Çelik’ten CHP’nin ‘YAŞ’ kararları eleştirisine tepkiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Yüksek Askeri Şura kararlarını eleştirmesine yönelik, “Bu açıklamalar tamamen bir nifak siyasetinin neticesidir. Terörle mücadele bağlamında bir operasyon hazırlığı yapılırken bu açıklamaları yapmak sorumsuzluktan başka bir şey değildir. Bunlar, sürekli askeri ve yargı vesayeti üzerinden hesaplaşmaya çalışmayı bir gelenek haline getirmişler. Bunun dozu ve aralığı azalsa da bu huy değişmiyor” dedi.
6.08.2022Siyaset
Bordo bereli tuğgeneral! YAŞ'ta dikkat çeken ayrıntı
Bordo bereli tuğgeneral! YAŞ'ta dikkat çeken ayrıntıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. YAŞ’ta terfi edenler arasında yurt içi ve yurt dışı terörle mücadele operasyonlarında görev alanların sayısı dikkat çekerken, FETÖ kumpasıyla 3 yıl cezaevinde kaldıktan sonra beraat edip TSK’ya geri dönen Bahtiyar Ersay, korgeneralliğe yükselen iki isimden birisi oldu.
6.08.2022Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan YAŞ kararları sonrası teşekkür mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan YAŞ kararları sonrası teşekkür mesajıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarının hayırlı olmasını dileyerek, emekliliğe ayrılan komutanlara teşekkür etti.
4.08.2022Siyaset
Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu kimdir, nereli, kaç yaşında?
Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu kimdir, nereli, kaç yaşında?Yüksek Askeri Şura Toplantısı'nın (YAŞ) kararına göre görev süresi 4 yılı dolduran Adnan Özbal'ın yerine Ercüment Tatlıoğlu yeni Deniz Kuvvetleri Komutanı oldu. Peki, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu kimdir, nereli, kaç yaşında?
4.08.2022Gündem
Yaş kararları 2022 atama ve terfi listesi! YAŞ kararları ile emekli edilen albaylar, terfi alanlar ve görev süresi uzatılanlar kimler? TSK YAŞ kararları atama ve terfi listesi!
Yaş kararları 2022 atama ve terfi listesi! YAŞ kararları ile emekli edilen albaylar, terfi alanlar ve görev süresi uzatılanlar kimler? TSK YAŞ kararları atama ve terfi listesi!2022 Yüksek Askeri Şura (YAŞ), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde toplandı. Yaklaşık 1 saat süren YAŞ toplantısının sona ermesinin ardından atama ve terfi listesi gündem oldu. Peki, YAŞ kararları ile TSK emekliye sevk edilenler, terfi alanlar ve görev süresi uzatılanlar kimler? İşte YAŞ kararları 2022 listesi...
4.08.2022Gündem
Hava Kuvvetleri Komutanı Atilla Gülan kimdir, nereli, kaç yaşında? Yeni Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan’ın biyografisi…
Hava Kuvvetleri Komutanı Atilla Gülan kimdir, nereli, kaç yaşında? Yeni Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan’ın biyografisi…Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığı'nda 4 Ağustos tarihinde gerçekleştirilen Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısının ardından Hava Kuvvetleri Komutanlığına Orgeneral Atilla Gülan atandı. Peki, Yeni Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan kimdir, nereli, kaç yaşında? Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan hakkında merak edilenler…
4.08.2022Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yaş Kararları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yaş kararları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.