Kredi çekenlere iyi haber! Bankaları üzen karar...
Kredi çekenlere iyi haber! Bankaları üzen karar...Milyonlarca kişiyi ilgilendiren emsal niteliğinde bir karara imza atıldı. Kredi çekenleri çok yakından ilgilendiren Yargıtay kararında vatandaşlar için güzel haber geldi. Bankalar artık bunu yapamayacak. O parayı vatandaştan talep edemeyecek. İşte kredi çeken vatandaşları sevindiren kararın detayları.... İhtiyaç kredisi çeken müşterinin kanser hastası olduğunu bilen banka şubesi, hayat sigortası karşılığında talep edilen parayı tüketici hesabına yatırdı. Bir süre sonra müşteri hayatını kaybedince banka, mirasçılar hakkında icra takibi başlatınca devreye Yargıtay girdi. Yüksek Mahkeme; ölen kişinin hayat sigortası varsa kredi borcundan dolayı mirasçılarına müracaat edilemeyeceğine hükmetti.
27.12.2020Ekonomi
Çalışanlara kötü haber! Karar verildi, artık...
Çalışanlara kötü haber! Karar verildi, artık...Tüm çalışanları çok yakından ilgilendiren karar. Tazminatsız işten çıkarılmaya neden oluyor. Birçok kişi farkında olmadan yapıyor. Artık işveren işten çıkartabilecek. Yargıtay emsal niteliğinden bir karara imza attı. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, verdiği emsal nitelikteki kararla mesai arkadaşlarına tehditler savurup hakaret eden işçinin tazminatsız kovulmasının önünü açtı. Kararla birlikte hal ve hareketleriyle iş yerindeki huzuru bozan geçimsiz işçiler işten atılabilecek.
13.12.2020Gündem
Yargıtay'dan cinsel ilişki kararı! Koca kusurlu, kadın haklı...
Yargıtay'dan cinsel ilişki kararı! Koca kusurlu, kadın haklı...Yargıtay emsal niteliğinde bir karara imza attı. Tüm evli çiftleri yakından ilgilendiren kararda koca kusurlu sayıldı. Yargıtay kararına göre, eşler arasında bir sağlık problemi olmaksızın cinsel ilişki yaşanmıyorsa koca tam kusurlu sayıldı. İşte Yargıtay'ın çok konuşulacak kararının detayları...
13.11.2020Yaşam