Çocuk yaramazsa bu ‘dürtüsel’dir
Çocuk yaramazsa bu ‘dürtüsel’dirTürkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı ve Çocuk Ergen Psikiyatristi Prof. Dr. Mücahit Öztürk, çocuklarda “yaramazlık” olarak tanımlanan davranış bozukluğunun, “dürtüsellik (kontrol sorunu)” olarak adlandırılan bir hastalık olabileceği uyarısında bulundu.
30.01.2016Yaşam
Yaramaz çocuk zor durumda bıraktı (+18)
Yaramaz çocuk zor durumda bıraktı (+18)Annesinin, bir süre ilgilenmeleri için emanet ettiği çocuk, insanları zor durumda bıraktı. Minik afacanın genç kadının eteğini kaldırarak yanındakilerin yüzünü kızartması ve suçu diğer insanlara atınması ortaya komik görüntülerin çıkmasına neden oldu.
19.12.2015Yaşam
Kavuru sıcakların sebebi ortaya çıktı
Kavuru sıcakların sebebi ortaya çıktıSon günlerde ülke genelinde yaşanan kuvvetli sıcaklara, Büyük Okyanus'taki deniz suyu yüzey sıcaklığının artmasından kaynaklanan ve en son 2009'da görülen "El Nino" (yaramaz çocuk) atmosfer olayının neden olduğu ve ilerleyen dönemde kuraklık görülme ihtimali bulunduğu bildirildi.
30.07.2015Yaşam
Metrelerce yükseklikten yere çakıldı!
Metrelerce yükseklikten yere çakıldı!Yürüyen merdivenle oynayan 2 yaşındaki çocuk, metrelerce yüksekten yere çakıldı. Çin'de bir alışveriş merkezinin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, yürüyen merdivenle oynayan 2 yaşındaki çocuk metrelerce yüksekten yere çakıldı. Hastanede birkaç gün yoğun bakımda yatan çocuğun hayati tehlikeyi atlattığı belirtildi.
25.05.2015Yaşam