Son dakika yanlış tedavi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yanlış tedavi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yanlış tedavi haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan yanlış tedavi gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.084 yanlış tedavi haberi bulunmuştur. Tüm yanlış tedavi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Rıza Kayaalp'e olimpiyat şoku!Dünya ve Avrupa şampiyonu, olimpiyat ikincisi Rıza Kayaalp, spor hekimi kontrolünde tedavi amaçlı kullandığı ilaç nedeniyle Paris 2024 Olimpiyatları'nda mindere çıkamama riski yaşıyor.
Yanlış meme ameliyatı nedeniyle aynaya bakamaz hale geldiTülay Ö., meme dikleştirme ameliyatı için geldiği İstanbul’da yanlış tedavi uygulayarak memelerini küçülttükleri iddiasıyla hastane yönetimi ile ameliyatı yapan doktora 3 milyon liralık tazminat davası açtı.
Antalya'da sivrisinek ısırdı, hayatı karardı! 9 yıldır insan içine çıkamıyor: 'Gücüm kalmadı'Denizli’den Antalya’ya çalışmak için gittiği otelde sivrisineğin ısırması sonucu fil ayağı hastalığına yakalanan güvenlik görevlisinin hayatı karardı. İlerleyen hastalığı nedeniyle 9 yıldır insan içine çıkamayan güvenlik görevlisi, enfeksiyonun çürümeye neden olmasından dolayı çoklu organ yetmezliği riskiyle karşı karşıya kaldı.
CHP eski Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'in ölümüne 'ihmal' soruşturmasıSağlık Bakanlığı, CHP eski Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'in ölümüyle ilgili ihmal iddiaları üzerine soruşturma başlattı. Bodrum'daki hastanede babasına teşhis konulamadığını belirten avukat Ezgi Pekşen, teftiş kurulu müfettişlerine 5 saat ifade verdi.
Solunum alerjileri, enfeksiyonlarla karıştırılıyorSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, bahar ve yaz aylarında etkisini artıran solunum yolu alerjilerinin, soğuk algınlığı ve üst solunum yolu enfeksiyonları ile karıştırıldığı için yanlış tedavi uygulandığını belirterek, "Çoğu maalesef alerji değil de sanki enfeksiyon gibi tedavi ediliyor. Ezbere ilaçları da çok kullanmamak lazım" dedi.
Doktorlar ameliyata giremiyor! Büyük sorun! Sigorta karşılamıyorDoktorlara, hatalı tıbbi uygulamalarından dolayı açılan yüklü miktarlarda tazminat davaları malpraktis deniliyor. Bu davaların son zamanlarda artması sebebiyle doktorlar ameliyata girmeye çekiniyor. Talep edilen tazminat miktarları ise 6 milyon liraları geçiyor. Sigorta ise bu paranın sadece 800 bin lirasını karşılıyor. İşte doktor ve hastaları ilgilendiren flaş detaylar...
Cilt problemleri hiç iz kalmadan tedavi edilebilir mi?Cilt üzerinde meydana gelen sorunlar yanlış tedavi sonrası iz olarak kalabilir. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, yaşanan cilt problemleri sonrası karşılaşılan izler yapılabilecekleri sizler için anlattı.
Başkasının çocuğunu doğurdu! İki ay sonra korkunç gerçeği öğrendilerABD'de tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olan çift 2 ay sonra evde yaptıkları DNA testiyle korkunç gerçeği öğrendi! Bebeğin kendilerine ait olmadığını, yanlış bir embriyonun rahme konulmasından sonra başka bir çiftin bebeğine sahip olduklarını öğrendiklerinde büyük hayal kırıklığı yaşadı. Çift yaşananlar nedeniyle kliniğe dava açtı.
4 yaşındaki çocuk Türkiye’de hayata uyandıRomanya’da yaşayan 4 yaşındaki Eduard Costan, koronavirüsü atlattıktan sonra kusma, mide bulantısı ve ateş şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Durumu ağırlaşan, sürekli uyumaya başlayan ve yürüyemez hale gelen çocuğa ülkesinde müdahale edilemedi. Doktorların ‘uyutalım’ dediği minik çocuk, Türkiye’de geçirdiği ameliyat sonrası sağlığına kavuştu.
Diş hekimine taciz mesajları! Serbest kalınca...Diyarbakır'da Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde görevli diş hekimi Ömer Erdinç Erdaş, yanlış tedavi uyguladığı iddiasıyla hastasının sözlü ve fiziki saldırısına uğradı. Şikayetçi olduğu şüphelinin serbest bırakıldığını belirten Erdaş, "Serbest bırakılmasının ardından sosyal medya hesaplarından taciz mesajlarına devam etti. Hepsini belgeledik, hukuki süreci başlattık" dedi
Basur kansere dönüşür mü?Hemoroid halk dilinde basur olarak bilinen bir makat hastalığıdır. Birçok makat hastalıkları gibi bağırsak kanseri de basurun belirtileriyle karıştırılmaktadır. Bu nedenle makat bölgesinde en ufak şikâyeti olan hastalar geciktirmeden uzman bir doktora görülmelidir. Doktor öncesi bilgi sahibi olmak için Proktoloji Uzmanı Dr. Yasir Gözü, hemoroid hastalığının kansere dönüşüp dönüşmeyeceği hakkında çok rahat ulaşılabileceğiniz önemli bilgiler verdi.
Ünlü iş adamının oğlunun küçük dilini kestilerDural Gayrimenkul şirketinin sahibi Fahri Dural'ın oğlu girişimci Kaan Dural (32), geçirdiği bademcik ameliyatında doktorların yanlışlıkla küçük dilini kestiklerini ileri sürerek şikâyetçi oldu.
Cinsel terapiler yüzde 95 oranında olumlu sonuçlanıyor!Cinsel sorunlar konusunda eğitim almış psikiyatristler ve klinik psikologlar tarafından uygulanan cinsel terapilerde ağırlıklı olarak ‘vajinismus’ ve ‘erken boşalma’ sorunları tedavi ediliyor. Her iki cinsel işlev bozukluğunun tedavisinde yüzde 90-95 oranlarına kadar olumlu sonuçlar alınabildiğini belirten uzmanlar, birkaç farklı cinsel sorun olması durumunda bile üstesinden gelinebildiğini ifade ediyor. Uzmanlar, mutlaka muayehanede veya hastanede uygulanması gereken terapilere partnerlerin birlikte katılmasını tavsiye ediyor.
Her 4 erkekten biri erken boşalma problemi yaşıyor!Her 4 erkekten birinde görülen erken boşalma sorunu, en sık karşılaşılan cinsel işlev bozukluğu olarak da biliniyor. Uzmanlar, tanı koyulurken kişinin kontrolü ve istemi dışında boşalma yaşamasının en önemli kriter olarak kabul edilebileceğini belirtiyor. Uzmanlara göre, 2-4 ay kadar süren cinsel terapi süreci eşler arasındaki iyi ilişkinin varlığı ile olumlu sonuçlanıyor. Uzmanlar, hem erkekte hem de kadında his kaybına yol açtığı için jel, sprey gibi yanlış tedavi uygulamalarından uzak durulması uyarısında bulunuyor.
‘Rehabilitasyonda başarının sırrı: Bütüncül yaklaşım’Kas ve iskelet sisteminde oluşan yaralanmaların, günlük hayatı kısıtlayıcı olumsuz etkilerine değinen Uzman Fizyoterapist Elif Uzun, erken müdahale ve doğru tedavi yöntemleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Uzun, bütüncül yaklaşımın rehabilitasyonun başarısı açısından önemli olduğunu belirtti.
Yanlış tedavi uygulanan kadın Türkiye’de sağlığına kavuştuBosna Hersek’te yanlış tedavi uygulanan 44 yaşındaki Ermina Gracanin, Türkiye’de sağlığına kavuştu. Rahim kanseri teşhisi konan Gracanin, "Kendi ülkemde karın bölgemde oluşan yaranın kangren olduğunu söylediler. Türkiye’de hemen hastalığımın teşhisi konuldu" dedi.
Gittiği güzellik merkezinde kabusu yaşamıştı! Bu yöntemle iyileşiyorAntalya'da 8 ay önce gittiği güzellik merkezinde yüzünde 2'nci derece yanıklar oluşan Aslı İlhan (42), sağlık merkezinde yapılan dermapen (mikro iğneleme) uygulaması ve kolajen içerikli ürünlerle yanıklardan yüzde 60 oranında kurtuldu. Yüzünün toparlanmaya başladığını belirten İlhan, artık rahatlıkla aynaya bakabildiğini söyledi.
Siberkondri nedir? Siberkondri hastalığı en çok Z kuşağını etkiliyor!İnternetten hastalık arama hastalığı olarak tanımlanan ‘siberkondri’ ile ilgili yapılan araştırma çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Araştırma sonuçlarına göre, en çok ‘Z kuşağı’ internetten hastalık araması yapıyor. İşte Siberkondri hastalığı hakkında merak edilenler…
Omuz kireçlenmesine bu yöntem iyi geliyorHalk arasında kireçlenme olarak bilinen, ciddi eklem ağrılarına yol açan Osteoartrit hastalığının, başta diz olmak üzere birçok büyük eklemi etkileyebildiğine dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Deniz Aydın, başlıca şikayetlerin ise eklem hareketlerinde kısıtlanma, hareketlerle artan ağrı, eklemde şekil bozukluğu gelişimi ve tekrarlayan şişlikler olduğunu söyledi.
Yapışık yemek borusu 'mıknatıs'la açıldıYutma güçlüğü nedeniyle ülkesinde iki kez ameliyat olan ancak yanlış tedavi sonucu yemek borusu yapışan 25 yaşındaki Nijeryalı genç, Türkiye'de yapılan endoskopik tedaviyle sağlığına kavuştu.
Akciğer hastalığı tiyatro ile anlatıldıAkciğer damarlarının tıkanması ve kan akımını yavaşlatması sonucu oluşan bir hastalık olan kronik tromboembolik pulmoner hipertansiyon (KTEPH) konusunda farkındalık yaratmak için Ankara Cer Modern’de bir dizi etkinlik düzenlendi. Etkinlikte, KTEPH hastalarının hayatı fotoğraf sergisi ve tiyatro oyunuyla sahneye taşındı.
ABD’li misyoner Uganda’da 100’den fazla bebeğin ölümünden sorumluMisyonerlik faaliyetleri için 2007'de gittiği Uganda’da tıbbi yeterliliği bulunmamasına rağmen klinik açan ABD vatandaşı Renee Bach (35), 100'ün üzerinde bebeğin hayatını kaybetmesinden sorumlu tutuluyor.
Her bin kişiden 5'inde görülüyor!Prof. Dr. Süleyman Özbek, "AS en sık görülen romatizmal hastalıklar arasında yer alır. Ülkemizdeki her bin kişiden 5'inde AS, her 100 kişiden 1'inde ise SpA olduğu tahmin edilmektedir. Toplumumuzda bu hastalık çok fazla bilinmediğinden genelde geç teşhis konuluyor ve tedavi sürecine geç başlanıyor" dedi.
Yanlış Tedavi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yanlış tedavi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.