Verem hastalığı sinsi olsa da ilaçla tedavisi mümkünKişiye özel sağlık tavsiyeleri veren Online Medikal Danışmanlık Platformu eKonsey.com doktorlarından Göğüs Hastalıkları Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Hasan Batırel, ‘Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası’ nedeniyle hastalıkla ilgili açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Batırel, “Sinsi bir hastalık olan verem, bir çok insanın hayatını karartmaya devam ediyor. En sık belirtileri arasında gece terlemesi, halsizlik, yorgunluk ve öksürük bulunan verem, bulaşıcı bir hastalıktır. İlaçla tedavisi mümkün olan verem hastalığında çok nadir de olsa ameliyat gerekebiliyor” dedi.
Koronavirüs geçirenler dikkat! Akciğer mantarı veremi aktif hale getiriyor!Corona virüs tedavisinde akciğerleri kurtarmak için uygulanan tedavinin akciğer mantarını ortaya çıkaran yan etkisinin olduğu ortaya çıktı. Akciğer mantarı vücutta yerleşik olan verem hastalığını aktif hale getiriyor. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, "Akciğerleri kurtarmak için uygulanan kortikosteroid tedavisi alan hastalarda özellikle 'Aspergillus' dediğimiz akciğer mantarı ortaya çıkıyor ve ölüm oranı çok yüksek. Ne yazık ki ülkemizde böyle vakalar ortaya çıktı, çıkıyor. Özellikle de baskılanmış, vücudumuzda yerleşik olan verem hastalığı da aktif hale gelebiliyor. Kişiler iyileştikten sonra kanlı balgam devam ederse, ateş, geçmeyen öksürük olursa mutlaka hastaneye müracaat etsin" dedi.
Tüberküloz nasıl bulaşır?Halk arasında verem hastalığı olarak bilinen tüberküloz tehlikeli bulaşıcı hastalıklardandır. Hava yolu ile bulaşan bu hastalığın detaylarını Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğçe Hürkal sizler için anlatıyor.