Uyum

Uyum

Son dakika Uyum haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Uyum ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Uyum haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Uyum

haberleri sayfasında son dakika yaşanan uyum gelişmeleri de dahil olmak üzere 10.073 uyum haberi bulunmuştur. Tüm uyum haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, 2025 yılı bütçesini sundu: Türkiye ekonomisi etkileyici bir büyüme performansı sergiledi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, 2025 yılı bütçesini sundu: Türkiye ekonomisi etkileyici bir büyüme performansı sergilediCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "2025 yılında 17 bin 28 dolar olmasını beklediğimiz kişi başına gelirin 2027 yılına gelindiğinde 20 bin dolar seviyesinin üzerine çıkması tahmin edilmektedir." dedi. Yılmaz, "Dünya ile kıyaslandığında, Türkiye ekonomisi bu zorlu koşulların üstesinden gelerek çok daha etkileyici bir büyüme performansı sergileyerek kümülatif olarak yüzde 25,9 oranında büyüme kaydetmiştir. 2025 yılında ekonomimizin üretim ve talep yönüyle dengeli görünümünü koruyarak, net ihracat ve sabit sermaye yatırımlarının ağırlığının arttığı, sürdürülebilir bir yapıyla yüzde 4 oranında büyüme kaydedilmesi beklenmektedir. Güçlü yapısı ve yüksek büyüme oranlarıyla milli gelir büyüklüğümüz Cumhuriyet'in 100’üncü yılı itibarıyla ilk defa 1 trilyon dolar eşiğini aşarak, 1,1 trilyon dolara ulaşmıştır." diye konuştu.
22.10.2024Gündem
Devlet Bahçeli: Bu teröristin Türkiye’de gömüleceği bir toprak yoktur
Devlet Bahçeli: Bu teröristin Türkiye’de gömüleceği bir toprak yokturMilliyetçi Hareket Partisi lideri devlet Bahçeli, partisinin haftalık grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümü hakkında 'Bu teröristin Türkiye’de gömüleceği bir toprak yoktur' dedi.
22.10.2024Gündem
Dijital platform ve internet sağlayıcı şirketlere 24 milyon lira ceza
Dijital platform ve internet sağlayıcı şirketlere 24 milyon lira cezaTicaret Bakanlığı, mevzuata aykırı hareket ettiği belirlenen dijital platform ve internet sağlayıcı şirketlere 24 milyon lira ceza uygulandığını açıkladı.
20.10.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye ateş çemberine rağmen büyüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye ateş çemberine rağmen büyüyorCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Grand Tarabya Otel'de Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası kuruluş yıl dönümü programında konuştu. Erdoğan, "Gün bir olma, birlik olma, hep beraber Türkiye olma günüdür. Gün, ezeli ve ebedi kardeşliğimizi güçlendirme günüdür." dedi.
18.10.2024Gündem
Rize'de buldukları yeni su böceği türüne akademisyenin adı verildi
Rize'de buldukları yeni su böceği türüne akademisyenin adı verildiEge ve Recep Tayyip Erdoğan üniversitelerinden bilim insanları, Rize'de yaptıkları çalışmayla literatüre kazandırdıkları yeni yangıç (Gammarus) türüne, Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı iken 2017'de trafik kazasında ölen Prof. Dr. Murat Sezgin'e ithafen "Gammarus Sezgini" adını verdi.
17.10.2024Gündem
Tüketiciden fazla komisyon ve masraf talep eden işletmelere ceza!
Tüketiciden fazla komisyon ve masraf talep eden işletmelere ceza!Ticaret Bakanlığı, denetimleri sonucunda tüketicilerden fazla ücret, masraf ve komisyon tahsil eden finansal kuruluşlara 3 milyar 184 milyon 471 bin 852 lira ceza uyguladı.
17.10.2024Ekonomi
TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu açıkladı: Yabancı sınırı kalkacak
TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu açıkladı: Yabancı sınırı kalkacakTFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Dikkat çeken ifadeler kullanan Başkan Hacıosmanoğlu, 'Önümüzdeki sezon yabancı sınırı kalkacak' dedi.
16.10.2024Süper Lig
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Halktan, esnaftan kopuk idareciye tahammülümüz yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Halktan, esnaftan kopuk idareciye tahammülümüz yokCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 109. dönem kaymakamlık kursu kura töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, konuşmasında "İnsanımızı devletinden soğutacak gelişmelere karşı sıfır toleransla yaklaşacaksınız. Halktan kopuk, sokaktan kopuk, esnaftan kopuk idareci profiline tahammülümüz yoktur. Kibirli idareciye tolerans göstermeyiz." dedi.
14.10.2024Gündem
Nur Sürer ödülünü Yılmaz Güney'e adadı: Kadına şiddet mesajı verip Yılmaz Güney’i savunmak olur mu
Nur Sürer ödülünü Yılmaz Güney'e adadı: Kadına şiddet mesajı verip Yılmaz Güney’i savunmak olur muAltın Portakal Film Festivali’nde ‘En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü alan Nur Sürer, ödülü alırken yaptığı konuşmada “Kadınlardan elinizi çekin” diyerek son yıllarda gittikçe artan erkek şiddetine ve İstanbul Sözleşmesi’ne dikkat çekti.
14.10.2024Magazin
Beşiktaş'ta sol kanat ve golcü harekatı!
Beşiktaş'ta sol kanat ve golcü harekatı!Teknik Direktör Giovanni van Bronckhorst sol kanat için gol ve asist katkısı yüksek bir oyuncu istiyor. Santrfor pozisyonuna ise Immobile gibi kısa sürede takıma uyum sağlayacak deneyimli bir golcü düşünülüyor.
13.10.2024Şampiy10
Bakan Tekin: Kendimize özgü bir model oldu
Bakan Tekin: Kendimize özgü bir model olduMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'yle toplumu ve ülkesini imar eden şahsiyetler yetiştirmeyi ahlaki bir sorumluluk olarak üstümüze aldık. Milli ve manevi değerlerimizi yücelten, koruyan, insani değerleri kucaklayan nesiller yetişmesini istedik." dedi.
12.10.2024Gündem
7 yaşındaki Miray'ı okul bahçesinde ezen öğretmen: Ben de ailenin yerinde olabilirdim, çok üzgünüm
7 yaşındaki Miray'ı okul bahçesinde ezen öğretmen: Ben de ailenin yerinde olabilirdim, çok üzgünümOrdu'da, 'uyum haftası' için okula giden birinci sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Miray Arslan’a, okul bahçesinde ciple ile çarparak hayatını kaybetmesine neden olan beden eğitimi öğretmeni Banu Kaya’nın tutuklu yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü. Tutuklu yargılanan Kaya savunmasında, "Ben de ailenin yerinde olabilirdim. İki taraf için de çok zor bir durum. Çok üzgünüm" dedi.
10.10.2024Gündem
Adana'da sanayi alanında yeşil dönüşüm yatırımları hızlanıyor
Adana'da sanayi alanında yeşil dönüşüm yatırımları hızlanıyorAdana Sanayi Odası ev sahipliğinde, Ticaret Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) iş birliğinde Sakıp Sabancı Toplantı Salonu’nda Responsible Tanıtım Programı gerçekleştirildi.
8.10.2024Adana
Türkiye Taş Kömürü Kurumu 132 personel alacak
Türkiye Taş Kömürü Kurumu 132 personel alacakTürkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), 2024 yılı Genel Yatırım ve Finansman Programı kapsamında yer üstü işyerlerinde çalıştırılmak üzere 132 nitelikli daimi işçi alımı yapacağını duyurdu.
8.10.2024Ekonomi
Tarım teknolojilerinin önemi giderek artıyor: Üretim sürecinin daha verimli hale gelmesi için teknoloji adaptasyonu kaçınılmaz
Tarım teknolojilerinin önemi giderek artıyor: Üretim sürecinin daha verimli hale gelmesi için teknoloji adaptasyonu kaçınılmazYüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, tarımda teknolojinin önemine vurgu yaparak, çiftçilerin üretim süreçlerini daha verimli hale getirmek için teknolojiye olan adaptasyonun kaçınılmaz olduğunu belirtti.
5.10.2024Adana
THY personel alımı yapacak! Başvuru şartları belli oldu, son gün 14 Ekim
THY personel alımı yapacak! Başvuru şartları belli oldu, son gün 14 EkimTürk Hava Yolları (THY) tecrübeli ve tecrübesiz personel alımı için ilana çıktı. Başvuru için son tarih 14 Ekim 2024 oldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail, Lübnan'dan sonra gözünü topraklarımıza dikecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail, Lübnan'dan sonra gözünü topraklarımıza dikecekCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM 28. Dönem 3. Yasama Yılı Açılış Toplantısı'na katıldı. Erdoğan,."Yeni anayasa devlet ile milleti buluşturan niteliklere haiz olmalıdır. Milletin muazzez iradesini temsil eden insanlar olarak, insanımızın hiçbir ferdini dışlamadan, azami müştereklerde buluşturan bir anayasayı yazabilir, yapabilir, bu yüce Meclis eliyle hayata geçirebiliriz. Meclis'imizin yeni anayasa için daha fazla gayret göstereceğine inancımız tamdır. Toplumun tüm kesimlerini yeni ve sivil anayasa mücadelemize omuz vermeye davet ediyorum" ifadelerini kullandı. İsrail'in Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırılarına da tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Lübnan'dan sonra gözünü dikeceği yer açık söylüyorum bizim vatan topraklarımız olacaktır.. Netanyahu hayallerine Anadolu'yu da katıyor." diye konuştu.
1.10.2024Gündem
MEB açıkladı: 30 bin temizlik personeli göreve başladı
MEB açıkladı: 30 bin temizlik personeli göreve başladıMilli Eğitim Bakanlığı'ndan okullarda temizlik hizmetleriyle ilgili yapılan açıklamada, "Toplum Yararına Program kapsamında 30 bin kontenjan tahsis edilmiştir ve bu personel bugün itibarıyla tam zamanlı olarak göreve başlamıştır." denildi.
30.09.2024Gündem
Bakan Kacır, TOGG'un sedan modelini test etti! Tasarımı ve menzil detayı öne çıktı
Bakan Kacır, TOGG'un sedan modelini test etti! Tasarımı ve menzil detayı öne çıktıSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır yerli otomobil TOGG'un yeni modeli olan T10F'in direksiyonuna geçti. Bakan Kacır, yeni modelin tasarımı ve menziliyle ilgili detayları paylaştı.
29.09.2024Gündem
2025'te emekli olacaklar dikkat! Aylıkları daha az mı yatacak? AK Partili Güler açıkladı
2025'te emekli olacaklar dikkat! Aylıkları daha az mı yatacak? AK Partili Güler açıkladıAK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, 2025 yılında emekli olanlara, 2024 yılında emekli olanlara göre daha az aylık bağlanacağına yönelik değerlendirmelere ilişkin olarak "Şu anda kanun teklifi haline gelmiş bir şey yok. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız bu konuda çalışmalarını devam ettiriyor. 2024 ile 2025 arasında enflasyondan kaynaklı nasıl bir etki ortaya çıkabilir, bunun bir rapor haline getirilmesi lazım" dedi.
28.09.2024Ekonomi
Adana Valisi Köşger: "Adana'da suç oranları yüzde 60 düştü"
Adana Valisi Köşger: "Adana'da suç oranları yüzde 60 düştü"Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, suç oranlarının 2023 yılından bugüne yüzde 60 oranında düştüğünü belirterek, "2023 yılında kişiye karşı işlenen suç oranı 25 bin 260 iken, 2024 yılında 22 bine, mal varlığına karşı işlenen suçlarda 2023 yılında 16 bin 333 iken 10 bin 281'e düşmüştür" dedi.
26.09.2024Adana
AB, dijital platformları para cezalarıyla kontrol altında tutuyor
AB, dijital platformları para cezalarıyla kontrol altında tutuyorAvrupa Birliği (AB), X, Google, Apple, Microsoft ve Meta gibi dijital platformları uyguladığı katı kurallar ve kestiği yüksek para cezalarıyla kontrol altında tutuyor.
26.09.2024Ekonomi
Sabri Ülker Vakfı'nda ödül töreni: Bilim Ödülü ‘Kök Hücre Biyolojisi’ alanına gitti
Sabri Ülker Vakfı'nda ödül töreni: Bilim Ödülü ‘Kök Hücre Biyolojisi’ alanına gittiBilimsel bilgileri topluma en doğru şekilde ulaştırma misyonuyla faaliyetlerini yürüten Sabri Ülker Vakfı tarafından 2016 yılından beri verilen Sabri Ülker Bilim Ödülü, İstanbul’da gerçekleştirilen törenle sahibini buldu. Toplum sağlığı üzerine araştırmalar yapan genç bilim insanlarına verilen en saygın ödül programları arasında yer alan Sabri Ülker Bilim Ödülü’nün bu yılki sahibi Berlin’deki Max Planck Moleküler Genetik Enstitüsü'nde Kök Hücre Kromatin Grubu’nun liderliğini yürüten Dr. Aydan Bulut Karslıoğlu oldu.
26.09.2024Gündem
Güngören’de Kentsel Dönüşüm ve Sıfır Atık için kollar sıvandı! Hayata geçecek
Güngören’de Kentsel Dönüşüm ve Sıfır Atık için kollar sıvandı! Hayata geçecekGüngören Kent Konseyi, Eylül ayı olağan toplantısını başarıyla gerçekleştirdi. İlçenin geleceğini şekillendirecek önemli konular ele alındığı toplantıda kültür-sanat, spor ve eğitim alanlarındaki projeler ile bu hedeflerin desteklenmesi amaçlanıyor.
26.09.2024Gündem
BA-BS Formları tarih oluyor! Zorunluluk kaldırıldı
BA-BS Formları tarih oluyor! Zorunluluk kaldırıldıHazine ve Maliye Bakanlığı, Vergi Usul Kanunu'nda değişikliğe gitti ve BA-BS formlarının Eylül ayından itibaren verilmesi zorunluluğunun kalktığını açıkladı.
25.09.2024Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Uyum ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki uyum haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.