Toprak Mahsulleri Ofisi

Toprak Mahsulleri Ofisi

Son dakika Toprak Mahsulleri Ofisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Toprak Mahsulleri Ofisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Toprak Mahsulleri Ofisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Toprak Mahsulleri Ofisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan toprak mahsulleri ofisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 561 toprak mahsulleri ofisi haberi bulunmuştur. Tüm toprak mahsulleri ofisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
TMO, ürünlerin çürütüldüğü iddialarını yalanladı
TMO, ürünlerin çürütüldüğü iddialarını yalanladıToprak Mahsulleri Ofisi, "Açık yığın sahaları üzerinden oluşturulan görüntü ve söylemlerle Kurumumuzun aldığı ürünlerin çürütüldüğü şeklinde ortaya atılan mesnetsiz iddialar gerçeklerle bağdaşmamaktadır" açıklamasını yaptı.
20.09.2024Ekonomi
Bakan Bolat açıkladı: Bu yılın ilk 6 ayında 800 milyar TL gümrük vergisi toplandı
Bakan Bolat açıkladı: Bu yılın ilk 6 ayında 800 milyar TL gümrük vergisi toplandıTicaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'nin vergi gelirlerinin yüzde 28'ini gümrük idarelerinin topladığını belirterek, “Bu yıl ilk 6 ayda 800 milyar Türk Lirası gümrük vergileri topladık ve Maliye Bakanlığımıza devrettik” dedi.
23.08.2024Ekonomi
TMO hububat alımına Perşembe günü başlayacak
TMO hububat alımına Perşembe günü başlayacakToprak Mahsulleri Ofisi(TMO) hububat alımına 8 Ağustos Perşembe günü başlayacak. Üreticiler 8 Ağustos tarihine kadar randevularını e-Devlet üzerinden alabilecekler.
6.08.2024Ekonomi
Fındık alım fiyatları açıklandı
Fındık alım fiyatları açıklandıTMO, 2024/2025 dönemi için fındık alım fiyatını belirledi. Levant kalite için fındığın kilogramı 130 lira, Giresun kalite için fındığın alım fiyatı kilogram başına 132 lira olacak. Kabuklu fındık alımlarına 19 Ağustos'ta başlanacak.
2.08.2024Ekonomi
İndirim başladı! Temmuz ayında markette 37 ürünün 24’ünün fiyatı düştü
İndirim başladı! Temmuz ayında markette 37 ürünün 24’ünün fiyatı düştüTürkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Temmuz ayında markette 37 ürünün 13’ünde fiyat artışı, 24’ünde fiyat azalışı oldu. Markette fiyatı en fazla azalan ürün ise yüzde 42,4 ile karpuz oldu” dedi.
1.08.2024Ekonomi
TZOB açıkladı: Temmuz ayında 24 ürünün fiyatı düştü!
TZOB açıkladı: Temmuz ayında 24 ürünün fiyatı düştü!Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Temmuz ayında markette 37 ürünün 13’ünde fiyat artışı, 24’ünde fiyat azalışı oldu. Markette fiyatı en fazla azalan ürün ise yüzde 42,4 ile karpuz oldu” dedi.
1.08.2024Gündem
Fındık alım fiyatı 2024: TMO fındık fiyatları belli oldu mu, ne zaman açıklanacak, Giresun-Levant taban fiyatları ne kadar?
Fındık alım fiyatı 2024: TMO fındık fiyatları belli oldu mu, ne zaman açıklanacak, Giresun-Levant taban fiyatları ne kadar?Fındık alım fiyatları 2024 yılı için üreticilerin radarına girdi. Ağustos ayında başlayan hasat öncesinde Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) fındık taban fiyatları belli olacak. Üreticinin bekleyişi başladı. Peki; fındık alım fiyatları ne zaman açıklanacak, kaç TL olur?
1.08.2024Gündem
Fındık fiyatındaki belirsizlik sürüyor: 'Üreticinin talebi fazla değil maliyetler göz önüne alınmalı'
Fındık fiyatındaki belirsizlik sürüyor: 'Üreticinin talebi fazla değil maliyetler göz önüne alınmalı'Ziraat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Cemil Pehlevan, fındık fiyatlarına ilişkin, "Öncelikle yapılması gereken fındık alımının Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) üzerinden değil, devletin fındık üreticisinin örgütü olan Fiskobirlik üzerinden alım politikası oluşturarak üreticilerin tekelleşmeye karşı korunmasını sağlamaktır” dedi.
27.07.2024Ekonomi
Fındık rekoltesinde artış! Ordu ilk sırada
Fındık rekoltesinde artış! Ordu ilk sırada2023'te 650 bin ton olan tahmini fındık rekoltesinin 2024'te yüzde 14 artışla 738 bin 931 tonu bulması bekleniyor.
18.07.2024Ekonomi
Giresun'da fındık hasadı öncesi harekete geçtiler! Yüksek yevmiyeye karşı yeni yöntem
Giresun'da fındık hasadı öncesi harekete geçtiler! Yüksek yevmiyeye karşı yeni yöntemGiresun'da fındık hasadı öncesi çiftçiler, artan maliyetler ve yüksek yevmiye ücretleri nedeniyle zorlanıyor. Serbest piyasada fındık fiyatları düşmeye devam ederken, başta yevmiye fiyatları olmak üzere maliyetlerin arttığını ifade eden fındık üreticiler tek umutlarının açıklanacak taban fiyat uygulaması olduğunu söyledi.
13.07.2024Giresun
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kayseri ve Suriye'de yaşanan provokasyonlara sert tepki: Bayrağa uzanan eli kızarız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kayseri ve Suriye'de yaşanan provokasyonlara sert tepki: Bayrağa uzanan eli kızarızCumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Sona eren Kabine toplantısının ardından Erdoğan, açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Kayseri ve Suriye'deki provokasyonlara sert tepki göstererek, "Bayrağımıza uzanan mülevves elleri kırmasını bildiğimiz gibi, ülkemize sığınan mazlumlara uzanan elleri de kırmasını biliriz" ifadelerini kullandı.
2.07.2024Gündem
2024 hububat satış fiyatlarını belirlendi
2024 hububat satış fiyatlarını belirlendiToprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü, 2024 yılı hububat satış fiyatlarını; ton başına makarnalık buğdayda 10 bin TL, ekmeklik buğdayda 9 bin 250 TL ve arpada 7 bin 250 TL olarak belirledi.
6.06.2024Ekonomi
Fahiş fiyat ve stokçuluk cezaları artıyor! Meclis'te kabul edildi
Fahiş fiyat ve stokçuluk cezaları artıyor! Meclis'te kabul edildiFahiş fiyat ve stokçuluk cezalarının artırılmasını da içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
23.05.2024Ekonomi
Adana’da buğday hasadı başladı, verim yüzleri güldürdü! "Çiftçi buğdayını ucuza satmasın"
Adana’da buğday hasadı başladı, verim yüzleri güldürdü! "Çiftçi buğdayını ucuza satmasın"Stratejik öneme sahip birçok ürünün hammaddesi olan buğdayın, Adana’da hasadı başladı.
1.05.2024Adana
TMO’dan fındık satış kararı! İşte fiyatları...
TMO’dan fındık satış kararı! İşte fiyatları...Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) fındık satma kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdığı ileri sürüldü.
16.04.2024Gündem
AK Parti İBB  Başkan Adayı Murat Kurum: Fırınlarda ‘pazar tatili' uygulamasına geçeceğiz
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum: Fırınlarda ‘pazar tatili' uygulamasına geçeceğizİstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Bağcılar’da fırıncılar ile bir araya geldi. Konuşmasında hem fırıncıların hem de vatandaşların yaşadıkları sıkıntıların çözümü için projelerinin hazır olduğunu belirten Kurum, ekmek fiyatlarında standardı sağlayacaklarının ve ruhsatsız çalışan fırınlar için harekete geçeceklerinin altını çizdi. Kurum, çalışanların yeterince dinlenebilmesi için ‘Pazar Tatili’ uygulamasına geçileceğini dile getirdi.
29.02.2024Gündem
Bakan Yumaklı: Depremden etkilenen üreticilere 14 milyar lira ödeme yapıldı
Bakan Yumaklı: Depremden etkilenen üreticilere 14 milyar lira ödeme yapıldıTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde çalışmalarının felaketin ilk anından itibaren aralıksız sürdüğünü belirterek, tarımsal üretimde ülkenin can damarı olan bölgede, üretimin aksamadan devam etmesi için üreticilere 2023 yılında toplam 14 milyar 150 milyon lira tarımsal destekleme ödemesi yapıldığını bildirdi.
5.02.2024Ekonomi
'Depremzedelere 14 milyar TL tarımsal destek ödemesi yapıldı'
'Depremzedelere 14 milyar TL tarımsal destek ödemesi yapıldı'Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde felaketin ilk anından itibaren çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirterek, tarımsal üretimde ülkenin can damarı olan bölgede, üretimin aksamadan devam etmesi için üreticilere 2023 yılında toplam 14 milyar 150 milyon TL tarımsal destekleme ödemesi yapıldığını bildirdi.
4.02.2024Ekonomi
Zam geldi! Ocak ayında fiyatı en fazla artan ürün belli oldu
Zam geldi! Ocak ayında fiyatı en fazla artan ürün belli olduTürkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Ocak ayında markette fiyatı en fazla artan ürün yüzde 34,7 ile yeşil fasulye oldu. Yeşil fasulyedeki artışı yüzde 29,8 ile salatalık, yüzde 28,4 ile ıspanak, yüzde 22,9 ile pırasa takip etti” dedi.
1.02.2024Ekonomi
Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Stokçuların ve karaborsacıların hevesini kursağında bırakacağız
Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Stokçuların ve karaborsacıların hevesini kursağında bırakacağızTicaret Bakanı Prof.Dr. Ömer Bolat, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Yıllık Değerlendirme toplantısında konuştu. Prof. Dr. Bolat, "Her seçimde yapılmaya çalışılan soğan, patates tiyatrosunu bu seçim öncesi Allah'ın izniyle yaptırmayacağız. Tarım Bakanlığımız ile bu konuda gerekli ürün yeterliliklerine sahibiz, artırdık. Yaz boyunca onları Toprak Mahsulleri Ofisi vasıtasıyla gerekli şekilde depoladık. Stokçuların ve karaborsacıların hevesini kursağında bırakacağız." dedi.
10.01.2024Gündem
Bakan Bolat: Stokçuların ve karaborsacıların hevesini kursağında bırakacağız
Bakan Bolat: Stokçuların ve karaborsacıların hevesini kursağında bırakacağızTicaret Bakanı Prof.Dr. Ömer Bolat, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Yıllık Değerlendirme toplantısında konuştu. Prof. Dr. Bolat, "Her seçimde yapılmaya çalışılan soğan, patates tiyatrosunu bu seçim öncesi Allah'ın izniyle yaptırmayacağız. Tarım Bakanlığımız ile bu konuda gerekli ürün yeterliliklerine sahibiz, artırdık. Yaz boyunca onları Toprak Mahsulleri Ofisi vasıtasıyla gerekli şekilde depoladık. Stokçuların ve karaborsacıların hevesini kursağında bırakacağız." dedi.
10.01.2024Ekonomi
Yeni yıla günler kala fındık fiyatı 100 TL istikrarını sürdürüyor
Yeni yıla günler kala fındık fiyatı 100 TL istikrarını sürdürüyorSezon başında 110 TL sınırını aşarak üreticiyi memnun eden fındık fiyatı, yılbaşına günler kala 100 TL’ye sabitlendi.
25.12.2023Ekonomi
Almanya'da tarihi açıklamalar! Erdoğan: Bizim Holokost geçmişimiz yok, borcu olanlar rahat konuşamıyor
Almanya'da tarihi açıklamalar! Erdoğan: Bizim Holokost geçmişimiz yok, borcu olanlar rahat konuşamıyorCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye olarak amacımız; İsrailli ve Filistinlilerin yan yana, barış içinde yaşadığı, huzurun ve güvenin hâkim olduğu bir iklimin tesisidir. Bunu başarmamız lazım. Orta Doğu'da adil ve kalıcı bir barışın temini için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini düşünüyorum" dedi.
17.11.2023Gündem
Merkez Bankası'ndan bankalara Kur Korumalı Mevduat talimatı
Merkez Bankası'ndan bankalara Kur Korumalı Mevduat talimatıTürkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bankalara Kur Korumalı Mevduat talimatı gönderdi. Döviz dönüşümlü hesaplarda TL mevduata geçiş hedefi yüzde 5'ten yüzde 10'a yükseldi. Geçilecek TL mevduatın vadesi en az 32 gün olarak belirlendi.
28.08.2023Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Toprak Mahsulleri Ofisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki toprak mahsulleri ofisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.