Tacir

Tacir

Son dakika tacir haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tacir ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tacir haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tacir

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tacir gelişmeleri de dahil olmak üzere 212 tacir haberi bulunmuştur. Tüm tacir haberleri aşağıda listelenmiştir.
Gaziantep'te 13 yıl hapis cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı
Gaziantep'te 13 yıl hapis cezası bulunan uyuşturucu taciri yakalandı Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti suçundan hakkında 13 yıl 1 ay 12 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli şahsı yapılan operasyonla gözaltına aldı.
1.07.2024 Gaziantep
Seçil Erzan davasında gelişme var! Mağdur sayısı 27’ye yükseldi
Seçil Erzan davasında gelişme var! Mağdur sayısı 27’ye yükseldi Spor dünyasının ünlü isimleri Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan’ın da bulunduğu 26 mağdurun dolandırıldığı iddiasına ilişkin yargılanan Banka Şube Müdürü Seçil Erzan'ın davasına yeni iddianame daha eklendi. Mağdur sayısı 27’ye yükselirken, Seçil Erzan için istenen hapis cezası ise 87 yıldan 285 yıla çıkmış oldu. Erzan 24 Mayıs’ta tekrar hakim karşısına çıkacağı belirtildi.
6.05.2024 Gündem
Simit fiyatları ile ilgili yeni gelişme! Zorunlu hale getirildi
Simit fiyatları ile ilgili yeni gelişme! Zorunlu hale getirildi Simit fiyat tarifelerinde Ticaret Bakanlığı'nın görüşünün alınması zorunlu hale getirildi. Böylece ekmek fiyat tarifelerindeki sistem simit tarifileri için de geçerli olacak. Bu kapsamda hazırlanan tarifeye Bakanlığın olumsuz görüş vermesi halinde yeni tarife talebi gerekçeleriyle birlikte Bakanlığı gönderilecek. Bakanlık görüşünün ardından tarife yürürlüğe girecek.
30.04.2024 Ekonomi
Deprem bölgesine e - birliktelik kampanyası
Deprem bölgesine e - birliktelik kampanyası Ticaret Bakanı Ömer Bolat, deprem bölgesinin kalkındırılmasına katkı sunmak amacıyla E-Birliktelik kampanyası başlattıklarını söyledi.
3.04.2024 Ekonomi
Kripto para borsası Thodex’e ilişkin yürütülen ikinci soruşturma tamamlandı! İşte Faruk Fatih Özer için hapis cezası
Kripto para borsası Thodex’e ilişkin yürütülen ikinci soruşturma tamamlandı! İşte Faruk Fatih Özer için hapis cezası Kripto para borsası Thodex’e ilişkin yürütülen ikinci soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede Faruk Fatih Özer hakkında 11 bin 462 yıla kadar hapis istendi.
22.01.2024 Gündem
Seçil Erzan bugün 2. kez hâkim karşında
Seçil Erzan bugün 2. kez hâkim karşında Normalin üstünde yüksek gelir vaadiyle aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera gibi ünlü isimlerin de olduğu çok sayıda kişiyi dolandıran Seçil Erzan ilk kez 20 Kasım’da hâkim karşısına çıktı.
12.01.2024 Gündem
Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu’nun ifadeleri ortaya çıktı: Borcu ödemek için Porsche ve tekne satmışlar
Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu’nun ifadeleri ortaya çıktı: Borcu ödemek için Porsche ve tekne satmışlar 150 milyon liralık vurgun yaptıkları iddia edilen ve tutuklanarak cezaevine gönderilen sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu’nun hakimlik ifadesi ortaya çıktı. Kıvanç Talu hakimlikteki ifadesinde, "Son dönemlerde bir sarmala girmiştim. Öyle ki kendi kullandığım ancak eşimin babası adına olan Porsche marka bir araç ve şirkete ait bir araç ve tekneyi satmak zorunda kaldım. Hatta pek çok kredi çektim. Borcu borçla kapatmaktaydım" dedi.
9.01.2024 Gündem
Silah taşıma ruhsatı ciro 2024 | Silah taşıma ruhsatı ciro ne kadar, 2024 silah ruhsat ciro belli oldu mu? Silah ruhsatı ciro 2024 ne kadar olacak?
Silah taşıma ruhsatı ciro 2024 | Silah taşıma ruhsatı ciro ne kadar, 2024 silah ruhsat ciro belli oldu mu? Silah ruhsatı ciro 2024 ne kadar olacak? Ciro ile silah taşıma ruhsatı ile ilgili aramalar 2024 yılına girişmesiyle sorgulanmaya başlandı. 45.000.000  lira olan silah taşıma ciro miktarının 2024 yılında ne kadar olduğu sorgulanıyor. Yeniden değerlendirme oranına göre bedeller yüzde 58.46 olmuştu. Peki, 2024 silah ruhsat ciro ne kadar, 2024 silah ruhsat ciro belli oldu mu?
4.01.2024 Ekonomi
Ödeme taahhüdünde bulundu, ilk duruşmada tahliye oldu
Ödeme taahhüdünde bulundu, ilk duruşmada tahliye oldu Kastamonu’da 4 yıl önce inşaat şirketi adı altında çizdirdikleri projedeki aynı daireleri farklı kişilere satarak 110 kişiyi dolandıran ve o dönemde yaklaşık 3 milyon liralık vurgun yapan tutuklu sanıklar, 90 gün tutuklu kaldıktan sonra ilk duruşmada serbest kaldı.
31.10.2023 Gündem
Thodex davasında sanıklara çifte şok! Hapsin yanında rekor para cezası
Thodex davasında sanıklara çifte şok! Hapsin yanında rekor para cezası Kripto para borsası ‘Thodex’ üzerinden binlerce kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle 40 bin 564 yıl hapis istemiyle yargılanan Faruk Fatih Özer’in de içinde olduğu 21 sanık hakkında mahkeme kararını açıklanırken, dikkat çeken bir detay da ortaya çıktı.
8.09.2023 Yaşam
Yargıtay'dan emsal karar: Kiracı ve mülk sahiplerini ilgilendiriyor
Yargıtay'dan emsal karar: Kiracı ve mülk sahiplerini ilgilendiriyor Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, kiracı ile mal sahiplerini ilgilendiren önemli bir karara imza attı. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, "Kiralanan kullanıma elverişli bir durumda bulunmasa bile kira bedelinin tam olarak ödeneceği yönünde sözleşmeye konulan hükümler geçersizdir" dedi.
30.07.2023 Ekonomi
Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer için 40 bin 462 yıla kadar hapis istemi
Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer için 40 bin 462 yıla kadar hapis istemi Kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında Cumhuriyet Savcısı mütalaasında, “Bilişim Sistemleri Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık, Tacir veya Şirket Yöneticileri ile Kooperatif Yöneticilerinin Dolandırıcılığı ve Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerini Aklama" suçlarından toplamda 12 bin 142 yıldan 40 bin 462 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanmasını istedi.
18.07.2023 Gündem
Kredi kullanan herkesi ilgilendiren karar! Tamamı iade edilecek, mutlaka kontrol edin
Kredi kullanan herkesi ilgilendiren karar! Tamamı iade edilecek, mutlaka kontrol edin Kredi kullanan yüz binlerce kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Bazı bankalar kredi çeken firmalar ve vatandaşlardan çeşitli isimler altında bedeller tahsil edebiliyor. Konuya ilişkin açılan bir davada mahkemeden emsal para iadesi kararı çıktı. Peki böyle bir durumla karşı karşıya kalan kişiler ne yapabilir? Paralar iade alınabilir mi? Uzman isimden önemli açıklamalar geldi. İşte detaylar…
22.06.2023 Ekonomi
'Jet Fadıl'a 2 bin 504 yıl hapis cezası
'Jet Fadıl'a 2 bin 504 yıl hapis cezası Bayrampaşa'daki Caprice Gold ile Maldivler'deki Caprice Maldivler adlı gayrimenkul projelerinde, devre mülk satışı yapılan 614 kişiyi dolandırdıkları iddiasıyla yargılanan Fadıl Akgündüz ve akrabalarının da aralarında bulunduğu 10 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. Fadıl Akgündüz, "Tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin  dolandırıcılığı" suçundan  2 bin 504 yıl 2 ay hapis cezasına ve 12 milyon 20 bin TL adli para cezasına çarptırıldı. Akgündüz'ün firari olan ablası  Avniye Obut ve eniştesi İbrahim Obut'a aynı suçtan 2 bin 445'er yıl 10'ar ay hapis ve 11 milyon 740'ar bin lira adli para cezası verildi. Tutuklu yeğeni Mehmet Salih Obut ise aynı suçtan 2 bin 450 yıl hapis ve 11 milyon 760 bin lira para cezasına mahkum edildi. 6 sanığa ise beraat kararı verildi. Duruşma sonrası mağdurlar verilen karardan memnun olduklarını belirtirken, bir mağdur "Türkiye'yi tescilli dolandırıcılıktan kurtardık" dedi.
28.04.2023 Gündem
Sınav ücretini ödedi, başına gelmeyen kalmadı
Sınav ücretini ödedi, başına gelmeyen kalmadı Yüz binlerce genç üniversiteyi kazanmak ya da kamu personeli olabilmek için adeta yıllarca dirsek çürütüyor. Ancak sınav ücretini bankada yatırırken yapılan basit bir yanlışlık onarılamaz yaralara sebep oluyor. Yargıtay; sınav giriş ücretinin banka personeli tarafından başka bir hesaba yatırılmasında bankanın, başka bir hesaba yattığının dekontta belli olmasına rağmen bunun sınava girecek kişi tarafından kontrol edilmemesinde kişinin de kusuru bulunduğuna hükmetti.
23.04.2023 Ekonomi
Çiftlik Bank davasında 'Tosuncuk'un sağ kolu Türkiye'ye getirildi
Çiftlik Bank davasında 'Tosuncuk'un sağ kolu Türkiye'ye getirildi Çiftlikbank davasının bir numaralı sanığı 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın'ın, Uruguay'daki işlerini takip ettiği belirtilen Osman Naim Kaya, Adalet Bakanlığı'nın girişimlerinin ardından Türkiye'ye iade edildi. Kaya, İstanbul Havalimanı'ndaki işlemlerinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
8.04.2023 Gündem
'Jet Fadıl' lakaplı Fadıl Akgündüz ve yeğeni hakkında tutuklama kararı
'Jet Fadıl' lakaplı Fadıl Akgündüz ve yeğeni hakkında tutuklama kararı Bayrampaşa'daki Caprice Gold ile Maldivler'deki Caprice Maldivler adlı gayrimenkul projelerinde, devre mülk satışı yapılan 349 kişiyi dolandırıldığı iddiasıyla yargılanan Fadıl Akgündüz ve yeğeni Mehmet Salih Obut'un bugünkü duruşmada tutuklanmalarına karar verildi.
27.01.2023 Gündem
Şebnem Korur Fincancı kimdir, ne dedi, neden tutuklanmıştı? TBB Başkanı Şebnem Fincan Korur tahliye oldu mu?
Şebnem Korur Fincancı kimdir, ne dedi, neden tutuklanmıştı? TBB Başkanı Şebnem Fincan Korur tahliye oldu mu? TSK'ya yönelik açıklamaları nedeniyle, 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan yargılanan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılarak tahliyesine karar verildi. Peki, Şebnem Korur Fincancı kimdir, ne dedi, neden tutuklanmıştı?
11.01.2023 Gündem
Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in, Arnavutluk ve Türkiye'deki duruşmaları ertelendi
Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in, Arnavutluk ve Türkiye'deki duruşmaları ertelendi Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'le ilgili iki farklı yargılama, Arnavutluk Dıraç Temyiz Mahkemesi ve İstanbul Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapıldı. Thodex kripto para uygulaması üzerinden, müşterilerini 356 milyon TL dolandırdığı iddiasıyla gıyabında yargılandığı 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma, müştekilerin ifadeleri alınarak ertelendi. Türkiye'ye iade edilmesi kararına itiraz eden Özer, Dıraç Temyiz Mahkemesi'nde bugün görülen temyiz duruşmasına, mazeret bildirerek katılmadı. Mahkeme bu nedenle duruşmayı 20 Aralık'a erteledi.
16.12.2022 Gündem
Safiye Soyman ile Faik Öztürk'e 'dolandırıcılık' suçlamasından beraat talebi
Safiye Soyman ile Faik Öztürk'e 'dolandırıcılık' suçlamasından beraat talebi Şarkıcı Safiye Soyman ile hayat arkadaşı Faik Öztürk'ün Eskişehirli bir unlu mamulleri toptancısını 100 bin lira dolandırdıkları iddiasıyla tutuksuz yargılandıkları davanın, 3üncü duruşması görüldü. Savcı, iddianamede haklarında 10 yıla kadar hapis cezası istenen şirket yöneticisi Berrin Canbolat'ın yanı sıra Soyman ve Öztürk için dolandırıcılık suçlamasına ilişkin 'delil elde edilemediğinden' mahkemeden beraat kararı talep etti.
5.10.2022 Gündem
Çorlu’da zehir tacirlerine operasyon 3 şüpheli tutuklandı
Çorlu’da zehir tacirlerine operasyon 3 şüpheli tutuklandı Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edilen şahıslara yönelik operasyon gerçekleştirdi.
1.09.2022 Yaşam
Fatih Özer kimdir, Thodex'in kurucusu Fatih Özer yakalandı mı? Nerede yakalandı?
Fatih Özer kimdir, Thodex'in kurucusu Fatih Özer yakalandı mı? Nerede yakalandı? Thodex'in kurucusu Fatih Özer yakalandı mı? Arnavutluk polisi, kırmızı bültenle aranan Thodex'in kurucusu Fatih Özer'in Arnavutluk'un Vlora kentinde yakalandığını açıkladı. Peki, Fatih Özer kimdir?
30.08.2022 Gündem
Zehir tacirlerine komando destekli operasyon
Zehir tacirlerine komando destekli operasyon Denizli İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, geçleri zehirleyen uyuşturucu tacirlerinin Denizli, Muğla ve Aydın’da belirlenen 15 adresine eşzamanlı operasyon düzenledi. Komandolarında da destek verdiği operasyonlarda, 4 aydır takip edilen 12 şüpheli yüklü miktarda uyuşturucu maddeyle birlikte gözaltına alındı.
18.06.2022 Gündem
Fiyat artışları ile ilgili son dakika kararı!  e-Devlet üzerinden...
Fiyat artışları ile ilgili son dakika kararı! e-Devlet üzerinden... Haksız fiyat artışlarıyla ilgili düğmeye basıldı. Ticaret Bakanlığı bünyesinde kurulan 'Alo 175 Çağrı Merkezi'ne geçen yıl 476 bin 650, bu yılın ilk 5 ayında 121 bin 684 çağrı geldi. İhbar ve şikayetlerin çoğu ayıplı mal ve hizmetler ile haksız fiyat artışları üzerine oldu. Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürü Avni Dilber, haksız fiyat artışı ile ilgili şikayette, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından detaylı inceleme yapıldıktan sonra işletmelere idari para cezası uygulandığını söyledi. Dilber, "Bazen çok somut durumlar vardır, bu durumda biz direkt gereğini yapıyoruz" dedi.
29.05.2022 Ekonomi
İş Bankası resmen duyurdu! 30 Haziran'a kadar başvuru yapan müşterilere...
İş Bankası resmen duyurdu! 30 Haziran'a kadar başvuru yapan müşterilere... Türkiye İş Bankası'ndan son dakika açıklaması. İş Bankası'nda hesabı olan ya da hesap açtıracak herkesi yakından ilgilendiriyor. Çeşitli avantajlar sunuluyor. Gerçek kişi tacir, esnaf ve çiftçiler için, işinin başından ayrılmasına gerek kalmadan görüntülü görüşme ile hesap açılabiliyor. Mobilden müşteri olan kişilere, 1 yıl boyunca havale ve EFT işlemleri ücretsiz oluyor. Öte yandan POS cihazı almak isteyenlerin talepleri uygulama üzerinden anında işleme alınıyor ve iş adreslerine gönderiliyor. 30 Haziran'a kadar Anında Pos başvurusu yapıldığı takdirde ilk 6 ay POS kullanım ücreti de alınmıyor. İş Bankası'ndan yapılan açıklama...
27.05.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Tacir ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tacir haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.