Dünya Sudoku Şampiyonası’nda büyük başarı
Dünya Sudoku Şampiyonası’nda büyük başarıTürk Sudoku A Takımı oyuncusu Can Erturan Pekin’de yapılan Dünya Sudoku Şampiyonası’nda Gençler (U18) kategorisinde Dünya 2.’si olarak büyük bir başarıya imza attı. Can, tüm yaş gruplarının dahil edildiği genel sıralamada ise 8.liğe yükselerek Sudoku dünyasının önemli isimleri arasına girdi.
21.10.2024Diğer Sporlar
Sudoku nasıl oynanır, püf noktaları nelerdir? Sudoku oyun kuralları nelerdir?
Sudoku nasıl oynanır, püf noktaları nelerdir? Sudoku oyun kuralları nelerdir?Akıl ve zeka geliştirici bir çok oyunun bulunduğu bilinmektedir. Zeka oyunları içerisinde en fazla bilinen ve oynanan oyunlardan birisi de sudoku olarak ifade edilebilir. Sudoku oyunu tüm zamanlarda olduğu gibi son zamanlarda da yine en popüler bulmaca oyunları arasında bulunmaktadır. Sudoku temel olarak sayı tabanlı bir zekâ oyunu olarak ifade edilebilir.
26.06.2024Gündem
Alzheimer hastalığından korunmak için bulmaca yerine sudoku
Alzheimer hastalığından korunmak için bulmaca yerine sudokuAlzheimer hastalığından korunmada yaygın olan bilginin aksine bulmaca çözmenin yararlı olmadığını söyleyen Nörolog Prof. Oğuz Tanrıdağ, bulmaca yerine sudoku çözmenin daha faydalı olacağını bildirdi.
19.09.2017Sağlık
Çözebilen yok!
Çözebilen yok!Son halini Japonya’da alan bulmaca Sudoku’nun en zor düzeni Finlandiya’dan geldi
29.06.2012Dünya