'Siyah altın' üretiminde kullanılıyor! Fiyatı 1000 lira...Saksıda ve bahçede bitki yetiştirenlerin verimliliği fazla olduğu için tercih ettiği, 'siyah altın' olarak bilinen solucan gübresine ilgi arttı. Sebze ve meyve kabuklarını çöpe atmak yerine geri dönüşümünü sağlayıp organik gübre oluşturmak isteyenler, evde solucan beslemeye başladı. Antalya’da da bir firma içerisinde bin solucanın olduğu, evlerde çöp olarak atılan sebze, meyve ve yumurta kabukları, çay ve kahve posası gibi atıklardan solucan gübresi üreten kutu geliştirdi.
Kendisi için üretti ama herkes istedi, sipariş yağıyor! Fiyatı 3 bin lira...Gaziantep'in İslahiye İlçesinde, Ahmet Yıldırım (27), üzüm bağlarında kullanmak amacıyla 15 bin solucan alarak gübre üretimine başladı. Yıldırım, aradan geçen 2,5 yıl içerisinde solucan sayısını 1 milyon 200 bine günlük üretimi 1 tona çıkarırken, gelen taleplere de yetişmeye çalışıyor.
Solucan gübresi satışları arttı! Yüzde 70 su tutuyorGaziantep'te, mevsimsel yağışlar istenilen düzeyde olmayınca, suyu daha fazla muhafaza ettiği için tercih edilen solucan gübresinin satışları da arttı. Ziraat Mühendisi Selçuk Zoroğlu, solucan gübresi satışlarının geçen yıllara göre yüzde 60 arttığını söyledi.