Satıcı

Satıcı

Son dakika satıcı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan satıcı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını satıcı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Satıcı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan satıcı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.743 satıcı haberi bulunmuştur. Tüm satıcı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dijital ödeme araştırmasında ‘Fijital’ detayı
Dijital ödeme araştırmasında ‘Fijital’ detayıÖdeme teknolojisi şirketi Visa’nın yaptığı bir araştırma, dijital kimlik, tüketicilerin satıcı olarak öne çıkması, yapılandırılabilir hizmetlerin çoğalması, gömülü finans ve yapay zekayı ödemelerin geleceğini şekillendiren başlıca trendler olarak ortaya koydu. Araştırmaya göre ayrıca “Fijital” olarak adlandırılan fiziksel dijital ödemeler de günlük işlemlerimizin ayrılmaz bir parçası haline gelecek.
4.09.2024Yaşam
Araba alacak herkesi yakından ilgilendiriyor! 10 yıl süresi var, paranızı geri alabilirsiniz
Araba alacak herkesi yakından ilgilendiriyor! 10 yıl süresi var, paranızı geri alabilirsinizSıfır araba vatandaşları ilgilendiriyor. Sıfır alınan arabada herhangi bir ayıp çıkması durumunda 10 yıl boyunca iade hakkı tanınıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Avukat Cansen Erdoğan, "Satılan sıfır arabada ayıp çıkması durumunda eğer satıcı ayıbı gizlemişse tüketicinin satın alınan tarihten itibaren 10 yıllık süre boyuncu iade hakkı var." şeklinde konuştu.
1.09.2024Ekonomi
Sıfır ve ikinci el araba alacaklar dikkat! Resmen değişti, yeni şartlar belli oldu
Sıfır ve ikinci el araba alacaklar dikkat! Resmen değişti, yeni şartlar belli olduTicaret Bakanlığı’nın uzun süredir üzerinde çalıştığı ‘Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti’ ile ilgili çatı yönetmelik dün Resmi Gazete’de yayınlandı. Satıcı ve alıcıları yakından ilgilendiren yönetmelik kapsamında sıfır ve ikinci el araç satışındaki tüm şartlar net bir şekilde belirlendi
28.08.2024Ekonomi
Adana'da zabıta ekipleri kaldırım işgaliyle mücadele başlattı
Adana'da zabıta ekipleri kaldırım işgaliyle mücadele başlattıAdana Büyükşehir ve Seyhan Belediyesi Zabıta ekipleri kaldırım işgaline son vermek için seyyar satıcıların tezgahına ve malına el koydu. Bir yaşlı seyyar satıcı "Bu benim ekmek teknem" diyerek tezgahını vermek istememesi dikkat çekti.
26.08.2024Adana
Ticaret Bakanlığı'ndan yeni karar! Kapıda satışa düzenleme geldi
Ticaret Bakanlığı'ndan yeni karar! Kapıda satışa düzenleme geldiTicaret Bakanlığı, iş yeri dışında yapılan sözleşmelerde, satıcı ve sağlayıcının önceden oluşturacağı sistem üzerinden kısa mesaj, elektronik posta gibi yöntemlerle cayma hakkını kullanabileceğini bildirdi.
23.08.2024Ekonomi
Maliye Bakanlığı harekete geçti! Mobilya sektörü sıkı takipte,  17 bin 258 işletme denetlendi
Maliye Bakanlığı harekete geçti! Mobilya sektörü sıkı takipte, 17 bin 258 işletme denetlendiHazine ve Maliye Bakanlığı, mobilya sektöründe kayıt dışı faaliyet gösteren firmaları radarına alırken bir ay boyunca üretimin yoğun olduğu 29 ilde eş zamanlı 17 bin 258 mükellef denetlendi, yaklaşık 53 milyon lira suistimal cezası verildi. Konuyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten açıklama geldi.
18.08.2024Ekonomi
Bakan Bolat: düzenlemeler ihracatçı sayısını artırmayı amaçlıyor
Bakan Bolat: düzenlemeler ihracatçı sayısını artırmayı amaçlıyorTicaret Bakanı Ömer Bolat, “Haksız ticaret uygulaması olduğuna kanaat getirerek Türkiye'ye e-posta ve hızlı posta yoluyla gelecek bu ürünlerle ilgili barajı 150 avrodan 30 avroya düşürdük. Akademik kitaplar ve ilaç gibi ürünler zaten eski yüksek kategoride kaldı ve orada bir değişiklik yapılmadı” dedi.
14.08.2024Ekonomi
İkinci el araba'da e-Devlet dönemi! Fiyatları dibe çekecek flaş gelişme!
İkinci el araba'da e-Devlet dönemi! Fiyatları dibe çekecek flaş gelişme!Araba almak isteyen milyonlarca vatandaşa güzel haber geldi. İlan siteleri üzerinden yapılan ikinci el araç satışlarında ekim ayından itibaren oyunun kurallar değişiyor. Halihazırda aracını ilana koymak için e-devlet üzerinden kimlik doğrulaması yapma zorunluluğu bulunuyordu ancak, yeni düzenleme ile aracını satması için galeriye vermek isteyen kişiler, e-devlet üzerinden bunu bildirmek zorunda olacak. Yılbaşından itibaren ise araç sahibinden yetki almayan hiçbir satıcı aracı online olarak ilana çıkamayacak.
12.08.2024Ekonomi
Bakan Şimşek açıkladı! Mükellefler için yeni uygulamalar geliyor
Bakan Şimşek açıkladı! Mükellefler için yeni uygulamalar geliyorHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bildirim yükümlülüklerinin ve bürokratik süreçlerin azaltılması amacıyla bir dizi uygulamayı devreye alacaklarını belirterek, "Bu kapsamda, gider pusulasını elektronik ortama taşıyor,e-Defter uygulamasını yaygınlaştırıyor, Ba-Bs bildirimlerini kaldırıyor ve elektronik tebligatın kapsamını genişletiyoruz" dedi.
12.08.2024Ekonomi
CHP'de para sayma görüntüleriyle ilgili iddianame hazır!
CHP'de para sayma görüntüleriyle ilgili iddianame hazır!CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen para sayma görüntülerine ilişkin 22 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ise Yargıtay'dan usulsüz toplanan paralarla satın alındığı gerekçesiyle davaya konu taşınmazın hazine adına tapuya tescil edilmesi ve paraların hazineye aktarılması için gereğinin yapılmasını talep etti.
11.08.2024Gündem
İnternetten alışveriş yapanlar için yeni karar! Bakanlık duyurdu, ertelendi
İnternetten alışveriş yapanlar için yeni karar! Bakanlık duyurdu, ertelendiTicaret Bakanlığı, e-ticarette iade masraflarının tüketiciye yansıtılmasının bir yıl ertelendiğini duyurdu.
10.08.2024Ekonomi
Gümrük vergisi ne kadar arttı, yurtdışı alışveriş limiti kaç Euro? Temu vergi oranı ne kadar oldu, Temu vergisi yüzde kaç?
Gümrük vergisi ne kadar arttı, yurtdışı alışveriş limiti kaç Euro? Temu vergi oranı ne kadar oldu, Temu vergisi yüzde kaç?Yurt dışından sipariş edilen ürünlere ek gümrük vergisi getirildi. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Vatandaşlar limiti güncellenen yurtdışı alışverişleri hakkında detayları sorgulamaya başladı. Peki, Gümrük vergisi ne kadar arttı, yurtdışı alışveriş limiti kaç Euro? Temu vergi oranı ne kadar oldu, Temu vergisi yüzde kaç?
6.08.2024Ekonomi
Bursa'da seyyar satıcı kavgası: 2 numara büyük giydiği ayakkabı hayatını kurtardı!
Bursa'da seyyar satıcı kavgası: 2 numara büyük giydiği ayakkabı hayatını kurtardı!Bursa'da seyyar satıcılar arasında çıkan kavgada silahlar konuştu. Ayağına mermi isabet eden adamı 2 numara büyük ayakkabısı kurtardı
6.08.2024Gündem
Emlakçıların komisyon ve hizmet bedellerine 'ortak' çıktı! Kiralanan evlerden pay istiyorlar
Emlakçıların komisyon ve hizmet bedellerine 'ortak' çıktı! Kiralanan evlerden pay istiyorlarTürkiye'de İstanbul'dan sonra fahiş kira ve gayrimenkul satış fiyatlarıyla en çok konuşulan ikinci il olan Antalya'da, emlakçıların komisyon ve hizmet bedellerine farklı meslek gruplarından 'ortak' çıktı. Emlakçılar, aralarında öğretmen, doktor, avukat, akademisyenlerin de olduğu bazı kişilerin, kendilerine pay verilmesi halinde alıcı ve satıcı bulunması noktasında yardımcı olacaklarını söyleyenlerden dert yandı.
6.08.2024Ekonomi
Aldatıcı reklama caydırıcı ceza, saadet zinciri kuranlara son verecek yasa meclisten geçiyor
Aldatıcı reklama caydırıcı ceza, saadet zinciri kuranlara son verecek yasa meclisten geçiyorTüketici ve e-ticaret kanunlarında değişiklik öngören yasa teklifi gece yarısı mesaisiyle komisyondan geçti. Teklifin yasalaşması halinde doğrudan satış şirketlerinin Dilan Polat kremlerinde olduğu gibi ‘saadet zinciri’ne dönüşmesinin önü kapanacak.
25.07.2024Ekonomi
2023 yılında 6 milyar e-ticaret işlemi gerçekleşti
2023 yılında 6 milyar e-ticaret işlemi gerçekleştiTürkiye E-Ticaret Ekosistemi Raporu sonuçlarına göre; 2023 yılında Türkiye’de yüzde 132 büyüme gösteren e-ticaret satış hacmi, 1.855 milyar TL'ye ulaştı. Önceki yıllara göre 2023'te işlem sayısının yıllık büyüme oranı ise yüzde 23 oldu ve 2023 Türkiye’sinde 6 milyar adete yakın e-ticaret işlemi gerçekleşti. Buradan da ortalama sepet büyüklüğü 2023 yılında yüzde 108 büyüdü ve bir önceki yıla göre 255 TL artarak 492 TL’ye yükseldi.
19.07.2024Ekonomi
Kamuda tasarruf tedbirleri! Düzenlemeleri içeren kanun teklifi komisyonda kabul edildi
Kamuda tasarruf tedbirleri! Düzenlemeleri içeren kanun teklifi komisyonda kabul edildiAK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan, kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.
10.07.2024Gündem
6 aylık e-alışveriş haritasında dikkat çeken detaylar
6 aylık e-alışveriş haritasında dikkat çeken detaylarE-ticaret platformu Trendyol, 2024 yılının ilk 6 ayına ilişkin alışveriş verilerini açıkladı.
10.07.2024Yaşam
Bakanlık açıkladı! Fiyatlarını kapı önüne yazmayan işletmelere ceza
Bakanlık açıkladı! Fiyatlarını kapı önüne yazmayan işletmelere cezaTicaret Bakanlığı yeme içme sektöründe hizmet veren ve fiyat listesini kapı önünde bulundurmayan işletmelere 47 milyon lira ceza kestiğini açıkladı.
6.07.2024Ekonomi
İnternetten alışveriş yapanlara kritik uyarı yapıldı! Cayma hakkı ve para iadesi ile ilgili flaş detay belli oldu
İnternetten alışveriş yapanlara kritik uyarı yapıldı! Cayma hakkı ve para iadesi ile ilgili flaş detay belli olduİnternetten alışveriş yapanların sayısı her geçen gün artıyor. Kolay ulaşılabilir olması, kredi kartı ile taksit yapılabilmesi ve iade imkanın bulunması web siteleri üzerinden alışveriş yapan kişi sayısının artmasına yol açtı. Peki online platformlar üzerinden kredi kartı ile ödeme yaparak ürün satın almak ne kadar güvenli? Tüketiciler cayma hakkını hangi koşullarda kullanabiliyor? Avukat Sedef Selçuk internetten alışveriş yapanları uyararak 'cayma hakkı' ile ilgili, “Tüketicinin cayma hakkını kullanması durumunda, satıcı veya sağlayıcı cayma bildiriminin kendisine ulaştığı tarihten itibaren yedi gün içinde almış olduğu bedeli ve tüketiciyi borç altına sokan her türlü belgeyi, tüketiciye hiçbir masraf yüklemeksizin iade etmekle yükümlüdür. Tüketici, tahsil edemediği bedeli icra takibine konu ederek yasal faizi ile birlikte iade alabilir, uğradığı başkaca zarar var ise bunları da takibe konu edebilecektir.” diye konuştu.
17.06.2024Ekonomi
Şahinbey’de kurban satış ve kesim yerleri belirlendi
Şahinbey’de kurban satış ve kesim yerleri belirlendiGaziantep'te Kurban Bayramı’nda vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda kurbanlarını kesmeleri için kurban kesim ve satış noktaları belirledi.
13.06.2024Gaziantep
Ekspertize gidince hayatının şokunu yaşadı! 3 aracı birleştirip tek araç yapmışlar
Ekspertize gidince hayatının şokunu yaşadı! 3 aracı birleştirip tek araç yapmışlarKonya'da otomobil almak isteyen bir kişi, 2 parça değişen olarak bildiği aracı ekspertize götürdü. Burada yapılan incelemede otomobilin 3 farklı araçtan parçalarla toplandığı ortaya çıktı.
11.06.2024Gündem
Araba alacak herkesi yakından ilgilendiriyor! 10 yıl süresi var, paranızı geri alabilirsiniz
Araba alacak herkesi yakından ilgilendiriyor! 10 yıl süresi var, paranızı geri alabilirsinizSıfır araba vatandaşları ilgilendiriyor. Sıfır alınan arabada herhangi bir ayıp çıkması durumunda 10 yıl boyunca iade hakkı tanınıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Avukat Cansen Erdoğan, "Satılan sıfır arabada ayıp çıkması durumunda eğer satıcı ayıbı gizlemişse tüketicinin satın alınan tarihten itibaren 10 yıllık süre boyuncu iade hakkı var." şeklinde konuştu.
11.06.2024Ekonomi
210 satıcı ve 380 markalık pazar
210 satıcı ve 380 markalık pazarLC Waikiki, e-ticarette yeniden yapılanmaya gitti.
24.05.2024Ekonomi
'Kelek' karpuz, kavun 'ayıplı ürün' statüsünde
'Kelek' karpuz, kavun 'ayıplı ürün' statüsündeTüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, market, manav ve pazarda iştah kabartan, görünümüne aldanıp satın alındıktan sonra evde dilimlenirken renksiz ve tatsız haline rastlanılan olgunlaşmamış, 'kelek' karpuz ve kavunun 'ayıplı ürün' statüsünde yer aldığını belirterek, "Tüketici, satıcıdan ürünün değişimi veya parasını talep edebilir" dedi.
18.05.2024Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Satıcı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki satıcı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.