Sabıka

Sabıka

Son dakika sabıka haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sabıka ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sabıka haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sabıka

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sabıka gelişmeleri de dahil olmak üzere 758 sabıka haberi bulunmuştur. Tüm sabıka haberleri aşağıda listelenmiştir.
Lisede sabıkalı güvenlik skandalı! Suç dosyası kabarık, güvenlik belgesi yok
Lisede sabıkalı güvenlik skandalı! Suç dosyası kabarık, güvenlik belgesi yokİstanbul’da bir lisede büyük bir güvenlik skandalına imza atıldı. 12 suç kaydı bulunan H.K. iddiaya göre, güvenlik görevlisi olarak çalıştığı okulda onlarca öğrenciyi taciz etti, güvenlik kulübesinde kız öğrencilerin ellerini kelepçeledi.
15.09.2024Gündem
Ev sahiplerinin kiracılardan talepleri şok etti! Kredi notu rapor, memur kefil şartı, taahhütname...
Ev sahiplerinin kiracılardan talepleri şok etti! Kredi notu rapor, memur kefil şartı, taahhütname...Son dönemde ev kiralamak isteyenler, sabıka kaydı, maaş bordrosu, kredi notu raporu, memur kefil ve tahliye taahhütnamesi gibi alışılmadık taleplerle karşılaşıyor. Bu talepler yasal mı? Kiracılar nasıl bir yol izlemeli? Uzmanlar ev sahiplerine kiracılara dikkat çeken uyarılar geldi.
Deterjan paketinde silahlar çıktı, savunması ağızları açık bıraktı: 'Merakım var biriktiriyorum'
Deterjan paketinde silahlar çıktı, savunması ağızları açık bıraktı: 'Merakım var biriktiriyorum'Adana'da Seyhan polisi bir barakaya yaptığı operasyonda toz deterjan paketinin içerisinden 13 ruhsatsız tabanca ele geçirdi. Olayla ilgili gözaltına alınan şüphelilerden birinin, "Silahlara merakım olduğu için biriktiriyorum" diyerek savunma yaptığı öne sürüldü.
11.07.2024Adana
Ücretli öğretmen başvuruları başladı mı? MEB ücretli öğretmenlik başvuru şartları neler?
Ücretli öğretmen başvuruları başladı mı? MEB ücretli öğretmenlik başvuru şartları neler?Ücretli öğretmenlik başvuru takvimine yönelik araştırmalar devam ediyor. 2024-2025 yılı ders ücreti karşılığı öğretmenlik başvuruları her il ve ilçede değişiklik gösteriyor. Peki, ücretli öğretmenlik başvuruları ne zaman, ücretli öğretmenlik başvuru şartları neler?
9.07.2024Gündem
ABD'de su parkında silahlı saldırı! Yaralılar var
ABD'de su parkında silahlı saldırı! Yaralılar varABD'nin Michigan eyaletindeki Detroit kentinde bulunan bir su parkına düzenlenen silahlı saldırıda 2'si çocuk 9 kişinin yaralandığı, saldırganın ise kendini öldürdüğü açıklandı. Yaz tatilinin ilk haftasında çocukların yoğun olduğu eğlence merkezine yapılan saldırı ABD'de büyük yankı uyandırdı.
16.06.2024Dünya
Alec Baldwin yanlışlıkla yönetmeni vurmuştu! Rust filmi setindeki kazaya hapis cezası
Alec Baldwin yanlışlıkla yönetmeni vurmuştu! Rust filmi setindeki kazaya hapis cezası ABD'li ünlü aktör Alec Baldwin’in 2021’de yanlışlıkla görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'i vurarak ölümüne neden olduğu Rust filmi setindeki silah ve mühimmattan sorumlu Hannah Gutierrez-Reed, 18 ay hapis cezasına çarptırıldı. Gutierrez-Reed, davada ilk hüküm giyen kişi oldu.
15.04.2024Magazin
İtalya'dan çalışma vizesi! 28 bin euro kazanmak mümkün
İtalya'dan çalışma vizesi! 28 bin euro kazanmak mümkünİtalya'da geçen yıl 28 Mart’ta parlamentoda onaylanan, uzaktan çalışanlar için yeni vize uygulaması yürürlüğe girdi.Dünyada tatil için tercih edilen ülkeler arasında ilk sıralarda yer alan İtalya, bu vize sayesinde artık ofiste çalışmak zorunda olmayan milyonlarca “dijital göçebeyi” ağırlayacak. 4 Nisan’da yürürlüğe giren uygulamanın İtalyan ekonomisine de önemli katkılar sağlaması bekleniyor.
12.04.2024Gündem
Süper Lig'in ilk kadın başkanı Berna Gözbaşı'ya hakaret eden sanığın cezası açıklandı
Süper Lig'in ilk kadın başkanı Berna Gözbaşı'ya hakaret eden sanığın cezası açıklandı"Süper Lig'in ilk kadın başkanı" olma unvanını taşıyan Kayserispor'un eski Başkanı Berna Gözbaşı'ya sosyal medya üzerinden, "kaybol git şuradan maymun dönmesi seni" diye hakaret eden sanığa 2 ay 5 gün hapis cezası verildi.
27.03.2024Gündem
Yeni yasa sonrası ABD polisi suçluların fotoğraflarına montajla ‘oyuncak’ kafası yerleştirdi
Yeni yasa sonrası ABD polisi suçluların fotoğraflarına montajla ‘oyuncak’ kafası yerleştirdiABD’nin Kaliforniya eyaletinde polis, suçluların görüntülerini paylaşmaya kısıtlama getiren yasa sebebiyle gözaltına aldığı suçluların fotoğraflarına montaj yaparak ‘oyuncak’ kafası yerleştirdi.
21.03.2024Dünya
Suçluların elinde tuttuğu tabela nedir? Filmlerde suçlular neden turuncu giyer, suçluların fotoğraf çekildiği yer (arka plan) neyi ifade ediyor?
Suçluların elinde tuttuğu tabela nedir? Filmlerde suçlular neden turuncu giyer, suçluların fotoğraf çekildiği yer (arka plan) neyi ifade ediyor?Sabıka fotoğrafları geleneksel olarak tutuklanan kişilerin kimliklerinin belirlenmesine ve fiziki özelliklerinin kaydedilmesine yardımcı olmak için kullanılıyor. Birçok filmden, diziden ya da haber kanallarından aşina olduğumuz sabıka fotoğrafları ilk ne zaman ve neden çekildiği suçluların fotoğraf çekilirken neden elinde tabela tuttukları merak konusu olmuştur.
17.02.2024Gündem
Kuzenini öldüren sanık: Kiralık katil değiliz, her gün insan da öldürmüyoruz
Kuzenini öldüren sanık: Kiralık katil değiliz, her gün insan da öldürmüyoruzKocaeli'nin İzmit ilçesinde kuzenini öldürmekten tutuklanan sanığın yargılanmasına başlandı. Kuzeninin olaydan kısa süre önce yengesi ile yeğenini darp ettiğini ve ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldığını söyleyen sanık, "Şikayet sonrasında serbest bırakılmasından cesaret alarak olay tarihinde elinde kürekle bulunduğumuz eve gelmiş ve bu olaylar meydana gelmiştir. O gün ya Beyza, ya ben, ya da Işık ölecekti. Kendimi ve ailemi korudum. İstemeyerek de olsa bir canın ölümüne vesile olduğum için pişmanım. Biz kiralık katil değiliz, her gün insan da öldürmüyoruz, üzgünüm" dedi.
15.02.2024Gündem
Halil Falyalı cinayeti davasında karar
Halil Falyalı cinayeti davasında kararKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş'ın öldürülmesine ilişkin haklarında dava açılan aralarında Mehmet Faysal Söylemez ve Mustafa Söylemez kardeşlerin de bulunduğu 7 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, sanık Mustafa Söylemez'i iki kez müebbet hapis cezasına çarptırırken; sanık Mehmet Faysal Söylemez'in tüm suçlardan beraatine karar vererek tahliyesine hükmetti. Sanıklar Abdurrahim Çelik, Cengiz Şener ve Ender Yıldız'a ise toplam 25 yıl hapis cezası veren mahkeme, sanık Metin Süs'ün beraatine, firari sanık Cemil Önal'ın dosyasının ise ayrılmasına hükmetti.
19.01.2024Gündem
Prag saldırısında kan donduran itiraf: Her zaman bir manyak olacağımı biliyordum
Prag saldırısında kan donduran itiraf: Her zaman bir manyak olacağımı biliyordumÇekya’nın başkenti Prag’daki Charles Üniversitesi’nde rasgele ateş açarak 15 kişiyi öldüren David Kozak'ın katliam planlarını Telegram üzerinden paylaştığı ortaya çıktı.
22.12.2023Dünya
Yeğenin ölümüne neden olmuştu, aldığı cezanın gerkçesi açıklandı
Yeğenin ölümüne neden olmuştu, aldığı cezanın gerkçesi açıklandıKullandığı cipin altında kalan yeğeni Kutsal Hazar Eymen Kara'nın (8) ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanıp, 1 yıl 8 ay hapis cezası alan Zerrin Akça (42) hakkında gerekçeli karar açıklandı. Kararda Akça'nın, Eymen'in kapıyı açtığını görmesine rağmen kapıyı kapatarak yola devam ettiği ve sağ dikiz aynasından kapı koluna tutunarak bir müddet koşan çocuğu görmesine rağmen ciple ilerlediği yer aldı. Kararda ayrıca Akça'nın her ne kadar çocuğun ölümünü istemese de gerekli dikkat ve özeni göstermeyerek 'bilinçli taksirle ölüme neden olma' suçunu işlediğine kanaat getirildi.
21.12.2023Gündem
'Kiralık hesap' tuzağı! Bu oyuna gelen şimdi yandı
'Kiralık hesap' tuzağı! Bu oyuna gelen şimdi yandıYasa dışı kumar ve bahisten elde edilen paraları aklamak ve zimmetlerine geçirmek isteyen dolandırıcıların yeni yöntemi ihtiyaç sahibi olan kişilerin banka hesaplarını kara para akışında kullanmak için kiralamak. Hatta bu dolandırıcılar sosyal medya üzerinden kurdukları gruplarla kiralık hesap arıyor.  Hesabını kiraya veren ve hakkında nitelikli dolandırıcılıktan dava açılan Mustafa Kazan, "Biz bir cahillik yaptık, tuzağa düştük. Mağdur olan benim ama, bankalar tarafından insanlar karşısında dolandırıcı olarak görünen de benim" dedi. Kazan'ın telefonla ulaştığı dolandırıcılardan biri, "Biz vergi kaçırmak için bu yöntemi kullanıyoruz" derken, bir diğeri ise dolandırıcılık olayların arttığını söyleyerek, kendisiyle çalışırsa dolandırılmayacağını taahhüt etti.
10.12.2023Gündem
Hamas-İsrail savaşında son dakika gelişmesi! İsrail kara harekatına hazırlanıyor: Gazze sınırında 300 bin asker...
Hamas-İsrail savaşında son dakika gelişmesi! İsrail kara harekatına hazırlanıyor: Gazze sınırında 300 bin asker...Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı 'Aksa Tufanı Operasyonu' Ortadoğu'yu kaosa sürüklerken tüm dünyanın gözü bölgedeki gelişmelerde. Hamas'a savaş ilan eden İsrail Gazze'ye bomba yağdırmaya devam ederken ölenlerin sayısı 950'ye yükseldi. İsrail basını jetlerin Aksa Tufanı'nın arkasındaki isim olan Deif'in babasının evini vurarak yakınlarını öldürdüğünü yazdı. Ordu sözcüsü ise Gazze sınırında 300 bin askerin hükümetten gelecek emri beklediğini duyurdu. İsrail Lübnan'daki Hizbullah militanlarıyla üçüncü gününe giren çatışmalarda bir yarbayın öldüğünü doğruladı. Doğu sınırındaki patlama sesleri ise, üçüncü bir ülkeyle ilk temas niteliği taşıyor.
11.10.2023Dünya
Okul servisleri yeni döneme hazırlanıyor! Tek tek kontrol ediliyor
Okul servisleri yeni döneme hazırlanıyor! Tek tek kontrol ediliyorOkulların açılmasına sayılı günler kala servis araçları son hazırlıklarını yapıyor. Bakımları ve trafiğe çıkmaları için gerekli olan belgeleri tamamlayan servis şoförlerine eğitim de verildi. Rehber ablaların da katıldığı eğitimde öğrencilerin güvenli bir şekilde yolculuk yapması için dikkat edilmesi gerekenler konuşuldu. Altur Okul Servis Taşımacılığı Müdürü Bülent Ertürk, okul servislerinin arkasındaki 'Okul Taşıtı' yazısı ve ışıklı 'Dur' tabelası son derece önemli olduğunu söyleyerek "Çünkü servis, öğrenci aldığı ya da indirdiği zaman bu tabelayı yakar ve arkadaki araçlar bu tabelanın yandığını gördüğünde durmak zorundadır. Öğrenciler aracın durmasını ve rehber ablalarının araçtan inmesini beklesin. Emniyet kemeri takmak zorunludur, ayrıca araçta yemek ve içmek yasak" dedi.
5.09.2023Yaşam
Trump için kader tarihi belli oldu! Federal Mahkeme kararını verdi...
Trump için kader tarihi belli oldu! Federal Mahkeme kararını verdi...ABD’de 2020 yılındaki seçim sonuçlarını kendi lehine çevirmekle suçlanan eski Başkan Donald Trump’ın 4 Mart 2024’te yargılanacağı açıklandı.
28.08.2023Dünya
Türkiye düşmanı senatör Bob Menendez'in başı bela! Kendisi ve eşi hakkında yürütülen yolsuzluk soruşturması genişliyor...
Türkiye düşmanı senatör Bob Menendez'in başı bela! Kendisi ve eşi hakkında yürütülen yolsuzluk soruşturması genişliyor...Her fırsatta Türkiye karşıtlığı ve düşmanlığı yapan senatör Bob Menendez'in başı bela. ABD kongresinde Türkiye karşıtlığı ve Rum ile Ermeni lobisine yakınlığı ile bilinen Bob Menendez ve eşi hakkında yürütülen yolsuzluk soruşturması genişliyor. New York Post gazetesi, Senatör Bob Menendez'in eşini, Adalet Bakanlığı'nın rüşvet soruşturmasından önce 400 bin dolarlık külçe altın sattığı iddiasında bulundu.
27.08.2023Dünya
ABD'de ilk bir başkanın sabıka fotoğrafı çekildi! Tarihe geçen olay
ABD'de ilk bir başkanın sabıka fotoğrafı çekildi! Tarihe geçen olaySeçim sonuçlarına müdahale davası için teslim olan eski ABD Başkanı Donald Trump, sabıka fotoğrafı çekilen ilk Amerikan Başkanı olarak tarihe geçti.
25.08.2023Dünya
Ev sahiplerinden yeni oyun! Bir evde 15 kişi, kiralayıp ranza satıyorlar, aylık 3.500 TL...
Ev sahiplerinden yeni oyun! Bir evde 15 kişi, kiralayıp ranza satıyorlar, aylık 3.500 TL...Kiralardaki fahiş artış sürerken ev sahipleri yüzde 25'lik zam sınırını delmenin formülünü arıyor. Pek çok ev sahibi son günlerde farklı bir yola başvuruyor. Artık odalara ranza koyup kaçak pansiyonculuk yapıyorlar. 8 kişinin kaldığı odadaki bir ranzanın bedeli aylık 3.500 TL. 'Eşya kullanım bedeli' adı altında ücret alınıp çıkarken iade edilmiyor.
20.08.2023Ekonomi
Esenyurt'taki tekel bayi vahşetinde ilk ifade: Beni küçük düşürdü
Esenyurt'taki tekel bayi vahşetinde ilk ifade: Beni küçük düşürdüTürkiye'nin konuştuğu Esenyurt'taki tekel bayisine düzenlenen silahlı baskınınla ilgili detaylar netleşirken, ilk ifade de ortaya çıktı. Tekel bayisi baskınıyla ilgili gözaltına alınan Murat Özer adliyeye sevk edildi. Şüpheli Özer, savcılık ifadesinin ardından 'Nitelikli Kasten öldürme' suçundan tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi. Gözaltına alınan 9 şüpheliden Murat Özer tutuklandı.
1.08.2023Gündem
İşlemediği suç kalmayan 'Kaos Kraliçesi'nin sabıka fotoğrafları sosyal medyada viral oldu
İşlemediği suç kalmayan 'Kaos Kraliçesi'nin sabıka fotoğrafları sosyal medyada viral olduABD'de yaşayan 23 yaşındaki Rayanna Belle Brock pek çok suçtan 11 kez tutuklandı. Genç kadının sabıka fotoğrafları sosyal medyada viral oldu. 'Kaos Kraliçesi' adıyla anılan genç kadının suç geçmişi ülkede büyük yankı uyandırdı.
26.07.2023Dünya
E-Devlet’ten halka ücretsiz eğitim! 223 tane dosya var
E-Devlet’ten halka ücretsiz eğitim! 223 tane dosya var E-Devlet'ten yeni hizmet. SGK dökümü, sabıka kaydı, öğrenci belgesi, trafik ceza sorguları, motorlu taşıt vergileri ve IMEI sorgulama gibi yüzlerce hizmetin sunulduğu e-Devlet’te bir süredir ‘ücretsiz’ teknoloji eğitimleri de verilmeye başlandı.
22.07.2023Gündem
"Başkomiserim" diyerek 300 bin lira dolandırdılar
"Başkomiserim" diyerek 300 bin lira dolandırdılarAnkara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde balık tutarken oltasının takılması nedeniyle gölete giren Uğur Sarıkaya (32) boğuldu.
9.07.2023Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sabıka ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sabıka haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.