Parkinson Hastalığı

Parkinson Hastalığı

Son dakika Parkinson hastalığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Parkinson hastalığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Parkinson hastalığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Parkinson Hastalığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan parkinson hastalığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 271 parkinson hastalığı haberi bulunmuştur. Tüm parkinson hastalığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yürüyüşünüz nasıl yaşlandığınıza dair çok şey söylüyor
Yürüyüşünüz nasıl yaşlandığınıza dair çok şey söylüyorYürümek beyninizle kol, göğüs, sırt, karın, pelvis ve bacaklarınızdaki kaslar arasında çok sayıda sinyal alışverişini gerektirir. Nispeten basit görünen bir şey aslında inanılmaz derecede karmaşıktır. Ve yürüyüşünüzün hızı ve akıcılığı sağlığınızın ve ne kadar iyi yaşlandığınızın bir göstergesi olabilir.
29.09.2024Yaşam
ABD'den Biden'la ilgili Parkinson hastalığı açıklaması
ABD'den Biden'la ilgili Parkinson hastalığı açıklamasıBeyaz Saray, ABD basınında Parkinson konusunda uzman bir doktorun 8 kez Beyaz Saray'ı ziyaret ettiğine dair çıkan haberlerin ardından ABD Başkanı Joe Biden'ın Parkinson tedavisi görmediğini açıkladı.
8.07.2024Dünya
Adana'da sağlıkçılardan 'Beyaz Yürüyüş'; Parkinson hastası emekli doktor bir kilometre en önde yürüdü!
Adana'da sağlıkçılardan 'Beyaz Yürüyüş'; Parkinson hastası emekli doktor bir kilometre en önde yürüdü!Adana'da çok sayıda sağlık çalışanı, 14 Mart Tıp Bayramı'nda şiddetsiz, güvenli, güvenceli, demokratik bir yaşam talebi ile 'Beyaz Yürüyüş' düzenledi. Parkinson hastalığı nedeniyle 11 yıl önce çocuk cerrahlığını bırakan Dr. Saadettin Güney (59) de Adana Tabip Odası'nın flaması ile 1 kilometre yürüyerek meslektaşlarına destek verdi.
14.03.2024Adana
İnmede erken dönemde hareket hayati önem taşıyor
İnmede erken dönemde hareket hayati önem taşıyorİnme dünyada en sık görülen nörolojik hastalıklar arasında yer alıyor. Son zamanlarda her yıl 17 milyon kişinin inme geçirdiği; 35 bin kişinin de inmeye bağlı nedenlerden hayatını kaybettiği biliniyor. Ancak inmenin erken dönemde müdahale edildiğinde tedavi edilen bir hastalık olduğunu belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü Uzmanlı Doç. Dr. Mustafa Aziz Yıldırım,” İlaç ve fizik tedavi yöntemleriyle inmenin getirdiği felçle başa çıkılabiliyor” dedi.
2.11.2023Sağlık
Alzheimer ve MS artık gençleri de tehdit ediyor
Alzheimer ve MS artık gençleri de tehdit ediyorAlzheimer, MS, Parkinson gibi genellikle yaşlılarda görülen beyin hastalıkları artık genç nüfusu da tehdit ediyor. “Dünyada 50 milyon kişi Alzheimer. Bu rakam 2050’ye kadar üç katına çıkacak” diyen Türk Nöroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. M. Akif Topçuoğlu çarpıcı bilgiler verdi.
22.07.2023Sağlık
En çok evlenip boşanan adam kocalıktan emekli oldu: Eski karılarım vücudumu yıprattı
En çok evlenip boşanan adam kocalıktan emekli oldu: Eski karılarım vücudumu yıprattıYaptığı evliliklerle ülkede gündem olan adam kocalıktan emekli olduğunu açıkladı. 'En çok evlenen adam' olarak basında geniş yer bulan Ron Sheppard (74), kocalıktan emekli olduğunu açıkladı. Evliliklerin vücudunu yıprattığını söyleyen Sheppard yeni hedefini açıkladı.
30.03.2023Dünya
Biden'ın sağlık durumuyla ilgili açıklama! Kanser tespit edildi
Biden'ın sağlık durumuyla ilgili açıklama! Kanser tespit edildiBeyaz Saray doktoru Kevin O'Connor, Joe Biden'ın geçen ay göğsünden alınan numuneyle ilgili açıklama yaptı. ABD Başkanı'nın cilt lezyonlarının biyopsi operasyonu sonucunda kanserli olduğunun tespit edildiğini duyurdu. Doktor, ek tedavi gerektirip gerektirmediğine ilişkin de net konuştu.
4.03.2023Dünya
Dozunda kahve tüketmek fiziksel performansı artırıyor
Dozunda kahve tüketmek fiziksel performansı artırıyorDozunda içilen kahvenin birçok yararı olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Ege Ramadanoğlu, “Kahvede bulunan kafein, epinefrin (adrenalin) hormonunun üretiminde önemli bir artışa neden olur. Korku ve heyecan durumlarında da artan bu hormon, insan vücudunu yoğun fiziksel efora hazırlar. Kahve tüketiminin ardından fiziksel performansta önemli bir artış gözlenir. Spor aktiviteleri veya fitness ile ilgilenen sağlıklı bireylerin spor salonlarına gitmeden yaklaşık yarım saat önce sade kahve tüketmesinde fayda vardır” dedi.
4.10.2022Sağlık
Jale İnan kimdir (kısaca hayatı)? Google’da doodle olan İnan'ın mesleği ne, ne yapmıştır? Jale İnan neden, nasıl ve kaç yaşında öldü?
Jale İnan kimdir (kısaca hayatı)? Google’da doodle olan İnan'ın mesleği ne, ne yapmıştır? Jale İnan neden, nasıl ve kaç yaşında öldü? Google 'Jale İnan' Doodle oldu. Google, 27 Eylül tarihine özel Jale İnan Doodle ile kullanıcılarını meraklandırdı. Jale İnan Doodle'ı sonrası Jale İnan kimdir, Google 'Jale İnan' doodle nedir, mesleği ne, neden doodle oldu? gibi sorulara yanıt aranmaya başlandı. İşte Jale İnan’ın doğum yeri, kitapları, eserleri ve hakkında merak edilen diğer detaylar…
27.09.2022Gündem
Ozon tedavisi ile hafızayı güçlendirmek mümkün
Ozon tedavisi ile hafızayı güçlendirmek mümkün'Ozon terapisi' olarak da bilinen ozon tedavisinin çeşitli hastalıkların tedavisine tamamlayıcı tedavi yöntemi olarak uygulandığını belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ayşe Tuba Kurt, “Ozon tedavisindeki amaç; vücudun fonksiyonlarının olması gerektiği hale getirilmesidir. Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan ozon terapisi depresyon ve stresin azalmasını sağlıyor ayrıca beyin fonksiyonlarını düzenleyerek, hafızayı güçlendiriyor” dedi.
12.08.2022Sağlık
Hastalık iddialarından sonra Rusya Devlet Başkanı Putin'den dikkat çeken hareketeler! Parkinson iddiası...
Hastalık iddialarından sonra Rusya Devlet Başkanı Putin'den dikkat çeken hareketeler! Parkinson iddiası...Ordusunu Ukraynaya sokarak savaş başlatan Putin'in son görüntüleri hastalık iddialarını güçlendirdi. Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Paskalya ayininde görüntülenen Rusya Devlet Başkanı Putin'in hareketleri hakkındaki hastalık iddialarını alevlendirdi.
25.04.2022Dünya
Alzheimer ve demans riskini düşürüyor, hafızayı güçlendiriyor! Yüzde 70...
Alzheimer ve demans riskini düşürüyor, hafızayı güçlendiriyor! Yüzde 70... Alzheimer ve demans riskini düşürüyor, vücudu multipl skleroz ve parkinson hastalığı gibi dejeneratif hastalıklara neden olabilecek zararlı demir bileşiklerinden koruyor. Hafıza sorunlarına neden olabilecek beyin iltihabını azaltmaya yardımcı oluyor. Alzheimer hastalığı, demans vakalarının yüzde 60 ila 70'inin sebebidir. Bu kronik nörodejeneratif hastalık genellikle yavaş başlar ve zamanla kötüleşir. İlk belirtiler arasında hafıza kaybı ve düşünme güçlüğü vardır. Hastalık ilerledikçe semptomlar, dil sorunları, ruh hali değişimleri, motivasyon kaybı, kişinin öz bakımını ve davranış sorunlarını yönetememeyi içerebilir. İşte Alzheimer riskini düşüren 10 besin...
21.04.2022Sağlık
Erkeklerde 2 kat daha fazla görülüyor
Erkeklerde 2 kat daha fazla görülüyorNöroloji Uzmanı Dr. Gülçin Bak, 11 Nisan Dünya Parkinson Günü’ne özel açıklamalarda bulundu. Parkinson hastalığı görülme sıklığının yaşa bağlı göreceli olarak ilerlediğini belirten Uzm. Dr. Bak, “Hastalık, erkeklerde kadınlara oranla yaklaşık 2 kat daha sık görülüyor” dedi.
11.04.2022Sağlık
Sincice ilerliyor! Bu hastalığı, erken dönemde yakalamak zor!
Sincice ilerliyor! Bu hastalığı, erken dönemde yakalamak zor!Beyinde, dopamin maddesini yapan hücre gruplarının zamanla işlevlerini kaybetmesi sonucu oluşan Parkinson, sinir sisteminin ve beynin birçok fonksiyonunda bozulma meydana getiriyor. Türkiye’de 100 bin civarında Parkinson hastası olduğu biliyor. Bu hastalığa dikkat çekmek için ‘11 Nisan Dünya Parkinson Günü’ olarak kabul ediliyor. Beyin ve Sinir Cerrahı Prof. Dr. Ali Savaş, parkinson hastalığında erken dönemde yapılan tedavinin hayati önem taşıdığını belirtti.
10.04.2022Sağlık
İstirahat halinde gelen titreme Parkinson habercisi olabilir
İstirahat halinde gelen titreme Parkinson habercisi olabilirNöroloji Uzmanı Doç. Dr. Hatice Köse Özlece, “Hareketsiz halde otururken gelen titremeler Parkinson hastalığının başlangıcı olabilir” dedi.
10.04.2022Sağlık
Kadınlarda sık görülüyor! Uyku sorunlarına ve hareket kısıtlılığına neden oluyor!
Kadınlarda sık görülüyor! Uyku sorunlarına ve hareket kısıtlılığına neden oluyor!Donuk omuz sendromu, yasam kalitesini etkileyen ve günlük aktiviteleri dahi yapamaz hale getiren önemli hastalıklardan biri. Bu sendrom, ağrıyı takiben omuzda başlayan hareket kısıtlılığı dinlenirken bile geçmeyen, uyku başta olmak üzere hayat kalitesini düşüren rahatsızlıklardandır. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Ahmet İnanır donuk omuz sendromu hakkında bilgi vererek, belirtileri ve tedavi yöntemlerini anlattı.
7.02.2022Sağlık
Uzmanından Parkinson hastalığına karşı öneri
Uzmanından Parkinson hastalığına karşı öneriBeyinde dopamin üreten hücrelerin bozulması neticesinde ağırlıklı olarak 60 yaş üstü kişilerde görülen Parkinson hastalığında uzmanlar, ilaç tedavisinde oluşan yan etkilere karşı ‘beyin pili’ öneriyor. Beyin pili sayesinde ilaç alımına bağlı görülen kasılma gibi etkilerde düzelme görüldüğünü söyleyen Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Bekir Enes Demiryürek, "Beyin pili kullanımında hastalar daha bağımsız hareket edebildiği için günlük yaşama katılımları da artıyor” dedi.
3.01.2022Sağlık
Parkinson hastalarına tedavilerini aksatmamaları önerisi
Parkinson hastalarına tedavilerini aksatmamaları önerisiTürkiye Parkinson Hastalığı Derneği Başkanı Prof. Dr. Raif Çakmur, salgın sürecinde hareketsizlikten dolayı olumsuz etkilenen parkinson hastalarına, hastalıkla ilgili bir ilerleme söz konusu ise hekimlerine bir an önce başvurmalarını tavsiye etti.
26.10.2021Sağlık
Pek çok hastalığın tedavisinde destekleyici rol oynuyor
Pek çok hastalığın tedavisinde destekleyici rol oynuyorSağlığına yeniden kavuşmak isteyen hastalar için ilaçlar ve cerrahi girişimler kadar fizik tedavinin de önemli olduğunu vurgulayan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Hülya Yonucu, “Artık pek çok farklı hastalığın iyileştirilmesinde fizik tedavi yöntemleri oldukça önemli bir destekleyici tedavi türü olarak karşımıza çıkıyor” dedi.
8.10.2021Sağlık
Beyin pili ağır depresyona da umut olabilir
Beyin pili ağır depresyona da umut olabilirParkinson ve hareket bozukluklarına karşı başarıyla uygulanan beyin pillerinin diğer hastalıkların tedavisinde kullanılabilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirten Doç. Dr. Ali Zırh, “Bu kapsamda sara, ağır depresyon, Alzheimer, obezite gibi hastalıklarda beyin pilinin etkili olup olmadığı araştırılıyor. Beyin pilinin bu hastalıklardaki yararlılığı ve güvenilirliği bilimsel çalışmalarla ispatlandığında elbette ki tüm dünyayla birlikte hatta belki de daha önce Türkiye’de de uygulamaya başlayacağız” dedi.
6.10.2021Sağlık
Dinlenme anında görülen titremelere dikkat
Dinlenme anında görülen titremelere dikkatVücutta titremeye neden olan birçok hastalık bulunduğunu belirten Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ali Zırh, "Bu hastalıklarda şikayetler sıklıkla istirahat halinde titreme halleri olarak gözlenir ve bunların başında Parkinson hastalığı gelmekte" dedi.
8.09.2021Sağlık
Parkinson hastalığı nasıl anlaşılır, belirtileri nelerdir? Parkinson hastalığının evreleri nelerdir?
Parkinson hastalığı nasıl anlaşılır, belirtileri nelerdir? Parkinson hastalığının evreleri nelerdir?Parkinson hastalığının en önemli belirtileri ise, mimiklerin azalması, gövdenin hafif öne eğik pozisyon alması, konuşmanın monotonlaşması ve bozulması, titreme, hareketlerde yavaşlama, kollarda ağrı ile birlikte hareket kısıtlılığı gibi belirtiler gösterir.
16.02.2022Sağlık
‘Beyin pili’ ile hayata yeniden tutundu
‘Beyin pili’ ile hayata yeniden tutunduIraklı Avukat Basim Al Omairi, genç yaşta Parkinson ile tanıştı. Tutukluk ve hareket yavaşlığı ile başlayan hastalık bulguları gün geçtikçe ilerledi ve bir süre sonra imzasını dahi kaybetti. Beyin pili tedavisi için Türkiye’ye gelen Al Omairi, Parkinson Hastalığı ve Hareket Bozuklukları Merkezi (PARMER), Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ali Zırh tarafından gerçekleştirilen operasyon sonrası hayata yeniden merhaba dedi.
26.08.2021Sağlık
Erkeklere ereksiyon sorunu için ipuçları!
Erkeklere ereksiyon sorunu için ipuçları!Erektil disfonksiyon (ED) yani erkeklerde sertleşme bozukluğu pek çok çift için kabusa dönüşen durumların başında geliyor. Ancak ereksiyon sorunu (sertleşme bozukluğu) varsa tam olarak cinsel yaşamın da bittiği anlamına gelmiyor. Her yıl kıtasal olarak 30 milyon erkek bu sorundan etkileniyor ve pek çok vaka yaşam tarzı değişikliklerine, ilaçlara, ameliyatlara ve tedavilerle iyileşebiliyor. İşte erkeklerde ereksiyon (sertleşme) sorunları için basit ipuçları...
24.07.2021Sağlık
Gençlerdeki el titremesi Parkinson’la karıştırılmamalı
Gençlerdeki el titremesi Parkinson’la karıştırılmamalıİleri yaşta görülen el titremeleri akıllara Parkinson hastalığını getirse de gençlerde görülebilen bu şikâyetin ardında başka hastalıkların olabileceğini söyleyen Beyin ve Sinir Cerrahı Dr. Öğr. Üyesi Halil Olgun Peker, "Her el titremesi Parkinson değildir. Heyecan, stres, yorgunluk, kan şekeri düşüklüğü olduğunda esansiyel tremor hastalarında da el titremeleri tetikleniyor. Parkinson ile esansiyel tremor arasındaki farklara dikkat edilmeli" dedi.
22.06.2021Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Parkinson Hastalığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki parkinson hastalığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.