Ova

Ova

Son dakika ova haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ova ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ova haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ova

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ova gelişmeleri de dahil olmak üzere 288 ova haberi bulunmuştur. Tüm ova haberleri aşağıda listelenmiştir.
Aydın Söke Ovası'nda pamuk üretiminde verim kaybı
Aydın Söke Ovası'nda pamuk üretiminde verim kaybıSöke Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı İsmail Özer, Söke Ovası'ndaki pamuk üretiminde ciddi verim kaybı yaşandığını açıkladı. Özer, bu yılki hasadın yüzde 60'ının tamamlandığını ve kuraklık ile hastalıklar nedeniyle yüzde 25 oranında verim kaybı öngördüklerini belirterek, "Bölgede üreticiler yüzde 25 ile yüzde 40 arasında değişen kayıplar yaşıyor. Bu kadar büyük bir kayıp kimse tarafından beklenmiyordu" dedi.
10.10.2024Gündem
8 yaşındaki çocuğu öldüren sürücü: "Şoka girmiştim, ne olduğunu hatırlamıyorum"
8 yaşındaki çocuğu öldüren sürücü: "Şoka girmiştim, ne olduğunu hatırlamıyorum"Adana'da 8 yaşındaki Baran'ın ölümüne sebep olan sürücünün, "Kaza anında şoka girmiştim, ne olduğunu hatırlamıyorum" dediği öne sürüldü. Sürücü çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
19.08.2024Adana
Yüksekova'da nohut bereketi! Yüksek oranda verim sağlandı
Yüksekova'da nohut bereketi! Yüksek oranda verim sağlandıHakkari'nin Yüksekova ilçesinde 50 dönümlük arazi üzerinde ekimi yapılan nohut filizlenmeye başladı.
3.07.2024Ekonomi
Adana'da Seyhan polisi evde cephanelik ele geçirdi
Adana'da Seyhan polisi evde cephanelik ele geçirdiAdana'da bir eve yapılan operasyonda 8 ruhsatsız silah ve çok sayıda tabanca yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi. Olayla ilgili yakalanan şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
3.06.2024Adana
Havaların ısınmasıyla kadınların 'ot' mesaisi başladı!
Havaların ısınmasıyla kadınların 'ot' mesaisi başladı!Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde kadınlar, bahar mevsimi ile sarı çiçekler açan ovada, peynir ve çeşitli yemek yapımında kullanılan otları toplamaya başladı.
1.05.2024Gündem
Buğdayda hasat yaklaştı, fiyat bekleniyor! “Bu sene rekolteyi yüksek bekliyoruz”
Buğdayda hasat yaklaştı, fiyat bekleniyor! “Bu sene rekolteyi yüksek bekliyoruz”Adana’da stratejik öneme sahip buğdayda hasat yaklaşırken üreticiler bir an önce fiyatların açıklanmasını bekliyor. Üreticiler ayrıca buğdayda bu sene verimi yüksek beklediklerini söyledi.
1.05.2024Adana
Adana'da bal hasadı başladı! Üretimde Türkiye'de ikinci sırada yer alıyor
Adana'da bal hasadı başladı! Üretimde Türkiye'de ikinci sırada yer alıyorAdana, zengin bitki örtüsü ve verilen desteklerle bal üretiminde üst sıralardaki yerini koruyor. Kentte yaklaşık 2 bin 470 arıcının 495 bin kovanda bal üretimi yapılmasıyla geçen yıl 12 bin 280 ton bal üretildi. Adana bölgesindeki arıcılar yılın ilk balını da peteklerden sağmaya başladı.
30.04.2024Adana
Deprem uyarısı Prof. Dr. Görür'den geldi: Bu işi halletmemiz lazım, aksi halde tarihin çöplüğüne gideriz
Deprem uyarısı Prof. Dr. Görür'den geldi: Bu işi halletmemiz lazım, aksi halde tarihin çöplüğüne giderizProf. Dr. Naci Görür, "Deprem dirençli yerler, bugünkü bilimle, teknoloji ile yapılabilir. Bunu yapabilecek her şeyimiz var. Olmayan, siyasetin iradesidir, halkın gözetim ve denetim görevidir. Eğer insanlarımız talep etmezse, siyaseti zorlamazsa siyasetçi bu işe girmez. Biz de her depremde binlerce insanımızı toprağa veririz. Bu iş böyle gitmez. Bu deprem işini halletmemiz lazım; aksi halde tarihin çöplüğüne atılır, gideriz."
11.03.2024Gündem
Tamirciden 2 araç çalan hırsızlar başka bir iş yerinde soyguna devam etti! Şok eden olay
Tamirciden 2 araç çalan hırsızlar başka bir iş yerinde soyguna devam etti! Şok eden olayAdana’da oto tamirciden 2 araç çalıp daha sonra başka bir iş yerine giderek çelik kasa ve kamyonet çalan hırsızlar yakalandı.
29.02.2024Adana
Türkiye haritası || (İller ve bölgeler) Şehir isimleri ile detaylı renkli büyük boy Türkiye Siyasi İller Haritası ile Deprem Risk Haritası
Türkiye haritası || (İller ve bölgeler) Şehir isimleri ile detaylı renkli büyük boy Türkiye Siyasi İller Haritası ile Deprem Risk HaritasıTürkiye Siyasi Haritası kuşbakışı bir düzlem üzerinden ülke sınırlarını, sınırlar dahilinde var olan askeri bloklaşmayı, kıta düzeylerini görmek isteyenlerin sık araştırdıkları konulardan birini oluşturuyor. Kullanım amaçlarına göre haritalar siyasi ölçekli harita, idari sınır ve kıta düzlemini belirtmek için kullanılır. Türkiye haritasını öğrenmek için ise öncelikle siyasi haritalar, özellikleri, neleri gösterir gibi detayları bilmek gerektiğinden haberimiz Türkiye İller Haritası ve haritalara yönelik merak edilenleri derledik.
25.01.2024Gündem
Bu ormana bilim adamı olmayan giremez
Bu ormana bilim adamı olmayan giremezSamsun'un Çarşamba ilçesinde bulunan ve 'doğal sit ormanı' olarak koruma altında olan 'Hacıosman Ormanı'na sadece bilim adamları girebiliyor. İçerisinde pek çok hayvan türü ve endemik bitkinin bulunduğu orman, Avrupa çapında önemli bir alana sahip olarak dikkat çekiyor.
7.01.2024Gündem
Ova Nedir, Nasıl Oluşur? Ovanın Özellikleri Ve Çeşitleri... Türkiye'deki Ovalar Nelerdir?
Ova Nedir, Nasıl Oluşur? Ovanın Özellikleri Ve Çeşitleri... Türkiye'deki Ovalar Nelerdir?Ovalar akarsuların taşıdıkları alüvyonların birikmesi ile oluşan az engebeli düzlüklerdir. Farklı büyüklüklerde ve yapıda olabildikleri için birbirinden farklı ovalar ile karşılaşmak mümkündür.
19.12.2023Eğitim
'Comanchero' çetesi çökertildi! Hakan Ayık yakalandı
'Comanchero' çetesi çökertildi! Hakan Ayık yakalandıİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “İstanbul’da düzenlenen ‘Kafes’ operasyonu ile Avusturalya merkezli olarak küresel çapta faaliyet gösteren ve liderliğini Hakan Ayık’ın (Reis) yaptığı uluslararası silahlı organize suç örgütü ‘Comanchero’ çökertildi. operasyonlar sonucunda 37 şüpheli şahıs yakalandı” dedi.
2.11.2023Gündem
Tarım arazileriyle ilgili korkutan rapor! Kritik seviyenin altına düştü
Tarım arazileriyle ilgili korkutan rapor! Kritik seviyenin altına düştüErzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Prof. Dr. Müdahir Özgül, yaklaşık 30 yıl önce Türkiye'de var olan 27 milyon hektar tarım arazisinin bugün 23 milyon hektarın altına düştüğünü söyledi. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 450'nin üzerinde 'Büyükova Koruma Alanı' adı altında ilan ettiği yaklaşık 10 milyon hektarın, koruma altına alındığını belirten Prof. Dr. Özgül, "Geri kalan alanların tamamında çeşitli şekillerde yerleşim, iskan veya sanayi tesisleri veya yollar olsun başka amaçlarla tarımın dışına çıkarılıyor. Bu rakamlar büyük rakamlar” dedi.
7.09.2023Yaşam
Kayseri'de 4.7 büyüklüğünde deprem!
Kayseri'de 4.7 büyüklüğünde deprem!Kayseri'nin Sarız ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerde de hissedildi. Bakan Yerlikaya, "AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır" ifadelerini kullandı. Öte yandan CNN TÜRK'te konuşan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Normal şartlarda hasar beklemiyorum. Vatandaşın balkondan atlaması gibi durumlarda maalesef insanlar kendi kendine zarar verebiliyor. Bundan kaçınmak gerekiyor." dedi.
22.08.2023Gündem
Karabaş Otu Nedir? Karabaş Otu Faydaları Nelerdir?
Karabaş Otu Nedir? Karabaş Otu Faydaları Nelerdir?Karabaş otu lavanta ailesine ait olan sevimli bir bitkidir. Karabaş otunun faydalarından özellikle geleneksel tıp alanında uzun yıllardır yararlanılmaktadır.
11.07.2023Sağlık
Sinir Otu Nedir? Sinir Otu Faydaları Nelerdir?
Sinir Otu Nedir? Sinir Otu Faydaları Nelerdir?Sinir otu yüzlerce yıldır insanlar tarafından tıbbi faydalarından yararlanılan bir çiçekli bitki türüdür. Bu türe ait yaklaşık 270 adet bitki türü bulunmaktadır.
22.06.2023Sağlık
Bakan Kirişci: 11 ilimize 5 milyar liralık destek sağlıyoruz
Bakan Kirişci: 11 ilimize 5 milyar liralık destek sağlıyoruzTarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "11 ilimizde besicilerin hayvanlarını yemlemede sıkıntısı olmasın, diye 1,5 milyar liralık destekleme daha gündeme getirdik. 11 ile dağıtılan 3,4 milyar liralık destek, yuvarlak rakamla 5 milyar liraya çıkmış oldu" dedi.
9.03.2023Ekonomi
FETÖ iddianamesinde şok eden detaylar ortaya çıktı! İstanbul'u üçe bölmüşler
FETÖ iddianamesinde şok eden detaylar ortaya çıktı! İstanbul'u üçe bölmüşlerİstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ’nün ‘güncel yapılanmasına’ ilişkin iddianame hazırlandı. Örgütün kullandığı şifreler ve kodlamalara yer verilen iddianamede “Yüzme Kursuna Yazılmak” ifadesinin yurt dışına çıkış, “Kurs Fiyatı” ifadesinin ise yurt dışına çıkış yapmak amacıyla harcanması planlanan para için kullanılan tabirler olduğu kaydedildi. Öte yandan örgüt üyeliği suçundan ceza talep edilen 29 sanık iddianame çerçevesinde önümüzdeki günlerde yargılanmaya başlanacak.
12.01.2023Gündem
Bakan Kirişci: 11.9 milyon ton tahıl, tahıl koridorundan taşındı
Bakan Kirişci: 11.9 milyon ton tahıl, tahıl koridorundan taşındıTürkiye Tarım Politikaları Toplantısı, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin katılımıyla Çamlıca DSİ’de gerçekleştirildi. Tahıl koridoruna ilişkin verileri aktaran Bakan Kirişci, “Bugüne kadar 491 gemi tahıl koridorundan geçmiş, 11.9 milyon ton tahıl ve diğer ürünler bu koridordan taşınmış” dedi.
27.11.2022Siyaset
Soğan rekoltesi ve fiyatıyla üreticinin yüzünü güldürdü
Soğan rekoltesi ve fiyatıyla üreticinin yüzünü güldürdüYozgat’ın verimli toprakları ile dikkat çeken bölgelerinden olan Aydıncık ilçesine bağlı Kümbet ovada soğan üretiminde 25 bin ton rekolte beklenirken geçtiğimiz yıl tarlada 80 kuruşa satılan soğanın kilogramı bu yıl 4 liradan satışa sunuluyor.
3.10.2022Ekonomi
Antalya'daki orman yangınında 15 hektar zarar gördü
Antalya'daki orman yangınında 15 hektar zarar gördüAntalya'nın Kaş ilçesinde Antalya-Muğla sınırını çizen Eşen Çayı kıyısındaki kum erozyonuna karşı 1960'lı yıllarda ağaçlandırılan bölgede çıkıp söndürülen ve rüzgarla yeniden başlayan yangın, dün gece ikinci kez kontrol altına alındı. Etrafı iş makineleriyle çevrilen bölgede soğutma çalışmaları sürerken, 15 hektar alanın zarar gördüğü belirlendi.
23.09.2022Gündem
Türkiye'nin tahıl ambarında bu yıl hasat 2,2 milyon ton oldu
Türkiye'nin tahıl ambarında bu yıl hasat 2,2 milyon ton olduKonya Ovası'nda geçen yıl yaşanan rekolte kaybının ardından arpa ve buğday hasadı bu yıl 2,2 milyon tona yükseldi. Karatay Ziraat Odası Başkanı Rifat Kavuneker, "Geçen yıla göre buğday ve arpa hasadında 1,5 milyon ton civarında olan rekolteyi, bu sezon 2 milyon 200 bin tonlara çıkarttık. Konya bölgesinde özellikle kapalı havzalarda sulu tarım yapılırsa biz her zaman için rekolte rekorunu kırarız" dedi.
30.08.2022Gündem
Geçen yıl çiftçinin yüzünü güldürdü! Bu yıl herkes bu ürünü ekti...
Geçen yıl çiftçinin yüzünü güldürdü! Bu yıl herkes bu ürünü ekti...Türkiye’nin önde gelen sebze merkezi Kazova’da çiftçiler domates yerine mısır ekmeyi tercih etti.
17.08.2022Ekonomi
Ete gelen yüzde 25'lik indirimin süresi uzatılıyor! Bakan Kirişci açıkladı
Ete gelen yüzde 25'lik indirimin süresi uzatılıyor! Bakan Kirişci açıkladıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün toplanan MKYK'da bir sunum yapan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, küçükbaş hayvan etindeki yüzde 25’lik indirimin süresinin uzayacağını bildirdi. Öte yandan Bakan Kirişci, hayvancılıkla uğraşan insanların teşvik kalemlerinin artacağını da belirtti.
10.08.2022Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Ova ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ova haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.