Nöroloji

Nöroloji

Son dakika nöroloji haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan nöroloji ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını nöroloji haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Nöroloji

haberleri sayfasında son dakika yaşanan nöroloji gelişmeleri de dahil olmak üzere 959 nöroloji haberi bulunmuştur. Tüm nöroloji haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye'nin çeşitli alzheimer dernekleri Adana'da bir araya geldi
Türkiye'nin çeşitli alzheimer dernekleri Adana'da bir araya geldiTürkiye’de ki Alzheimer Dernekleri Adana’da toplandı. Her yıl farklı bir şehirde toplanan derneklerin bu yılki adresi Adana oldu.
20.11.2024Adana
Tekirdağ'da meydana gelen kaza şehri yasa boğdu! İki doktor hayatını kaybetti, iki doktor ise yaralandı
Tekirdağ'da meydana gelen kaza şehri yasa boğdu! İki doktor hayatını kaybetti, iki doktor ise yaralandıTekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde, 4 doktorun içinde bulunduğu elektrikli cip, kontrolünü kaybederek bir duvara çarptı. Kaza sonucu, biri profesör olmak üzere iki doktor hayatını kaybetti, iki doktor ise yaralandı. Şehir bu acı haberle yasa boğulurken, sosyal medyada taziye mesajları yağdı.
12.10.2024Gündem
İnmede erken tedavi iyileşme şansını artırıyor! Belirtileri görmezden gelmeyin
İnmede erken tedavi iyileşme şansını artırıyor! Belirtileri görmezden gelmeyinErciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Recep Baydemir; "Ekim Ayı İnme Farkındalık Ayı" yaptığı açıklamada; "İnme tedavisine ne kadar erken başlanırsa, iyileşme şansı o kadar yüksek" dedi.
11.10.2024Yaşam
Haftada 2 tane yiyen unutkanlık nedir bilmiyor! Alzheimer riskini yüzde 47 düşürüyor
Haftada 2 tane yiyen unutkanlık nedir bilmiyor! Alzheimer riskini yüzde 47 düşürüyorHaftada birden fazla yumurta yiyenlerde Alzheimer riski yüzde 47 daha düşük bulundu. Nöroloji Uzmanı Dr. Mihriban Andaç ise içerisinde zengin miktarda bulunan kolin vesilesiyle Alzheimer riskini düşüren yumurtanın mutlaka organik olması gerektiğini vurguladı.
9.09.2024Gündem
Bir antibiyotikle belden aşağısı tutmamaya başladı! Meğer nadir görülen bir hastalıkmış
Bir antibiyotikle belden aşağısı tutmamaya başladı! Meğer nadir görülen bir hastalıkmışTia Lazzeri Madden isimli genç, tüm hayatı boyunca spor yapan formda genç bir kadındı. Nadir görülen bir hastalığı olduğunu kullandığı antibiyotikle anladı. Tekerlekli sandalye sonu oldu.
8.05.2024Yaşam
Uzmanlar uyarıyor! Çocukluk döneminde tedavi edilebilir
Uzmanlar uyarıyor! Çocukluk döneminde tedavi edilebilirÇocukluk döneminde tedavi edilebileceğini belirten Çocuk Nörolojisi Uzmanı Doç. Dr. Canan Kocaman, nörolojik bozuklukları ve detaylarını tek tek açıkladı. Kocaman, “Erken tanı ve uygun tedavilerle çocuğun yaşam kalitesi önemli ölçüde artırabilir” dedi.
6.05.2024Gündem
Şehit Rıdvan Gürsoy'a son veda
Şehit Rıdvan Gürsoy'a son vedaKocaeli'de tersanede geçirdiği kazada yaralanarak, 2 yıldır tedavi gördüğü hastanede dün şehit olan Sözleşmeli Er Rıdvan Gürsoy (24), memleketi Kütahya’da toprağa verildi.
1.05.2024Gündem
Beyin sağlığı için günde en az 30 dakika yapılması gerekiyor!
Beyin sağlığı için günde en az 30 dakika yapılması gerekiyor!Bebeklik ve çocukluk döneminde beyin hızla gelişse de bu gelişim hayat boyu devam ettiğini vurgulayan Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Zeynep Aydın, "Sağlıklı bir beyin için haftada üç kez, en az 30 dakika yürüyüş veya spor yapılması gerekiyor" dedi.
30.04.2024Gündem
Görme kaybıyla karşı karşıya kaldı, hastaneye gitti! Doktorlar şaşkına uğradı
Görme kaybıyla karşı karşıya kaldı, hastaneye gitti! Doktorlar şaşkına uğradıAnkara'da sağ gözünde ağrı şikayetiyle 4 hastaneye başvuran ve teşhis konulamayan Perihan Toprak, Etlik Şehir Hastanesi'ndeki tetkiklerinde beyninde tümör olduğu belirlendi. Toprak, "Gözümde hafif bir ödem var. Doktorlarım onun da kısa sürede geçeceğini söyledi" dedi.
25.04.2024Gündem
Dudak uyuşması neden olur, nasıl geçer?
Dudak uyuşması neden olur, nasıl geçer?Dudaklarda karıncalanma ve uyuşma oldukça nadir durumlarda görülen belirtilerdendir. Sık sık yaşanılması halinde endişeye neden olan dudak uyuşması çoğu zaman felç riski ile ilişkilendirilir. Stres, soğuğa maruz kalma veya alerjik durumlarda da ortaya çıkabilen dudak uyuşması sık yaşanıyorsa mutlaka bir doktora başvurmak gerekiyor. Peki, Dudaklarda karıncalanma neden olur? Dudak uyuşması neden olur? Üst dudak uyuşması neden oluyor, nedenleri ne? İşte dudak uyuşmasının nedenleri...
22.04.2024Sağlık
Erken tanı sayesinde kurtuldu! Tedavinin altını çizdi
Erken tanı sayesinde kurtuldu! Tedavinin altını çizdiİzmir'de yaşayan aşçı Mehmet Furkan Lastikçi, 4 yıl önce çift görme, dengesizlik, bulantı, kusma, konuşma bozukluğu gibi bulguların ardından Multipl Skleroz (MS) tanısı koyuldu. Tedavilerini aksatmayan Lastikçi, "Hastalık beynime zarar vermediği için bir sıkıntım kalmadı" dedi.
10.04.2024Gündem
Kayseri'de 31 Mart'ta kazanan partiler ve isimler: Yerel seçim sonucu: İzmir Büyükşehir ve ilçelerde hangi partiler ve isimler kazandı?
Kayseri'de 31 Mart'ta kazanan partiler ve isimler: Yerel seçim sonucu: İzmir Büyükşehir ve ilçelerde hangi partiler ve isimler kazandı?31 Mart 2024 yerel seçimleri bazı şehirlerde kıran kırana rekabete neden oldu. Kayseri Büyükşehir ve ilçelerde kazanan partiler ve isimler Kayserili vatandaşların merak konusu olmaya devam ediyor. Milyonlarca seçmenin oy kullandığı Türkiye'de 5 yıllık yerel yöneticiler bu seçimle belirlendi. Kayseri, Büyükşehir dahil ilçe belediyelerinde AK Parti'nin üstünlüğü görüldü. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı AK Partili Memduh Büyükkılıç kazandı. İşte Kayseri'de belediye başkanlığı kazanan partiler ve isimler...
2.04.2024Gündem
Kadir İnanır yoğun bakımdan çıkarıldı! Son durumunu doktoru açıkladı
Kadir İnanır yoğun bakımdan çıkarıldı! Son durumunu doktoru açıkladıÜMRANİYE Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Sanatçı Kadir İnanır, yoğun bakım ünitesinden çıkarılarak Nöroloji Servisine alındı. Doktoru son durumu paylaştı.
1.04.2024Magazin
Kadir İnanır'ın hayatını kurtaran detay belli oldu
Kadir İnanır'ın hayatını kurtaran detay belli olduUsta oyuncu Kadir İnanır'ın geçtiğimiz pazar günü geçirdiği inme sonucu tedavi altına alınmasının ardından uzmanlar, böyle bir tabloda hastanın en kısa sürede 'inme merkezi' olan bir hastaneye götürülmesinin önemine dikkat çekti. Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necdet Sağlam ile ilk müdahalesini yapan ekipten Nöroloji Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Nevin Pazarcı ve Girişimsel Radyoloji Uzmanı Dr. Mustafa Demir, usta sanatçının Beykoz'daki evinden hastaneye nakli ve acilde değerlendirilmesi sonrası tedaviye başlanmasının, toplamda 20 dakika gibi rekor bir sürede gerçekleşmesiyle büyük bir tehlike atlattığına dikkat çekti. Uzmanlar inme şüphesinde hiç beklemeden 112 Acil Çağrı Merkezi'nin aranması gerektiğini vurguladı.
26.03.2024Magazin
Her 6 kişiden birinde bu hastalık var
Her 6 kişiden birinde bu hastalık varDüzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burcu Polat, 50 yaş altındaki engelleyici hastalıklar arasında migrenin birinci sırada olduğunun altını çizerek Türkiye’de her 6 kişiden birinin migren olduğunu ifade etti.
25.03.2024Sağlık
Sabahları zor uyanmak hastalık belirtisi olabilir! Depresyon, uyku apnesi
Sabahları zor uyanmak hastalık belirtisi olabilir! Depresyon, uyku apnesiKaliteli bir uykunun önemine ve uyku sorunlarının nedenlerine dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Emine Esra Okuyucu, “Sağlıklı bir uyku düzeni hem bedensel hem de ruhsal iyiliğe katkı sağlarken, aynı zamanda iş ve okul yaşamındaki başarıyı da artırıyor. İdeal olan; 10 dakika içinde uykuya geçebilmek ve sabahları yenilenmiş olarak kalkmaktır. Sabah uyanamama sorununun altında uyku apnesi, kalitesiz uyku veya depresyon gibi sebepler olabilir” dedi.
14.03.2024Sağlık
Epilepsi genci yaşlısı demiyor! 20’li ve 60’lı yaşlara dikkat!
Epilepsi genci yaşlısı demiyor! 20’li ve 60’lı yaşlara dikkat!Nöroloji Uzmanı Dr. Cem Ortaçbayram, epilepsi nöbeti riski yaşamın ilk 20 yılında ve 60 yaşından sonra görülme sıklığının fazla olduğunu söyledi. Ortaçbayram, “Nöbet aralarında hasta genelde sağlıklıdır. Tek bir nöbet o kişinin epilepsi hastası olduğunu göstermez” dedi
15.02.2024Yaşam
Rusya’da ‘çaresi yok’ dediler! Nadir hastalığını Türkiye’de yendi
Rusya’da ‘çaresi yok’ dediler! Nadir hastalığını Türkiye’de yendi Nadir görülen ekinokok kistinin leğen kemiğini sarması sonucu yürüyemez hale gelen 56 yaşındaki Mainat Bechieva, Türkiye’de sağlığına kavuştu. Rusya’da yaşayan Çeçen asıllı hemşire Bechieva, ağrılarından kurtularak sağlığına kavuşmak için ülkesinde farklı hastanelere gitti. Doktorların 'bunun çaresi yok’ demesi üzerine Türkiye’ye gelen Bechieva, yaklaşık 10 saatlik riskli ameliyat sonrası 12 santimetre büyüklüğe ulaşan kitleden kurtuldu. Başvurduğu hastanelerden olumsuz cevap aldığını söyleyen Bechieva, “Bazı hastaneler tedaviyi yapamayacaklarını söyleyip, reddettiler. Verilen ilaçlar etki göstermiyordu. Ameliyatla bir tedavisi varsa beni yönlendirmelerini istedim. Ama doktorlar elini iki yana açarak ‘bilgimiz yok’ şeklinde cevap vererek, bunun ‘çaresi yok’ dediler” diye konuştu.
21.01.2024Gündem
AK Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Memduh Büyükkılıç kimdir? Memduh Büyükkılıç kaç yaşında, ne iş yapıyor?
AK Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Memduh Büyükkılıç kimdir? Memduh Büyükkılıç kaç yaşında, ne iş yapıyor?AK Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Memduh Büyükkılıç olarak son dakika açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri adayı olarak Memdur Büyükkılıç'ı duyurdu. AK Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Memduh Büyükkılıç kimdir, nereli, kaç yaşında?"
18.01.2024Gündem
Uzmanından şah damarı tıkanıklığı uyarısı: Bazen hiçbir bulgu vermeden hastanın büyük bir inme yaşamasıyla da kendini gösterebilir
Uzmanından şah damarı tıkanıklığı uyarısı: Bazen hiçbir bulgu vermeden hastanın büyük bir inme yaşamasıyla da kendini gösterebilirUzmanlar vatandaşları son zamanlar da sayısı oldukça artan ve son derece tehlikeli olan şah damarı tıkanıklığı konusunda uyarıyor. Hastalık bazen konuşma bozukluğu, kol ve bacaklarda hissizlik, geçici veya kalıcı konuşma bozukluğu gibi semptomlar gösterebilirken bazen de hiç bir bulgu göstermeden de inmeye neden olabiliyor.
18.01.2024Sağlık
Silah taşıma ruhsatı ciro 2024 | Silah taşıma ruhsatı ciro ne kadar, 2024 silah ruhsat ciro belli oldu mu? Silah ruhsatı ciro 2024 ne kadar olacak?
Silah taşıma ruhsatı ciro 2024 | Silah taşıma ruhsatı ciro ne kadar, 2024 silah ruhsat ciro belli oldu mu? Silah ruhsatı ciro 2024 ne kadar olacak?Ciro ile silah taşıma ruhsatı ile ilgili aramalar 2024 yılına girişmesiyle sorgulanmaya başlandı. 45.000.000  lira olan silah taşıma ciro miktarının 2024 yılında ne kadar olduğu sorgulanıyor. Yeniden değerlendirme oranına göre bedeller yüzde 58.46 olmuştu. Peki, 2024 silah ruhsat ciro ne kadar, 2024 silah ruhsat ciro belli oldu mu?
4.01.2024Ekonomi
İnmede erken dönemde hareket hayati önem taşıyor
İnmede erken dönemde hareket hayati önem taşıyorİnme dünyada en sık görülen nörolojik hastalıklar arasında yer alıyor. Son zamanlarda her yıl 17 milyon kişinin inme geçirdiği; 35 bin kişinin de inmeye bağlı nedenlerden hayatını kaybettiği biliniyor. Ancak inmenin erken dönemde müdahale edildiğinde tedavi edilen bir hastalık olduğunu belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü Uzmanlı Doç. Dr. Mustafa Aziz Yıldırım,” İlaç ve fizik tedavi yöntemleriyle inmenin getirdiği felçle başa çıkılabiliyor” dedi.
2.11.2023Sağlık
Şok diyetler metabolizmaya en büyük kötülük! Sonu organ yetmezliği
Şok diyetler metabolizmaya en büyük kötülük! Sonu organ yetmezliğiYanlış diyetler affetmiyor. Hızlı kilo kaybı elde etmek için başvurulan bu diyetler, kişinin kilo vermesini sağlarken, çeşitli hastalıklara da yol açıyor. Zayıflamak için uygulanan yanlış yöntemler kişiyi organ yetmezliğine kadar götürüyor. Diyetisyen Alican Demiroğlu da hızlı kilo kaybı amacıyla uygulanan yanlış diyetlerin bağışıklık sistemini zayıflatarak böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği gibi ciddi organ hasarlarına yol açabileceğine işaret ederken, aynı zamanda diyetlerin bir beslenme uzmanı ve hekim gözetiminde yapılması gerektiğini önemle vurguladı.
15.10.2023Sağlık
Dünyada 6.1 milyon insanı etkileyen dejeneratif hastalık! Tedavisi yok, ama durdurmak mümkün! Belirtiler şaşırtıcı…
Dünyada 6.1 milyon insanı etkileyen dejeneratif hastalık! Tedavisi yok, ama durdurmak mümkün! Belirtiler şaşırtıcı…"Yaşlılık hastalığı" olarak bilinen ve en yaygın dejeneratif beyin hastalıklarından biri olan Parkinson, dünya genelinde 6.1 milyonun üzerinde kişiyi etkiliyor. Parkinson hastalığının nedeni tam olarak anlaşılamamış olsa da, genellikle 50 yaşın üzerindeki erkeklerde daha sık görülüyor. 2040 yılına gelindiğinde ise bu hastalığın dünya genelinde 12 milyonun üzerinde insanı etkilemesi bekleniyor. Parkinson hastalığının yaygın belirtileri arasında kas sertliği, hareket zorlukları ve titreme yer alırken, Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Dilek Necioğlu Örken, bu hastalığın belirtileri arasında koku alma kaybı, sık idrara çıkma, kabızlık ve uyku bozuklukları gibi belirtilerin de bulunduğunu ifade ediyor. Örken, ayrıca hastalığın ilerleme hızının kişiden kişiye büyük ölçüde değişebildiğini ve hastalığın gidişatının tahmin edilmesinin son derece zor olduğunu da dikkat çekiyor.
14.10.2023Sağlık
Geçmeyen ağrılara neden oluyor: Uzman isim tetikleyicileri tek tek açıkladı!
Geçmeyen ağrılara neden oluyor: Uzman isim tetikleyicileri tek tek açıkladı!Şiddetli baş ağrısı olarak bilinen migren kişinin sosyal hayatını büyük oranda etkiler. Birkaç gün boyunca süren migren atakları baş ağrısı, zonklayıcı ya da keskin olarak özellikle şakak bölgesinde görülür. Migren atakları kiminde yılda 1-2 defa, kiminde ise ay içerisinde defalarca görülebilmektedir. Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Dilek Necioğlu Örken, konuyla ilgili merak edilenleri açıkladı.
9.08.2023Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Nöroloji ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki nöroloji haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.