Son dakika Milliyet Arkeoloji haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Milliyet Arkeoloji ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Milliyet Arkeoloji haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan milliyet arkeoloji gelişmeleri de dahil olmak üzere 28 milliyet arkeoloji haberi bulunmuştur. Tüm milliyet arkeoloji haberleri aşağıda listelenmiştir.
‘İnancı kalbi’ İznik Milliyet Arkeoloji’deMilliyet Arkeoloji, 20 Nisan Pazar günü yayımlanacak olan 48. sayısında Anadolu’nun dinler tarihi açısından önemini gösteren bir olayı kapağına taşıyor.
Milliyet Arkeoloji’den on binlerce yıllık hayvan dosyasıMilliyet Arkeoloji dergisinin 47. sayısı, 16 Mart Pazar günü çıkıyor. Dergi, yeni sayısında hayvanlara odaklanıyor. Yeni sayısında “Dünya ortak evimiz” diyen Milliyet Arkeoloji, Antik Dönem’de hayvan haklarına büyüteç tutuyor. Hayvanlarla ilgili ilk yasal düzenlemelerin M.Ö. 1920 yılına kadar uzandığını aktaran dergi, Antik Dönem’de insan-hayvan ilişkisini ve buna dair yasaları ele alıyor.
Zeugma’nın antik grafitileri Milliyet Arkeoloji’deMilliyet Arkeoloji dergisi, 16 Şubat’ta yayımlanacak olan 46. sayısında muhteşem mozaikleri ile bilinen Zeugma Antik Kenti’nin az bilinen bir özelliğini odağına alıyor. Dergi, Milliyet Arkeoloji & İş Sanat Kültürel Miras Buluşmaları kapsamında yeni sayısında Zeugma’yı, özellikle de kentteki Mousalar/Muzalar Evi’ni kapağına taşırken, kentteki Antik Dönem “grafitilerini” detaylı bir şekilde okuyucuya aktarıyor.
Milliyet Arkeoloji 45. sayısında soruyor: İstanbul'da bir antik kent olduğunu biliyor musunuz?Milliyet Arkeoloji dergisi, 19 Ocak Pazar günü yayımlanacak olan yeni sayısında, her gün yakınından binlerce kişinin geçtiği ama çok az kişinin bildiği bir antik kenti kapağına taşıdı. "İstanbul’da birçok tarihi yapı görmüş olabilirsiniz; peki ya bir antik kent?" diye soran dergi, Küçükçekmece Gölü’nün Avcılar kıyısındaki Bathonea Antik Kenti’nde, İstanbul tarihinin eksik parçalarını tamamlayan kazı çalışmasına ilişkin detaylı bilgilere yer veriyor.
Kapadokya’nın yeryüzü ve yer altı hikâyesi Milliyet Arkeoloji'deMilliyet Arkeoloji dergisi, 17 Kasım Pazar günü yayımlanacak olan 43. sayısında kapsamlı bir Kapadokya dosyası ile okurlarının karşısına çıkıyor. Dergi, Kapadokya'nın ilk yerleşiklerinden yer altındaki Kapadokya'ya, peribacalarının milyonlarca yıllık oluşum sürecinden bölgedeki Hristiyanlık mirasına, her yönüyle Kapadokya'yı ele alıyor.
Mağaradaki 86 bin yıllık yaşam Milliyet Arkeoloji'deMilliyet Arkeoloji dergisi, 20 Ekim Pazar günü yayımlanacak 42. sayısında ilk bakışta "sıradan taşlar" gibi görünen ama bilimsel bir kazıyla insanlığı 86 bin yıl öncesine bağlayan yontma taş aletlerin bulunduğu İnkaya Mağarası'nı kapağına taşıdı.
Efes'in 'ışıltısı' Milliyet Arkeoloji'deMilliyet Arkeoloji dergisi, 15 Eylül Pazar günü yayımlanacak 41. sayısında Efes’i mercek altına alıyor. Dergide ayrıca Avusturya’nın başkenti Viyana’da bulunan Efes Müzesi’nde, Anadolu tarihine ait önemli eserler inceleniyor.
Milliyet Arkeoloji ile 'Yaşayan Tarih'e YolculukMilliyet Arkeoloji dergisi, 18 Ağustos Pazar günü yayımlanacak 40. sayısında Muğla'nın Yatağan ilçesinde bulunan Stratonikeia Antik Kenti'ni mercek altına alıyor. Ayrıca dergi, Muğla'dan İstanbul'a uzanarak okurları önce fotoğrafçı Timurtaş Onan'ın kitabıyla İstanbul'un tarihî hanlarına, ardından da Bizans Dönemi'nde yapılmış ve daha sonra camiye çevrilmiş üç kültür mirasına götürüyor.
Milliyet Arkeoloji dergisinin son durağı Teos Antik KentiMilliyet Arkeoloji dergisi, 21 Temmuz Pazar günü yayımlanacak 39. sayısında Teos Antik Kenti’ni mercek altına alıyor. Dergide ayrıca 13 yıl süren restorasyonun ardından bir müzeyle birlikte ziyarete açılan Çinili Hamam, Antik Dönem olimpiyatları ve stadyumların evrimi de inceleniyor.
Patara Deniz Feneri 500 yıllık uykusundan uyandıMilliyet Arkeoloji dergisi, 19 Mayıs Pazar günü yayımlanacak 37. sayısında Patara Deniz Feneri’ni ve yeniden ayağa kaldırılış hikâyesini mercek altına alıyor.
Bakan Kacır: Çalışana 2 bin 500 lira destek vereceğizSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır "Sektörlerin rekabet gücünü ve üretimini korumayı hedefliyoruz, bunun için de KOSGEB eliyle çalışan başına 2 bin 500 liraya kadar bir destek sunuyor olacağız" dedi. Kacır ayrıca 2025 yılı ajandasına ilişkin de önemli bilgiler verdi.
Seçim kampanyasına deprem ayarı!AK Parti, geçtiğimiz yazdan bu yana hazırlıklarını sürdürdüğü “Türkiye Yüzyılı” perspektifli seçim beyannamesi çalışmalarını, “Yeni başlıyoruz” sloganıyla şekillendirmişti. Ancak deprem felâketinin ardından seçim beyannamesi ve kampanyasında değişikliğe gidilmesine karar verildi.
Mezardan kadın ve erkek iskeleti çıktı! İstanbul'da tarihi sırZeytinburnu Belediyesi'nin eski binasında başlayan restorasyon çalışmaları, İstanbul’un tarihine yeni bir tanık ekledi. Binanın temelinde yapılan kazılarda 4'üncü yüzyılın sonu, 5'inci yüzyılın başında yapılmış mozaiklerle lahitler keşfedildi. Aynı mezar içerisinde yer alan bir erkek ve bir kadın cesedi ile mozaikler arasındaki ilişkisi ise oldukça dikkat çekici.
200 yıllık genelevin altından çıkanlar herkesi şaşırttıBeyoğlu Belediyesi tarafından kültür-sanat merkezine dönüştürme projesi kapsamında yıkılan Karaköy’deki genelevin hafriyat çalışmaları sırasında Osmanlı hamamı ve sinagog kalıntıları bulundu.
Onlar Türkiye’nin ‘geleceği’ olacakBir anda Türkiye’nin gündemine oturan 10 yaşındaki Atakan, özel yetenekli çocukları yeniden gündeme getirdi. MEB verilerine göre, 67 bin 250 öğrenciye özel eğitim veriliyor
‘Boğdan Sarayı’ndan ‘Lastik Sarayı’na...İstanbul’un Fatih semtinde voyvodalar için yaptırılan Boğdan Sarayı can çekişiyor. 515 yıllık tarihi yapının ayakta kalan son parçaları lastik deposu olarak kullanılıyor. Sarayın yakınındaki Tihtab Hamamı da, plansız yapılaşmanın kurbanı. Uzmanlar ise ‘Bu tarihi yapıların korunması insanlık görevi’ uyarısında bulunuyor.
1 milyon dolarlık tarihi eser operasyonuİstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, düzenlediği bir operasyonla Roma ve Bizans dönemlerine ait 1981 parça tarihi eseri ele geçirdi. Aksaray bölgesinde yaptıkları kaçak kazı sonucu elde ettikleri tarihi eserlere 1 milyon dolara alıcı arayan (2) şüpheli yakalanarak adli makamlara sevk edildi.
Kanuni’nin kayıp kitabesi İsrail deposunda çıktı!120 yıldır akıbeti merak konusu olan ve birçok araştırmacının peşine düştüğü kitabe; Arap Dünyası Araştırma Merkezi Başkanı Mehmet Tütüncü tarafından gün yüzüne çıkartıldı. İşte Kanuni Sultan Süleyman'ın kayıp kitabesinin akıbeti...
Milliyet Arkeoloji ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki milliyet arkeoloji haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.