Son Meteoroloji hava tahmin raporu yayınladı! İstanbul dahil 25 il için kuvvetli sağanak yağış uyarısı geldi
Son Meteoroloji hava tahmin raporu yayınladı! İstanbul dahil 25 il için kuvvetli sağanak yağış uyarısı geldiSağanak yağışlar yurdun birçok bölgesinde etkili olmaya devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve güney kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile İstanbul, Malatya ve Hakkari çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Hatay kıyıları ile Osmaniye çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege’de kuzeyli yönlerden, Doğu Anadolu’nun doğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.
24.08.2024Gündem
Meteoroloji'den birçok il için sağanak yağış uyarısı yapıldı! Uzman isim açıkladı: Afrika'dan eyyam-ı bahur sıcakları geliyor
Meteoroloji'den birçok il için sağanak yağış uyarısı yapıldı! Uzman isim açıkladı: Afrika'dan eyyam-ı bahur sıcakları geliyorGök gürültülü sağanak yağışlar etkisini sürdürürken çöl sıcakları da kapıda. Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak yapılan değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Karabük, Kastamonu, Tokat, Sivas ve Van çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Artvin ve Ardahan çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. İzmir Bakırçay Üniversitesi'nden Prof. Dr. Şermin Tağıl, 31 Temmuz ile 7 Ağustos tarihleri arasında 'eyyam-ı bahur' olarak bilinen Afrika kökenli sıcaklıklarının Türkiye'de hissedileceğini dile getirdi.
27.07.2024Gündem