Prof. Dr. Teker açıkladı: Meme kanseri her 5 hastadan 1'inde tekrar ediyor
Prof. Dr. Teker açıkladı: Meme kanseri her 5 hastadan 1'inde tekrar ediyorMeme kanserinin tedavi edildikten sonra tekrar nüksedebileceğine değinen Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Fatih Teker, “Erken evrede yüzde 80 hasta süreci sorunsuz atlatabiliyor. Buna rağmen, yüzde 20'lik bir grupta kanserli doku çıkarılmasından çok sonra bile vücudun farklı bölgelerinde yeniden oluşabiliyor” dedi.
11.10.2024Yaşam
Her yıl 18 bin kadına meme kanseri tanısı konuluyor
Her yıl 18 bin kadına meme kanseri tanısı konuluyorMeme kanseri, tüm dünyada ve ülkemizde en sık görülen kadın kanseri olup her yıl yaklaşık 18 bin kadına meme kanseri tanısı konulmaktadır.
16.10.2021Sağlık
'Kanserden değil geç kalmaktan korkun'
'Kanserden değil geç kalmaktan korkun'İç Hastalıkları, Tıbbi Onkoloji hekimi Prof. Dr. Abdullah Büyükçelik, meme kanserinde erken teşhisin tedavi için önemli olduğunu, koronavirüs pandemisi nedeniyle hastanelerden uzak duran kadınların tetkiklerini geciktirmemeleri gerektiğini söyledi.
19.10.2020Sağlık
Meme kanseri uyarısı: "Asla ihmal edilmemeli"
Meme kanseri uyarısı: "Asla ihmal edilmemeli"Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Özlem Karaca Ocak, memede ele gelen kitlelerin 10’da 1’inin kötü huylu olma ihtimali olduğunu ancak bunların hiçbirinin asla ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.
20.01.2020Sağlık