Gri liste nedir, Mali Eylem Görev Gücü (FATF) ne işe yarar? Gri listeden çıkınca ne olur, FATF gri listede hangi ülkeler var?
Gri liste nedir, Mali Eylem Görev Gücü (FATF) ne işe yarar? Gri listeden çıkınca ne olur, FATF gri listede hangi ülkeler var? Türkiye, Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine Yönelik Mali Eylem Görev Gücü (FATF) gri listesinden çıkarıldı. FATF, 2021 yılında Türkiye’yi kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadelede geride kaldığı gerekçesiyle gri listeye almıştı. Peki, Gri liste nedir, Mali Eylem Görev Gücü (FATF) ne işe yarar? Gri listeden çıkınca ne olur, FATF gri listede hangi ülkeler var?
29.06.2024 Ekonomi
'Kripto para tasarısı sert değil çerçeve bir düzenleme olmalı'
'Kripto para tasarısı sert değil çerçeve bir düzenleme olmalı' Kripto paralara ilişkin kanun taslağının içeriğine yönelik AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın “Amaç yasaklayıcı değil, düzenleyici bir yasal düzenleme ortaya çıkarmak ve birikimlerini kripto varlıklarda değerlendirmeye çalışanların mağdur edilmesinin önüne geçmek'' açıklamasını değerlendiren bilişim ve teknoloji hukuku uzmanı Av. Görkem Gökçe, “Yasaklayıcı değil, geliştirici ve düzenleyici maddelerin geliştirilmesi gerekiyor” dedi.
9.03.2022 Ekonomi
Türkiye'den Mali Eylem Görev Gücü'ne 'gri liste' tepkisi
Türkiye'den Mali Eylem Görev Gücü'ne 'gri liste' tepkisi Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan, Mali Eylem Görev Gücü'nün (Financial Action Task Force FATF) raporunda Türkiye'nin 'gri liste'ye alınmasına ilişkin, "Ülkemizin gri listeye alınması hak edilmeyen bir sonuç ortaya çıkarmıştır. Bundan sonraki süreçte, FATF ve ilgili tüm kurumlarla iş birliği içerisinde gerekli adımlar atılmaya devam edilecek ve ülkemizin hak etmediği bu listeden en kısa sürede çıkması sağlanacaktır" açıklamasında bulunuldu.
21.10.2021 Ekonomi
Türkiye'ye dev darbe!
Türkiye'ye dev darbe! Türkiye'nin terörün finansmanıyla mücadelesine en büyük darbeyi o ülke vurdu
4.11.2013 Dünya