Lübnan Ordusu

Lübnan Ordusu

Son dakika Lübnan Ordusu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Lübnan Ordusu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Lübnan Ordusu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Lübnan Ordusu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan lübnan ordusu gelişmeleri de dahil olmak üzere 517 lübnan ordusu haberi bulunmuştur. Tüm lübnan ordusu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye, Beyrut'taki olaylara ilişkin taraflara itidal çağrısı
Türkiye, Beyrut'taki olaylara ilişkin taraflara itidal çağrısıDışişleri Bakanlığı, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah ve Emel Hareketi destekçilerinin Adalet Sarayı'na yürüdüğü sırada göstericilerin üzerine ateş açılmasına ilişkin, "Benzeri olayların bir daha yaşanmaması için Lübnanlı tüm tarafları itidale ve şiddet eylemlerinden kaçınmaya davet ediyoruz." ifadesini kullandı.
14.10.2021Gündem
Lübnan karıştı, ordu harekete geçti! Halkın üstüne ateş açıldı
Lübnan karıştı, ordu harekete geçti! Halkın üstüne ateş açıldıLübnan'ın başkenti Beyrut'ta Şii Emel Hareketi ve Hizbullah destekçilerinin üzerine ateş açıldığı, olayda 1 kişinin öldüğü ve yaralıların bulunduğu bildirildi. Ordu, sivillerden Beyrut'ta çatışma bölgesindeki sokakları boşaltmasını istedi. Can kaybının yükselmesinden endişe ediliyor.
14.10.2021Dünya
Elektrik santrallerdeki yakıtın bitmesinin ardından Lübnan karanlığa  gömüldü
Elektrik santrallerdeki yakıtın bitmesinin ardından Lübnan karanlığa gömüldüLübnan'da yakıt krizine bağlı olarak iki büyük elektrik santralinin durmasının ardından ülke geneline karanlık çöktü.
9.10.2021Dünya
Lübnan Ordusu: Kayıpları arama çalışmaları devam ediyor
Lübnan Ordusu: Kayıpları arama çalışmaları devam ediyorLübnan ordusu, yerel ve yabancı kurtarma ekipleriyle Beyrut Limanı'ndaki patlama sonucu kayıp durumundaki kişileri arama çalışmalarının sürdüğünü duyurdu.
11.08.2020Dünya
İsrail uçakları gün boyunca Lübnan hava sahasını ihlal etti
İsrail uçakları gün boyunca Lübnan hava sahasını ihlal ettiLübnan ordusu, İsrail savaş ve keşif uçaklarının, ülkenin hava sahasını gün boyu ihlal ettiğini duyurdu.
12.07.2020Dünya
Ortalık karışmıştı... Yeniden alevlendirecek sözler
Ortalık karışmıştı... Yeniden alevlendirecek sözlerLübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, İsrail'in ülkesinin egemenliğine yönelik muhtemel saldırılarına karşılık verileceğini söyledi.
6.09.2019Dünya
İsrail'in iddialarına sert tepki: Suriye topraklarını bombalamak için...
İsrail'in iddialarına sert tepki: Suriye topraklarını bombalamak için...Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, İsrail'in, Beyrut'taki bazı yerleşim yerlerinde silah depolarının olduğu yönündeki iddialarıyla güneydeki gerginliği sürdürmek istediğini söyledi.
23.10.2018Dünya
"İsrail bölgenin zayıf halkası Lübnan'a yöneldi"
"İsrail bölgenin zayıf halkası Lübnan'a yöneldi"İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Hizbullah'ı füze tesisi inşa etmekle suçlamasının ardından İsrail'in Lübnan'a saldırma senaryolarının konuşulmasına yol açtı. Lübnanlı siyaset ve askeri uzmanlar, Netanyahu'nun, basın üzerinden, Hizbullah füzelerine ilişkin açıklamalarıyla İran, Hizbullah ve Rusya'ya karşı kazanımlar elde etmeyi hedeflediğini öngörüyor.
2.10.2018Dünya
ABD Lübnan'a 4 saldırı uçağı hibe etti
ABD Lübnan'a 4 saldırı uçağı hibe ettiLübnan ordusunun ABD tarafından hibe edilen 4 adet Süper Tucano saldırı uçağını teslim aldığı belirtildi.
29.05.2018Dünya
Lübnan ordusu duyurdu! İsrail savaş uçakları...
Lübnan ordusu duyurdu! İsrail savaş uçakları...Lübnan ordusu tarafından yapılan açıklamaya göre, 4 İsrail savaş uçağı Lübnan hava sahasını ihlal ettiğini söyledi.
10.05.2018Dünya
İsrail'e ait İHA Lübnan'da düştü
İsrail'e ait İHA Lübnan'da düştüİsrail'e ait bir İHA, Lübnan'ın güneyindeki Nebatiye ilinde düştü.
31.03.2018Dünya
Dengeleri değiştirecek hamle! Orduya tam yetki verildi
Dengeleri değiştirecek hamle! Orduya tam yetki verildiLübnan Yüksek Savunma Konseyi, İsrail'in ülkeye kara ve deniz sınırlarından muhtemel bir saldırıda bulunmasına karşılık verebilmesi için Lübnan ordusuna tam yetki verdi
7.02.2018Dünya
ABD'den Lübnan'a askeri yardım
ABD'den Lübnan'a askeri yardımABD tarafından Lübnan ordusuna hibe edilen 8 M2 Bradley askeri personel taşıma aracı, Lübnanlı yetkililere teslim edildi.
5.02.2018Dünya
Korkunç! Donarak can verdiler
Korkunç! Donarak can verdiler Lübnan'da iki gündür etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle 9 Suriyeli mültecinin hayatını kaybettiği bildirildi.
19.01.2018Dünya
Flaş İsrail açıklaması: Hazırız
Flaş İsrail açıklaması: HazırızLübnan Genelkurmay Başkanı General Joseph Avn, "Lübnan ordusunun İsrail saldırısına karşı hazır olduğunu" söyledi.
16.01.2018Dünya
İsrail'den Şam'a hava saldırısı
İsrail'den Şam'a hava saldırısıİsrail uçakları Suriye'nin başkenti Şam'a hava saldırısı düzenledi. Saldırıların başkent Şam'daki Şarayi üssü ve Cemraya bölgesini hedef aldığı belirtildi.
4.12.2017Dünya
Son dakika...  Orduya talimat: 'İsrail'e karşı hazır olun!'
Son dakika... Orduya talimat: 'İsrail'e karşı hazır olun!'Lübnan Ordusu'ndan son dakika çağrısı geldi. Ordu komutanı askerlere "Düşman İsrail'in tehdit ve ihlalleri ile yüzleşmek için tam hazır" çağrısında bulundu.
21.11.2017Dünya
Lübnan'da çatışma: 3 yaralı
Lübnan'da çatışma: 3 yaralıLübnan'ın Baalbek ilçesinde dün kaçırılan Suudi Arabistan vatandaşını arama çalışmaları sırasında çatışma çıktı, 3 kişi yaralandı.
11.11.2017Dünya
İsrail: Savaşmak zorunda kalacağız
İsrail: Savaşmak zorunda kalacağızİsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, ülkenin kuzeyinde yeni savaşın çıkması durumunda Suriye ve Lübnan’a karşı savaşmak zorunda olacaklarını belirtti.
11.10.2017Dünya
Lübnan ordusundan DEAŞ operasyonunda "ateşkes kararı"
Lübnan ordusundan DEAŞ operasyonunda "ateşkes kararı"Lübnan ordusu, ülkenin kuzeydoğusunda 19 Ağustos'ta terör örgütü DEAŞ'a karşı başlattığı operasyonda "ateşkes" ilan etti.
27.08.2017Dünya
DEAŞ'a büyük darbe! Yüzde 80'i geri alındı
DEAŞ'a büyük darbe! Yüzde 80'i geri alındıLübnan ordusu, ülkenin doğusundaki Ra's Baalbek, El-Fakiha ve El-Kaa kasabalarının dağlık bölgelerinde, terör örgütü DEAŞ unsurlarına karşı başlattığı "Dağların Şafağı" isimli operasyonun dördüncü gününde, örgüt tarafından kontrol edilen bölgenin yüzde 80'ini geri aldığını duyurdu.
22.08.2017Dünya
Lübnan'da 2 günde DEAŞ'ın kontrolündeki bölgenin yüzde 66'sı geri alındı!
Lübnan'da 2 günde DEAŞ'ın kontrolündeki bölgenin yüzde 66'sı geri alındı!Lübnan ordusunun DEAŞ'a karşı yürüttüğü operasyonun ikinci gününde, örgütün kontrolündeki bölgenin yüzde 66'sının geri alındığı bildirildi
20.08.2017Dünya
Lübnan ordusu DEAŞ mevzilerini vurdu
Lübnan ordusu DEAŞ mevzilerini vurduLübnan ordusu, ülkenin doğusundaki Ra's Baalkbek, El-Fakiha ve El-Kaa bölgesindeki terör örgütü DEAŞ mevzilerini vurdu. Operasyonlarda DEAŞ'li 20 terörist etkisiz hale getirildi.
19.08.2017Dünya
Lübnan ordusu DEAŞ'a karşı operasyon başlattı
Lübnan ordusu DEAŞ'a karşı operasyon başlattıLübnan ordusu, bu sabah ülkenin doğusunda Suriye sınırındaki DEAŞ'a karşı operasyon başlattı.
19.08.2017Dünya
Lübnan ordusu Suriye sınırında DEAŞ'a ait mevzileri vurdu
Lübnan ordusu Suriye sınırında DEAŞ'a ait mevzileri vurduLübnan ordusunun Suriye sınırındaki DEAŞ mevzilerine yönelik yoğun füze ve havan saldırısının ardından bölgedeki stratejik tepeleri ele geçirdiği bildirildi.
16.08.2017Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Lübnan Ordusu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki lübnan ordusu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.