Kumaş

Kumaş

Son dakika kumaş haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kumaş ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kumaş haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kumaş

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kumaş gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.259 kumaş haberi bulunmuştur. Tüm kumaş haberleri aşağıda listelenmiştir.
Gaziantep'te Osmanlı kumaşı kutnu yeniden moda oldu! Büyük ilgi görüyor
Gaziantep'te Osmanlı kumaşı kutnu yeniden moda oldu! Büyük ilgi görüyorBinlerce yıllık geçmişi ve tarihi yapıları ile turistlerin gözde mekânı haline gelen Gaziantep'in yöresel kumaşı olan kutnu büyük ilgi görüyor.
22.08.2024Gaziantep
Maliye Bakanlığı harekete geçti! Mobilya sektörü sıkı takipte,  17 bin 258 işletme denetlendi
Maliye Bakanlığı harekete geçti! Mobilya sektörü sıkı takipte, 17 bin 258 işletme denetlendiHazine ve Maliye Bakanlığı, mobilya sektöründe kayıt dışı faaliyet gösteren firmaları radarına alırken bir ay boyunca üretimin yoğun olduğu 29 ilde eş zamanlı 17 bin 258 mükellef denetlendi, yaklaşık 53 milyon lira suistimal cezası verildi. Konuyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten açıklama geldi.
18.08.2024Ekonomi
Tam  1800 yıllık! Düzce'de bulundu
Tam 1800 yıllık! Düzce'de bulunduDüzce'nin Konuralp bölgesindeki Prusias Ad Hypium Antik Kenti'nde devam eden kazı çalışmalarında antik tiyatronun sahne binasını yaptıran M. Iulius Proklos'a ait olduğu değerlendirilen portre büst bulundu.
16.08.2024Gündem
Türkiye'de sadece Gaziantep'te yapılıyor! Osmanlı saraylarının ihtişamını yansıtıyor
Türkiye'de sadece Gaziantep'te yapılıyor! Osmanlı saraylarının ihtişamını yansıtıyorGaziantep'in geleneksel kutnu kumaşı, yüzyıllardır süregelen bir ustalıkla, el tezgahlarında ipek ve pamuğun buluştuğu bir sanat eseri. Geleneksel atölyelerin loş ışığında, hünerli ellerin dokunuşuyla hayat bulan bu kumaş, Osmanlı saraylarının ihtişamını yansıtan özel bir miras.
21.07.2024Gaziantep
Gelinlik deneme ücreti ne kadar 2024? Gelinlik deneme ücreti uygulanmaya başladı mı?
Gelinlik deneme ücreti ne kadar 2024? Gelinlik deneme ücreti uygulanmaya başladı mı?Ankara'da gelinlik deneyip satın almayanlardan ücret alınacağını kararının ardından büyükşehirlerde uygulama başladı. Peki, gelinlik deneme ücreti ne kadar 2024?
6.07.2024Ekonomi
GAİB Haziran ayı ihracat rakamlarını açıkladı
GAİB Haziran ayı ihracat rakamlarını açıkladıGüneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Haziran ayına ilişkin ihracat verilerini kamuoyu ile paylaştı. Yapılan basın açıklamasına göre, bölgenin Haziran ihracatı 768 milyon dolar olarak gerçekleşirken, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12,5 oranında bir azalma yaşandı.
3.07.2024Gaziantep
21 Haziran BİM kataloğu 2024 | BİM mini buzdolabı fiyatı ne kadar, bu cuma BİM’de neler var? İşte BİM aktüel ürünler kataloğu 2024
21 Haziran BİM kataloğu 2024 | BİM mini buzdolabı fiyatı ne kadar, bu cuma BİM’de neler var? İşte BİM aktüel ürünler kataloğu 2024BİM 21 Haziran 2024 aktüel ürünler kataloğunu paylaştı. BİM market 21 Haziran 2024 cuma aktüel ürünler fiyat listesini yayımlarken, BİM markette 21 Haziran’da hangi ürünlerin indirimli olarak raflarda yerini alacağı sorgulanmaya başlandı. Peki, bu Cuma BİM’de neler var? İşte 21 Haziran BİM kataloğu 2024…
20.06.2024Ekonomi
Atık tekstil malzemeleri sanata dönüştü! Sanatseverler akın etti
Atık tekstil malzemeleri sanata dönüştü! Sanatseverler akın ettiAtık kumaş, iplik, elyaf yeniden kullanarak ileri dönüşüm teknikleri ile tasarım ve sanat eserlerine dönüştürüldü.
5.06.2024Adana
Ticaret Bakanlığı 1 milyar liralık kaçakçılığı engelledi
Ticaret Bakanlığı 1 milyar liralık kaçakçılığı engellediGümrük muhafaza ekipleri Mersin ve Kocaeli’de rekor yakalamalara imza attı.
28.05.2024Gündem
Bu anne kız hikayesi tüm Türkiye’yi ağlatacak
Bu anne kız hikayesi tüm Türkiye’yi ağlatacakKanal D’nin yeni dizisi “Yalan” bu akşam yayınlanacak olan ilk bölümüyle ekranlara geliyor. 20 yıldır cezaevinde kaldıktan sonra yalanlarla örülü bir dünyaya adım atacak olan Melike’nin hikayesi herkesi ağlatacak.
27.05.2024Magazin
TBMM Komisyonu Başkanı Varank: Sokaklarımızı insanlar için de daha yaşanabilir hale getireceğiz
TBMM Komisyonu Başkanı Varank: Sokaklarımızı insanlar için de daha yaşanabilir hale getireceğizSaldırgan, başıboş köpeklere çözüm bulunmasıyla ilgili konu, gündemdeki yerini koruyor. TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, “Sokaklarımızı insanlar için de çok daha yaşanılabilir bir hale getirmiş olacağız.” dedi.
25.05.2024Gündem
70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu ödülleri sahiplerini buldu
70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu ödülleri sahiplerini buldu70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu ödül töreninde 2023 yılının enleri Volkswagen Arena'da sahiplerini buldu.
9.05.2024Futbol
Hıdırellez dilekleri yakılır mı? Hıdırellez dilekleri alındıktan sonra ne yapılır, Hıdırellez dilek kağıdı saklanır mı, Hıdırellez dilek kağıdı suya ne zaman atılır?
Hıdırellez dilekleri yakılır mı? Hıdırellez dilekleri alındıktan sonra ne yapılır, Hıdırellez dilek kağıdı saklanır mı, Hıdırellez dilek kağıdı suya ne zaman atılır?Hıdırellez dilekleri alındıktan sonra ne yapılır, Hıdırellez dilek kağıdı saklanır mı? Hıdırellez dilekleri dilendi. Baharın habercisi Hıdrellezde Hızır’ın uğradığı yerlere ve dokunduğu şeylere feyiz ve bereket vereceği inanılır. Bu inançla dilek ritüelleri gerçekleştirilir. Dilekler bir kağıda yazılır ya da çizilir, sonra dilek kağıtları gül ağacına asılır veya toprağa gömülür. Peki, Hıdırellez dilekleri yakılır mı, Hıdırellez dilek kağıdı saklanır mı? Hıdırellez dilekleri alındıktan sonra ne yapılır?
6.05.2024Gündem
Osmanlılarda El Sanatları Nelerdir? Osmanlı Devleti'ndeki El Sanatlarının Özellikleri...
Osmanlılarda El Sanatları Nelerdir? Osmanlı Devleti'ndeki El Sanatlarının Özellikleri...Osmanlılarda özellikle de kuruluştan itibaren Bursa, İznik, İstanbul ve Edirne'de sanat ve mimariye ilgi gösterilmiştir. Osmanlı devletinde dokumacılık, ahşap işlemeciliği, hat, çini sanatı ve taş süsleme sanatı ile uğraşılmıştır.
15.02.2024Yaşam
Orta Çağ'da Ticari Mekanlar Nelerdir? Ticari Mekanların İsimleri Ve Özellikleri...
Orta Çağ'da Ticari Mekanlar Nelerdir? Ticari Mekanların İsimleri Ve Özellikleri...Ticaret, insanlığın var olduğu günden bugüne devam eden aktif bir olaydır. Orta Çağ'da da ticarete oldukça önem verilmiştir. Yalnız mal alışverişi değil kültürlerinde kaynaşması açısından önem arz eden ticaret, Orta Çağ'da var olan ticari mekanlarda gerçekleşmiştir. Genellikle önemli ticari yollar üzerinde bulunan bu ticari mekanlar, özelliklerine göre farklı isimlere sahip olup yine kullanım amaçlarına göre ayrılmıştır.
10.02.2024Yaşam
İhbar üzerine ekipler harekete geçti, evden 1 kamyon çöp çıktı: Her şeyimi alıyorsunuz!
İhbar üzerine ekipler harekete geçti, evden 1 kamyon çöp çıktı: Her şeyimi alıyorsunuz!Bursa'da kötü koku ihbarı sonrası 2 katlı evden 1 kamyon dolusu çöp çıkartıldı. Bu sırada Merda Aydınoğlu (60), "Her şeyimi alıyorsunuz, eşyalarımı kamyondan çıkarın" diyerek ekiplere tepki gösterip, kamyonun peşinden gitti.
7.02.2024Gündem
Rüyada Yatak Yorgan Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Yatak Yorgan Sermek Nasıl Yorumlanır?
Rüyada Yatak Yorgan Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Yatak Yorgan Sermek Nasıl Yorumlanır?Rüyada görülen yorgan, sıcaklık, manevi ya da maddi yardım anlamını sembolize eder. Rüyada yorgan görmek, genelde şansın yaver gideceğini işaret etmektedir. Rüyada lüks bir yorgan görmek de yaşamınızın zengin olacağını ve servetinizin artacağını belirtmektedir. Rüyada kumaş parçalarından yapılmış olan bir yorgan ya da rengarenk bir yorgan görmek de aile hayatınızın neşe dolu olacağına işaret eder.
16.01.2024Eğitim
Weavers satışa çıkarıldı
Weavers satışa çıkarıldıTürkiye tekstil sektöründeki önemli döşemelik ve perdelik kumaş üreticileri arasında yer alan Weavers satışa çıkarıldı.
15.01.2024Ekonomi
Cumhuriyet'in 100. yılında bayrak satışları patladı! Üreticiler siparişlere yetişemiyor
Cumhuriyet'in 100. yılında bayrak satışları patladı! Üreticiler siparişlere yetişemiyor Bursa'da, kumaş, eşarp gibi ürünlerin yanı sıra Türk Bayrağı üretimi yapan fabrika, Cumhuriyetin 100'üncü yılı dolayısıyla bayrak siparişlerine yetişemiyor. Son dönemde taleplerin yaklaşık yüzde 350 arttığını belirten işletme sahibi Ahmet Yalçın, "Geçtiğimiz yıllarda aylık 3 milyon metre bayrak üretimi yaparken şu an aylık 10 milyon metre üretim yapmaya başladık" dedi.
26.10.2023Gündem
Bacağından ameliyat oldu hayatı kabusa döndü! Gerçek 16 yıl sonra ortaya çıktı
Bacağından ameliyat oldu hayatı kabusa döndü! Gerçek 16 yıl sonra ortaya çıktıHusumetli olduğu kişiler tarafından tüfekle vurulan Kadir Durdu’nun (41) yaralanan sol bacağında, o dönem yapılan ameliyatta bez parçası unutulduğu ortaya çıktı. Kadir Durdu, "15-16 senedir bir kumaş parçasıyla yaşamışım. Bunu yapanların ceza almasını istiyorum" dedi.
19.10.2023Gündem
Serav Antlaşması Özeti Ve Önemi... Serav Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Serav Antlaşması Özeti Ve Önemi... Serav Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...Osmanlı İmparatorluğunun 1577 yılında başlayan ve uzun yıllar boyunca süren savaş sonucunda 1618 yılında Serav Antlaşması imzalanmıştır.
14.09.2023Eğitim
Dövizdeki hareketliliğe rağmen onlarca Türk sıraya girdi! Almak için paranızın olması yeterli değil...
Dövizdeki hareketliliğe rağmen onlarca Türk sıraya girdi! Almak için paranızın olması yeterli değil...Piyasalar ve dövizlerdeki hareketliliğe rağmen lüks tüketime olan ilgi artarak devam ediyor. Lüks saat, çanta, özel dikim kıyafetler ve otomobil için aylarca beklemeniz gerekiyor. Aynı durum restoranlara gitmek için de geçerli.
9.08.2023Gündem
Kumaş Boyası Nasıl Kullanılır? Kumaş Boyası Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Kumaş Boyası Nasıl Kullanılır? Kumaş Boyası Kullanırken Yapılması Gerekenler...Kumaş boyası birkaç farklı yöntem ile kumaşa uygulanabilir. Belirlenen yöntem doğrultusunda gerekli hazırlıklar tamamlanarak kumaş boyası kumaş üzerine kolayca aktarılır. Tabii bu konuda dikkat edilmesi ve özellikle denge üzerinden ele alınması gereken önemli hususlar vardır. Dolayısıyla farklı türdeki değişik kumaşları kuralları dikkat ederek boyamak, çok daha güzel bir şekilde ve istenildiği gibi sonuçlar elde edilmesi mümkündür.
7.07.2023Eğitim
Rüyada Kumaş Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Kumaş Görmek Nasıl Yorumlanır?
Rüyada Kumaş Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Kumaş Görmek Nasıl Yorumlanır?Rüyada kumaş görmek, bitmeyen stresli ve yorucu dünya işlerine yorumlanır. Rü­yada görülen kumaş mal elde etmeye, yolculuğa ve men­faat sağlamaya işaret eder. Bazı yorumcular ise bu rüyayı, kumaşın renklerine göre yorumlar ve tabir eder. Bir kişinin rüyada beyaz renkte bir kumaş görmesi, sevince ve ferah bir geleceğe işaret eder.
30.05.2023Yaşam
Viyadükten dere yatağına düşen TIR'ın şoförü hayatını kaybetti
Viyadükten dere yatağına düşen TIR'ın şoförü hayatını kaybettiBursa’da yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan kumaş yüklü TIR devrildi. Metrelerce sürüklenen TIR bariyerlere çarparak 60 metrelik viyadükten dere yatağına düştü. Kazada demir yığınına dönen TIR’da sıkışan Alişan Eryılmaz (59) hayatını kaybetti.
17.05.2023Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Kumaş ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kumaş haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.