Koronavirüsü bilinçaltınıza bulaştırmayın!250 milyondan fazla vakaya ve 5 milyondan fazla ölüme neden olan çağın felaketi olarak adlandırılan Koronavirüs (Covid -19) sadece fiziki değil, ruhen de kişileri olumsuz etkiliyor. Öyle ki Tıp dergisi The Lancet tarafından yayınlanan rapora göre, geçtiğimiz yıl küresel depresyon rahatsızlığı yüzde 28, anksiyete bozukluğu ise yüzde 26 oranında artarken, Avrupa'da ilk sırada yer alan ülke ise Türkiye oldu. Bilinçaltımızda dönen her şeyin biz fark etsek de etmesek de gündelik yaşamımıza yansıdığının altını çizen Bilinçaltı Uzmanı Lily Lale Yılmaz, “Koronavirüs sürecinde yaşadığımız korku, kaygı gibi duygu durumları bilinçaltındaki sorunları, farklı problemler ile karşımıza çıkardı” dedi.
Çocuklarda bu belirtilere dikkat! Geç kalmayın!Koronavirüs nedeniyle vakitlerinin büyük çoğunluğunu evde ve toplumdan izole geçiren çocukların daha az hastalanıyor. Hal böyle olunca koronavirüs endişesi nedeniyle hastanelere başvurular da azalıyor. Ancak uzmanlar bu durumun çocukluk çağı hastalıklarının geç teşhis edilmesine neden olduğunu belirtiyor. Özellikle pandemide zorunlu aşıların ihmali de büyük tehlikeye işaret ediyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Dr. Aslı Mutlugün Alpay, koronavirüs salgını döneminde çocuk hastalıklarına karşı dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
Kalp hastalarına 5 önemli uyarı! Ölümcül olabilir!Koronavirüs sürecinde özellikle kronik hastalığı olanların daha dikkatli olması gerekiyor. Koronavirüs korkusu özellikle kalp ve damar sorunları olan hastaların, virüs kapma endişesiyle tedavilerini ertelemelerine neden oluyor. Uzmanlar, tedavilerin ertelenmesinin ölümcül sonuçlara neden olabileceği konusunda uyarıyor.
Koronavirüs stres bozukluğuna yol açıyor!Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, sadece fiziki sağlığımızı değil, ruhsal ve zihinsel sağlığımızı da tehdit altına aldı. İngiltere’ de yapılan bir araştırmada Covid-19 atlatan hastaların yüzde 41’in de stres bozukluğu olduğu ortaya çıktı. Tedavi sürecini ağır atlatan kişilerde sıklıkla görülen bu hastalık, eğer tedavi edilemezse uzun yıllar kalıcı olabilir.