Son dakika Kaspersky haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kaspersky ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kaspersky haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan kaspersky gelişmeleri de dahil olmak üzere 122 kaspersky haberi bulunmuştur. Tüm kaspersky haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kolay yoldan para kazanma hayali vurgunla sonlandı! Binlerce Türk vatandaşını fena dolandırdılar...İngiltere merkezli Technic Global Finance isimli şirket binlerce kişiyi mağdur ederek milyonlarca dolarlık parayı buharlaştırdı. Forex işlemi yaptığını iddia eden Technic Global Finance şirketi, Türkiye’de 10 bin kişiden 200 milyon dolar vurgun yaparak sistemi kapattı. Mağdurlar “Belli limitlere kadar paramızı çekebiliyorduk. Rakamlar yükselince sistem kapandı. Savcılığa başvurduk, merkez Türkiye’de olmadığı için muhatap bulamıyoruz” diyor...
Kripto parada büyük tehlike! Hesapları boşaltıyorlarKripto para birimi girişimlerinin hesaplarını boşaltan yeni bir tehdit ortaya çıkarıldı. SnatchCrypto adı verilen tehdit, kripto para birimlerini, akıllı sözleşmeleri, DeFi, Blockchain ve FinTech endüstrisini ve bunlarla ilgilenen şirketleri hedef alıyor.
Windows işletim sistemi için yeni bir sıfır gün açığı bulundu2021 yazının sonlarında Kaspersky'nin otomatik algılama teknolojileri, birden çok Microsoft Windows sunucusunda ayrıcalık yükseltmesi kullanan bir dizi saldırıyı engelledi. Saldırıyı daha yakından inceleyen araştırmacılar, yeni bir sıfır gün açığı keşfetti.
WhatsApp, Telegram ve Viber kullananlar dikkat! Hepsini etkiliyorAkıllı telefon kullanımındaki artış siber güvenlik ile ilgili sorunları da beraberinde getirdi. Telefonların sonsuz faydalarının yanı sıra ciddi dezavantajları da var. Özellikle koronavirüs sürecinde sık sık gündeme gelen siber güvenlik sorunları tehdit oluşturuyor. Yapılan araştırmalar kötü amaçlı kimlik avı saldırılarında mesajlaşma uygulamalarının etkisinin olduğunu gösteriyor. Peki, Kimlik avı saldırıları nasıl gerçekleşiyor? Uygulamalarla hangi bilgiler ele geçiriliyor? Kimlik avı saldırılarından korunmak için neler yapılmalı? İşte uzman görüşleri...
Dünyada dijital suçlar yüzde 25 arttıKaspersky Üst Yöneticisi (CEO) Eugene Kaspersky, "KSN altyapımız tarafından sağlanan verilere göre, dünya çapında dijital suçta yüzde 25'lik artış görüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
'Hırsızlık yazılımı, arama motorunda ilk sayfada gösteriliyor'Kaspersky araştırmacıları, "Swarez" isimli kampanyada, siber suçluların, web sitelerini belirli anahtar kelimeler için optimize ettiğini ve bazı durumlarda kötü amaçlı sitelerini popüler arama motorlarının ilk üç sonucu arasına sokmayı başardığını tespit etti.
PrintNightmare kurumsal ağları tehdit ediyorGeçen hafta araştırmacılar, yanlışlıkla PrintNightmare olarak da bilinen ve kullanıcıların kurumsal ağlara erişmesine izin veren kritik bir Windows Print Spooler güvenlik açığını ortaya çıkaran tekniğin detaylarını (PoC) yayınladı. Güvenlik açığı için düzeltme yaması yayınlanmış olsa da, kullanıcıların büyük çoğunluğu henüz yamayı indirip yüklemedi. İstismar GitHub'dan hızla kaldırılmış olmakla birlikte bazı kullanıcılar tekniği hızla indirip yeniden yayınlamayı başardı.
İnsanların yüzde 38'i flört uygulamalarını hiç kullanmadı! Sebebi...Kaspersky Güvenlik Araştırmacısı David Jacoby, çevrimiçi flört uygulamaları ile ilgili uyarılarda bulunarak, "Çevrimiçi randevunun ilk veya ikinci gününde sizden para veya kişisel bilgiler isterlerse, iletişim kurmaya devam etmenin güvenli olup olmadığını değerlendirin." dedi.
Dijital çöpçatanlar: Uyumlu biriyle eşleşmede yapay zeka...Kaspersky'nin flört ve teknolojinin ilişkiler üzerindeki etkisi üzerine yaptığı uluslararası araştırma, kullanıcıların çoğunluğunun akıllı algoritmaların flört eşleştirmedeki rolünü olumlu algıladığını ortaya çıkardı. Katılanların %44'ü yapay zekanın çöpçatanlık seçimine, %64'ü algoritmaların önerilerine güveneceklerini belirtti.
Telefonunuzu ve verilerinizi hırsızlardan korumak için ipuçlarıHer gün kullandığımız akıllı telefonlarımız içerisinde binlerce kişisel veri, fotoğraf ve dokümanı içeriyor. Bu verileri güvende tutmak ve olası bir hırsızlığa karşı önceden önlem almak büyük önem taşıyor. Uzmanlar, cep telefonunuzu çalan hırsızların ne gibi zararlar verebileceğini ve kayıpları önlemek için kullanıcıların ne önlemler alabileceğini açıklıyor.
USB hafızalar üzerinden siber saldırıSiber güvenlik uzmanları ilk olarak Güneydoğu Asya'da tespit edilen nadir ve geniş ölçekli bir gelişmiş kalıcı tehdit (APT) kampanyasını ortaya çıkardı. Kaspersky, bazıları devlet kurumlarından olan yaklaşık 1.500 kurban tespit etti. İlk bulaşma, kötü amaçlı bir Word belgesi içeren hedef odaklı kimlik avı e-postaları yoluyla gerçekleşiyor. Kötü amaçlı yazılım sisteme indirildikten sonra çıkarılabilir USB sürücüler aracılığıyla diğer ana bilgisayarlara yayılabiliyor.
WhatsApp, Telegram, Viber ve Hangouts kullananlar dikkat!WhatsApp, Telegram, Viber ve Hangouts kullanaları çok yakından ilgilendiriyor. Ortaya çıktı. 6 ayda 100 bine yaklaştı. Kimlik avı dolandırıcıları arasında hangi mesajlaşma uygulamalarının daha yoğun olarak kullanıldığı araştırıldı. Birinci sırayı açık ara WhatsApp alırken, onu Telegram, Viber ve Hangouts takip etti.
Büyük indirim! Bir ay sürecekTürkiye’de, Bekarlar Günü, Kara Cuma ve Siber Pazartesi alışveriş günleriyle kasım ayında e-ticarette 30 milyar TL’lik hareket bekleniyor. 11 Kasım Bekarlar Günü yaklaşırken büyük indirim ve kampanyalar bir aya yayılacak.
Vergi borcu olanlar dikkat! E-posta ile...Hemen her şeyin bilgisayarlar aracılığı ile yapılabildiği günümüzde, teknolojinin avantajlarının yanında dezavantajları da hayatımıza dahil oluyor. Bu nedenle dikkatli olmak gerekiyor. E-posta kutunuzda vergilerinizi tam ve zamanında ödemediğinizi ve tutara faiz eklendiğini belirten bir e-posta gelirse, sakın hemen paniğe kapılmayın. İşte siber dolandırıcıların en yaygın olarak kullandığı tuzaklar ve bunlara karşı dikkate edilmesi gerekenler...
Uygulamaları taklit eden casus yazılıma dikkat!Siber güvenlik araştırmacıları, tanınmış APT grubu Transparent Tribe tarafından Hindistan’da dağıtılan yeni bir Android casus yazılımı hakkında elde ettiği bulguları paylaştı. Kullanılan zararlı yazılım yetişkinlere yönelik içerikleri ve resmi COVID-19 uygulamalarını taklit ediyor. Toplanan bilgiler grubun operasyonlarını genişleterek mobil cihazları hedef aldığını gösterdi. Transparent Tribe grubuna yönelik araştırmanın ikinci bölümünde bu bilgilere ulaşıldı.
Macbook kullanıcılarına kritik uyarıSiber güvenlik uzmanları, macOS işletim sistemi kullanıcılarının karşılaştığı en yaygın siber tehditin "Shlayer" yazılımı olduğunu tespit etti
11 Kasım Dünya Bekarlar Günü nasıl oraya çıktı? İlk Hangi ülkede başladı?11 Kasım Dünya Bekarlar Günü olarak kutlanıyor. Kara Cuma, Anneler, Babalar, Sevgililer Günü derken, alışveriş çılgınlığına 11 Kasım Bekarlar Günü de eklendi. Diğer günler gibi tüm dünyayı etkisi altına almaya başaran Bekarlar Günü Türkiye’yi de etkiledi. Peki, 11 Kasım Dünya Bekarlar Günü nedir? Ne zaman ortaya çıktı? İşte Dünya Bekarlar Günü hakkında merak edilen detaylar...
Çok önemli uyarı: O tarihe dikkat!Siber güvenlik şirketi yetkilisi, indirimli "Bekarlar Günü" alışverişlerinde "finansal kimlik avı saldırılarına" karşı uyardı. Firma araştırmacıları, Asya ülkelerinde Bekarlar Günü olarak anılan 11 Kasım’ın aktif satış döneminde e-ticaretle ilgili sahtekarlıklarda büyük bir artış olduğuna dikkat çekti.
İşte 'Truva Atı' saldırısına uğrayan kullanıcı sayısıKaspersky araştırmacıları, 2019’un ilk yarısında 430.000 kullanıcının çevrimiçi para hizmetlerine yönelik, para ve kripto para çalma amacı taşıyan zararlı yazılımlarla karşı karşıya kaldığını tespit etti. Bu sayı bir önceki yıl aynı döneme göre %7 daha yüksek. Zararlı yazılımlardan etkilenenlerin üçte biri (%30,9) ise kurumsal kullanıcılar oldu. Hedef alınan kurumsal kullanıcıların oranı 2018’in ilk yarısına göre (%15,3) iki kat arttı.
Kaspersky ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kaspersky haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.